Vancouver – Ottawa 2:4 (kon.) | NY Rangers – Boston 3:6 (kon.) | Arizona – St. Louis 2:4 (kon.)
Colorado – Tampa 6:3 (kon.) | Anaheim – Carolina 5:3 (kon.)
konec
SHK Drtiči Hodonín
4:5 (3:3, 1:1, 0:1)
HC RT TORAX Poruba 2011
Pondělí 03.03.2014, 18:00 • ZS TEZA Hodonín • Play-off 2. ligy, skupina Východ
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    I přes nápor domácích ze závěrečných sekund utkání se hráčům Poruby podařilo ubránit hubené, jednobrankové vedení a postupují tak do semifinále druhé nejvyšší soutěže, když dokázali přehrát SHK Hodonín 3:1 na zápasy. Nutno podotknout, že Seveřané postupují s největší pravděpodobností zaslouženě, projevili lepší fyzickou kondici i taktickou vyzrálost.

    To je z mojí strany vše, loučím se s vámi a u druholigového hokeje z Hodonína se přihlásím zase příští sezónu. Přeji hezký zbytek pondělního večera. (20:30:42)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Radek Tihlář skryl odražený kotouč pod lapačkou, tento fakt využívá hodonínská lavička k tomu, aby si vybrala oddechový čas dvacet vteřin před koncem zápasu.
     
    59:24
    Až nyní hrají hodonínští Drtiči bez brankáře, Filip Barus míří na střídačku!
     
    58:55
    Pokus kapitána Pokorného byl zblokovaný do středního pásma, Hodonín tak začíná nanovo.
     
    58:50
    Filip Barus i nadále zůstává v brance a zdá se, že trenérské duo Prčík – Krupica nechce podstoupit riziko opuštěné klece při vlastní přesilovce.
     
    58:36
    Na brankové konstrukci Radka Tihláře zazvonila tyč, jen krátce po vhazování v útočném pásmu Hodonína!
     
    58:27
    Tak tohle bude ještě zajímavé, nejzkušenější ze zkušených Miroslav Javín (POR) se nechává devadesát tři vteřin před koncem vyloučit za vysokou hůl.
     
    58:02
    Nyní se navíc hráči SHK provinili zakázaným uvolněním a značně si tak komplikují situaci v závěru utkání.
     
    57:33
    Hostující hráči výborně drží kotouč na svých hokejkách, navíc takticky zhušťují střední pásmo a prakticky tak znemožnují domácím přechod do útoku.
     
    57:02
    Drtiči nyní působí na ledě jako opaření, vhazuje se právě před hodonínským brankářem.
     
    56:22
    Poruba právě vstřelila branku!
    Hodonínská obrana nechala trestuhodně volný předbrankový prostor a Poruba asi tři a půl minuty před koncem základní hrací doby vede! Rostislav Vaněk dobře uvolnil LUKÁŠE HRUZÍKA na modré čáře, ten vypálil a krz clonícího hráče na brankovišti kotouč zaplaval až do sítě za Barusem! Asistence: Rostislav Vaněk.
     
    55:42
    Filip Barus měl nelehkou práci s nadvakrát tečovaným pokusem Javína od modré čáry, nakonec to však hodonínský gólman pozičně zvládl a zabránil puku v pohybu za brankovou čáru.
     
    55:18
    Čároví rozhodčí utnuli napadání Kříže a Špoka v útočném pásmu, jelikož se jednalo o postavení mimo hru.
     
    54:42
    To se vzápětí také stalo, Martin Špok je na ledě a po dlouhém časovém úseku opět vidíme tradiční hru s pěti hráči v poli na obou stranách.
     
    54:04
    Hosté v plném počtu, Drtiči přežili nejkritičtější moment zápasu a musí ubránit již pouze tradiční oslabení.
     
    53:04
    Jenže nyní Miroslav Javín zachytil kotouč až za modrou čárou a vhazuje se tak ve středním pásmu.
     
    52:42
    Hlavní rozhodčí posílá na trestnou lavici Martina Špoka (HOD) za velice sporný zákrok, hodonínští fanoušci však také proti mužům v pruhovaném dresu vyslali několik nepěkných slov. Hosté mají k dispozici přesilovku čtyři na tři, což rozhodně není k zahození.
     
