Schalke – Braunschweig 3:1 (kon.) | Stuttgart – Hamburg 1:0 (kon.) | Hannover – Dortmund 0:3 (kon.)
Wolfsburg – Augsburg 1:1 (kon.) | Mohuč – Bayern 0:2 (kon.) | Mönchengladbach – Hertha 3:0 (kon.)
konec
Borussia Mönchengladbach
3:0 (3:0)
Hertha BSC
Sobota 22.03.2014, 18:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! Německá Bundesliga má na programu další sérii utkání, do které patří také soboj celků Borussia Mönchengladbach a Hertha BSC. Úvodní výkop je v Borussia Parku, tedy domovském stánku Mönchengladbachu, naplánován na 18:30. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Pohled do tabulky
    Utkání bude zcela jistě vyrovnané, oba celky stále živí naději na posun směrem k pozicím, které zaručují zápolení v pohárové Evropě. Borussia je s 39 body sedmá, Hertha má na svém kontě bodů 36, což jí přisuzuje devátou příčku. Obě mužstva se v právě probíhající sezoně potkala dvakrát. V rámci Bundesligy zvítězila na domácí půdě Hertha v poměru 1:0, následné přátelské utkání vyznělo jednoznačně pro Borussii. Mönchengladbach klání ovládl 3:0.
     
    Úvodní sestavy:

    Borussia Mönchengladbach: ter Stegen – Daems (C), Domínguez, Jantschke, Stranzl – Herrmann, Arango, Kramer, Korb – M. Kruse, Raffael.
    Náhradníci: Heimeroth – Brouwers, Rupp, Marx, Younes, Xhaka, Hrgota.

    Hertha BSC: Kraft – Pekarík (C), Langkamp, van den Bergh, Brooks – Hosogaj, Ben-Hatira, Ronny, Niemeyer, Allagui – Ramos.
    Náhradníci: Almenning Jarstein – Janker, Skjelbred, Schulz, Holland, Mukhtar, Wagner.

    Rozhodčí: Gagelmann – Anklam, Gorniak.
     
    Obě mužstva se ji trousí z útrob stadionu, klání bude za malou chvíli zahájeno.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hertha již v úvodní minutě aktivně kombinuje, kupředu se ale zatím netlačí. Balonu se navíc ujala domácí Borussia.
     
    3
    Vše poddstatné se zatím odehrává v okolí středového kruhu. Snahu o přechod do útoku nyní pokazil domácí Kramer. Hertha bude vhazovat na vlastní polovině.
     
    4
    Arango se prodral podél levé lajny a zakroutil do vápna nepříjemný pas. Na něj ale nikdo ze spoluhráčů nevyskočil, míče se tak ujala hostující defenziva.
     
    5
    Obrovská příležitost Mönchengladbachu! Herrman obdržel balon na hranici ofsajdu, načež se vydal podél pravé postranní čáry kupředu. Následně adresoval milimetrovou přihrávku Krusemu, který měl před sebou zcela odkrytou bránu. Domácí forvard ale trefil pouze boční síť.
     
    7
    Borussia pokračuje s aktivní hrou, obranu hostí se snaží překonat především kombinacemi na hranici postavení momo hru. Snaha o ofsajdovou past zatím Herthě kýžené ovoce nenese.
     
    8
    Na druhé straně zahrozili také hosté. Van den Bergh poslal do vápna prudký pas, který ale domácí defenziva odvrátila do klidných vod.
     
    10
    Hertha byla zastavena nedovoleným způsobem. Následný volný kop se ale hostím nepovedl, Ronny jej napálil přesně do náručí Ter Stegena. Domácí brankář poté ihned rozehrál.
     
    11
    Úvodní tlak Borussie je minulostí, hosté nyní vyrovnali hru. Kromě příležitosti Krusera jsme ale zatím nebyly svědky většího vzrušení.
     
    12
    Domácí jsou trestáni, žlutu kartu obdržel za ostrý zákrok Kramer (MNC).
     
    13
    Převaha se spíše přiklání na kopačky Herthy, která je v právě probíhajících chvílích mnohem aktivnější. Večekré pokusy ale končí těsně za hranicí půlící čáry.
     
    15
    Tempo utkání poněkud upadá. Úvod sliboval aktivní podívanou, toto se ovšem stalo minulostí. Nyní se obě mužstva přetahují ve velké vzdálenosti od branek.
     
    16
    Hosté měli velmi slibně rozehranou akci, vše ale skončilo neúspěchem, a to především vinou nepřesné přihrávky Ramose. U míče tak jsou opět domácí.
     
    17
    Dlouhý nákop Borussie končí pouze v náručí hostujícího brankáře, který neotálel a bleskově rozehrál.
     
    19
    Herrman se pokoušel prohnat po pravé straně a následně si obhodit protihráče. Ben Hatira byl ale proti a celou situaci zneškodnil. Vynikající defenzivní práce hostujícího středopolaře.
     
