Toronto – St. Louis 3:5 (kon.) | Washington – Los Angeles 4:5 (0:2 po s.n.) | Carolina – NY Islanders 4:5 (kon.)
Pittsburgh – Arizona 2:3 (kon.) | Montreal – Buffalo 2:0 (kon.) | Florida – Ottawa 3:2 (2:1 po s.n.)
Columbus – Detroit 4:2 (kon.) | Nashville – Colorado 4:5 (1:2 po s.n.) | Chicago – Dallas 4:2 (kon.)
Edmonton – San Jose 2:5 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
2:5 (1:0, 0:3, 1:2)
San Jose Sharks
Středa 26.03.2014, 02:30 • Rexall Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Joe Pavelski (SJS) (3 + 1)
    Patrick Marleau (SJS) (1 + 1)
    Taylor Hall (EDM) (1 + 1) (05:12:31)
     
    Československá stopa v utkání

    Martin Havlát (SJS) (1 + 0), 2 střely na branku, čas na ledě: 14:54
    Martin Marinčin (EDM) (0 + 0), 0 střel na branku, čas na ledě: 20:24
     
    Ačkoli to byli Sharks, kdo po první třetině prohrával těsným poměrem 0:1, v dalších dvou třetnách muži ze San Jose spustili gólové hody a také díky hattricku hráče jménem Joe Pavelski, slaví hostujícím kádr výhru. Tento hattrick byl navíc pro Pavelskiho celkově třetím v kariéře, takže střelec Žraloků v letošní sezóně hezky zakulatil své statistiky. San Jose si zaslouženě odváží z Edmontonu všechny body.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:26
    San Jose ovšem chvíli po buly před vlastní brankou vyhazuje puk přes všechny čáry a zdá se, že tohle už by mělo být pro hostující tým v pořádku.
     
    59:09
    Ještě uvidíme jedno vyloučení, které nyní signalizuje hlavní rozhodčí. Matt Nieto (SJS) inkasuje dvě minuty, protože se provinil hákováním, musí taky pykat.
     
    58:42
    Ještě Antti Niemi musel vytáhnot na druhé straně hrací plochy zásah vyrážečkou, když následně poslal kus černé pryže do rohu kluziště.
     
    58:00
    Martin Havlát a James Sheppard si na ledě v posledních zápasech opravdu sedí, první jmenovaný našel Shepparda, kterému nechybělo moc k tomu, aby vystřelil přesněji.
     
    57:13
    Když to chtěli zkust Edmontonští jiným způsobem ohrožení Niemiho svatyně, Taylor Hall a jeho spoluhráč ztorskotali na ofsajdové modré čáře, kde jim je odpískáno postavení mimo hru.
     
    56:52
    Opět se na ledě odehrává podobná situace, kterou jsme sledoval po většinu průběhu třetí třetiny. Jsou často u puku domácí hokejisté, ale jejich zakončení přesná nejsou.
     
    56:29
    Kotouč končí sražený mimo dosah hrací plochy. Budeme sledovat krátkou komerční přestávku a hned po ní zbytek třetí třetiny duelu.
     
    55:49
    Trojice mužů v trikotech oranžovomodré barvy zamířila na útočný výlet přes modrou čáru, kde ale nesklidila příliš úspěchu. Puk následně doklouzal puze na hokejky mužů Sharks.
     
    55:20
    Vhazování před svým brankářem vyhráli San Jose Sharks a snažili se vyprodukovat útočný úspěch. Kus černé gumy ovšem končím po vyhození až na icingu.
     
    54:56
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Přeci jen se ještě domácí Olejáři dočkávají odpovědi na předchozí gólovou kanonádu San Jose. Je pravda, že Edmonton nyní až příliš dlouho pobýval v blízkosti branky Anttiho Niemiho. Ofenzivní práce Oilers velice dobře rozebrala jinak opravdu dobře fungujucí obranu Žraloků a zakončující TAYLOR HALL u pravé tyče dostal k využití snadnější přležitost, jak poslat kotouč do sítě. Brankář Sharks byl už nyní bezmocný. Asistence: Andrew Ference, Jordan Eberle.
     
    54:30
    Nyní drželi dlouho u vlastní branky puk hosté, hned ale zase kotouč vyváží a zkouší zaútočit z rychlé protiakce.
     
