Tampa – Vancouver 4:3 (kon.) | Boston – Minnesota 4:1 (kon.) | St. Louis – Winnipeg 3:1 (kon.)
Los Angeles – Arizona 3:4 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
HC Dynamo Pardubice
Úterý 18.03.2014, 17:00 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Generali play off Tipsport extraligy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    První utkání tedy dopadlo lépe pro hosty z Pardubic, kteří se v sérii ujímají vedení. Druhé utkání se bude hrát pod Javorovým hned zítra, a to v 17:00. Vy budete mít možnost i druhý souboj obou soupeřů sledovat na serveru Onlajny.com. Do té doby se mějte co nejlépe. Příjemný večer a na počtenou. (19:37:09)
     
    Statistiky zápasu:

    Střely: 41 – 30,
    vhazování: 43/68 – 25/68,
    úspěšnost na vhazování: 63% – 37%,
    hity: 12 – 6.
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Vladimír Roth (TRI) – 0+0,
    Július Hudáček (PCE) – 41 zákroků.

    Stav série po prvním zápase: 0:1.
     
    Šňůra třineckých vítězství na domácím ledě končí v tu nejméně vhodnou chvíli pro Oceláře. Pardubice totiž vyloupily Werk Arenu a ukořistily první bod čtvrtfinálové série. ČSOB Pojišťovna předvedla účelný hokej, přesně takový, jakým se hraje play-off. Třinecké hokejisty sice nepřestřílela, ale výhru slavila díky skvělé střelecké efektivitě. Ve třetí třetině kontrolovali Východočeši tříbrankové vedení a nepřipustili žádní komplikace. Ba naopak, v 54. minutě pojistil vítězství Pardubic gólem v oslabení Sýkora. Slezané si vytvořili ještě několik slibných situací na kosmetickou úpravu, ale všechny jejich střely zastavil gólman Hudáček. Pardubice zaslouženě zvítězily.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Puk bude uveden do hry v pardubickém obranném pásmu po zakázaném uvolnění, ale to je to poslední, co se dnes stane.
     
    59:31
    Třinec se marně snaží dostat do útočné třetiny. Hosté jsou v plném počtu a chtějí ubránit Hudáčkovu nulu.
     
    58:53
    V další akci se Tybor zmocnil puku a dostal se až k zakončení. Hrubcovu branku ale přestřelil.
     
    58:34
    Přihrávku Martina Růžičky na Bonka přečetl Tybor a osvobozuje své mužstvo.
     
    57:57
    Hudáček pokryl nájezd Martina Růžičky ze strany. Vhazování v pardubickém obranném pásmu.
     
    57:26
    Václav Benák (PCE) vyloučen na dvě minuty za držení protihráče.
     
    57:26
    Polanský se natlačil před Benáka a vytasil na Hudáčka kličku do bekhendové strany! Pardubický gólman znovu úspěšně zasáhl, ale Benák půjde na trestnou lavici.
     
    56:57
    Polanský je zpět na ledě. Utkání se dohrává, o vítězi je definitivně rozhodnuto.
     
    56:20
    Rákos ujel do přečíslení, ale situaci vzdal a ani nevystřelil, ani nepřihrál. Hudáček stále drží čisté konto.
     
    55:47
    Pardubice drží hru v útočném pásmu a kontrolují její vývoj.
     
    55:32
    O teč Zohornova pokusu od modré čáry se snažil Kolář, ale puk se odrazil jen do rohu hrací plochy.
     
    54:57
    Oceláři dnes rovněž často faulují. Dalším potrestaným je Jiří Polanský (TRI), potrestán za nedovolené bránění.
     
    54:49
    Ocelářům dnes není přáno. Polanský připravil Koláře ve středním pásmu o puk, přihrál Martinu Růžičkovi, ale i na tuto střelu našel Hudáček recept. Pardubický brankář dnes chytá výborně.
     
    54:19
    Dnešní utkání sleduje 4564 diváků.
     
    54:09
    Po Linhartově střele čekal Polanský před Hudáčkem na stráži, zdali puk z výstroje slovenského gólmana nevyskočí. Nedočkal se.
     
    53:56
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Je rozhodnuto! PETR SÝKORA obral na modré čáře o kotouč váhajícího Rotha, pláchl všem vracejícím se Ocelářům a chladnokrevně zakončil! Hrubce překonal přízemní střelou k pravé tyči a navýšil pardubický náskok – 0:4! Asistence: Jiří Cetkovský.
     
    53:34
    Peterek zavrávoral, ale udržel pro domácí mužstvo útočné pásmo.
     
    52:53
    Zíbovu sraženou střelu dorážel mermomocí Polák, ale Hudáček puk do branky nepustil. Následně se jej zmocnili obránci hostí a vyhodili do bezpečí.
     
    52:17
    Rychlý brejk Pardubic skončil na horní tyči Hrubcovy branky! Radil ujel všem, přehodil padajícího Trončinského a žabka přistála přímo na holi napřáhnutého Semoráda! Bomba východočeského útočníka se od břevna odrazila do ochranné sítě!
     
    51:53
    Tomáš Zohorna (PCE) nejprve okradl rozehrávajícího Zíba o puk, ale následně o něj přišel a soupeře fauloval vysokou holí. Třinečtí budou hrát klasickou přesilovku.
     
    51:30
    Oceláři jsou v oslabení aktivní. Polákovu střelu přibrzdil Sýkora a do střední třetiny vyhodil Kočí.
     
    50:37
    Hudáček dnes poprvé chyboval! Za brankou si nepočínal jistě a nabídl kotouč Adamskému! Adamský ihned zakončoval bekhendem, ale slovenský brankář se stihl vrátit a vyrazit!
     
    49:58
    Galvas důrazně vyhazuje po mantinelu, rozehrávat bude Sýkora.
     