    20
    Hertha mohla jít do vedení! Ronny rozvinul akce a našel volného Ben Hatiru. Hostující borec si seběhl do středu hrací plochy a z hranice velkého vápna těsně minul pravou tyč.
     
    22
    Mönchengladbach v poklidu kombinuje v okolí středového kruhu. Obě mužstva již měla větší příležitost, utkání je však stále otevřené na obě strany.
     
    24
    Hosté se pokusil porohnat podél pravé lajny, ale byli zastaveni. Získali alespoň možnost vhazování.
     
    26
    Arango se dostal na hranici velkého vápna, kde se ale nedokázal vymanit ze sevření dvou protihráčů. Ti se poté ujali balonu a vydali se kupředu.
     
    28
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Domácí celek se ujímá vedení. Rychlému přechodu podél pravé lajny sekundoval centr do vápna, který poslal z voleje do branky hostí JUAN ARANGO.
     
    30
    Hertha se ale nevzdává a nadále aktivně napadá. Obranný val Borussie je ale skálopevný. Nyní se domácí dostali dokonce do protiútouk, který končí ofsajdem.
     
    32
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Domácí pokračují v dobrém výkonu. Přímý kop Arranga poslal za záda hostujícího brankáře MAX KRUSE.
     
    34
    Hertha si při útočném snažení pomohla nedovoleným způsobem, domácí budou rozehrávat. Borussia je na trávníku pánem, dvě branky pozvedly sebevědomí Mönchengladbachu.
     
    35
    Ronny nyní po chybě domácí brankáře přihrávla Ben Hatirovi, před kterým ale na poslední chvíli zasáhl domácí obránce. Následný rohový kop byl hned dvojnásobný. Ani jednou se ale Herthě nepodařilo skórovat.
     
    37
    Domácí sehráli pohlednou kombinaci, kterou ale mužstvo z hlavního města Německa překazila. Z následného vhazování žádné nebezepečí nevyvstalo.
     
    38
    Kruse se mohl dostat do slibné pozice, ovšem při zpracování balonu upadl. Do protiútoku se tak mohli vydat hosté. Ani oni ale úspěch neslavili.
     
    40
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Nyní se ale domácím skŕovat povedlo. RAFFAEL dostal optimální přihrávku, přesprintoval posledního obránce Herthy a lehkým obloučkem přehodil Krafta. Borussia je v první půli dominantní.
     
    42
    Hertha je nastěhovaná na útočné polovině, ovšem hostující družině se v dnešním utkání zkrátka nic nedaří.
     
    43
    Borussia v poklidu kombinuje a vyhlíží závěr prvního poločasu. Domácí skutečně nemají kam spěchat.
     
    45
    Stále pokračuje převaha Mönchengladbachu. První poločas bude za malou chvíli ukončen.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Je za námi úvodní poločas, který vyzněl jednoznačně pro Borussii. Domácí skórovali hned třikrát a rázně vykročili za tříbodovým ziskem. Podaří se jim to, nebo budeme svědky heroického obratu? Sledujte i nadále náš on-line přenos!

    Střely na branku: 4:2
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    První půli zakončil Borussia poklidnou kombinační hrou. Naprosto v totožném duchu odstartoval poločas s číslem dva. Hosté ale aktivně napadají. Nic jiného jim ostatně nezbývá.
     
    48
    Niemeyer si při obranném zákroku počínal velice neomaleně. Od halvního arbitra také dostal důraznou domluvu, že "takhle tedy ne."
     
    49
    Rychlá kombinace se Borussie byla sražena na rohový kop. Z něj ale domácí družina příliš nezahrozila, balon se snesl pouze na hlavu hostujícího zadáka.
     
    51
    Pohledná akce ma jeden dotek skončila u Kruseho, který se již z obležení dvou hostujících obránců nedokázal vymanit. Domácí forvard se snaží vymodlit penaltu, ovšem sudí nedoolený zákrok neviděl.
     
    52
    A další rohový kop Mönchengladbachu. Tentokráte se jevil o poznání lépe, vyskočivší Stranzl orazítkoval levou tyč hostující branky!
     
    54
    Hertha se stále nemůže dostat do jakéhokoliv náznaku pířležitosti. Borussia si počíná skutečně zkušeně.
     
    55
    Domácí si při defenzivní činnosti pomohli nedovoleně, o rozehrávku se postará Hertha. Hostující družině se čas na změnu skóre stále více krátí.
     
    56
    Arrango se pokoušel pojít mezi dvěma zadáky Herthy, což se ale ukázalo jako špatní rozhodnutí, hosté byli pozorní.
     