    53:48
    Dá se očekávat, že teď už se Žraloci k žádným velikým a zbytečně otevřeným akcím nepoženou, hlavně se budou snažit hrát dobře do brany a netropit chyby.
     
    53:00
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Vypadá to, že dnešní zápas v Edmontonu je nyní defenitivně rozhodnut, protože hokejisté v bílých trikotech nekompromisně přidávají do klece Bena Scrivense pátý zásah. Aby toho nebylo málo, ten pátý puk v sítí Edmonton Oilers nešel z hole jen tak někoho. JOE PAVELSKI totiž svou přesnou ranou získává hattrick z dnešního duelu a dostává se mu tedy velikých gratulací od spoluhráčů. Další ukázka toho, jakou skvělou palebnou formu má tento muž v právě probíhajícím ročníku – 1:5. Asistence: Joe Thornton, Brad Stuart.
     
    52:27
    Antti Niemi a obránce Braun nyní skvěle zachránili situaci, když už se zdálo, že Perron bude střílet puk do prázdné branky!
     
    51:44
    Tommy Wingels na posledních chvíli dostal kus černé gumy pryč z dosahu vlastního brankoviště, zabránil tak dalším případným nepříjemnostem.
     
    50:55
    Teď už hosté dostávají puk alespoň do středního pásma a míří v klidu vystřídat, takový závěr zápasu jim určitě bude vyhovovat.
     
    50:25
    Zdá se to být opravdu hodně paradoxní. Často kotouče létají v blízkosti Anttiho Niemiho, jak už bylo několikrát psáno, ale brankář San Jose navzdory tomu nemá moc práce.
     
    49:49
    Vlasic sice chvíli váhal, kam puk z obranného pásma rozehrát, nakonec ovšem s chladnou hlavou našel spoluhráče ve středním pásmu.
     
    49:23
    Následuje krátká komerční přestávka, hned po ní proběhne vhazování kotouče ve středním pásmu, kde stáli domácí v ofsajdu.
     
    48:29
    Eberle mohl jít chvíli sám na gólmana, ale když jej stihl dojet včas Dan Boyle, už tolik příležitostí k úniku neměl.
     
    47:45
    A zase kotouč létá na druhé straně, kde Sharks dělají vše pro to, aby se nedostal před jejich brankáře. Zatím velice zdařile.
     
    46:58
    Martin Havlát hledal před brankou samotného Desjardinse, ten ale nedokázal v rychlosti zakončit a nezpůsobil Oilers tolik problémů.
     
    46:20
    Patrick Marleau vyslal nebezpečnou střelu na Scrivensovu svatyni, ale gólman domácích nyní ponechal skóre na stavu 1:4.
     
    45:51
    Dobré napadání v pásmu zapříčinilo, že také Olejáři udělali chybu a vyhodili na icing. Hra se přesune před Bena Scrivense.
     
    45:16
    Už skoro dvě minuty se hokejisté Edmonton Oilers pohybují v blízkosti svatyně Anttiho Niemiho, ale prakticky nedostali možnost zakončit.
     
    44:22
    A znovu proběhne vhazování, také v tomto případě před Anttimi Nemim, hosté by se rádi zbavili technických nepřesností v rozehrávkách, které je dnes občas provází.
     
    43:48
    Také nyní přerušená hra poblíž stejné branky, San Jose ovšem s klidným svědomím brání poslední minuty.
     
    43:22
    Antti Niemi si připsal první práci ve druhé třetině, ta pro něj ale nebyla nikterat složitá, jen zachytil touš do lapačky.
     
    42:55
    Edmonton byl následně zatlačen do blízkosti vlastního gólmana, kde ale puk dlouho nevydržel a míří zpátky.
     
    42:14
    Sharks mohou nyní hrát daleko více v klidu, náskok mají již dostatečný a budou zejména dávat pozor na obranu.
     
    41:17
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tak to je opravdu neskutečné! San Jose dostalo dnes k nabídce celkově třetí přesilovou hru a také tahle početní výhoda končí gólem. Opět zachování stoprocentního využítí přesilovek, tenrokrát po perfektní práci na brankovišti a hlavně trpělivosti se zakončením, kterou převedl znovu skvěle střelecky naladěný Američan JOE PAVELSKI. Dostal puk před gólmana, zpracoval puk na hokejkce a z otočky jej poslal přímo do sítě. Pohledný gól. Asistence: Dan Boyle, Brent Burns.
     