    49:23
    Pardubicím začíná dlouhá přesilovka pěti proti čtyřem. A to je velká komplikace pro domácí hokejisty a jejich šance na zvrat.
     
    48:56
    Ďaloga schoval padající kotouč na chvilku do rukavice a vytřepal jej pro T. Noska. ČSOB Pojišťovna si hlídá s přehledem své vedení.
     
    48:05
    Kotouč se od pardubických obránců odrazil k D. Noskovi, ale neprostřelil bránícího Nahodila. K puku se pak dostal Orsava, ale také jeho snaha vyšla naprázdno.
     
    47:32
    Oceláři gólově nezhodnotí ani tuto přesilovou hru, neboť na jejich trestnou lavici usedl Martin Růžička (TRI) za vysokou hůl. Inkasoval dokonce čtyřminutový trest.
     
    47:22
    Trončinskému uskočil puk na modré čáře a do útoku se hnal hostující Semorád. Rychlý Roth ho však ještě před Hrubcem dojel a zkomplikoval mu bekhendové zakončení.
     
    47:05
    Dnes už podruhé je vyloučen Lukáš Radil (PCE). Tentokrát si jde na dvě minuty odpočinout za hákování. Ale Třinci se dnes přesilovky nevedou. Jak tomu bude po komerční pauze?
     
    46:34
    Ďaloga zavezl kotouč do útočného pásma a připravil si pozici pro střelu. Pak ovšem trefil jen spoluhráče Cetkovského před brankou.
     
    46:06
    Tak přece se do obrovské šance dostal Květoň! Odrazil se k němu kotouč a třinecký hráč měl před sebou odkrytou branku! Skvělý Hudáček se včas dokázal přemístit a zastavil Květoňův pokus! Nebylo to nic lehkého, ale Hudáček udržel puk před čarou i před dorážejícím Polanským!
     
    45:52
    Třinečtí hráči jsou sice nastěhovaní v útočné třetině, ale ne a ne se dostat ke střele.
     
    45:35
    Nahodil tečoval Vašíčkovo nahození ještě na vlastní modré čáře, a tak se jedná o zakázané uvolnění. Vhazuje se před Hudáčkem.
     
    44:43
    T. Nosek dojel vlastní nepovedenou střelu, po níž se puk odrazil od zadního hrazení, a snažil se dorážet. Hrubec byl na místě včas.
     
    44:22
    Rákosovi uskočil puk z čepele při kroužení za brankou a Ďaloga mohl v poklidu vyhodit do bezpečné zóny. Pardubice zatím Třinecké do šancí nepouštějí.
     
    43:56
    Polákovu střelu srazil Benák do rohu kluziště, kde byl první Cetkovský. Hra je přerušena, protože Květoň při průjezdu kolem Hudáčka vychýlil brankovou konstrukci.
     
    43:12
    Padající Polanský předložil zpoza branky puk Adamskému, ten byl však tísněn pardubickými obránci a vystřelil jen do boční sítě.
     
    42:55
    Orsava přihrávku na Polanského přetáhl, přesto Třinečtí pokračují v útočných manévrech.
     
    42:24
    Souhrou několika šťastných odrazů se kotouč podruhé vrátil na hůl Hrňovi, ten sice zkoušel překvapit Hudáčka, ale nepovedlo se mu to.
     
    41:56
    Před dojíždějícími Zohornou a Cetkovským schoval kotouč do lapačky Hrubec. Vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    41:15
    Rákosovu akci zastavil už ve střední třetině Kolář a sám se vydal na opačnou stranu proti Hrubcovi. Po průjezdu do útočné třetiny vystřelil příklepem těsně vedle.
     
    40:34
    Martin Růžička se po levém křídle dostal až ke střele bekhendem. Jistý Hudáček vyrazil za branku.
     
    40:10
    Třetí perioda začala zajímavou akcí Třince. Galvas přihrál do útočného pásma rozjetému Adamskému, ten se s pukem otočil a zkusil pozornost Hudáčka.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky druhé třetiny:

    Střely: 8 – 13,
    vhazování: 12/20 – 8/20,
    úspěšnost na vhazování: 60% – 40%,
    hity: 3 – 2.
     
    Jak byly Pardubice na konci prvního dějství pod tlakem, druhou třetinu začaly diametrálně odlišně. Hned po šestnácti sekundách musel Hrubec zasahovat proti přečíslení, jež zakončoval Sýkora. O pár minut později jel na Hrubce Kolář úplně sám, ale jeho forhendovou kličku třinecký gólman přečetl. Další šance hostí už skončila gólem. Zohorna přihrál před branku Cetkovskému, jenž neměl s úklidem puku do sítě problém. V polovině druhé části vychytal samostatný únik Orsavy Hudáček, když zneškodnil bekhendový blafák. V dalších minutách tempo trochu opadlo, ale Pardubice dokázaly přidat třetí branku. Prosadil se T. Nosek, který po boji dostrkal puk za Hrubce. ČSOB Pojišťovna měla ještě další příležitost ke gólu do šatny, ale tu už nevyužila. I tak je to pro domácí pořádná facka. Do třetí části jdou s tříbrankovou ztrátou a bude těžké ji proti Pardubicím se skvělým Hudáčkem v čele smazat.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:55.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:43
    Kočí a Benák leželi před Hudáčkem, aby zabránili střele Martina Růžičky! Třinecký střelec zvolil bekhendovou střelu, ale o pár decimetrů minul horní roh!
     
    39:32
    Peterkova přihrávka na najetého Květoně byla o chlup delší, než by mladý útočník Ocelářů potřeboval. Cetkovskému se rozehrávka nepovedla a situace končí zakázaným uvolněním.
     
    39:04
    Orsava tlačil kotouč do Hudáčka při závaru před jeho brankou, ale neuspěl. Puk se pak dostal na modrou čáru k Linhartovi, který však zlomil hůl a musel obracet k souboji se Sýkorou. Nakonec třinecký bek situaci zvládl.
     