    52:04
    Po fyzické rozmíšce Davida Skočovského (HOD) a Marka Slavíka (POR) se vylučuje, oba hráči jsou potrestáni za hrubost. Hrát se tak bude čtyři na čtyři, jelikož to se už Peslar stačil vrátit z trestné lavice zpět do hry.
     
    51:57
    Opět se nám ukazuje v akci Radek Tihlář, ten se ukazuje býti základním stavebním kamenem hostujícího celku.
     
    51:21
    Daniel Štumpf to chytře zkoušel na Tihláře jedovatou ránou přes dva clonící hráče domácích, hostující brankář však byl na místě.
     
    50:03
    Zdeněk Jurásek si opět výborným pohybem v útočném pásmu vykoledoval faul na Jakubu Peslarovi (POR), který jej v gólovce jednoduše řečeno musel zahákovat.
     
    49:16
    Filip Barus se natáhnul lapačkou pro tvrdý kotouč z hole Rostislava Vaňka a podržel kotouč ve své rukavici.
     
    48:23
    Hodonínští nyní můžou těžit z výborného napadání Matěje Charvát, který donutil svého soka Gracu odpálit kotouč na zakázané uvolnění a odčinil tak nezdar z předchozích minut.
     
    47:25
    David Zachar se šikovně uvolnil mezi kruhy a dostal se tak do téměř ideální palebné pozice, jeho střelecký pokus mířil o krapet výše, než by bylo potřeba.
     
    46:52
    Matěj Charvát relativně snadlo přišel o kotouč v rohu obranného pásma a nabídnul tak kvalitní střeleckou pozici Marku Pavlačkovi, ten však mířil pouze doprostřed Barusovy brány.
     
    45:57
    Velezkušený Miroslav Javín předvedl velice lidské a sportovní gesto, když nedokázal zadržet střelbu krátce po odpískání a následně se jel okamžitě omluvit hodonínskému brankáři.
     
    45:25
    Te třetí periodě se logicky hodně taktizuje, ani jeden z celků nechce udělat zbytečnou chybu v rozehrávce, která by darovala soupeři vedení.
     
    44:33
    Domácí útočníci Kuba s Kučerou dobře spolupracují v útočném pásmu, k zakončení se však nepropracovali a dopředu tak mohou hosté.
     
    43:31
    Radoslav Smetana tečoval Pokorného přízemní střelu těsně nad Tihlářovu horní tyč, z nenápadné situace se mohla vyklubat důležitá branka.
     
    42:40
    Hlasatel dnešního utkání oznámil, že dnešní velice napínavé utkání sleduje 1246 diváků. Zároveň se po návratu Pavla Kříže na led vhazuje před hodonínským brankářem.
     
    41:39
    Domácí v plném počtu.
     
    41:34
    Petr Peš chtěl zachytit vysoký kotouč do rukavice těsně před barusem a málem si rukou srazil puk do vlastní brány! Tohle byla sice kuriózní, ale nejnebezpečnější situace v hostující přesilové hře.
     
    40:27
    Martin Špok dokázal ve vlastním oslabení ukořistit kotouč Marku Sedlářovi z hole a vyhazuje jej až za Tihlářovu klec.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve zbylých jedenadvaceti vteřinách hry již hostující celek směrem dopředu nic nestihnul, takže i druhé dějství končí za nerozhodného stavu. Nástup do prostřední části hry však měly oba týmy velmi svižný, již po necelých třech minutách hry se dokázal prosadit domácí Zdeněk Kučera a poslal Jihomoravany do vedení. Na jeho trefu však o pár okamžiků později dokázal odpovědět přesným zásahem Aleš Kilnar, který rozhodl o tom, že stav je po dvou třetinách stále remízový. Další třetina začne přibližně v 19:44.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:39
    Těsně před přestávkou rozhodčí ještě stihnou jedno vyloučení, dnes mají muži v pruhovaném opravdu svátek. Pavel Kříž (HOD) je tentokráte zlým mužem na ledové ploše a je potrestán za sekání.
     
    38:50
    Hosté v plném počtu.
     