    40:31
    Edmonton čeká hned v úvodu třetí periody oslabení, dvě minuty za držení inkasuje hokejista Oilers Taylor Hall (EDM).
     
    40:22
    Sharks začali třetí třetinu ve vlastním obranném pásmu, hned ale pul vyváží zase daleko od své branky.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Už jen několik momentů chybí do startu třetí třetiny v Edmontonu. Domácí Oilers v ní budou mít co dělat, aby dokázalli dohnat aktuální náskok San Jose v poměru 3:1.
     
    Střely na branku po druhé třetině

    Edmonton Oilers: 17

    San Jose Sharks: 28
     
    Tahle třetina v každém případě patřiala týmu z Kalifornie, protože San Jose Sharks během ní využili obě dvě nabídnuté přesilové hry a navíc přidali branku do šatny, což znamená hostujcí vedení 3:1. Uvidíme, jestli Žraloci dokáží svůj náskok v posledních dvaceti minutách uržet.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:30
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Možná hodně důležitá branka, kterou přidávají před koncem druhé třetiny Žraloci, jak se říká, do šatny. Musíme navíc konstatovat, že třetí gól v síti Bena Scrivense je naprosto zasloužený, protože San Jose mělo v posledních minutách na ledové ploše jasnou převahu. Sharks ujížděli v poměru dva na jednoho, český útočník MARTIN HAVLÁT sice ještě mohl nahrávat na pravou stranu, ale ukázal, jak si v posledních zápasech věří a zažívá stoupající formu. Vystřelil naprosto přesně do horní části domácí branky – 3:1 pro San Jose Sharks. Asistence: Jason Demers.
     
    38:27
    Patrick Marleau společně se svým kolegou tropil další problémy gólmanovi soupeře. První zmiňovaný ale nedokázal ani nadvakrát poslat touš přesně do sítě.
     
    37:43
    Ještě jedno zakázané uvolnění domácích, Edmonton se stále nemůže vymanit z tlaku ve vlastním obranném pásmu.
     
    37:30
    Ben Scrivens musí v posledních minutách dávat opravdu velký pozor, protože dej zápasu se často odehrává právě kolem něj.
     
    36:45
    Domácí si vybrali oddechový čas a dali odpočinout svým silám na ledě.
     
    36:45
    Oilers vyhazují kus černé gumy na icing. Bude se hazovat znovu poblíž brankáře Bena Scrivense.
     
    36:28
    Sharks navíc začali daleko aktivněji střílet, aktuálně vedou nad soupeřem z Edmontonu o osm střeleckých pokusů, což vypadá pro tým z Kalifornie nadějně.
     
    36:00
    Sledujeme nyní přerušení u svatyně Bena Scrivense, který bude za chvilku hlídat vhazování těsně u jeho branky.
     
    35:42
    Stále se hraje před brankou Anttiho Niemiho, ale střely nepřichází, takže gólman Žraloků nemá příliš problémů s akcemi soupeře.
     
    35:13
    Pozor ale také na obranu, kde Oilers chtějí ukázat, proč celou první třetinu vedli. Hosté ovšem poctivě předvádí svou defenzívu.
     
    34:28
    Po skončení oslabení mohou hosté zase pomýšlet na útok, nyní mají skvělý prostor k tomu, jak rozšířit svůj zatím hubený náskok.
     
    34:05
    Hra je nyní přerušena ve středním pásu, pokračovat budeme po skončení reklamní přestávky.
     
    33:55
    Až v závěru přesilové hry se dokázali Oilers usadit v blízkosti Anttiho Niemiho. Ten ale podržel svůj tým a neměl problém puk zachytit.
     
    33:10
    Znovu museli domácí zavítat s pukem až za vlastní branku, kde jen těžko početní výhodu využijí. Z trestu Brauna už moc nezbývá.
     
    32:36
    Pokud jsme před několika momenty sledovali parádní přesilovku San Jose, Edmonton má zatím se svou početní výhodou problémy.
     
