Švédsko – Kanada 0:3 (kon.)
konec
Švédsko
0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Kanada
Neděle 23.02.2014, 13:00 • Ledový palác Bolšoj, Soči • Olympijské hry - muži
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    49:04
    Kanada právě vstřelila branku!
    Třetí gól pro hokejisty s javorovým listem na hrudi a Kanaďané mocně sahají po olympijském triumfu! Postarala se o to individuální akce CHRISE KUNITZE, který udělal pár temp k levému kruhu a pak vyslal ze své hokejky neuvěřitelně přesnou střelu pod břevno, na kterou Lundqvist prostě nestačil – 0:3. Bez asistence.
     
    35:43
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak se kanadský kapitán konečně dočkal, a to v ten nejlepší možný moment! Jonathan Ericsson na útočné modré předvedl velkou minelu a o puk ho obral SIDNEY CROSBY. Ostatní Švédové byli na druhé straně ledu a nestihli ho dojet, Crosby tak v samostatném úniku zvolil bekhendovou kličku a Kanada svému soupeři utíká na rozdíl dvou gólů – 0:2! Bez asistence.
     
    12:55
    Kanada právě vstřelila branku!
    Veledůležitý první gól zápasu střílejí Kanaďané! Nahození Jeffa Cartera od mantinelu sice nevypadalo nijak zvlášť nebezpečně, ale ukázalo se, že mířilo přesně na hokejku JONATHANA TOEWSE. Tomu se podařilo kotouč tečovat mezi roztažené betony Lundqvista a první finálová radost je na světě – 0:1! Asistence: Jeff Carter, Shea Weber.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 13. Toews (Carter, Weber), 36. Crosby, 50. Kunitz


    Švédsko: Lundqvist (Enroth) – Jonathan Ericsson, Kronwall „C“, Hjalmarsson, Oduya, Karlsson, Edler, Ekman-Larsson – Hagelin, Krüger, Jimmie Ericsson – Johansson, Silfverberg, Landeskog – Steen, Berglund, Alfredsson – Eriksson, Bäckström, D. Sedin – Nyquist. Trenér: Pär Marts.
    Kanada: Price (Luongo) – Weber, Keith, Vlasic, Doughty, Pietrangelo, Bouwmeester, Hamhuis – Kunitz, Crosby „C“, Bergeron – Perry, Getzlaf, Benn – Carter, Toews, Marleau – Nash, Duchene, Sharp – St. Louis. Trenér: Mike Babcock.

    Rozhodčí: Meier (USA), Sutherland – Amell, Devorski (všichni CAN).

    Diváci: 11076
    bahis siteleri