    38:45
    O několik málo okamžiků později jej napdobil tentokrát v obranném pásmu Daniel graca.
     
    37:19
    Marek Sedlář dokázal z pod několika párů bruslí vydolovat kotouč ve středním pásmu a následně jej vyhodit přes všchny čáry. Hosté se brání v oslabení perfektně.
     
    36:50
    David Zachar (POR) atakoval rozehrávku domácí obrany až příliš horlivě, zahrál přitom vysokou holí a jde si odpykat dvě minuty na lavici hříšníků.
     
    36:22
    Hlavní rozhodčí pískají hostům sevření kotouče, buly se tak bude konat před Tihlářem.
     
    35:49
    Porubský zámek v útočném pásmu, který trval něco přes minutu, ukončil vyhozením kotouče do středního pásma Martin Špok.
     
    34:30
    Nahození Jiřího Šindeláře od modré čáry dokázal domácí strážce svatyně vyrazit do ochranné sítě, hra však zůstává v útočném pásmu Poruby.
     
    33:59
    Hosté v plném počtu, Graca již míří na vlastní hráčskou lavici ke střídání.
     
    32:39
    Hostující hokejisté se však alespoň prozatím brání naprosto bezchybně a přerušují jednu hodonínskou rozehrávku za druhou.
     
    31:59
    Daniel Graca (POR) rychlostně naprosto nestíhal v souboji se Zdeňkem Juráskem a je odeslán na dvě minuty za hákování. Je to celkem paradox, jelikož rozdíl mezi oběma hráči je bezmála dvacet let.
     
    31:06
    Domácí v plném počtu.
     
    30:56
    Petr Peš zabojoval u pravého mantinelu a za pomocí soupeře dokázal dostat kotouč do bezpečí, hosté již v přesilové hře nic nestihnou.
     
    29:38
    Obránce Martin miklík dokázal i s trochou štěstí vyhodit za pomocí plexiskla i mantinelu, Poruba tak musí restartovat svou přesilovkovou akci.
     
    29:06
    Zdeněk Jurásek (HOD) se se svým soupeřem vůbec nepáral, poslal jej zezadu směrem ke hrazení a je vyloučen za krosček.
     
    28:14
    Hosté v plném počtu.
     
    28:04
    Lukáš Hruzík si dobře počkal na střelu Kučery z levého kruhu a vlastním tělem ji zblokoval do ochranné sítě.
     
    27:41
    Hodonínští se ve vlastní přesilové hře dopouštějí zakázaného uvolnění, buly po levici Filipa Baruse.
     
    27:04
    Jurásek vybídnul ke skórování Daniela Štumpfa, který si vynikajícím způsobem sjel k pravé tyči, jenže fantastický Tihlář se dokázal včas přesunout a vynulovat domácího útočníka.
     
    26:14
    Po tomhle trestném střílení se dodatečně vylučuje, Daniel Graca (POR) je potrestán za nedovolené bránění.
     
    26:14
    Tomáš Sršeň nasadil proti domácímu útočníkovi náhradního brankáře Michala Gleicha, proti němuž se Spok nedokázal prosadit!
     
    26:14
    Po faulu na unikajícího Martina Špoka je nařízeno trestné střílení, tohle může být zlomový bod zápasu!
     
    25:22
    Poruba právě vstřelila branku!
    Dnešní zápas je doslova jako na houpačce, Ostravané dokázali již podruhé vyrovnat stav zápasu. Jiří Šindelář vyslal na zteč ALEŠE KILNARA po levém mantinelu, který našlápnul do pásma a povedenou ranou překonává Zdenka Kotvana. Ten je následně stažen z brankoviště a na jeho místě se již rozcvičuje Filip Barus. Asistence: Jiří Šindelář.
     
    24:10
    Hráči v bílých dresech se provinili postavením mimo hru, vhazuje se tak v neutrální zóně.
     
    23:52
    David Zachar to nemyslel vůbec zle se střelbou z mezikruží, mířil nad pravé rameno Zdenka Kotvana. Jenže kotouč mu sklouznul z čepele a tudíž jeho rána neměla ideální směr ani razanci.
     