    31:55
    San Jose na nic nečeká a okamžitě po buly odhazuje touš od své branky.
     
    31:43
    Pokud rozhodčí doposud s vylučováním šetřil, nyní se rozhodl často udělovat trestné minuty. Poprvé si totiž situaci v přesilové hře vyzkouší také Edmonton, když jde na dvě minuty za hákování pykat Brad Stuart (SJS).
     
    30:59
    Vhazování proběhlo po pravici Anttiho Niemiho, který nyní může chytat daleko více v klidu, než jeho soupeře ve svatyni na druhé straně.
     
    29:57
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Začátek početní nevýhody Olejářů vypadal celkem v klidu a pro Sharks beze střely, avšak domácí ani jednou nevyhodili puk, a tak se postupně dostávali pod větší a větší tlak. A z toho pochopitelně San Jose radostně těžilo. Druhá přesilová hra a také tahle je zařazena do kategorie využitých. Stoprocentní zužitkovaní početních výhod v dnešním duelu zařídil tentokráte usměvavý PATRICK MARLEAU. V nepřehlednosti situaci u branky našel místo ve výstroji Bena Scrivense. Asistence: Joe Pavelski, Brent Burns.
     
    29:00
    Edmonton sice ještě nevyhodil od začátku vyloučení puk, ale drží Žraloky zatím beze střely. Což je pro klub Olejářů podstatné.
     
    28:28
    Hosté nyní budou mít druhou možnost přesilové hry v krátkém časovém období, stalo se tak hned po velké šanci Martina Havláta. Dvě minut za držení inkasuje Andrew Ference (EDM).
     
    28:20
    Sharks nemusí ani příliš často navštěvovat pásmo supeře k tomu, aby gólmana Oilers ohrozili.
     
    27:56
    Hra je ve středním pásmu přerušena, protože domácí nyní až moc spěchali s rozehrávkou směrem k brance Anttiho Niemiho.
     
    27:32
    I nadále pokračujeme v podobném tempu, Žraloky ale vyrovnávávací branka určitě nabudila.
     
    26:28
    San Jose právě vstřelilo branku!
    První přesilová hra v zápase, zároveň první větší šance Žraloků ve druhé třetině a červené světlo za zády Bena Scrivense svítí! Ačkoli Sharks doposud nepřeváděli nijak agresivní postup k brankáři soupeře, zužitkovali nabídnutou početní výhodu celkem s přehledem. Patrick Marleau velice zkušeně našel na levé straně úplně volně čekajícího střelce letošního sezóny jménem JOE PAVELSKI, který následně zasunoval touš do skoro celé odkryté sítě. Asistence: Patrick Marleau, Joe Thornton.
     
    25:51
    Máme tu první dnešní vyloučení, přesilovku si díky faulu Ryana Smythe (EDM) zahrají hosté ze San Jose. Smyth se provinil držením.
     
    24:59
    Znovu častěji létá puk na hranici obranného pásma Žraloků, kde ho většina fanoušků v hale vidí raději.
     
    23:58
    Antii Niemi měl nyní také dostatečnou porci štěstí, až jeden z obránců San Jose vyšťouchl kotouš mimo dosah brankové čáry, když puk poskakoval na brankovišti.
     
    23:45
    Hosté dlouho váhali s rozehrávku z vlastního obranného pásma, až je to nakonec málem mrzelo, protože se zamotali před gólmanem a na poslední chvíli situaci vyřešili.
     
    22:58
    První větší práci v první třetině měl také Antti Niemi, když odolával dorážkám na brankovišti. Ale svůj tým podržel nad vodou a následně přerušuje hru.
     
    22:37
    Své pevné základy ukazuje obrana San Jose, která nyní nenechala projít dvojici útočníků v modrooranžovém. Vhazovat se bude ve střední třetině.
     
    22:05
    Probudili se také domácí fanoušci v hale Rexall Place, je vidět, že jim není atmosféra v hale lhostejná.
     
    21:38
    Vzápětí přiletěla další střela od modré čáry, když ji Scrivens následně vyráží celkem v pohodě do rohu. Sharks musí v zakončení trošku přitvrdit.
     
    21:07
    Brent Burs vyzkoušel pozornost brankáře Bena Scrivense, jenž ovšem neměl příliš problém se střelou soupeře.
     
