Cannes – Guingamp 0:2 (kon.) | Monaco – Lens 6:0 (kon.)
konec
AS Monaco
6:0 (2:0)
Racing Lens
Středa 26.03.2014, 20:55 • Stade Louis II, Monaco • Francouzský pohár
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy nashledanou.
     
    Možná až příliš snadná práce pro favorita z Monaka. Lens se z tohohle debaklu bude muset co nejdříve oklepat, aby zvládlo závěr sezóny v Ligue 1 a postoupilo zpátky mezi elitu. Coupe de France pro něj letos končí. Domácí si semifinále domácího poháru za svůj výkon jednoznačně zasloužili.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90
    Bastien přidá k druhému poločasu dvě minuty.
     
    88
    Lens asi tenhle debakl nečekal. Ale porážku musí prostě zkousnout – ASM si s ním dnes dělal prakticky, co chtěl.
     
    87
    Raggi hraje opravdu výtečně. Dnes svou levou stranu pohlídal přesně, jak měl. Nepamatuji si jediný útok, který by prošel kolem něj.
     
    85
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Elegantní zakončení tohoto zápasu! Monako dlouho obléhalo soupeřovu bránu, Martial dokonce trefil tyčku. Pár vteřin poté již však Ocampos poslal centr z levé strany na Kondogbiu, který nebyl v ideálním postavení, ale i tak dokázal trknout do balónu ve vzduchu patičkou, a najednou se míč snesl k tyčce a za brankovou čáru i díky teči nešťastníka LOÏCKA LANDRÉHO.
     
    84
    Druhou žlutou kartu tohoto zápasu obdržel za držení Tisserand (LNS). Trochu zbytečný osobní trest za tohoto stavu pro hostujícího hráče.
     
    83
    Monako se po Angers a Guingampu stane třetím semifinalistou. Čtvrtého budeme znát zítra a vzdejde z duelu Rennes – Lille.
     
    81
    Obránce Isimat-Mirin měl nyní velké štěstí. Cyprien poslal přihrávku do ohně na hranici malého vápna, kde nebezpečně operoval nedůrazně bráněný Coulibaly. Míč po jeho teči skončil jen těsně vedle.
     
    80
    A další nebezpečný pokus ze strany hostujícího celku! Těsně za vápnem vzal míč bodlem Gbamin a jeho rána prosvištěla nad brankou Romera. Domácí brankář se zlobí, chce své spoluhráče hlavně probudit.
     
    78
    Coulibaly mohl alespoň korigovat skóre! Na bližší tyčce se otáčel za míčem a vypálil. Raggi ale dnes hraje skvěle – a do střely se mu na poslední chvíli parádně vložil.
     
    77
    Salli nebezpečně operoval v šestnáctce soupeře, nicméně proti přesile se prosadit nedokázal. Obrana Monaka je stále pevná jako skála, přes stoperské duo Abidal – Isimat-Mirin se jen těžko prosazuje.
     
    76
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází Pierrick Valdivia, přichází Benjamin Bourigeaud.
     
    75
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Dimitar Berbatov, přichází Anthony Martial.
     
    74
    Hostující fanoušky už utkání na stadionu moc nezajímá. Pořád ale svými chorály povzbuzují a baví se. U lajny je již mimochodem připravený náhradník Martial.
     
    72
    Lens zahrávalo rohový kop a vůbec ne špatně. Ljuboja se málem dostal k dorážce. Kdyby se k němu lépe odrazil míč, pálil by prakticky do poloprázdné branky.
     
    70
    Fanoušci Lens, jedni z nejlepších ve Francii, přijeli do Monaka v hojném počtu. A i přes porážku si zápas stále užívají. Optimismus šíří celým Stade Louis II, které mnohy poloprázdné na ligových kláních smutní spíše tichem.
     
    67
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Tohle už je velký debakl pro Lens. LUCAS OCAMPOS vstřelil prakticky totožný gól jako v prvém případě. Na centr z pravé strany skrz malou šestnáctku od Dirara zase nedosáhl skluzující Riviére, jenže včas a na správném místě byl u vzdálenější tyčky právě Argentinec. Asistence: Nabil Dirar.
     
    66
    Raggi nyní přihrál míč Romerovi, aby si něj alespoň na chviličku šáhl. Argentinský brankář zatím nemusel zashovat ani v jednom případě.
     
    64
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází Danijel Ljuboja, přichází Deme N'Diaye.
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Jérémy Toulalan, přichází Geoffrey Kondogbia.
     
