USA – Švédsko 6:1 (kon.) | Kanada – Švýcarsko 3:1 (kon.)
konec
Kanada
3:1 (3:0, 0:1, 0:0)
Švýcarsko
Pondělí 17.02.2014, 18:00 • Šajba aréna, Soči • Olympijské hry - ženy
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    57:02
    Spoonerová mohla konečně uzavřít hattrick a ukončit zápas. V samostatném úniku ale trefuje tyčku!
     
    55:38
    Kanaďanky zapomněly puk asi metr od brankoviště, ale Švýcarky situaci prováhaly.
     
    54:34
    Byla z toho nakonec lišácká kombinace se zakončením matadorky Wickenheiserové. Střílela na druhou tyč, kde na ni čekala vyrážečka Schellingové.
     
    52:25
    Lara Stadlerová si parádně najela ze zadních pozic na bekhendovou dorážku. Szabadosová ale sklapla své betony včas!
     
    50:54
    Přesilovka pro Švýcarsko číslo šest, Kanada je dnes neskutečně nedisciplinovaná. Tara Watchornová (CAN) – 2 minuty za hru tělem.
     
    50:37
    Vždycky chvíle klidu, pak rychlé vnikutí do pásma a gólová šance. Schellingové teploměr ale zastavil jedovku Johnstonové.
     
    49:07
    Teď to byla pro změnu Brianne Jennerová, kdo se mohl Schellingové zeptat, kam to chce. Jedna klička, druhá... ale brankářka je na svém místě a puk odráží do bezpečí!
     
    47:30
    Ne, stav se nemění! Puk se jednoznačně dostal za brankovou čáru, ale rozhodčí usoudila, že způsob Agostaové nebyl dovolený. Zkrátka ho tam dostala i s gólmankou. Je ale nutno doplnit, že na ni byla natlačena, takže kanadská střídačka samozřejmě není spokojena. Dnes už druhý neuznaný gól Kanaďanek!
     
    47:30
    Agostaová tak musela předvést individuální akci, po které dostala puk do branky i s Schellingovou. Rozhodčí jdou volat video, ale myslím, že gól bude uznán.
     
    46:14
    Další šance! Jedna ze Švýcarek se natahovala po odraženém puku a Szabadosová už ležela bezmocně na ledě, ale naštěstí pro ni kotouč ujel daleko.
     
    46:06
    A zase je horko Szabadosové. Stefanie Martyová před ní čekala připravená na dorážku, první střela Stanzové od mantinelu byla hodně nebezpečná.
     
    45:17
    Ani Wardová nenachází recept na Schellingovou. Ta si tečovaný puk labužnicky "přihrála" vyrážečkou na beton, který ho už definitivně poslal pryč.
     
    44:44
    Agostaová obkroužila pásmo a poslala pas před brankoviště, kde ho promáchla Spoonerová.
     
    43:22
    Ale i Shannon Szabadosová musí předvést své umění a dokázat, že případné finále proti Spojeným státům má chytat ona.
     
    42:22
    Jenže v oslabení měly možnost v přečíslení Kanaďanky. Irwinová už byla před Schellingovou sama a zkusila bekhendovou kličku, tam už ale zase číhala špička betonu gólmanky!
     
    41:56
    Jayna Heffordová (CAN) napadala rozehrávající soupeřku jednak v ofsajdové pozici, a dokonce to bylo i s faulem. Menší trest za hákování a už pátá přesilovka pro Švýcarsko!
     
    39:47
    Lehkonohá kombinace Kanaďanek skončila u Poulinové dva metry před brankovištěm. Znovu ale napálila jen břevno!
     
    39:34
    Wardová se pořádně proletěla vzduchem, mohl za to nedovolený zákrok Sarah Forsterové (SUI). Menší trest za podražení, přesilovka pro Kanadu.
     
    38:50
    V další příležitosti navíc Schellingová prokázala, jak má výborně postavené tyče. Právě konstrukce ji totiž uchránila od inkasování.
     