    20:50
    Taylor Hall okusil chuť pásma Žraloků, kde zkoušel založit jednu ze svých akcí. Nyní ale úspěšný nebyl.
     
    20:17
    Stejně jako na začátku první části, také nyní se jako první vrhají do útoku hosté. Marleau ovšem zastaven ještě před příjezdem k brance.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Za několik málo okamžiků započne druhá perioda dnešního duelu, ve kterém má zatím výsledkově navrch domácí Edmonton. Těžko ale odhadovat, jaký výsledek uvidíme po skončení druhé části utkání.
     
    Střely na branku po první třetině

    Edmonton Oilers: 10

    San Jose Sharks: 11
     
    První třetina utkání mezi Edmonton Oilers a San Jose Sharks nabídla poměrně vyrovnaný hokej. Olejáři pak využili jedné ze svých větších šancí a díky povedené akci Davida Perrona vedou 1:0. Uvidíme, zda svůj náskok budou držet i po dalších dvaceti minutách hry.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:33
    Ještě jeden snadnější zákrok pro Bena Scrivense, jenž nyní váhal, zda touš zastavit. Nakonec ale pro jistotu ještě hru přerušil a zajistil vhazování po své pravici.
     
    19:03
    Začala poslední minuta první třetiny, zatím vše nasvědčuje tomu, že hokejisté Edmontonu po úvodních dvaceti minutách povedou nejtějnějším rozdílem.
     
    18:33
    Ben Scrivens si po delší době připisuje zákrok, při kterém zachycuje puk ve své výstroji, konkrétně na ruce, kde drží lapačku.
     
    18:19
    Joe Pavelski a Martin Havlát ještě chvíli udrželi touš na hranici útočného pásma, jejich kombinace ale nakonec nebyla tolik přesná.
     
    17:30
    Patrick Marleau, ačkoli je útočník, nyní vypomohl v dobré obranné práci svým bekům, když se stihl včas vrtátit k blízkosti vlastní branky a zabránit problémům.
     
    16:38
    Nyní zase měli Žraloci problémy dostat puk až za modrou čáru, ani tři hráči San Jose nazaložili celou akci příliš povedeně.
     
    16:12
    Za malou chvíli bude následovat další vhazování v neutrální zóně, ještě před tím ale jedna reklamní přestávka.
     
    15:58
    Kotouč delší dobu pobýval na hranici středního pásma, kde o něj nikdo moc zájem neprojevoval. Nevýrazná část první třetiny.
     
    15:17
    Samotný a odvážný Taylor Hall zkoušel projít hned trojící hráčů v bílém, ale jeho pokus o akci na branku byl rychle zastaven. Útočili tedy Žraloci.
     
    14:25
    Sledujeme také zatím hodně disciplinovaný výkon z obou stran, stále ani jeden tým nebyl nuce hrát v oslabení a odjet na trestnou lavici.
     
    14:03
    Na druhé straně zase rychlý protútok a zakončení v podání Nugenta-Hopkinse. Ani on ale nebyl úspěšný, podobně jako před tím Nieto.
     
    13:36
    Matt Nieto se po kombinaci San Jose v pásmu snažil okamžitě portlačit do zakončení, nakonec ale z otočky netrefil přesně branku Oilers.
     
    13:12
    Znovu před brankou soupeře aktivní střelece zatím jediné branky David Perron. Ještě jednou dorážel vlastní střelu, když objel svatni, i na tento pokus gólman Sharks nakonec stačil.
     
    12:40
    Braun se sám natlačil do útočného pásma, ještě kombimoval s útočníky. Ti ale zatím podléhají o něco pevnější obraně Oilers, než jsme v této sezóně zvyklí.
     
    11:59
    Domácí už nevěděli, kam dál postupovat, a tak soupeři přenechalu puk jeho odesláním za branku Anttiho Niemiho.
     
    11:27
    Nyní zase rychlé přečíslení an druhé straně, zakončení Thorntona ovšem končí pouze v připravené lapačce Scrivense.
     
    10:54
    Hned trojice útočníků v domácích dresech pořádně zavařila Niemimu u jeho branky, jen tak tak se stíhal gólman San Jose ještě otočit za pukem a zastavit ho.
     