    38:28
    Ale pozor, Pardubice nemají dost! Kolářova střela byla nepříjemně tečována a Hrubec měl co dělat, aby betonem vyrazil! To nebylo všechno, k dorážce z bezprostřední blízkosti se dostal Nahodil, ale bránu minul.
     
    38:03
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Nevýraznou pasáž hry využívají Pardubice ke své třetí brance! Tybor se s kotoučem dlouho ochomýtal okolo branky a nakonec jej dostrkal před Hrubce. Tam si puk našel TOMÁŠ NOSEK a dopravil jej za brankovou čáru! Trochu šťastná branka přináší hostům značný náskok – 0:3! Asistence: Radoslav Tybor.
     
    37:34
    Svižná akce Poláka s Bonkem skončila nepřesnou střelou třineckého kapitána.
     
    37:13
    Agilní Zohorna pálí ze všech pozic. Naposled střílel z rohu kluziště, ale Hrubec všechny skulinky zakryl.
     
    36:56
    Hrubcovi nadělal vrásky na čele rychlý průjezd po levém křídle v podání Ďalogy. Brankář Třince kotouč s obtížemi udržel.
     
    36:39
    Slezanům se krátká přesilová hra nezdařila. Průnik Zohorny a Sýkory mohl znamenat navýšení pardubického vedení, ale druhý jmenovaný při zakončení upadl.
     
    35:48
    Oceláři předvedli zmatky v přesilové hře. Rákos nejprve, jako by nevěděl, že jsou domácí v převaze, vyjel z útočného pásma. Následně akci překombinoval Trončinský.
     
    35:09
    Hrubec pokryl puk z hole střílejícího Ďalogy. Vhazování po jeho pravici se zopakuje. Pardubice nastěhovány v útoku.
     
    34:40
    Východočeši jsou ve hře čtyř proti čtyřem aktivnější. Střela T. Noska od modré čáry však trefila jen clonícího Bonka. Hosté pokračují v útočné třetině.
     
    34:09
    Právě Lukáš Radil (PCE) svým faulem hatí pardubickou přesilovku. Radil zasáhl některého z protihráčů vysokou holí. Oba týmy hrají ve stejném počtu, za devětasedmdesát sekund začne redukovaná přesilovka domácích.
     
    33:46
    Cetkovský obral o kotouč Trončinského, srazil ho k zemi a před brankou hledal Radila. Radil střílel z ostrého úhlu těsně vedle.
     
    33:29
    Šanci na hru v početní převaze dostanou také Pardubičtí. Na trestnou lavici byl vykázán Lukáš Galvas (TRI) za hákování, kterým se provinil na osobě Tybora.
     
    32:43
    Peterek přihrál Rákosovi, jenž následně hledal Květoně. Nahrávku však zpacifikoval svou tečí Ďaloga.
     
    32:28
    Hosté jsou již kompletní. Na závěr oslabení unikl Sýkora a snažil se procpat před Zíba, ten ho však k zakončení nepustil.
     
    32:08
    Do dobré šance se po přihrávce Orsavy dostal Adamský, ale svou příležitost nevyužil. Jeho střela skončila mimo.
     
    31:39
    Polanský manévroval s pukem na holi kolem Hudáčkovy branky, nakonec přihrál Polákovi, a ten odrazem o Ďalogu vystrašil gólmana Pardubic.
     
    31:16
    Bonkovi se nepodařilo tečovat střelu Trončinského. Sýkora vyhazuje do středního pásma.
     
    30:48
    Východočeši se osvobodili, Roth nahazuje do útočného pásma.
     
    30:28
    Třinečtí donutili Pardubice k faulu. Jiří Vašíček (PCE) je vyloučen na dvě minuty za sekání.
     
    29:59
    Fantastický Hudáček nejdříve vychytal nebezpečnou střelu Rotha a o několik sekund později úspěšně vyřešil i nájezd Orsavy! Orsava zkoušel kličku do bekhendu, ale slovenský gólman vystrčil hokejku a zasáhl!
     
    29:25
    Už se zase hraje. Adamský přejel Polanského přihrávku a dopředu se vydává Nahodil.
     
    28:52
    U pardubické střídačky se vyskytly jakési technické problémy. Třinečtí ledaři se snaží vše napravit. Hráči si zatím střihnou veřejné bruslení.
     
    28:38
    S nenápadnou ranou rozjetého Hrni měl Hudáček nečekané potíže. Koncem betonu vykopl kotouč před sebe. Martin Růžička nestihl dorazit.
     
    28:09
    Galvas ve středním pásmu neubránil Sýkoru a pokud nechtěl faulovat, musel ho pustit do samostatného úniku. Jenomže Sýkora časem ztratil rovnováhu a k pořádnému zakončení se neprotlačil.
     
    27:44
    Rákosova tvrdá střela z první skončila na zadním hrazení. Rozhodčí přerušili hru a následuje komerční přestávka.
     
    27:23
    Puku se zmocnili hosté a snaží se rozehrát. Konkrétně jde o Ďalogu.
     
    26:24
    Třinečtí jsou v útoku, ale nedaří se jim propracovat se ke střelecké pozici. Zíb na modré chyboval a musí dozadu.
     
    25:34
    Kočího střelu od modré čáry viděl Hrubec na poslední chvíli, ale dokázal vyrazit nad sebe vyrážečkou.
     
    24:58
    Rozčilený Tomáš Linhart (TRI) dostal po obdrženém gólu desetiminutový trest za nesportovní chování.
     
    24:58
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Pardubice přesilovku zužitkovaly a utíkají do dvoubrankového vedení! Zohorna zatáhl puk po mantinelu až za branku, předal do brankoviště JIŘÍMU CETKOVSKÉMU, jenž kotouč dotlačil za Hrubce! Třinečtí obránci přistoupili ke střelci pozdě – 0:2! Asistence: Jan Kolář, Tomáš Zohorna.
     