    22:38
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Jenže do hry opět vstoupila první útočná pětka Drtičů a domácí tak opět vedou! Martin Špok ideálním způsobem našel ZDEŇKA KUČERU na vrcholku levého kruhu, ten se parádně opřel do kotouče a překonal bezmocného Radka Tihláře v bráně hostujícího mužstva. Asistence: Martin Špok.
     
    22:09
    Marek Slavík byl v obtížné pozici na modré čáře, z minima však dokázal vytěžit maximum a stihnul nahodit kotouč na Kotvana. Hodonínský strážce svatyně pokryl letící puk rukavicí.
     
    21:19
    O několik vteřin později mířil mezi Tihlářovy betony z pravého kruhu Daniel Štumpf, brankář Poruby se ale nenechal zaskočit a navíc dokázal udržet kotouč ve výstroji tak, aby domácí nemohli dorážet.
     
    20:18
    Krátce po vhození úvodního buly druhé třetiny mohli jít Drtiči do vedení! Martin Špok v přečíslení dva na jednoho směřoval přihrávku na hůl Kučery, ten ji však nedokázal usměrnit za Tihlářova záda a kotouč tak proklouzal asi dvacet centimetrů kolem pravé tyče.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Tedy v první periodě se diváci sledující dnešní utkání na tribunách hodonínského stadionu opravdu nenudili! Padlo celkem šest branek, což je na dvacet minut hry téměř neuvěřitelně vysoké číslo a o osudu utkání není ani zdaleka rozhodnuto. Dvě ze tří branek ostravského celku vstřelila nová akvizice na hostující soupisce Antonín Pechanec, jenže půl minuty před první sirénou dokázal srovnat hodonínský Martin Špok. Další třetina začne přibližně v 18:52.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:27
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Panečku, to je mi závěr úvodní dvacetiminutovky, hodonínští se stihli vzchopit a podruhé v zápase srovnávají s hráči Poruby účty! Obránce Kristián Grman šikovnou přihrávkou vyslal MARTINA ŠPOKA do nadějné střelecké příležitosti, hodonínský útočník první formace nezklamal a rozvlnil Tihlářovu síť jako třetí v pořadí. Asistence: Kristián Grman.
     
    19:14
    Poruba právě vstřelila branku!
    Domácí zadáci zaspali v obranné činnosti a Seveřané tento nedostatek po zásluze potrestali! Marek Sedlář při přechodu do útočného pásma přenechal kotouč ANTONÍNU PECHANCOVI na pravé křídlo. Kmenový hráč Havířova následně plácl do kotouče u bližší tyčky a překonal tak Kotvana! Asistence: Marek Sedlář, Luděk Krayzel.
     
    18:34
    Zdenko kotvan se měl na brankové čáře co otáčet, když se k odraženému kotouči mezi kruhy dostal Marek Pavlačka a prověřil reflexivní reakce domácího brankáře prudkou ránou na vyrážečku!
     
    17:11
    To se jim také daří, Zdenko Kotvan musel přidržet plachtící kotouč ve výstroji, tudíž hokejisté Poruby získali vhazování před hodonínským gólmanem.
     
    16:56
    Obránce Šindelář pouze nahazuje černý kousek gumy do útočného pásma, Ostravané tak mohou opět po čase obsadit domácí obranné pásmo.
     
    15:02
    Petr Pokorný se vydal na útočný výlet, přičemž naservíroval kotouč Radoslavu Smetanovi do ideální pozice ke vzdálenější tyči, jenže mladý hodonínský forvard trestuhodně promáchnul tuto přihrávku.
     
    14:17
    Na opačné straně kluziště musel řešit nepříjemné nahození hodonínských Radek Tihlář, následně kvůli dotírajícím protihráčům přerušil hru.
     
    12:45
    Domácí se osvobozují pouze za cenu zakázaného uvolnění, hra se tak opět přesouvá před Zdenka Kotvana.
     
    10:59
    Poruba právě vstřelila branku!
    ANTONÍN PECHANEC si počínal v útočném pásmu opravdu parádně a vyrovnává stav dnešního zápasu! Hostující útočník předvedl hodonínské obraně pravou one man show, když se prakticky ihned po vhození buly ujal kotouče, přebruslil s ním přes celé pásmo a následně jej zasunul zpoza branky za Kotavnovu levou tyč. Bez asistence.
     
