Augsburg – Hamburg 3:1 (kon.) | Schalke – Mönchengladbach 0:1 (kon.)
konec
FC Schalke 04
0:1 (0:1)
Borussia Mönchengladbach
Neděle 27.04.2014, 17:30 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Centr do vápna odvrátil Arango. Borussia naposledy střídá. Místo Kruseho přichází do hry Hrgota.
     
    90
    Za podražení soupeře dostává žlutou kartu Huntelaar (SCH).
     
    87
    Po neúspěšné pokusu Santany přichází na řadu další střídání Borussie. Místo Hermanna nastupuje do hry Rupp.
     
    85
    Schalke potřetí střídá. Ze hřiště odhcází Ayhan, atmosféru utkání přichází okusit Santana.
     
    81
    Obrovská šance Schalke! Huntelaar předvedl vytříbenou techniku, probil se do vápna, kde předložil Szalaiovi. Útočník s číslem 28 ale placírkou trefil jen boční síť.
     
    79
    První výměna sil také na hostující straně. Borussia naopak posiluje defenzivu. Místo Raffela přichází na hrací plochu Brouwers.
     
    74
    Teprve první žlutá karta v utkání. Za ostrý skluz ji obdržel Kolasinac (SCH).
     
    72
    Pomalá kombinace Borusie doputovala až k Fährmannovi. Přichází jasné posélení ofenzivy ze strany Schalke. Místo obránce Hooglanda nastupuje na hrací plochu snajpr Huntelaar. Potvrdí nizozemský kanonýr své kvality?
     
    64
    Domácí reagují na průběh utkání a střídají. Ze hřiště odchází Meyer, nahradí jej Obasi. Pomůže Schalke tato výměna k vymazání nepříznivého skóre?
     
    63
    Chyba v rozehrávce mohla stát Schalke branku. Nordtveit zachytil přihrávku a poslal balon ihned Krusemu. Hostující útočník na nic nečekal a tvrdou ranou k levé tyči protáhl Fährmana. Domácí muž s rukavicemi nadále drží akcie svého mužstva nad vodou.
     
    56
    Hosté byli velmi blízko druhé brance, Kruse dostal výtečnou přihrávku, obhodil si Fährmanna, načež se ale ocitl ve značném úhlu. Z této pozice trefil pouze boční síť zcela odkryté svatyně.
     
    55
    Domácí "zámek" trval necelou minutu, tvrdou ranou z hranice pokutového území jej zakončil Kolasinac. Ter Stegen stačil s vypětím všech sil vyrazit na rohový kop, který žádné nebezpečí nepřinesl.
     
    52
    Obrovské zmatky v defenzivě Borussie končí naštěstí pro hostující celek pouze rohovým kopem. Szalai se velmi dobře zorientoval a vypálil, Stranzl ale stačil pokus zblokovat.
     
    35
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Rohový kop sice hosté neproměnili, dozvuky této situace již ano. Z levé strany byla hra přenesena na PATRICKA HERMANNA, který z voleje vymetl levý horní roh domácí branky. Fährmann neměl nárok zasáhnout.
     
    34
    Domácí chybovali při rozehrávce, načež se do střelecké pozice dostal Hermann. Dělová rána mířil ideálně k levé tyči, Fährmann ale předvedl vynikající zákrok a ránu vytěsnil.
     
    16
    Hraje se nahoru dolů, akce střídá akci. Fantastická fotbalová podívaná. Kevin-Princ Boateng se odhodlal vypálit ze zhruba třiceti metrů. Dělovka mu sedla jako cosi na hrnec, ovšem Ter Stegen neméně kvalitním zásahem balon vytěsnil nad.
     
    15
    Obrovská šance hosté, Hermann dostal z pravé strany vysokou přihrávku, kterou si zpracoval a následně se ocitl tváří v tvář Fährmannovi. Domácí brankář ale famózním pádem pod nohy hostující záložníka zasáhl. Následný rohový kop žádné nebezpečí nepřinesl.
     
    14
    Rohový kop nadělal v pokutovém území Borussie řádnou neplechu, po zmatku pálil ostře Hoogland. Ter Stegen ale zasáhl a prudký balon lapil.

    Libor Kucza

    Branky: 35. Herrmann (Raffael)

    Karty:   74. Kolasinac (SCH), 90. Huntelaar (SCH)


    FC Schalke 04: Fährmann – Hoogland (72. Huntelaar), Kolasinac, Ayhan (85. Santana), Matip – Meyer (64. Obasi), Goretzka, K-P. Boateng (C), Draxler, Neustädter – Szalai.
    Náhradníci: Hildebrand – Santana, Max, Sané, Annan, Obasi, Huntelaar.

    Borussia Mönchengladbach: ter Stegen – Domínguez, Jantschke, Stranzl (C), Korb – Herrmann (87. Rupp), Nordtveit, Arango, Kramer – M. Kruse (90+3. Hrgota), Raffael (79. Brouwers).
    Náhradníci: Heimeroth – Brouwers, Wendt, Rupp, Marx, Younes, Hrgota.

    Rozhodčí: Gräfe – Kleve, Sinn

    Diváci: 61 973
    bahis siteleri