    24:19
    Benák napřáhl na modré čáře a tvrdě vypálil. Hrubec vyrazil před sebe a o další cestu puku pryč se postaral Linhart.
     
    24:05
    Pardubice jsou ve druhé části aktivnější než v té první a Oceláři nestíhají. Na trestnou lavici musí Vojtěch Polák (TRI) za podražení.
     
    23:29
    Obrovská šance Pardubic! Kolář ujížděl po pravé straně sám na Hrubce, udělal blafák do forhendu, ale třinecký gólman kotouč vyrazil!
     
    23:13
    Bonkův průnik zastavil na modré čáře Kočí a puk se k němu vrátil.
     
    22:56
    Hrňa se s pukem dostal až před Hudáčka, tam ale narazil na důrazného Benáka, který mu v další práci zamezil.
     
    22:08
    Galvas vyhazuje před T. Noskem na Martina Růžičku. Tohle oslabení Slezané zvládnou.
     
    21:39
    Květoň s Trončinským si pohráli s pardubickými útočníky a vyhazují. Třinec se zatím brání bez větších potíží.
     
    21:04
    Začíná zkrácená přesilová hra hostí, kteří se zatím marně snaží usadit v útočné třetině.
     
    20:22
    Hosté si hned vykoledovali faul. Vyloučen je Vladimír Roth (TRI) za podražení. Patnáct sekund se bude hrát ve čtyřech, pak začne přesilovka Pardubic.
     
    20:16
    Pardubice sice začaly ve čtyřech, ale znamenitě. Zohorna jel se Sýkorou ve dvou proti jednomu, přihrál mu, ale východočeského kanonýra zastavil výborným zákrokem Hrubec!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky první třetiny:

    Střely: 18 – 9,
    vhazování: 21/27 – 6/27,
    úspěšnost na vhazování: 78% – 22%,
    hity: 5 – 2.
     
    Je za námi první třetina úvodního čtvrtfinálového souboje mezi Třincem a Pardubicemi. Od začátku se na ledě něco dělo a vše odstartovala dvojnásobná východočeská přesilovka. Ve 2. minutě ji Pardubice využily, když Zohorna svou střelou od modré čáry vymetl pavučinku v horním rohu Hrubcovy branky. Pak už převzali iniciativu hry Oceláři a další gólové příležitosti měli oni. Pomohly jim také čtyři přesilové hry. V 9. minutě se před Hudáčkem octl Polák, ale nedal a slovenský brankář vyrazil i Zíbovu bombu. Poradil si i s průnikem Trončinského, po kterém už se někteří domácí radovali. Další šanci měl například Hrňa, ale ten zase Hudáčkovu svatyni minul. Třinečtí měli převahu a pokud to tak půjde dál, bude asi otázkou času, kdy padne vyrovnávací branka. Každopádně ČSOB Pojišťovna se zatím výtečně brání. Na začátku druhého dějství budou mít domácí k dispozici ještě sedmatřicet sekund početní výhody.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:57.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:57
    Poslední střeleckou příležitost měl na holi v mezikruží Rákos, ale nedokázal zacílit na Hudáčkovu branku.
     
    19:38
    Martin Růžička nejprve netrefil odražený puk po Adamského střele a následně zkazil přihrávku na Rotha.
     
    19:06
    Vašíček vystřelil do středního pásma. Trončinský rozjíždí novou akci.
     
    18:38
    Sotva vypršel trest Benáka, míří na lavici hanby Radoslav Tybor (PCE). Hvězda předkola faulovala ve středním pásmu Květoně a bude pykat za podražení.
     
    18:27
    Důrazný Rákos se tlačil před Hudáčka, aby mohl dorážet. Píša ale vykonal svou práci dobře a třineckého útočníka odtlačil.
     
    17:58
    Pardubice se osvobodily. Kočí dvěma ranami v řadě ostřeloval Hrubce. Obě střely však mířily vedle.
     
    17:35
    Roth naznačil na modré čáře střelu, ale pokračoval v jízdě a zkoušel nabíjet Polanskému. Puk se odrazil k Adamskému, jenž se zase nadvakrát pokoušel dotlačit jej do sítě.
     
    17:07
    Trončinského pokus vyrazil Hudáček vyrážečkou do Vašíčka před sebou. Pardubicím se nedaří vyhodit.
     
    16:45
    Martin Růžička se na svém tradičním místě opřel do přihrávky od Rotha, ale přestřelil. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    16:25
    Roth střílel od modré čáry a dlouho se nevědělo, kde je puk. Mnoho fanoušků znovu vstávalo, ale marně. Puk vyplaval za brankou.
     
    16:09
    Třinečtí mají možnost již třetí přesilové hry. Dvouminutový trest za hákování odpyká Václav Benák (PCE).
     
    15:49
    Cetkovský ve spolupráci se Zohornou dostal puk do útočné třetiny. Druhý jmenovaný byl však odstaven Trončinským.
     
    15:19
    Galvas získal pro Slezany útočné pásmo svým opatrným průnikem zakončeným propagační střelou na Hudáčka.
     
    14:35
    Adamského první střela Hudáčkovi vypadla, ale puk šel za branku. Poté Adamský střílel znovu, ale nezacílil přesně. Alespoň připravil puk D. Noskovi, jenž střelou s obrovským nápřahem trefil clonícího Koláře.
     
    14:18
    Linhart nedostal kotouč ze souboje s Tyborem do středního pásma, ale pouze nabil Benákovi. Tvrdou ránu nejproduktivnějšího pardubického obránce skryl Hrubec ve výstroji.
     
    13:51
    Bývalý Východočech Rákos teď sice dosáhl gólu, ale byl pískán ofsajd Květoně. Cetkovský se s Rákosem jel pošťuchovat a domluvit mu, že po odpískání se nestřílí.
     