    62
    Raggi nyní zasáhl tak, jak měl. Tisserand se objevil v nebezpečné pozici u tyčky, nicméně italský bek mu střelu zablokoval do zámezí.
     
    59
    Tahle smršť na začátku druhého dějství hostům defnitivně srazila vaz. Nedá se nic dělat, bude se muset utkáním ještě dobrou půlhodinku protápit.
     
    58
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Čtvrtý střelec tohoto utkání je na světě. Standardku z levé strany zahrál Obbadi parádně ke vzdálenější tyčce, tam míč propadl za dva obránce dozadu na úplně volného FABINHA a ten z blízkosti propálil bezmocného Rioua. Asistence: Mounir Obbadi.
     
    57
    Valdivia (LNS) je prvním potrestaným hráčem žlutou kartou. Faulu se dopustil těsně u levé strany vápna Monaka.
     
    55
    Nebezpečná střela, po které Romero skákal k pravé tyčce. Tohle nebyl vůbec špatný pokus ze střední vzdálenosti ze strany jednoho z hostujících hráčů.
     
    54
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Tohle je asi poslední hřebíček do rakve Lens. EMMANUELA RIVIÉREHO nedokázal udržet na uzdě Landré, takže domácí forvard si to po zpracování Berbatovovy kolmice štrádoval pár desítek metrů sám na Rioua. Před ním si počínal jako zkušený mazák, počkal na vhodný moment, a pak slaboučkou střelou, která se přece došourala za brankovou čáru, skóroval. Asistence: Dimitar Berbatov.
     
    52
    Lens je na začátku druhé půle aktivnější. Možná že příchod Salliho na hřiště trochu rozpumpoval krev v žilách svěřencům kouče Kombouarého. Jedna zajímavost – o tohoto trenéra, který před lety seděl na lavičce PSG, měl v poslední době údajně zájem Lorient.
     
    50
    Radost Lens je zbytečná! Monako by si ale mělo dát větší pozor. Tečovaný centr sice z blízkosti doklepl do sítě spolu s Ljubojou hlavičkující Coulibaly, ovšem praporek pomezního rozhodčího byl nekompromisní – ofsajd.
     
    49
    Salli je stále více na očích. Teď k němu důrazně přistoupil jeden z domácích hráčů a Kameruncovi se nechce ze země. Ljuboja o pár vteřin později jinak nedokázal podržet míč.
     
    47
    Střídající Salli se hned ukázal v dobrém světle. Unikl třem protihráčům, nestihl ho ani Obbadi, jeho následná střela ovšem skončila jen hodně nad brankou Romery.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází Pablo Chavarría, přichází Edgar Salli.
     
    Oba týmy jsou již na hřišti, vše je připraveno k zahájení druhého poločasu. Lens má jinak nachystáno jedno střídání.
     
    Rozhodčí Bastien k prvním pětačtyřiceti minutám ani nic nenastavil. Monako je zatím na hřišti lepším týmem, hraje daleko zkušeněji, a rovněž aktivní Ocampos s Berbatovem si skórovat zasloužili. Jedinou vážnější možnost hostů měl deset minut před koncem bouřlivák Ljuboja, ovšem svou patičku poslal jen vedle.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Monako i nadále kontroluje hru. Lens se opravdu jen ztěží prosazuje. Domácí budou chtít především udržet dvougólový náskok až do přestávky.
     
    43
    Přesně tenhle moment hosté nepotřebovali prožít. Ve druhé půli budou mít co dělat, aby utkání dostali alespoň do prodloužení.
     
    41
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Riou se nyní zlobí na své spoluhráče, že neuhlídali DIMITARA BERBATOVA. Ten sklepl centr Toulalana hlavou do pravé strany na Riviéreho, jenž mu míč vrátil před branku, odkud ostřílený Bulhar v klidu a osamocen skóroval. Asistence: Emmanuel Riviére.
     
    40
    Závar před brankou Rioua. Po pár vteřinách se nakonec Berbatovovi podařilo předskočit Tourého, nicméně slabou hlavičku poslal jen do rukavic soupeřova brankáře.
     
    39
    Racing Club se stále snaží prolomit ledy domácí obrany a občas se mu to podaří. Zatím si ovšem vytvořil pouze jednu vážnější možnost.
     
    36
    Ljuboja to zkusil po ibrahimovičovsku! Dostal pěknou přihrávku od Chavarríy z pravé strany a z otočky tečoval míč elegantní patičkou. Střela se navíc odrazila od nohy Isimata-Mirina, takže Romero neměl vůbec snadnou pozici. Naštěstí pro ASM balón skončil na boční síti.
     