    10:48
    Slavíkovu nevýraznou žabičku od modré čáry v poklidu přikryl Zdenko Kotvan lapačkou a dává domácí obraně možnost oddechu.
     
    09:51
    Petr Peš mohl po obrovské chybě hostujících obránců upravit již na dvoubrankový rozdíl, jenže z bezprostřední blízkosti jej téměř zázračně vychytal výtečný Radek Tihlář!
     
    08:24
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Záhy je to už o dvě branky, no kdo by to byl řekl! Špílmachr Zdeněk Jurásek našel přesným pasem sjíždějícího NIKOLASE KETNERA do prostoru mezi kruhy a nabídnul tak svému obránci ideální příležitost ke skórování, kterou Ketner neodmítnul a poslal kotouč přesně k tyči. Asistence: Zdeněk Jurásek, Daniel Štumpf.
     
    07:53
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Jihomoravané dokázali najít odpověď na brzký gól Poruby z úvodu zápasu a srovnávají stav utkání! Martin Špok vybruslil s kotoučem z levého rohu kluziště a přihrávkou takřka přes Tihlářovo brankoviště našel přesně hůl PAVLA KŘÍŽE, který v záklonu dokázal nasměrovat puk do sítě! Asistence: Martin Špok, Martin Miklík.
     
    06:48
    Festival vyloučených hráčů na obou stranách nekončí, Jakub Peslar (POR) si přitáhnul holí unikajícího Peše a je potrestán za hákování. Za malý moment se bude hrát čtyři na čtyři.
     
    06:23
    Ostravané ukrojili pořádný kus z Šindelářova trestu, píská se až po půl minutě. Zdeněk Kučera (HOD) je tím, kdo půjde odsedět trest za držení protihráče.
     
    05:55
    Drtičům se vůbec nedaří kombinace ve středním pásmu, navíc se signalizuje výhoda pro hosty, tudíž se počet hráčů na ledě záhy vyrovná.
     
    04:59
    Stejný hráč se okamžitě po buly dopustil nedovoleného zákroku a oslabuje tak svůj celek. Jiří Šindelář (POR) je odeslán na trestnou lavici za hákování.
     
    04:55
    Šindelář to myslel dobře s přihrávkou o mantinel na zajíždějícího spoluhráče za hodonínskou obranu, tento manévr mu však úplně nevyšel a je z toho zakázané uvolnění.
     
    04:04
    Domácí v plném počtu.
     
    03:27
    Daniel Graca chtěl napodobit svého kolegu z obrany a pokusil se o gólový příspěvek ze stejného místa, odkud úspěšně pálil před dvěmi minutami Peslar. Tuto střelu však dokázal Zdenko Kotvan s jistotou zlikvidovat.
     
    02:23
    Paradoxně se však dostal do slibné příležitosti hodonínský petr Peš, když "utahal" dva bránící hráče v bílém a nechybělo mnoho, aby i Tihlář poprvé inkasoval.
     
    02:04
    Hosté navíc budou mít k dispozici první přesilovou hru, Martin Špok (HOD) je totiž vyloučen za vysokou hůl.
     
    01:31
    Poruba právě vstřelila branku!
    Tohle musí být tvrdá rána nejen pro samotné domácí hráče, ale i pro jejich fanoušky, jelikož o první branku se postaral "oblíbenec" hodonínských příznivců JAKUB PESLAR! Martin Buček pro něj u pravého mantinelu vybojoval kotouč, poslal jej na modrou čáru právě Peslarovi, který tvrdým projektilem překonal Kotvana k bližší tyči. Asistence: Martin Buček.
     
    00:33
    Je tomu skutečně tak, Lukáš Vrána si šel za nahozeným kotoučem od modré čáry, Kotvan však byl pozorný a schoval kotouč do lapačky.
     
    00:10
    Utkání bylo právě zahájeno, buly vyhráli hosté a mohou tak rozvinout svou první útočnou akci.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Jako první na led nastupují v bílých dresech hráči Poruby, následovat je budou za pár okamžiků i domácí borci. Po úvodních pozdravech na modrých čárách a tradičních pokřicích u vlastních branek bude vhozeno úvodní buly čtvrtého zápasu této série.
     