    13:40
    Další šanci měl na holi Peterek, avšak ani on neusměrnil puk za Hudáčka. Třinečtí zahráli na zakázané uvolnění, hra se trochu zklidní a po komerční pauze se bude vhazovat před Hrubcem.
     
    13:06
    Hosté už jsou v pěti, přesto čelili další gólové příležitosti Třince! Peterek přihrál mezi kruhy osamocenému Hrňovi, ten z ideální pozice o chlup minul!
     
    12:48
    Teď už to domácí překombinovali. Zíb místo střely ještě přihrával do střelecké pozice Martinu Růžičkovi, ale ten s touto přihrávkou nepočítal. Kotouč pak vzal do své správy Tybor, ujel do útoku a prověřil Hrubce.
     
    12:13
    Martin Růžička přihrával na teč před branku Bonkovi, puk skončil těsně vedle. Pardubice jsou pod značným tlakem.
     
    11:38
    V další situaci Martinu Růžičkovi kotouč utekl a Sýkora své mužstvo osvobodil. Pak to v rozehrávce ovšem vzal na sebe Trončinský, proháčkoval se až před Hudáčka a zakončil! Někteří fanoušci už zvedali ruce, ale gólman hostí puk udržel!
     
    11:05
    Martin Růžička střílel po překvapivé přihrávce Adamského z těžkého úhlu do Hudáčka.
     
    10:54
    Další oslabení pro hosty. Jiří Vašíček (PCE) si ve středním pásmu vyšlápl na Květoně a jde pykat na dvě minuty. Potrestán je za nedovolené bránění.
     
    10:47
    Bekhendový pokus Tybora nebyl pro Hrubce problémem. Domácí rozehrávají.
     
    10:06
    Trončinský pálil mimo. Hosté jsou v plném počtu. Hudáček musel řešit ještě počínání Rákose v brankovišti. Vše zvládl.
     
    09:32
    Radil odvedl kus práce, když svou střelou zaměstnal Hrubce a následně podržel kotouč v útočné třetině. Benákova rána mířila těsně vedle.
     
    09:02
    Trončinský neudržel skákající puk v útočném pásmu a musí začít od znova.
     
    08:54
    Hudáček vytěsnil i další Zíbovu pumelici a naposledy musel krýt Polanského střelu. Oceláři zasypali pardubického brankáře sprškou střel.
     
    08:26
    Bonk přihrál před bránu Polákovi, ale ten nadvakrát nezasunul za Hudáčka! Následnou bombu Zíba slovenský gólman vyrazil nad sebe!
     
    07:59
    Tlak Ocelářů by měl ještě zesílit, neboť budou Pardubice ve čtyřech. Vyloučen Tomáš Nosek (PCE) na dvě minuty za podražení Martina Růžičky.
     
    07:39
    Třinečtí drží Východočechy pod zámkem, aktivní Polanský přihrál zpoza brány Adamskému, ten ale v nadějné pozici znovu minul.
     
    07:26
    Polanský vyhrál buly na Rotha, ten neváhal a okamžitě střílel. Tybor vložil do rány hůl a vhazování se zopakuje.
     
    06:55
    Hrňa nahazoval před branku z ostrého úhlu, puk se v ošemetné situaci odrazil zpět do rohu.
     
    06:43
    Oceláři zavřeli Pardubice před Hudáčkem a vymýšleli gólovou kombinaci. Trončinský už přihrával před odkrytou branku Martinu Růžičkovi, někdo z hostí však puk na poslední chvíli tečoval do ochranné sítě.
     
    05:56
    D. Nosek přihrával před branku Květoňovi, ale nahrávku tečoval Kočí. Na druhé straně se podobným obranným zákrokem prezentoval Rufer proti Nahodilovi.
     
    05:25
    Hrubec vytěsnil hřbetem lapačky nečekanou Sýkorovu střelu. Třinečtí obracejí do útoku.
     
    05:09
    T. Nosek zabrzdil nadějnou útočnou akci Pardubic, když přihrál Radilovi do postavení mimo hru.
     
    05:01
    Trochu kuriózní situace v třinecké hale. Sudí Husička si na chvilku odskočil snad do šatny, už je zpět a vhazuje se před Hudáčkem.
     
    04:49
    Hrňa se zbavil bránícího Benáka, obkroužil branku a chtěl zasouvat kotouč za Hudáčka. Slovenský gólman vyrazil, ale k puku se dostal Peterek, ovšem i s jeho pokusem si Hudáček dokázal poradit.
     
    04:15
    Na nepřesnou rozehrávku Rufera Rákos nedosáhl, naštěstí pro domácí Moučka nezamířil přesně.
     
    03:55
    Třinečtí už jsou v plném počtu, ale dostali se pod tlak Nahodilovy pětky a D. Nosek vyhodil pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    03:24
    Se střelou rozjetého Rufera si Hudáček poradil a vyrazil kotouč do rohu kluziště.
     
    02:57
    Zohorna nevyzrál na Trončinského a Galvas vyhazuje do bezpečné vzdálenosti.
     
    02:33
    Pokračuje klasická přesilovka hostí, Slezané se několikrát osvobodili.
     
    01:54
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Perníkáři dvojnásobnou přesilovku využívají a ujímají se vedení! Udrželi se v útočném pásmu, Sýkora přihrál na modrou čáru TOMÁŠI ZOHORNOVI, ten si kotouč zpracoval a trefil se do horního rohu branky – 0:1! Asistence: Petr Sýkora.
     
    01:26
    To je komplikace pro domácí Oceláře, kteří musí do tří. Vyloučen David Nosek (TRI) za zdržování hry – vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    01:09
    Linhart vyhodil z obranného pásma, T. Nosek rozjíždí útok Pardubic.
     
    00:42
    Hned v úvodní minutě je tady vyloučení. Na trestnou lavici odjel Marek Trončinský (TRI) za podražení.
     