    35
    Deset minut do konce. Pro domácí celek se utkání vyvíjí tak, jak potřeboval – vstřelit brzký gól a pak kontrolovat hru. Uvidíme, zda-li se ještě Lens do přestávky zmátoří.
     
    34
    Bastien přerušuje hru, Ocampos si míč zpracoval rukou.
     
    33
    Statistika držení míče zatím lépe vyznívá pro Monako. Do této chvíle mělo balón na kopačkách v 57 procentech případů.
     
    32
    Tady měli domácí kousek štěstí. Kdyby Ljuboja míč lépe zpracoval, mohl by výrazně ohrozit Romera. Tahle ještě před ním stačil zasáhnout Raggi.
     
    30
    Berbatov minul prostor poloprázdné branky! Ocamposova rána byla zablokována, míč se ovšem obloučkem snášel právě k Bulharovi a brankáři Riouovi, jenž po vyběhnutí míč ve vzduchu nedokázal chytit. Bývalý hráč Manchesteru United nebo Tottenhamu ale nabídnutou situací pohrdl, pálil z úhlu jen do boční sítě.
     
    29
    Ačkoli má Lens snahu se prodrat do nějaké šance, proti dobře bránícímu soupeři mu to jde velmi těžko.
     
    28
    Prozatím je hodně neviditelné útočné trio Coulibaly, Chavarría, Ljuboja. Prakticky k ničemu vážnějšímu se nepropracovalo, s míčem si prozatím moc nepotykalo.
     
    26
    Ocampos to nebude mít v žádném případě jednoduché. Jeho strážce Touré ho stále velmi dobře brání. A teď se dokonce domácí záložník dopustil útočného faulu.
     
    24
    Riviére se ocitl v celkem slušné střelecké pozici asi metr za vápnem. Nicméně jeho ránu dokázal zablokovat do zámezí jeden z hostujících hráčů.
     
    23
    Knížecí klub bez problémů kontroluje hru. Co je pro něj důležité, že příliš nepůjčuje balón svému soupeři.
     
    22
    Tohle byla dost nebezpečná situace pro Monako! Tisserand se málem dostal do úniku, kdyby kolmici nepřebíral v opravdu těsném ofsajdu.
     
    20
    Co se týče regulérnosti první branky, byla to pro asistenta Gringoreho těžká situace. Je ale pravda, že Monako si v ligovém klání nedávno prošlo aférou, co se týkala rozhodčích. A tenhle moment na klidu rozhodně nepřidá.
     
    19
    Lens nyní bude muset útočit. Tenhle stav by ho měl vyburcovat k větší aktivitě, než jakou se doposud prezentoval.
     
    17
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Domácí přetavili menší převahu v úvodní branku. Hosté se sice dožadovali ofsajdu, ale asistent rozhodčího Gringore na jejich výzvy neslyšel. Fabinho poslal zprava křižný balón skrz malé vápno, Riviére na něj nedosáhl, ale u vzdálenější tyčky se přece objevil LUCAS OCAMPOS, a z půl metru v pohodě zacílil. Asistence: Fabinho.
     
    16
    Svou levačku nyní vyzkoušel jeden z hostujících hráčů, konkrétně to byl Valdivia, a gólman Romero musel být mezi třemi tyčemi v pohotovosti. Jeho slabý pokus ze střední vzdálenosti ale dokázal v poklidu zlikvidovat.
     
    15
    Riviére se najednou ocitl ve vápně úplně sám. Berbatov mu totiž hezky sklepl balón do běhu. Jenže gólman Riou skvěle hru přečetl a vrhl se pod nohy hostujícího útočníka včas a efektivně.
     
    14
    Lens se snad jen jednou dostalo na polovinu soupeře. Prozatím hraje hodně defenzivně, a i kdyby přece chtělo více otevřít hru, bude to mít proti kvalitativně lepšímu Monaku dost těžké.
     
    12
    Touré dostal od trenéra Kombouarého složitý úkol – udržet na uzdě Ocampose. Zatím si vede velmi dobře, ostatně i jako v téhle situaci, kdy si u pravé lajny zkušeně míč podržel na kopačkách.
     
