Tisková konference 1. SC Znojmo (kon.) | Tisková konference AC Sparta Praha (kon.)
Tisková konference FC Viktoria Plzeň (kon.) | Tisková konference Šachtar Doněck (kon.)
konec
Tisková konference Šachtar Doněck

Středa 19.02.2014, 19:00Tiskové konference
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 19:00.
     
    Ještě jednou hezký den z Plzně. Už zítra ve 21:05 začne úvodní utkání prvního kola jarní vyřazovací fáze UEFA Europa League mezi Plzní a Šachtarem Doněck. Ukrajinský šampion je ve dvojutkání proti Viktorii favoritem, ale domácí Plzeň se určitě nebude chtít vzdát.

    Na dnešní předzápasové konferenci ukrajinského klubu bude hovořit rumunský kouč Mircea Lucescu a také jeden z hráčů Šachtaru, mohl by jím být možná český záložník Tomáš Hübschman.
     
    Na tiskovou konferenci přijde jako zástupce kabiny Šachtaru záložník Tomáš Hübschman.
     
    Tisková konference začíná.
     
    Tomáš Hübschman: Bude to určitě zajímavé. Většinou jsem byl v Čechách zvyklý hrát za reprezentaci nebo za Spartu, teď budu hrát za Šachtar, ale neprožívám to nijak zvlášť.
     
    Tomáš Hübschman: S Pavlem Horváthem jsem se ještě nepotkal, ale potkal jsem jiné.
     
    Tomáš Hübschman: Trenér měl svoje informace a měl jich hodně. S ostatními jsme se o Plzni tolik nebavili. Soustředíme se na svůj výkon a budeme chtít postoupit.
     
    Tomáš Hübschman: Trenér Vrba postavil ten tým, který tu je, ale ten tým zůstává pospolu a myslím si, že jeho síla zůstává.
     
    Nyní bude odpovídat trenér Mircea Lucescu.
     
    Mircea Lucescu: Je to první ostrý zápasech našeho týmu v jarní části. Po dvou měsících odpočinku to bude výzva, protože jsme teď hráli hlavně přípravné zápasy.
     
    Mircea Lucescu: Víme toho o Plzni hodně, stejně jako o nás. Náš soupeř hraje hodně ofenzivní fotbal. Mají hodně dobrou organizaci hry, ale i na to se spoléháme i my. Plzeň je na tom také dobře fyzicky. Je nutné zmínit jedno jméno, kterým je Pavel Horváth.
     
    Mircea Lucescu: Musím říct, že nelze srovnávat současný stav a v době triumfu v EL. Je nutné říct, že náš tým je velmi mladý, hlavně v útočné fázi.
     
    Mircea Lucescu: Možná to vidíte na mém obličeji jak se cítím. Atmosféra není tak slavnostní jako by si ten zápas zasloužil. Myšlenkami jsme v Kyjevě, je nám vel,i líto všeho, co se tam děje. Budeme se snažit dělat svojí práci dobře, aby měli naši fanoušci alespoň nějakou radost.
     
    Mircea Lucescu: Za poslední dobu se výkon Bernarda zlepšil, ale stále je tam prostor na zlepšování. Má velký potenciál a nyní se hlavně soustředí na vybojování místa v týmu pro MS.
     
    Mircea Lucescu: Musím říct, že třeba Rostov má zcela jiný styl. Našemu týmu by se podobal spíše nějaký brazilský tým. Pro nás asi nejlepší soupeř v přípravě byl Partizan.
     
    Mircea Lucescu: Tyto dva hráči jsou na velmi vysoké úrovni a mají hodně zkušeností. Znám Pavla Horvátha osobně, když hrál třeba v Galatasaray, nebo ve Sportingu.
     
    Tisková konference Šachtaru byla ukončena. Pro dnešek je to z Plzně všechno. Děkujeme Vám za pozornost a zítra u zápasu na shledanou. (19:24:55)

    Jakub Vais

    bahis siteleri