    38:14
    Kanaďankám ve druhé třetině prostě není dovoleno skórovat. Osamocená Spoonerová útočila na hattrick, brankářku si rozpohybovala, ale Schelligová neskutečným způsobem vykopla levý beton.
     
    37:08
    Woooow!! Zákrok večera a nejspíš i celé olympiády v podání Florence Schellingové! Marie-Philip Poulinová dostala jasnou přihrávku před prázdnou bránu, puk výtečně zvedla, ale v cestě se jí zjevila neuvěřitelná lapačka Schellingové! Na tuhle chvíli budou obě hokejistky ještě hodně dlouho vzpomínat!
     
    36:38
    Vždycky to zakřiknu. Brianna Jennerová se v další akci prokličkovala až před Schellingovou, ta ze souboje zase vzešla vítězně.
     
    35:33
    A když už se to Irwinové přece jen povedlo, švýcarská kouzelnice zasáhla "jakoby náhodou" pravým betonem.
     
    33:44
    Wickenheiserová hledala kolem bližší tyčky Agostaovou, puk ale zastavila natažená hůl švýcarské obránkyně.
     
    31:55
    Patnáctiletá Alina Müllerová na olympiádě předvádí neskutečné kousky, teď to mohla jen potvrdit. Szabadosové udělala bekhendovou kličku a švýcarská střídačka už zvedala ruce nad hlavu, ale puk skončil v natažené lapačce kanadské gólmanky!
     
    31:08
    Gillian Appsová (CAN) – 2 minuty za hru tělem. Zákrok si ale podle mého názoru žádal vyšší trest.
     
    31:08
    Ufff, tak teď se nám i všem divákům neskutečně ulevilo. Laura Benzová nakonec za pomoci lékařů vstala a po vlastních dojela na střídačku.
     
    31:08
    A samy si zahrají proti čtyřem, to teď ale není nejdůležitější. Laura Benzová byla tvrdě dohrána u hrazení a na ledě to s ní nevypadá vůbec dobře.
     
    28:55
    Sledujeme parádní otevřenou partii, teď ji ale přerušuje přinejmenším sporné vyloučení. Laura Benzová (SUI) – 2 minuty za krosček.
     
    28:34
    Schellingová si poradila jak s tečovaným pokusem, tak s dorážkou na druhé straně brankoviště!
     
    25:14
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Tak se na to podívejme, Švýcarky se v dohrávané klasické výhodě rovněž zapisují do gólového účtu druhého semifinále! Szabadosová se pokoušela přikrýt puk u tyčky, ale bojující hokejistky ji odvezly prakticky až za branku. Když se potom situace vrátila před ní, Szabadosová se marně vracela proti zakončení JESSICY LUTZOVÉ do prázdné klece – 3:1! Asistence: Sara Benzová, Laura Benzová.
     
    24:26
    Také Švýcarky mají možnost dvojnásobné přesilovky. Lauriane Rougeauová (CAN) – 2 minuty za hákování.
     
    22:58
    Švýcarky jsou v plném počtu, naopak si samy zahraní početní výhodu. Rebecca Johnstonová (CAN) – 2 minuty za podražení.
     
    22:48
    A rozesmutnila také úplně volnou Heffordovou, které nevyšlo bekhendové zakončení.
     
    22:25
    Obrovský tlak stále trvá, Schellingová se musela blýsknout parádním zákrokem.
     
    21:53
    Obrovský provoz kolem švýcarského brankoviště gólem nekončí. Spoonerová byla blízko hattricku.
     
    20:47
    Kanaďanky měly chvíli ponechanou výhodu, teď už ale přichází zvuk píšťalky. Stefanie Martyová (SUI) se provinila jasným podražením a přicházejí další dvě těžké minuty pro outsidera.
     
    18:12
    Wardová si z pozice obránkyně najela až do gólové pozice, stahovačkou krásně zmátla Švýcarku a Schellingové se ptala, kam to chce. Střelu pravděpodobně otřela o tyčku!
     