    10:26
    Stále čekáme na moment, který by nějakým způsobem rozproudil lepší pohyb na ledě, před malou chvílí měl práci Antti Niemi, když zastavil kotouč pod svou lapačkou.
     
    09:50
    Stuart zkoušel střílet z první až od modré čáry, ovšem branku Oilers netrefil podle svých představ. Sharks tak musí zpátky do vlastního pásma.
     
    09:06
    A zase podobná situace, tentokrát ale s vinikém na opačné straně barikády. Kouskovaná hra rozhodně hokeji na kráse nepřidává.
     
    08:54
    Také hosté mají dnes hodně problémů s technickými přestupky. Další zakázané uvolnění v podání bojovníků oblečených do bílých dresů.
     
    08:32
    Fraser nahodil touš do pásma Žraloků, ale tam už stál připravený na obranu Vlasic, jenž následně rozesílá puk na své spoluhráče.
     
    07:57
    Ač Edmonton zatím vede rozdílem jediné branky, je značné, že v obranném pásmu má zatím větší problémy než soupeř. San Jose dělá vše pro vyrovnání.
     
    06:58
    Hannan na nic nečekal a okamžitě po dalším vhazování pálil puk na svatyni Oilers, Scrivens nakonec jen v klidu vyrazil touš do pravého rohu a hra pokračuje.
     
    06:45
    Už se zdálo, že by Sharks mohli přijít o výhodu útočné třetiny, Joe Thornton ještě na poslední chvíli vrátil kus černé gumy do pásma. Následně vyhazují domácí až na icing.
     
    06:00
    Edmonton utrpěl ztrátu ve hřišti, s pohmožděným kolenem totiž odjížím mimo ledovou plochu jeden z hokejistů v modrooranžovém trikotu.
     
    05:52
    Sharks ale také ukazují útočné chutě, Ben Scrivens má nyní hodně práce s létajícími kotouči kolem jeho svatyně.
     
    05:15
    Ofsajd Oilers znamená vhazování na modré čáře ve střední třetině.
     
    04:11
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Poměrně studená sprška na začátek pro tým z kalifornského města San Jose. Domácí sice doposud navštívili častěji útočné pásmo, než soupeř, avšak tohle byla první větší možnost, ze které mohla padnout branka. A také se tak stalo. Rychlá akce napříč celéým ledem, končí v síti Fina Anttiho Niemiho poté, co krásnou individuální akci a zakončení předvedl oblíbenec domácího publika DAVID PERRON. Olejáři tak dávají důležitou úvodní branku hned v začátku kání. Asistence: Taylor Hall, Jeff Petry.
     
    03:43
    Patricka Marleaua zastavila technická chyba na modré čáře, když se nacházel v ofsajdu.
     
    03:24
    Znovu velice podobná situace. Oilers pro sebe sice získali pásmo, ovšem obrana Žraloků zabránila veškerým případným průchodům před vlastní svatyni.
     
    02:55
    Vhazovat se následně bude po boku brankáře San Jose, hosté totiž vyhodili touš až na zakázáné uvolnění.
     
    02:35
    Sharks zatím velice důrazní ve vlastním obranném pásmu, obránce Irwin teď nedal soupeři šanci v osobním souboji o kotouš a už vyváží kus černé gumy dopředu.
     
    01:50
    Nahozený puk na branku nenadělal Niemimu žádné starosti, Edmonton musí opět rozehrávat zpoza vlastní branky.
     
    01:28
    Joe Pavelski mohol přejet přes modrou čáru, ale něml nikoho rozjetého na druhé straně, tak ještě raději celou akci na chvíli přibrzdil.
     
    00:46
    Už ale hrají také domácí Olejáři, Taylor Hall se pokusil překvapit Anttiho Niemiho střelou z úhlu, avšak nepovedlo se.
     
    00:15
    Hned po vhazování nabrali kotouč na své hokejky muži v bílých dresech, San Jose také hned zkusilo zaútočit.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Vše je připraveno k začátku duelu a za několik málo okamžiků bude vhozeno úvodní buly. Připravme se na další zajímavou bitvu National Hockey League, tentokráte v kanadském městě Edmontonu.
     
