Švédsko – Kanada 0:3 (kon.)
konec
Švédsko
0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Kanada
Neděle 23.02.2014, 13:00 • Ledový palác Bolšoj, Soči • Olympijské hry - muži
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Je to jasné. Hokejisté Kanady obhajují svůj olympijský titul z Vancouveru a ze Soči si domů odvezou zlaté medaile!
     
    52:28
    Švédská přesilovka nebyla na ledě poznat, a i po jejím konci Kanaďané hrozí. Rozehrávku vystihl Rick Nash, přízemní střelu ale poslal mimo.
     
    51:58
    Při gólové příležitosti Jamieho Benna se ale Lundqvist zaskvěl a s vypětím všech sil puk vytáhl mimo tři tyče.
     
    50:12
    Tak že by přece jenom malinký záblesk světla na konci hodně dlouhého temného tunelu? Corey Perry (CAN) se podívá na trestnou lavici za podražení, je tu druhá švédská přesilovka zápasu.
     
    49:39
    Kanadská lavina se na švédské brankoviště valí dál a dál, Lundqvist ale pro tentokrát odolal.
     
    49:04
    Kanada právě vstřelila branku!
    Třetí gól pro hokejisty s javorovým listem na hrudi a Kanaďané mocně sahají po olympijském triumfu! Postarala se o to individuální akce CHRISE KUNITZE, který udělal pár temp k levému kruhu a pak vyslal ze své hokejky neuvěřitelně přesnou střelu pod břevno, na kterou Lundqvist prostě nestačil – 0:3. Bez asistence.
     
    45:54
    Nakonec Kanaďanům akce vyšla, Perryho střelu po výpadu z rohu zlikvidoval Lundqvist. Je tu další útočné buly poté, co jeden ze Švédů podržel puk ve výstroji.
     
    45:09
    Už je tady zase kanadský závar. Doughty pálil, Toews se ještě otáčel kolem brány, ale blokující hráči nahradili Lundqvista.
     
    42:29
    Za Lundqvistem zvoní tyčka, kterou napálil Drew Doughty od modré čáry!
     
    40:27
    Švédové útočili, ale zapomněli na zadní vrátka a Toews s Carterem se utrhli do přečíslení. Autor první kanadské branky rovnou pálil, puk ovšem za Lundqvista nedostal.
     
    37:20
    Nic vážného to ale nebude, "pouze" drobné zranění v obličeji. Patrik Berglund (SWE) – 2 minuty za vražení na hrazení.
     
    35:43
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak se kanadský kapitán konečně dočkal, a to v ten nejlepší možný moment! Jonathan Ericsson na útočné modré předvedl velkou minelu a o puk ho obral SIDNEY CROSBY. Ostatní Švédové byli na druhé straně ledu a nestihli ho dojet, Crosby tak v samostatném úniku zvolil bekhendovou kličku a Kanada svému soupeři utíká na rozdíl dvou gólů – 0:2! Bez asistence.
     
    35:16
    Ve švédském přečíslení vyslal Berglund z otočky zajímavou střelu, kterou tečoval Steen vysoko do vzduchu. Price si ale akrobatickým způsobem poradil.
     
    32:45
    Kanaďané přejeli do protiútoku a Kunitz přenechal do druhé vlny Weberovi. Jeho dělovka ale bránu netrefila.
     
    31:10
    Parádní střídání čtvrté kanadské formace pokračuje. Lundqvist už pouze bezmocně ležel na ledě, ale St. Louis nedosáhl na bekhendovou dorážku!
     
    30:29
    Do přečíslení se utrhli Perrey a Benn. První jmenovaný zvažoval přihrávku, ta ale byla pokrytá, a tak přišla střela. Lundqvist zasahuje betonem!
     
    28:23
    Pozornost se přesunula na Careyho Price, který si při dorážce Jimmieho Ericssona oddechl. Švédský útočník totiž puk před prázdnou svatyní minul!
     
    26:42
    Na chvíli zůstal mezi kruhy úplně volný Corey Perry, o kterém Getzlaf moc dobře věděl. Kanadský útočník z první těsně přestřelil druhý růžek!
     
