Toronto – St. Louis 3:5 (kon.) | Washington – Los Angeles 4:5 (0:2 po s.n.) | Carolina – NY Islanders 4:5 (kon.)
Pittsburgh – Arizona 2:3 (kon.) | Montreal – Buffalo 2:0 (kon.) | Florida – Ottawa 3:2 (2:1 po s.n.)
Columbus – Detroit 4:2 (kon.) | Nashville – Colorado 4:5 (1:2 po s.n.) | Chicago – Dallas 4:2 (kon.)
Edmonton – San Jose 2:5 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
2:5 (1:0, 0:3, 1:2)
San Jose Sharks
Středa 26.03.2014, 02:30 • Rexall Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Joe Pavelski (SJS) (3 + 1)
    Patrick Marleau (SJS) (1 + 1)
    Taylor Hall (EDM) (1 + 1) (05:12:31)
     
    Československá stopa v utkání

    Martin Havlát (SJS) (1 + 0), 2 střely na branku, čas na ledě: 14:54
    Martin Marinčin (EDM) (0 + 0), 0 střel na branku, čas na ledě: 20:24
     
    Ačkoli to byli Sharks, kdo po první třetině prohrával těsným poměrem 0:1, v dalších dvou třetnách muži ze San Jose spustili gólové hody a také díky hattricku hráče jménem Joe Pavelski, slaví hostujícím kádr výhru. Tento hattrick byl navíc pro Pavelskiho celkově třetím v kariéře, takže střelec Žraloků v letošní sezóně hezky zakulatil své statistiky. San Jose si zaslouženě odváží z Edmontonu všechny body.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:26
    San Jose ovšem chvíli po buly před vlastní brankou vyhazuje puk přes všechny čáry a zdá se, že tohle už by mělo být pro hostující tým v pořádku.
     
    59:09
    Ještě uvidíme jedno vyloučení, které nyní signalizuje hlavní rozhodčí. Matt Nieto (SJS) inkasuje dvě minuty, protože se provinil hákováním, musí taky pykat.
     
    58:42
    Ještě Antti Niemi musel vytáhnot na druhé straně hrací plochy zásah vyrážečkou, když následně poslal kus černé pryže do rohu kluziště.
     
    58:00
    Martin Havlát a James Sheppard si na ledě v posledních zápasech opravdu sedí, první jmenovaný našel Shepparda, kterému nechybělo moc k tomu, aby vystřelil přesněji.
     
    57:13
    Když to chtěli zkust Edmontonští jiným způsobem ohrožení Niemiho svatyně, Taylor Hall a jeho spoluhráč ztorskotali na ofsajdové modré čáře, kde jim je odpískáno postavení mimo hru.
     
    56:52
    Opět se na ledě odehrává podobná situace, kterou jsme sledoval po většinu průběhu třetí třetiny. Jsou často u puku domácí hokejisté, ale jejich zakončení přesná nejsou.
     
    56:29
    Kotouč končí sražený mimo dosah hrací plochy. Budeme sledovat krátkou komerční přestávku a hned po ní zbytek třetí třetiny duelu.
     
    55:49
    Trojice mužů v trikotech oranžovomodré barvy zamířila na útočný výlet přes modrou čáru, kde ale nesklidila příliš úspěchu. Puk následně doklouzal puze na hokejky mužů Sharks.
     
    55:20
    Vhazování před svým brankářem vyhráli San Jose Sharks a snažili se vyprodukovat útočný úspěch. Kus černé gumy ovšem končím po vyhození až na icingu.
     
    54:56
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Přeci jen se ještě domácí Olejáři dočkávají odpovědi na předchozí gólovou kanonádu San Jose. Je pravda, že Edmonton nyní až příliš dlouho pobýval v blízkosti branky Anttiho Niemiho. Ofenzivní práce Oilers velice dobře rozebrala jinak opravdu dobře fungujucí obranu Žraloků a zakončující TAYLOR HALL u pravé tyče dostal k využití snadnější přležitost, jak poslat kotouč do sítě. Brankář Sharks byl už nyní bezmocný. Asistence: Andrew Ference, Jordan Eberle.
     
    54:30
    Nyní drželi dlouho u vlastní branky puk hosté, hned ale zase kotouč vyváží a zkouší zaútočit z rychlé protiakce.
     
    53:48
    Dá se očekávat, že teď už se Žraloci k žádným velikým a zbytečně otevřeným akcím nepoženou, hlavně se budou snažit hrát dobře do brany a netropit chyby.
     
    53:00
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Vypadá to, že dnešní zápas v Edmontonu je nyní defenitivně rozhodnut, protože hokejisté v bílých trikotech nekompromisně přidávají do klece Bena Scrivense pátý zásah. Aby toho nebylo málo, ten pátý puk v sítí Edmonton Oilers nešel z hole jen tak někoho. JOE PAVELSKI totiž svou přesnou ranou získává hattrick z dnešního duelu a dostává se mu tedy velikých gratulací od spoluhráčů. Další ukázka toho, jakou skvělou palebnou formu má tento muž v právě probíhajícím ročníku – 1:5. Asistence: Joe Thornton, Brad Stuart.
     
    52:27
    Antti Niemi a obránce Braun nyní skvěle zachránili situaci, když už se zdálo, že Perron bude střílet puk do prázdné branky!
     
    51:44
    Tommy Wingels na posledních chvíli dostal kus černé gumy pryč z dosahu vlastního brankoviště, zabránil tak dalším případným nepříjemnostem.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 5. Perron (Hall, Petry), 55. Hall (Ference, Eberle) – 27. Pavelski (Marleau, Thornton), 30. Marleau (Pavelski, Burns), 40. Havlát (Demers), 42. Pavelski (Boyle, Burns), 53. Pavelski (Thornton, Stuart)


    Edmonton Oilers: Scrivens – Schultz, Ference, Petry, Marinčin, Fraser, Klefbom – Perron, Gagner, Hall – Eberle, Nugent-Hopkins, Lander – Pitlick, Gordon, Hendricks, Jones, Smyth, Gazdic
    San Jose Sharks: Niemi – Demers, Vlasic, Boyle, Irwin, Braun, Stuart – Burns, Thornton, Pavelski – Nieto, Couture, Marleau – Havlát, Sheppard, Wingels – Burish, Desjardins, Kennedy

    Rozhodčí: Dean Morton, Brian Pochmara – Scott Cherrey, Mike Cvik

    Diváci: 16 839
    bahis siteleri