    Ještě jednou vítejte u denšního utkání Edmontonu. V brance domácích podle všeho nastoupí opět letos spolehlivý gólman Ben Scrivens, ve svatyni San Jose se po pauze o délce jednoho utkání postaví Antti Niemi.
     
    Úvodní sestavy:

    Edmonton Oilers: Scrivens – Schultz, Ference, Petry, Marinčin, Fraser, Klefbom – Perron, Gagner, Hall – Eberle, Nugent-Hopkins, Lander – Pitlick, Gordon, Hendricks, Jones, Smyth, Gazdic

    San Jose Sharks: Niemi – Demers, Vlasic, Boyle, Irwin, Braun, Stuart – Burns, Thornton, Pavelski – Nieto, Couture, Marleau – Havlát, Sheppard, Wingels – Burish, Desjardins, Kennedy.
     
    Vítejte u online přenosu ze zámořské National Hockey League, tentokrát proti sobě nastoupí dva celky, jež oba patří do Pacifické divize. Střetnou se Edmonton Oilers a San Jose Sharks.
     
    Československá stopa v utkání

    Martin Marinčin (EDM) (0 + 3)
    Martin Havlát (SJS) (8 + 7)
     
    Vzájemné zápasy

    Celky Edmontonu a San Jose se spolu naposledy střetly 29. ledna v kanadském městě, když nakonec výhru 3:0 slavili domácí Edmonton Oilers.
     
    EDMONTON OILERS

    Stejně jako na minulý ročník, i na ten letošní by v Edmontonu nejraději co nejrychleji zapomněli, tradiční klub National Hockey League se nedokázal ani tentokrát odpoutat od nejhorších dvou míst Západní konference. Olejáři nedokázali v tabulce zatím přeskočit ani svého národního soka z Calgary, jenž aktuálně stráží pozici předposlední. Zatím poslední dosavadní šok zažili fanoušci Oilers na domácím ledě, když přivítali právě klub Calgary Flames. Kanadský rival je vyprovodil z kluziště 8:1 a Edmonton by se proti San Jose rád zotavil. Bodování posledního týmu konference má na starosti Taylor Hall (24 + 41), nezaostává ani Jordan Eberle (23 + 31). Justin Schultz (9 + 19) zajišťuje obranné pozice. V brankovišti potom můžeme očekávat muže vytrejdovaného z Los Angeles, Bena Scrivense.
     
    SAN JOSE SHARKS

    Mužstvo ze samotného západu Ameriky prožívá velice povedený ročník 2013/2014. Pokud Sharks nezaznamenají nějaký větší pokles formy, měli by skončit mezi nejlepšími štěsti kluby Západní konference NHL po základní části, budou se ale hlavně snažit udržet čtyři nejlepší příčky, aby mohli začínat play-off na svém ledě. Právě vyřazovací boje se staly realitou v minulém kole. Ačkoli Sharks podlehli Calgary v nájezdech, bod jim stačil k jistotě a v Kalifornii už o play-off nepřijdou. Produktivitu mančaftu vede poměrně nepřekvapivě ve městě počítačů známý muž Joe Thornton (11 + 58), společně s ním střílí a nahrávají Joe Pavelski (34 + 33) a Patrick Marleau (30 + 32). Lze očekávat, že v play-off bude branka patřit, tak jako většinou v základní části, Anttimu Niemimu
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:30.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 5. Perron (Hall, Petry), 55. Hall (Ference, Eberle) – 27. Pavelski (Marleau, Thornton), 30. Marleau (Pavelski, Burns), 40. Havlát (Demers), 42. Pavelski (Boyle, Burns), 53. Pavelski (Thornton, Stuart)


    Edmonton Oilers: Scrivens – Schultz, Ference, Petry, Marinčin, Fraser, Klefbom – Perron, Gagner, Hall – Eberle, Nugent-Hopkins, Lander – Pitlick, Gordon, Hendricks, Jones, Smyth, Gazdic
    San Jose Sharks: Niemi – Demers, Vlasic, Boyle, Irwin, Braun, Stuart – Burns, Thornton, Pavelski – Nieto, Couture, Marleau – Havlát, Sheppard, Wingels – Burish, Desjardins, Kennedy

    Rozhodčí: Dean Morton, Brian Pochmara – Scott Cherrey, Mike Cvik

    Diváci: 16 839
    bahis siteleri