    15:30
    Johnstonová si mezi kruhy počkala na přihrávku a pak vypálila bekhendem. Těžkou střelu však poslala těsně mimo. Švýcarky v obraně poněkud tahají nohy.
     
    14:15
    Bullová rychle přejela modrou čáru a pálila, ovšem výtečnou střelu na poslední chvíli zablokovala Rougeauová.
     
    12:47
    Trochu hodně přísný trest pro kanadskou lavičku, která hrála v šesti. To znamená, že i Švýcarky si vyzkouší přesilovku. Trest odpyká Meghan Agostaová (CAN).
     
    11:33
    Kanada právě vstřelila branku!
    Bohužel se i druhé semifinále mění velmi rychle v jednoznačnou záležitost. Hladovost Kanaďanek tentokrát reprezentovala akce MELODIE DAOUSTOVÉ, jež si vyjela z rohu pásma až do brankoviště a i s nechtěnou pomocí švýcarské obránkyně nakonec dostrkala puk za čáru – 3:0. Asistence: Jennifer Wakefieldová.
     
    11:10
    Kanada právě vstřelila branku!
    V klasické přesilovce už ale přichází gól, který Kanaďankám nikdo neupře. Wardová si na modré parádně počkala, až Schellingové zakryje výhled NATALIE SPOONEROVÁ. Ta navíc dokázala kotouč tečovat mimo dosah bezmocné gólmanky a skóruje dnes podruhé – 2:0! Asistence: Catherine Wardová, Hayley Wickenheiserová.
     
    10:59
    Kanaďanky dostaly do brány druhý puk, ale rozhodčí vehementně rozpažuje. Důvodem je postavení útočící hráčky v brankovišti!
     
    10:53
    Švýcarky budou hrát 10 sekund ve třech. Sara Benzová (SUI) – 2 minuty za hákování.
     
    09:02
    První přesilovka zápasu pro Kanadu. Nicola Bullová (SUI) si odpyká menší trest za podražení.
     
    07:29
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak přece jen to favoritkám netrvalo tak dlouho, o jejich vedení se postarala parádní individuální akce! NATALIE SPOONEROVÁ dojela puk po buly, najela si do útočného pásma, obkroužila švýcarskou bránu a pak přesnou střelou našla druhý růžek. Schellingová měla zakrytý výhled, proto se lapačkou natahovala marně – 1:0. Asistence: Hayley Wickenheiserová.
     
    03:47
    A podívejme, po obranném buly ujela dopředu Sara Benzová. Kanadská obránkyně už se k ní rychle vracela, tak Benzová vypálila na druhou tyč, kde ale neomylně čekala vyrážečka Szabadosové.
     
    00:34
    Hned po půlminutě tu byla první velká šance pro favorita. Brianne Jennerová se krásně protáhla do sóla, ale svou kličku zakončila mimo!

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 8. Spoonerová (Wickenheiserová), 12. Spoonerová (Wardová, Wickenheiserová), 12. Daoustová (Wakefieldová) – 26. Lutzová (S. Benzová, L. Benzová)


    Kanada: Szabadosová (Labonteová) – Rougeauová, Fortinová, Wardová, Watchornová, Larocqueová – Johnstonová, Heffordová, Poulinová – Agostaová, Wickenheiserová, Spoonerová – Wakefieldová, Appsová, Daoustová – Ouelleteová "C", Jennerová, Irwinová. Trenér: Kevin Dineen.
    Švýcarsko: Schellingová (Anthamattenová) – J. Martyová "C", Frautschiová, Stalderová, L. Benzová, Forsterová, Bullová – S. Martyová, Müllerová, Stanzová – Thalmannová, S. Benzová, Lutzová – Altmannová, Raselliová, Eggimannová – Nabholzová, Waidacherová, Stiefelová. Trenér: Rene Kammerer.

    Rozhodčí: Blairová – Hanrahanová (obě USA), Novotná (CZE).

    Diváci: 3378
    bahis siteleri