    Úvodní sestavy:

    SHK Hodonín: Barus (Kotvan) – Grman, Ketner, Kulyk, Směřička, Pokorný, Miklík, Skočovský – Kříž, Špok, Kučera, Velechovský, Jurásek, Peš, Štumpf, Charvát, Vrba, Škorík, Mika, Kuba, Smetana

    HC RT TORAX Poruba: Tihlář (Gleich) – Vajda, Šindelář, Hruzík, Peslar, Wolf, Slavík, Graca, Javín – Sedlář, Krayzel, Zachar, Kilnar, Vrána, Pechanec, Pavlačka, Chaloupka, Vaněk, Buček.
     
    Zdravím všechny fanynky a fanoušky druholigového hokeje z Hodonína, kde dnešním zápasem bude vrcholit čtvrtfinálové drama mezi domácím celkem a hosty z Poruby. Ostravané mají před dnešním duelem výhodnější pozici, po třech zápasech vedou 2:1 na zápasy a chybí jim k postupu do semifinále poslední krůček. Udělají ho dnes na jihu Moravy?

    3. čtvrtfinále (ZS Poruba)

    Třetí utkání v pořadí se hrálo na ostravském ledě za vyrovnaného stavu 1:1, a opět platilo rčení "Můj dům, můj hrad". Na brzkou branku domácího útočníka Petra Seidlera ještě Drtiči dokázali zareagovat za pomocí přesilovky, když se na brankovišti prosadil Nikolas Ketner. Jenže od tohoto okamžiku začali úřadovat svěřenci Tomáše Sršně, kteří čtyřmi zásahy v řadě naprosto potopili jakékoliv naděje slováckého celku na zvrat v zápase, postupně se trefili opět Seidler, Buček, Krayzel a Vaněk. Hosté sice stačili dvanáct minut před koncem kosmeticky upravit stav utkání na 2:5, ovšem o vítězi sobotního duelu již bylo jasno a Ostravané tak pohodlně dokráčeli za druhým vítězstvím v této sérii.

    Ohlasy obou trenérů po třetím čtvrtfinále

    Tomáš Sršeň (Poruba):

    "Jsme spokojeni, kluci nastoupili do utkání velmi dobře připravení a plnili přesně to, co jsme jim řekli. Vedeme 2:1, ale ještě nic není rozhodnuto, stále nás čeká hodně práce."

    Jan Prčík (Hodonín):

    "Poruba byla v utkání důraznější. Udělali jsme chybu před gólem na 3:1, pak jsme tam měli jednu šanci a hlavně mě mrzí nevyužitá přesilovka pět na tři. Třeba by pak hra vypadala jinak. Budeme se snažit o to, abychom se sem ještě jednou vrátili."

    Ostatní série vyřazovacích bojů

    Frýdek-Místek (8) – Prostějov (1) : stav série 2:1
    Technika (6) – Přerov (3) : stav série 1:2
    Vsetín (5) – Opava (4) : stav série 1:2
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Tomáš Chramosta

    Branky a nahrávky: 8. Kříž (Špok, Miklík), 9. Ketner (Jurásek, Štumpf), 20. Špok (Grman), 23. Kučera (Špok) – 2. Peslar (Buček), 11. Pechanec, 20. Pechanec (Sedlář, Krayzel), 26. Kilnar (Šindelář), 57. Hruzík (Vaněk)


    SHK Drtiči Hodonín: Kotvan (26. Barus) – Grman, Ketner, Kulyk, Směřička, Pokorný, Miklík, Skočovský – Kříž, Špok, Kučera, Velechovský, Jurásek, Peš, Štumpf, Charvát, Vrba, Škorík, Mika, Kuba, Smetana
    HC RT TORAX Poruba 2011: Tihlář (Gleich) – Vajda, Šindelář, Hruzík, Peslar, Wolf, Slavík, Graca, Javín – Sedlář, Krayzel, Zachar, Kilnar, Vrána, Pechanec, Pavlačka, Chaloupka, Vaněk, Buček

    Diváci: 1246
    bahis siteleri