Švýcarsko – Švédsko 4:3 (kon.) | Kanada – USA 3:2 (po pr.)
po prodl.
Kanada
3:2 (0:0, 0:1, 2:1 – 1:0)
USA
Čtvrtek 20.02.2014, 18:00 • Ledový palác Bolšoj, Soči • Olympijské hry - ženy
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    All-star tým turnaje podle novinářů:

    Brankářka: Florence Schellingová (Švýcarsko)
    Obránkyně: Megan Bozeková (USA), Jenni Hiirikoskiová (Finsko)
    Útočnice: Amanda Kesselová, Hilary Knigthová (obě USA), Meghan Agostaová (Kanada)

    Nejlepší hráčky podle direktoriátu turnaje:

    Brankářka: Florence Schellingová (Švýcarsko)
    Obránkyně: Jenni Hiirikoskiová (Finsko)
    Útočnice: Michelle Karvinenová (Finsko)

    Cena pro nejužitečnější hráčku – MVP:

    Florence Schellingová (Švýcarsko) (21:20:27)
     
    Hokejistky obou týmů teď už dostávají své medaile, k nim se samozřejmě přidávají také Švýcarky, které odpoledne vybojovaly bronz. Já už se s Vámi ale rozloučím. Děkuji Vám za pozornost u zápasů ženského hokejového turnaje na olympijských hrách v Soči a těším se s Vámi na počtenou z šampionátu, který nás v dubnu čeká na domácí půdě. Dobrou noc a krásný zbytek olympiády!
     
    V Přerově se od 6. do 12. dubna 2014 uskuteční Mistrovství světa v ledním hokeji žen divize I, skupiny A. Oficiální web turnaje najdete na adrese www.msprerov2014.cz.
     
    Utkání s obrovským napětím sledovala i česká reprezentantka Simona Studentová, kterou čeká vrchol letošního ročníku na domácím mistrovství v Přerově:

    „Samotné prodloužení bylo oslavou ženského hokeje. Šance se střídaly na obou stranách a ten gól nakonec přece jenom vstřelily v přesilovce Kanaďanky. Závěr byl opravdu neuvěřitelný.“
     
    Americké hokejistky tak na další zlatou olympijskou medaili, kterou získaly pouze na prvních Hrách s ženským hokejem v Naganu, budou muset počkat. Nadvláda jejich úhlavního soupeře pod pěti kruhy dál pokračuje!

    V souboji těchto dvou týmů vždycky rozhoduje malinký kousíček, který dnes na svou stranu přiklonily Kanaďanky. Zasloužily si ho svou vírou i za nepříznivého stavu a teď na ledě mohutně oslavují, zatímco jejich soupeřky mají oči zalité krutými slzami. Ale takový už hokej je.
     
    Střely na branku v prodloužení (celkem):

    Kanada – 4 (31)
    USA – 5 (29)
     
    Wow, to bylo prostě maso! Smekám klobouček, co Kanaďanky dneska dokázaly. Ještě tři a půl minuty před koncem základní hrací doby prohrávaly 0:2, ale přesto dokázaly v power-play vyrovnat. A byla to právě Marie-Philip Poulinová, která vsítila vyrovnávací i rozhodující gól v neuvěřitelném prodloužení.
     
    Konec zápasu.
     
    68:10
    Kanada právě vstřelila branku!
    Je to jasné, zlato z ženského olympijského turnaje putuje počtvrté v řadě do Kanady! Javorové listy v prodloužení nepohrdly obrovskou možností v přesilovce čtyř proti třem, kombinaci zakončila do prázdné brány MARIE-PHLIP POULINOVÁ a Kanada vítězí 3:2 po prodloužení!! Asistence: Laura Fortinová.
     
    67:40
    Američanky vyhazují do středního pásma.
     
    67:31
    Trenérovi Kevinu Dineenovi se to samozřejmě nelíbí, také chce trestné střílení. Teď už se jde ale hrát.
     
    67:31
    Hilary Knightová (USA) – 2 minuty za krosček. Výhodnou přesilovku čtyř proti třem si tentokrát zahrají reprezentantky Kanady!
     
    67:31
    Hayley Wickenheiserová byla v úniku faulována, ale trestné střílení se nepojede. Bude to pouze menší trest pro Američanky.
     
    67:01
    Američanky ubránily útok Kanaďanek a zkoušejí to samy.
     
    66:44
    A ještě další, Marvinové přejela spoluhráčka modrou čáru moc brzo.
     
    66:35
    To je v dnešním hokeji opravdu nevídaná situace. Ofsajd Američanek.
     
    66:15
    Jenže přesilovka dlouho netrvala. Jocelyne Lamoureuxová (USA) je vyloučena za sekání a jde se hrát tři proti třem!
     
    66:15
    Okamžitě po buly tvrdě vypálila Bozeková, ale Szabadosová puk chytla a nepustila!
     
    66:09
    Oddechový čas pro střídačku Spojených států.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 57. Jennerová (Mikkelsonová, Larocqueová), 60. Poulinová (Jonhstonová, Irwinová), 69. Poulinová (Fortinová) – 32. Dugganová (J. Lamoureuxová), 43. Carpenterová (Knightová, Stacková)


    Kanada: Szabadosová (Labonteová) – Larocqueová, Mikkelsonová, Rougeauová, Fortinová, Wardová, Watchornová – Johnstonová, Heffordová, Poulinová – Ouelletteová "C", Jennerová, Irwinová – Agostaová, Wickenheiserová, Spoonerová – Wakefieldová, Appsová, Daoustová. Trenér: Kevin Dineen.
    USA: Vetterová (Schausová) – Bozeková, Schleperová, Marvinová, Bellamyová, Steckleinová, Picardová, Pucciová – Stacková, Knightová, Carpenterová – Deckerová, Coyneová, Kesselová – M. Lamoureuxová, Dugganová "C", J. Lamoureuxová – Chuová, Fryová. Trenérka: Katey Stoneová.

    Rozhodčí: Tottmanová (GBR) – Novotná, Svobodová (obě CZE).

    Diváci: 10639
    bahis siteleri