    00:22
    Do první střelecké pozice se dostal Adamský, jenž střílel ze strany příklepem na Hudáčka. Rána mu nesedla a puk uskočil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hokejisté obou týmů už přijeli na ledovou plochu, v hale vládne bouřlivá atmosféra, může se začít s prvním čtvrtfinále play-off.
     
    Na led nastupují nejprve rozhodčí a hostující hráči. Domácí hokejisté vyjedou ze speciálního výjezdu v rohu kluziště.
     
    Werk Arena potemněla, probíhá poslední úprava ledu a na ploše světélkují dva znaky Ocelářů. Na letošní vyřazovací boje je připraveno také plátno, na kterém jsou promítány reklamy a v průběhu utkání pak opakované záběry.
     
    Třinecká hala se pomalu začíná zaplňovat, fanoušci jsou natěšeni na start posledního play-off ve staré Werk Areně. Oba týmy končí se svými rozbrusleními, Slezané jsou odění do historických dresů.
     
    V sestavě třineckých Ocelářů došlo oproti poslednímu zápasu základní části proti Vítkovicím ke dvěma drobným změnám. Mladý obránce Jakub Matyáš si v úvodním utkání play-off nezahraje, tento magický moment zažije naopak poprvé ve své kariéře útočník Marek Růžička. Třinečtí jsou dnes v kompletním složení.

    Pardubice přijely do Třince se stejnými jmény, se kterými vybojovaly postup z předkola přes pražskou Slavii. Východočeši nastoupí opět pouze se šesti obránci. Stále chybí Karol Korím, Lukáš Endál a Radovan Somík.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Galvas, Roth, Linhart, Trončinský, Zíb, D. Nosek, Foltýn, Krejčí – Adamský, Polanský (A), Martin Růžička – Polák, Bonk (C), Orsava – Rufer, Rákos, Květoň – Hrňa, Peterek (A), Marek Růžička. Trenér: Jiří Kalous.

    HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: Hudáček (Salfický) – Ďaloga, Benák (A), Vašíček, Kočí (C), Gregorc, Píša – Zohorna, Cetkovský, Sýkora (A) – Tybor, T. Nosek, Radil – Semorád, Nahodil, Kolář – Číp, Moučka, Mozer. Trenér: Zdeněk Venera.

    Rozhodčí: Husička, Polák – Bláha, Kostka.
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k prvnímu zápasu mezi Třincem a Pardubicemi, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat.
     
    Vzájemné zápasy v základní části:

    Poprvé v sezoně se mužstva střetla v rámci 12. kola v Třinci. Oceláře poslal do vedení v 10. minutě mladík Matuš a jeho branka se nakonec ukázala jako vítězná. Do konce první části se trefil ještě Adamský a na 3:0 zvýšil po polovině zápasu Polanský. Třinecká defenziva v čele s výborným Hrubcem si počínala skvěle a nedopustila jedinou inkasovanou branku. Třinec – Pardubice 3:0.

    Polanský se gólově prosadil i v zápase v Pardubicích, kde Třinečtí od 14. minuty dlouho vedli 0:1. Ve třetí periodě se ovšem dostávali pod pardubický tlak a v 59. minutě mu podlehli. Po pěkné individuální akci vyrovnal Radil a tentýž hráč připravil hned v první minutě prodloužení rozhodující gól T. Noskovi. Východočeši těsně před koncem základní hrací doby vyrovnali a nakonec urvali bod navíc v prodloužení. Pardubice – Třinec 2:1 pp.

    Třetí vzájemné utkání v sezoně začalo lépe pro domácí Oceláře, kteří šli do vedení ve 2. minutě brankou Orsavy. Už o tři minuty později však svítilo červené světlo i na druhé straně, to když dostal puk do sítě hostující Zohorna. Divoký začátek zápasu podpořila další branka, jejíž autorem byl v 10. minutě Polanský. Pardubice náskok Třince dlouho nestahovaly, 11. minuta znamenala vyrovnávací branku Nahodila. Slezané byli ve duhém dějství aktivnější a svou převahu přetavili v gól ve 37. minutě, kdy Hudáčkovi prošla rána Rotha. Minutu před koncem propálil slovenského brankáře ještě Martin Růžička a bylo hotovo. Třinec – Pardubice 4:2.

    Naposledy na sebe oba soupeři narazili v 51. kole. Oceláři hráli na dálku o 2. místo, Pardubice se zase snažily dohrát základní část na 7. příčce. Po brankách Vašíčka a Koláře vedli domácí hokejisté 2:0, avšak v 17. minutě vrátil Oceláře na dostřel Martin Růžička. Ve druhé třetině se Pardubice utrhly, trefil se Radil a Zohorna a bylo to 4:1. Za tohoto stavu šel do branky Třince místo Hrubce Hamerlík, hned musel čelit trestnému střílení, ale Tybora nevychytal – 5:1. Na 5:2 snížil Polák, ale Pardubicím vrátil luxusní náskok druhou brankou Kolář. Slezané se však nevzdali, ve třetí třetině snížili dvěma brankami Martina Růžičky, jenž dovršil hattrick, a druhým gólem Poláka na 6:5. Orsava pak dokonce nastřelil tyčku, ale šesté branky už hosté nedocílili. Naopak vítězství ČSOB Pojišťovny pečetil v závěru střelou do opuštěné klece Ďaloga. Pardubice – Třinec 7:5.

    Vzájemné zápasy v play-off:

    Oba týmy na sebe ve vyřazovacích bojích narazily už třikrát a vždy se radovali pardubičtí hokejisté. V roce 1997 se s Třincem Východočeši utkali ve čtvrtfinále play-off, zvítězili 3:1 na zápasy, ale v další fázi nestačili na pozdějšího mistra ze Vsetína.

