Dortmund – Frankfurt 4:0 (kon.) | Bayern – Freiburg 4:0 (kon.) | W. Brémy – Mönchengladbach 1:1 (kon.)
Hoffenheim – Stuttgart 4:1 (kon.) | Braunschweig – Hamburg 4:2 (kon.) | Leverkusen – Schalke 1:2 (kon.)
konec
Bayer Leverkusen
1:2 (0:1)
FC Schalke 04
Sobota 15.02.2014, 18:30 • BayArena • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Jefferson Farfán si potom při souboji s Wollscheidem pomohl očividně rukou a je za to oceněn žlutou kartou.
     
    90+1
    Fährmann pak vyboxoval další centr, nicméně následně přišel ještě jeden, po němž Toprak hlavičkoval zády k brance jen do břevna!
     
    90
    Brandt výborně v šestnáctce našel Rolfese, jenž si míč přichystal na střelu, která neomylně směřovala pod břevno, dokud Fährmann nevytáhl skvělý zákrok levou rukou!
     
    89
    Joel Matip těsně před šestnáctkou fauloval Kießlinga a kromě žluté karty pro něj z toho je i nadějná pozice pro Leverkusen.
     
    88
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Tim Hoogland, přichází Kyriakos Papadopoulos.
     
    87
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Lars Bender, přichází Jens Hegeler.
     
    84
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Max Meyer, přichází Kaan Ayhan.
     
    83
    Další žlutá karta patří Emremu Canovi.
     
    82
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Heung-Min Son, přichází Julian Brandt.
     
    79
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Leon Goretzka, přichází Christian Fuchs.
     
    74
    Schalke právě vstřelilo branku!
    To, co nevyšlo na začátku utkání, vychází teď. Standardní situace Schalke daleko od Lena, u míče Farfán a většina jeho spoluhráčů v těsné blízkosti Lena. Farfán nakopl míč do šestnáctky, KLAAS-JAN HUNTELAAR zády k brance do něj ťukl hlavou a nedal Lenovi šanci.
     
    72
    Kießling teď fantasticky oklamal Santanu a posunul do obrovské šance Castra, jenž už byl sám před Fährmannem, jenomže se naprosto ukopl a spálil další tutovku!
     
    71
    Boenisch si v šestnáctce zpracoval míč a pak na malé vápno poslal hodně vysoký centr, po němž Fährmann krotil míč na tři pokusy! Kießling využil svých zkušeností a pouze se souboje zúčastnil, nicméně mohl při svém třístém ligovém startu přijít ke gólu jako slepý k houslím.
     
    66
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    FELIPE SANTANA bude jedním z hlavních témat tohoto utkání. Nejprve na brankové čáře zachránil Fährmanna, když vyhlavičkoval Boenischovu hlavičku na další rohový kop, po němž si srazil míč do vlastní sítě. Kolasinac na brankové čáře byl bez šancí. To je prostě fotbal.
     
    60
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Emir Spahić, přichází Ömer Toprak.
     
    55
    Kießling mohl srovnat! Dlouhý míč Rolfese Hoogland neodhlavičkoval ideálně, ba právě naopak, přímo ke Kießlingovi, jenž do kombinace zpracování a střely přidal ještě kličku Fährmannovi, která mu nakonec nevyšla úplně ideálně, což byl kámen úrazu. Míč se pak dostal z dosahu domácího jubilanta.
     
    51
    Farfán to pochopitelně zkusil na branku a jeho krásně se točící střela nakonec zamířila jen těsně nad břevno!
     
    50
    Farfán dostal skvělý míč do otevřené obrany, kterého skluzem těsně před šestnáctkou poslal k zemi Sebastian Boenisch. Tady nešlo jinak a je to žlutá pro domácího obránce.
     
    48
    Castro rozehrál před šestnáctku, kde s míč vzal Son, jemuž se do střely vrhl Kolasinac a předvedl rozhodující zákrok, kterým vychýlil míč mimo branku!
     