    58
    Hosté stále maeně napadají rozehrávku Borussie. Utkání postrádá tempo, které bylo k vidění v prvním poločase.
     
    59
    Hostí zahrávali rohový kop, který ale kýžené ovoce nepřinesl. Arrango se poté vydal do protiútoku. Hertha se ale stihla včas vrátit a naděje Mönchengladbachu zmařit.
     
    61
    Hertha nyní přece jenom soupeře sevřela. Van den Bergh ale z úhlu vypálil velmi nepřesně. Domácí družina bude rozehrávat.
     
    62
    Borussia ale opět získala balon a pokračuje v poklidné hře. Utkání nyní oku diváka skutečně příliš nelahodí, fotbalové krásy je poskrovnu.
     
    63
    Bude se žlutit. Za ostrá skluz je potrestín hostující Sebastian Langkamp (HER).
     
    64
    Přímý kop z uctivé vzdálenosti byl nakonec velmi nebezpečí, skákavý balon Arranga vytěsnil hostující brankář na rohový kop. Z něj ale domácí nic nevytěžili.
     
    65
    Utkání se mění v obléhání obranného valu Mönchengladbachu. Hostujícímu celku se ale zatím nic vymyslet nedaří.
     
    67
    Domácí posílají na trávník čerstvé síly. Místo Kramera okusí atmosféru duelu Xhaka.
     
    69
    Hosté se dostali do první větší příležitosti utkání. Allagui ale zcela sám před brankou Borussie minul. Domácí budou vykopávat.
     
    70
    Také hosté střídají. Místo Hosogaje naskočí do hry Janker.
     
    71
    Nadále sledujeme duel bez většího počtu dramatických situací. Oba celky si aktivní hru zřejmě připravily pouze na úvodní půli.
     
    73
    Po Arrangově ofsjadu přichází na řadu další střídání. Místo Hermanna naskočí do hry Younes.
     
    74
    Hosté dostali možnost v podobě rohového kopu. Ten ale žádné nebezpečí nepřinesl, domácí balon ihned odehráli do bezpečí.
     
    74
    Čerstvé síly posílá na hrací plochu také Hertha. Místo Ramose přichází Wagner.
     
    76
    Na hrací ploše se v právě probíhajících minutách neděje zhola nic. Hertha působí odevzdaným dojmem, Borussia se tudíž také nikam nežene. O vítězi utkání je nejspíše rozhodnuto.
     
    78
    Borussia pokračuje v kombinacích na vlastní polovině. Hosté se snaží, ovšem je vidět, že jde o obrovskou křeč. Klání není pro Herthu vůbec povedené.
     
    80
    Jantschke se pokusil vypálit ze značné vzdálenosti, což mu ale znemožnil vrátivší se obránce Herthy. To ale nemusí domácího záložníka vůbec mrzet.
     
    82
    Po delší době se dostala k balonu také Hertha, která se přes Ronnyho pokusila vydat kupředu. Poněkud zbrklá kombinace ale byla brzy minulostí.
     
    84
    Centr z levé strany v podání hostující družiny dospěl až k rohovému kopi. Ten ale hosté nedokázali proměnit, hlavička Allaguiho přistála pouze v náručí připraveného Ter Stegena.
     
    86
    Hertha se nadále snaží cosi vymyslet. Domácí fanoušci již ale slaví. Není divu, Borussia míří za jednoznačným vítězstvím.
     
    87
    Pokus Van den Bergha z velké vzálenosti Ter Stegen v pohodě kryje a v poklidu rozehrává.
     
    89
    Táhlá rána Jantschkeho skončila mimo. Hertha bude rozehrávat.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dovojováno. Druhý poločas již fotbalové krásy příliš nenabídl, domácí udrželi nások, který si vydobili v první půli. Herthu tak zdolali jednoznačně 3:0. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 5:5 (20:19:32)

    Libor Kucza

    Branky: 28. Arango (Herrmann), 32. M. Kruse (Arango), 40. Raffael (M. Kruse)

    Karty:   12. Kramer (MNC) – 63. Langkamp (HER)


    Borussia Mönchengladbach: ter Stegen – Daems (C), Domínguez, Jantschke, Stranzl – Herrmann (73. Younes), Arango, Kramer (67. Xhaka), Korb – M. Kruse, Raffael.
    Náhradníci: Heimeroth – Brouwers, Rupp, Marx, Younes, Xhaka, Hrgota.

    Hertha BSC: Kraft – Pekarík (C), Langkamp, van den Bergh, Brooks – Hosogaj (70. Janker), Ben-Hatira, Ronny, Niemeyer, Allagui – Ramos (74. Wagner).
    Náhradníci: Almenning Jarstein – Janker, Skjelbred, Schulz, Holland, Mukhtar, Wagner.

    Rozhodčí: Gagelmann – Anklam, Gorniak

    Diváci: 53 000
    bahis siteleri