    V ročníku, jenž vrcholil v roce 2003, hrály Pardubice s Oceláři v semifinále a znovu byly úspěšnější. V sérii hrané na čtyři vítězné zápasy zvítězily 4:2. Ve finále pak po strhujícím boji podlehly pražské Slavii.

    Nejčerstvější vzpomínka je z roku 2010. Perníkáři narazili na Třinec ve čtvrtfinálovém boji a sérii opanovali 4:1. Třinec se však stal jediným týmem, který tehdy suverénní Eaton s brankářem Haškem alespoň jednou porazil. V dalších zápasech totiž Pardubice dokráčely bez ztráty jediného utkání až k mistrovskému titulu.
     
    Zajímavosti:

    Nejproduktivnějším hráčem Třince se po skončení základní části nakonec stal Martin Růžička (26+29). Na rekordy tentokrát sice neútočil, ale jeho forma v posledních zápasech byla opravdu impozantní. Bodoval v deseti posledních zápasech základní části. V kanadském bodování extraligy skončil na 3. místě, na stejné příčce byl i mezi střelci a 7. příčka mu patřila v konkurenci nahrávačů. Za Martinem Růžičkou se umístil Jiří Polanský (17+29), jenž znovu potvrdil, že branky spíše připravuje. Ve statistikách asistentů skončil na 8. místě, stejně jako v celkovém kanadském bodování. Martin Adamský (23+17) byl dluho nejlepším kanonýrem Ocelářů, ale Martin Růžička ho v konečném rezultátu přeskočil. Může ho však těšit, že uzavřel pětku nejlepších střelců extraligy. Spokojený se svou výkonností je rozhodně i obránce Vladimír Roth (11+18), jenž vyhrál kanadské hodnocení obránců a byl rovněz nejlepším střelcem mezi beky.

    Třineckým se v průběhu sezony docela vyhýbala zranění, jediným hráčem, který byl dlouhodobě mimo hru, byl obránce Lukáš Zíb. V současné době je však marodka Ocelářů prázdná a do nejdůležitější části sezony vstupují v plné síle. Potěšujícím faktem před play-off je i vyrovnanost obou brankářů Šimona Hrubce a Petera Hamerlíka.

    Hráči s drakem na prsou uspěli v posledních 11 domácích zápasech a vždy získali tři body. Podaří se jim sérii prodloužit i do vyřazovacích soubojů? Pro starou Werk Arenu je letošní sezona tou poslední, neboť po jejím skončení se Oceláři přestěhují do zbrusu nové haly. Starý zimní stadion tak čekají poslední extraligové zápasy. Oceláři budou hrát v play-off ve speciálních, historických dresech.

    Pardubice táhl v základní části mladý útočník Tomáš Nosek (19+25), jenž skončil v kanadském bodování soutěže na 9. místě a mezi nejlepšími asistenty mu patřila o jednu příčku horší pozice. O sedm bodů za Noskem ukončil základní část Tomáš Zohorna (18+19), jehož následoval Lukáš Radil (16+16) a Petr Sýkora (17+14). Devátým nejproduktivnějším obráncem základní části se stal Václav Benák (7+14) a hned o dvě příčky za ním skončil jeho slovenský spoluhráč z obrany Marek Ďaloga (5+15).

    V předkole však Východočechům pomohl největší měrou jiný hrdina. Slovenská rychlonožka Radoslav Tybor (v play-off 6+0) svými dvěma rychlými trefami ve třetí třetině rozhodla o postupu Pardubic přes pražskou Slavii. Tyborovi se v počtu bodů vyrovnal také Tomáš Zohorna (1+5). Na čele bodování celého play-off doplňuje toto duo ještě Petr Sýkora (3+2).

    Pardubice přivedly během sezony slovenského gólmana Júlia Hudáčka, který se zatím odvděčuje kvalitními výkony a zaslouženě působí v roli jedničky. Záda mu kryje zkušený matador Dušan Salfický, jenž bude v případu nouze jistě stoprocentně připraven nastoupit.

    Pardubice odehrály téměř celé předkolo na tři pětky a v zápasech s Třincem by jim možná proti odpočatému soupeři mohly scházet síly. V předkole scházel Východočechům slovenský útočník Radovan Somík, Lukáš Endál nebo obránce Karol Korím..

    Pardubičtí fanoušci patří dlouhodobě k těm nejvěrnějším v republice a nádhernou atmosféru jistě připraví i v soubojích s Třincem. Tybor po posledním utkání se Slavií slíbil, že halu na čtvrtfinále v Pardubicích určitě vyprodají. Uvidíme, jesti na tuto výzvu zareagují i fanoušci Ocelářů a rovněž naplní svůj stadion až po střechu.
     
    HC ČSOB Pojišťovna Pardubice:

    V Pardubicích nebyli s loňskou sezonou, ve které skončili jejich miláčci už v předkole na hokejkách Kladna, určitě spokojeni a v ročníku novém chtěli hráči ČSOB Pojišťovny vše napravit. Jenomže základní část se Východočechům podle představ nevydařila. Například v říjnu drželi nelichotivou sérii pěti porážek za sebou a vůbec po celou sezonu předváděli poněkud nevyrovnané výkony. Na první šestku to nebylo, a tak musely Pardubice z konečného 7. místa do předkola. V kvalifikaci do čtvrtfinále play-off byla jejich soupeřem pražská Slavia, kterou nakonec po velkém boji udolaly.