    25:46
    A vzápětí přichází druhá přesilovka Kanady v zápase. Jakob Silfverberg (SWE) vyhodil kotouč z obranného pásma mimo kluziště a je potrestán za zdržování hry.
     
    25:34
    Za švédskou obranou zůstal pro změnu Jeff Carter. Už byl ale v moc velkém úhlu a musel zakončovat bekhendem, Lundqvist ho tak dobře vybruslil do strany.
     
    24:21
    Po dlouhé době přišel pořádně nebezpečný výpad Kanaďanů. Martin St. Louis dostal přihrávku před prázdnou bránu, ale nedokázal kotouč trefit dobře, a ten zůstal nejistému Lundqvistovi před brankovou čarou!
     
    19:48
    Z první dvacetiminutovky to ještě není všechno, také Švédové si zahrají svou první početní výhodu. Chris Kunitz (CAN) odchází za katr s menším trestem za hru vysokou holí.
     
    18:04
    Už je tady zase kanadský kolotoč. St. Louis se o kousek nedostal k dorážce, pak ale bylo Švédům horko při dělovce Benna, kterou na poslední chvíli zblokoval Jonathan Ericsson.
     
    14:55
    Důraz Kanady v útočném pásmu vede k první přesilovce. Duchena zastavil Jonathan Ericsson (SWE), který je vyloučen za držení protihráče.
     
    12:55
    Kanada právě vstřelila branku!
    Veledůležitý první gól zápasu střílejí Kanaďané! Nahození Jeffa Cartera od mantinelu sice nevypadalo nijak zvlášť nebezpečně, ale ukázalo se, že mířilo přesně na hokejku JONATHANA TOEWSE. Tomu se podařilo kotouč tečovat mezi roztažené betony Lundqvista a první finálová radost je na světě – 0:1! Asistence: Jeff Carter, Shea Weber.
     
    10:46
    Na góly 0:0, na tyčky 1:1! Patrice Bergeron se vydal dopředu sám, tak zkusil Lundqvista překvapit k bližší tyči. To se mu povedlo, ale proti byla branková konstrukce!
     
    09:42
    Dva obránci Tří korunek doplnili své spoluhráče a zahrozili před Pricem. Kotouč tečoval Karlsson, ovšem brankář byl na svém místě.
     
    03:58
    Obrovské štěstí ale vzápětí pomohlo Careymu Priceovi. Švédský útočník Gustav Nyquist trefil kanadskou tyčku! Kotouč se pak ještě motal kanadským brankovištěm, za čáru si to ale nenamířil.
     
    03:09
    Obrovské zaváhání Švédů mohli trestat Crosby s Bergeronem. Druhý jmenovaný byl ve své příležitosti pravděpodobně faulován, ale rozhodčí vylučovat nebudou.
     
    00:58
    Do úvodní gólovky se ovšem dostala Kanada. Crosby s Bergeronem prchli do přečíslení, ale druhého jmenovaného zastavil na poslední chvíli Lundqvistův zákrok špičkou betonu!
     
    Jde se na věc, finále olympijského hokejového turnaje může začít!

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 13. Toews (Carter, Weber), 36. Crosby, 50. Kunitz


    Švédsko: Lundqvist (Enroth) – Jonathan Ericsson, Kronwall „C“, Hjalmarsson, Oduya, Karlsson, Edler, Ekman-Larsson – Hagelin, Krüger, Jimmie Ericsson – Johansson, Silfverberg, Landeskog – Steen, Berglund, Alfredsson – Eriksson, Bäckström, D. Sedin – Nyquist. Trenér: Pär Marts.
    Kanada: Price (Luongo) – Weber, Keith, Vlasic, Doughty, Pietrangelo, Bouwmeester, Hamhuis – Kunitz, Crosby „C“, Bergeron – Perry, Getzlaf, Benn – Carter, Toews, Marleau – Nash, Duchene, Sharp – St. Louis. Trenér: Mike Babcock.

    Rozhodčí: Meier (USA), Sutherland – Amell, Devorski (všichni CAN).

    Diváci: 11076
    bahis siteleri