    41
    Další ztráta Leverkusenu a tentokrát pouze žlutá karta. Lars Bender řešil průšvih svých spoluhráčů ve středovém kruhu taktickým skluzem.
     
    33
    Leon Goretzka se podruhé zapisuje do statistik tohoto utkání. Tentokrát je to žlutou kartou, kterou si vysloužil za dohrání Hilberta. Ten inkasoval tvrdý úder ramenem do hlavy.
     
    30
    Emir Spahić je prvním karetním hříšníkem dnešního utkání. Za toto přejetí Neustädtera ve středu pole ani nic jiného přijít nemohlo.
     
    28
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Jen jsem to dopsal, přichází první gól. Bender příliš dlouho váhal nad tím, co s míčem udělá, LEON GORETZKA jej o něj obral, přešel přes Wollscheida a přehodil vybíhajícího Lena. Schalke i přes minimum šancí jde do vedení.
     
    20
    Velký okamžik krajních obránců obou týmů! Hilbert odcentroval přes Kolasinace, Hoogland ve skluzu míč minul a umožnil tak jeho průchod k Boenischovi, jenž se neodvažoval zpracovat jej a místo toho se rybičkou položil do hlavičky, která zamířila do Fährmannova protipohybu a nakonec těsně vedle levé tyče Schalke.
     
    14
    Leverkusen se čím dál více tlačí do branky! Domácí opět byli poměrně blízko brance, Bender s Rolfesem ale hlavou nedokázali poslat míč na branku a Fährmann nakonec jednou rukou vyboxoval míč do relativního bezepečí.
     
    13
    Fährmann opět zasahuje hrudí! Libový pas Wollscheida za obranu Schalke našel Sona, jenž si míč zpracoval a zblízka zakončil opět jen do brankáře hostí. Rohový kop domácích.
     
    11
    Krásná akce Leverkusenu končí na Fährmannově hrudi! Bender se skvěle vyhnul Kolasinacovi, potáhl míč ke koncové čáře, počkal si na náběh Kießlinga a pak mu také předložil míč, jenomže domácí útočník byl příliš blízko Fährmannovi, který skvěle zmenšil střelecký úhel.
     
    7
    Domácí fanoušci se radují z gólu, tato radost jim ale dlouho nevydrží! Castro sice překonal Fährmanna, přihrávku do prostoru od Sona ale přebíral po metrovém ofsajdu.
     
    5
    To byl velmi zajímavý signál! Hráči Schalke se natlačili na malé vápno, na nějž také Farfán nakopl míč a nechybělo moc, aby Matip zády k brance nebezpečně hlavičkoval. Nakonec zasáhl na brankové čáře Leno.

    Daniel Polách

    Branky: 66. Santana (vla.) – 28. Goretzka, 74. Huntelaar (Farfán)

    Karty:   30. Spahić (LEV), 41. L. Bender (LEV), 50. Boenisch (LEV), 83. Can (LEV) – 33. Goretzka (SCH), 89. Matip (SCH), 90+3. Farfán (SCH)


    Bayer Leverkusen: Leno – Hilbert, Wollscheid, Spahić (60. Toprak), Boenisch – Can, L. Bender (87. Hegeler), Rolfes (C), Castro, Son (82. Brandt) – Kießling.
    Náhradníci: Yelldell – Guardado, Toprak, Hegeler, Öztunali, Ryu, Brandt.

    FC Schalke 04: Fährmann – Hoogland (88. Papadopoulos), Matip, Santana, Kolasinac – Farfán, Goretzka (79. Fuchs), K-P. Boateng, Neustädter, Meyer (84. Ayhan) – Huntelaar (C).
    Náhradníci: Hildebrand – Papadopoulos, Fuchs, Ayhan, Annan, Szalai, Max.

    Rozhodčí: Weiner – Grudzinski, Henschel
    bahis siteleri