    Úvodní utkání série se sešívanými Pardubičtí zvládli s přehledem a doma zvítězili 3:0 a výborně začali i druhý zápas. Po dvou třetinách byli o gól napřed a zdálo se, že zvítězí i podruhé. Slávisty však podržel vynikající gólman Furch a pomohl jim k obratu na konečných 3:4. Východočeši se nenechali zviklat a úvodní utkání v Praze znamenalo jejich druhý bod. V zápase byla mírně lepším týmem domácí Slavia, ale hokej už je někdy takový a vítězství 2:4 slavili svěřenci kouče Venery. O den později bylo vše naopak, Pardubice toužily mečbol proměnit a výrazně svého soupeře přestřílely, ujala se však pouze střela Pražana Tomicy, a Slavia tak vítězstvím 1:0 dotáhla sérii až k rozhodujícímu utkání. Ve zlomovém střetnutí v Pardubicích sešívaní třikrát vedli, ale k rozhodujícímu trháku došlo ve třetí třetině a byl zcela v režii domácích hráčů. Perníkáři kritický moment ustáli a vyhráli 6:4.

    Začátek pátého zápasu předkola mezi Pardubicemi a pražskou Slavií byl více než bleskový. Už v 11. sekundě udeřil hostující Bednář. Domácí byli trochu opařeni a další ránu jim přidal v 7. minutě Skokan. Hosté se následně zatáhli a soustředili se na bránění, v 16. minutě však neuhlídali střílejícího Kočího, jenž snížil na 1:2. Ve druhé části vyrovnal Semorád, ale na jeho gól našel odpověď o tři minuty později Jelínek. Pardubice okamžitě srovnaly krok díky gólu Zohorny, ale třiašedesát sekund před druhou sirénou šla do vedení znovu Slavia, prosadil se Wharton. Východočeši rozhodli v prvních třech minutách třetí třetiny, kdy se trefil Sýkora a dva slepené góly přidal Tybor. Do konce zápasu už domácí slávisty k ničemu nepustili a pohlídali si postupové vítězství 6:4.
     
    HC Oceláři Třinec:

    Oceláři vstoupili do nové sezony s těmi nejvyššími cíly. Na začátku ročníku se potýkali s kolísavou výkonností a v tabulce se pohybovali okolo prostředních pater. Kritickým obdobím byl vánoční čas, v němž parta okolo kapitána Bonka tápala především na venkovních hřištích a jednu dobu dokonce zastávala až hraniční 10. místo. Finiš však měli Třinečtí úžasný, z posledních deseti zápasů základní části dokázali v devíti zvítězit a v pořadí skončili na 2. místě za suverénní Spartou Praha. Během předkola měli Oceláři čas na trénink a ladění formy. Před vypuknutím play-off mluví v Třinci o šanci na titul.

    Začátkem března hostil Třinec brněnskou Kometu a bojoval s ní o místa zaručující výhodu domácího kluziště pro boje v play-off. Tento zápas však vůbec nevypadal jako souboj tabulkových sousedů. Slezané Jihomoravany rozprášili 10:2 a byla to tehdy jejich osmá tříbodová výhra v řadě. Šňůra vítězství se přetrhla až v 51. kole v Pardubicích. ČSOB Pojišťovna do utkání lépe vstoupila a v jeho průběhu kontrolovala chvílemi až tříbrankové vedení. Hosté se mocně dotahovali, ale na body jim to nestačilo a na východě Čech prohráli 7:5. V posledním dějství základní části přivítali Třinečtí svého největšího rivala z Vítkovic. Ostravané už šetřili největší hvězdy na předkolo, a tak neměli ve Werk Areně příliš šancí. Domácí si pohlídali výsledek 3:1.

    Oceláři vlétli do derby zápasu s Vítkovicemi s velkou chutí a v prvních minutách soupeře pořádně zatlačili. Úvodní branku měl na svědomí Polák, jenž byl jediným střelcem první třetiny. I ve druhé třetině byli domácí hráči aktivnějšími a další zásah za Dolejšova záda přidal ve 23. minutě Zíb. V polovině základní hrací doby zvýšil na 3:0 Květoň a s vítkovickými nadějemi na body to vypadalo zle. Jenže hned za minutu snížil hostující Stehlík a Ostravané zůstávali v drobném kontaktu. Třetí perioda se nesla ve znamení třineckých příležitostí, které ovšem všechny pokryl skvělý Dolejš v bráně hostí. Vítkovice se k další korekci skóre nedostaly a z Třince odjely s porážkou 3:1.
     
    Sportu zdar a hokeji zvlášť! Zdravím všechny nedočkavé hokejové příznivce při sledování textového online přenosu z prvního čtvrtfinále play-off České pojišťovny. Umístění po základní části a ukončené boje předkola už daly dohromady všechny čtyři čtvrtfinálové dvojice. V našem dnešním přenosu se budeme podrobně věnovat úvodnímu střetnutí mezi týmy HC Oceláři Třinec a HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Slezané skončili po základní části na 2. místě a museli čekat, koho jim do čtvrtfinále přiřadí zápasy předkola. V předkole byly nakonec úspěšné týmy ze 7. a 8. pozice, a tak se v Třinci mohou těšit na Pardubice. Extraliga vrcholí, buďte u toho. Pokud nebudete přímo v dějišti utkání, sledujte náš online přenos. Jste srdečně zváni, duel začíná v tradičních 17:00 v Třinci.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 2. Zohorna (Sýkora), 25. Cetkovský (Kolář, Zohorna), 39. T. Nosek (Tybor), 54. Sýkora (Cetkovský)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Galvas, Roth, Linhart, Trončinský, Zíb, D. Nosek, Foltýn, Krejčí – Adamský, Polanský (A), Martin Růžička – Polák, Bonk (C), Orsava – Rufer, Rákos, Květoň – Hrňa, Peterek (A), Marek Růžička. Trenér: Jiří Kalous.
    HC Dynamo Pardubice: Hudáček (Salfický) – Ďaloga, Benák (A), Vašíček, Kočí (C), Gregorc, Píša – Zohorna, Cetkovský, Sýkora (A) – Tybor, T. Nosek, Radil – Semorád, Nahodil, Kolář – Číp, Moučka, Mozer. Trenér: Zdeněk Venera.

    Rozhodčí: Husička, Polák – Bláha, Kostka

    Diváci: 4564
    bahis siteleri