Švýcarsko – Švédsko 4:3 (kon.) | Kanada – USA 3:2 (po pr.)
konec
Švýcarsko
4:3 (0:1, 0:1, 4:1)
Švédsko
Čtvrtek 20.02.2014, 13:00 • Ledový palác Bolšoj, Soči • Olympijské hry - ženy
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    V Přerově se od 6. do 12. dubna 2014 uskuteční Mistrovství světa v ledním hokeji žen divize I, skupiny A. Oficiální web turnaje najdete na adrese www.msprerov2014.cz. (16:13:54)
     
    Ženská reprezentace Švýcarska vybojovala pro svou zemi nejlepší výsledek olympijských turnajů v podobě bronzové medaile, přestože v zemi není ani tisíc registrovaných hráček. To je opravdu neskutečný úspěch.

    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Už se ale moc těšíme na velkou finálovou bitvu mezi Kanadou a Spojenými státy, která přijde na řadu v 18:00. Do té doby se s Vámi těším na počtenou!
     
    Je to až symbolické. Vítězný gól si nakonec připsala patnáctiletá Alina Müllerová, nejmladší hráčka celého turnaje, která tady hrála opravdu skvěle. Poprávu jí patřila pozice v první útočné formaci, která byla tou nejvytěžovanější. Pochvalu ale zaslouží celý tým v čele s brankářkou Florence Schellingovou, bez jejího výkonu by Švýcarky o medaile vůbec bojovat nemohly.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Švýcarsko – 13 (26)
    Švédsko – 11 (31)
     
    Na obou stranách to jsou samozřejmě neskutečné emoce. Švýcarské hokejistky prožívají své Nagano, naopak Švédky nevěří a jen tak postávají a posedávají s očima zalitýma slzami.
     
    Je to jasné, Švýcarsko slaví po velkolepém obratu poprvé v historii zisk ženských olympijských medailí!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Znovu hrají Švédky bez brankářky, ale už se nemůžou usadit v pásmu!
     
    59:17
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je neskutečné, Švédky to ještě stihly a v power-play znovu snižují na nejtěsnější rozdíl! Asserholtová našla zpoza brány PERNILLU WINBERGOVOU, která poslala kotouč do druhého růžku a drama je na světě – 4:3! Asistence: Jenni Asserholtová, Erika Grahmová.
     
    58:53
    A Švédsko hraje znovu bez brankářky!
     
    58:53
    Švýcarky si ještě vybírají oddechový čas.
     
    58:53
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Už je to asi jasné, Švýcarky sahají po historických bronzových medailích! Z obranného pásma poslala ALINA MÜLLEROVÁ puk z pásma a snad ani nedoufala, že by mohla trefit bránu, ale stalo se tak! Švýcarská střídačka je zase na jedné hromadě – 4:2! Bez asistence.
     
    58:45
    Teď už se hraje ve švýcarské třetině.
     
    58:32
    Eliassonová pálí vedle, Švýcarky ujely dopředu. Do prázdné brány ale nestihly puk namířit.
     
    57:57
    Valentina Wallnerová zůstává na střídačce, Švédky jdou hrát power-play šest proti pěti! Vhazování v útočném pásmu.
     
    57:57
    Oddechový čas pro švédskou střídačku. Seveřanky nutně potřebují vyrovnat!
     
    57:57
    Švédky zavezly kotouč do útočného pásma a donutily Schellingovou přerušit hru.
     
    57:30
    Naopak švédský projektil na Schellingovou neprošel, její spoluhráčky zase obracejí hru.
     
    57:05
    Švédky dělají v rozehrávce obrovské chyby, další mohla potrestat Sara Benzová. Wallnerová se ale blýskla pohotovým zákrokem lapačkou.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 42. S. Benzová (Forsterová), 47. Stanzová (Müllerová), 54. Lutzová (Stalderová, L. Benzová), 59. Müllerová – 14. Löwenhielmová (Östbergová, Lindhová), 39. Uden-Johanssonová (Östbergová, Lindhová), 60. Winbergová (Asserholtová, Grahmová)


    Švýcarsko: Schellingová (Anthamattenová) – J. Martyová "C", Frautschiová, L. Benzová, Thalmannová, Forsterová, Bullová – S. Martyová, Müllerová, Stanzová – Stalderová, S. Benzová, Lutzová – Altmannová, Raselliová, Eggimannová – Nabholzová, Waidacherová, Stiefelová. Trenér: Rene Kammerer.
    Švédsko: Wallnerová (Martinová-Hassonová) – Bäcklinová, Anderssonová, Bäckmanová, Eliassonová, Olofssonová, Holmgrenová, Engströmová – Asserholtová "C", Westerová, Winbergová – Borgqvistová, Grahmová, Nordinová – Östbergová, Lindhová, Uden-Johanssonová – Rasková, Löwenhielmová. Trenér: Niclas Hogberg.

    Rozhodčí: Hertrichová (GER) – Caugheyová (CAN), Hanrahanová (USA).

    Diváci: 8283
    bahis siteleri