    11
    Ocampos neměl na levé straně příliš prostoru, proto se vydal do středu pole. Jenže tam následně o balón přišel.
     
    10
    Hosté se brání jen za cenu faulů a přitvrzují. Teď sudí Bastien musel domluvit brouskovi Cyprienovi.
     
    8
    Ocampos se na sebe zlobí, protože nestihl zpracovat dlouhý pas na levé straně. Argentinec je v úvodních minutách hodně aktivní.
     
    7
    ASM v úvodních minutách potvrzuje roli favorita, drží více míč na kopačkách. Směrem dopředu je daleko živější než soupeř.
     
    5
    Domácí hráči se dožadují pokutového kopu. Berbatov hezky sklepl míč Riviéremu, po něm převzal míč Dirar, jenž upadl po kontaktu s protihráčem v pokutovém území. Nicméně Bastiena tahle situace nechala klidným.
     
    4
    Tohle byla pěkná akce! Ocampos rozehrál rohový kop na bližší tyč, tam se ale jeho spoluhráči neprosadili. O pár vteřin později již další centr směřoval na hlavu Berbatova, jenž o kousek minul branku Rioua.
     
    3
    Toulalan se diví rozhodnutí sudího Bastiena, nicméně už s touto situací nic neudělá. Valdiviu asi opravdu fauloval.
     
    1
    Berbatov se u vzdálenější tyčky málem dostal k hlavičce už po deseti sekundách hry! Obrana Lens nakonec na poslední chvíli odvrátila míč na rohový kop.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    AS Monaco FC: Romero – Fabinho, Isimat-Mirin, Abidal, Raggi – Dirar, Obbadi, Toulalan, Ocampos – Riviére, Berbatov
    Náhradníci: Abdennour, Martial, Roma, Kondogbia, Germain, Ferreira Carrasco, James Rodríguez

    Racing Club De Lens: Riou – Gbamin, Landré, Tisserand, Baal – Touré, Cyprien, Valdivia – Coulibaly, Chavarría, Ljuboja
    Náhradníci: Areola, Bourigeaud, N'Diaye, Salli, Lemoigne, Nomenjanahary, Touzghar

    Rozhodčí: Bastien – Gringore, Bremont.
     
    Utkání bude řídit pan Bastien spolu s asistenty Gringorem a Bremontem. Čtvrtým rozhodčím byl delegován pan Henninot.
     
    Oba týmy jsou navíc v naprosté pohodě – Monako za posledních sedm zápasů vyhrálo hned pětkrát, Lens naopak utrpělo porážku naposledy na začátku února. Hostům se jinak na Stade Louis II příliš nedaří, poslední vítězství se datuje na říjen roku 2007, a to ještě v rámci Coupe de la Ligue, tedy ligového poháru.
     
    Domácí nebudou brát tuhle soutěž rozhodně na lehkou váhu, kouč Claudio Ranieri by měl nasadit to nejlepší, co bude mít k dispozici. Lens ale nebude vůbec jednoduchým protivníkem. Vždyť tento druholigista se srdečně pere v Ligue 2 o návrat mezi francouzskou elitu a v CdF za sebou nechal Bastii a Lyon, jež zdolal v obou případech v prodloužení shodně 2:1.
     
    Když už Monako prakticky nemůže triumfovat v Ligue 1, ve kterém jen těžko předežene vedoucí PSG, může se poprat alespoň o cennou trofej v Coupe de France. Právě v této soutěži je spolu s Lille asi největším favoritem. Ve čtvrtfinále mu bude soupeřem Lens, se kterým se ještě loni a předloni setkával v rámci druhé francouzské ligy.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:55.

    Patrik Sandev

    Branky: 17. Ocampos, 41. Berbatov, 54. Riviére, 58. Fabinho, 67. Ocampos, 85. Landré (vla.)

    Karty:   57. Valdivia (LNS), 84. Tisserand (LNS)


    AS Monaco: Romero – Fabinho, Isimat-Mirin, Abidal, Raggi – Dirar, Obbadi, Toulalan (64. Kondogbia), Ocampos – Riviére, Berbatov (75. Martial)
    Náhradníci: Abdennour, Martial, Roma, Kondogbia, Germain, Ferreira Carrasco, James Rodríguez

    Racing Lens: Riou – Gbamin, Landré, Tisserand, Baal – Touré, Cyprien, Valdivia (76. Bourigeaud) – Coulibaly, Chavarría (46. Salli), Ljuboja (66. N'Diaye)
    Náhradníci: Areola, Bourigeaud, N'Diaye, Salli, Lemoigne, Nomenjanahary, Touzghar

    Rozhodčí: Bastien – Gringore, Bremont
    bahis siteleri