Itálie – Norsko 0:3 (kon.) | Kazachstán – Německo 1:2 (1:2 po s.n.) | Švédsko – Dánsko 3:0 (kon.)
Finsko – Lotyšsko 2:3 (kon.) | Kanada – Slovensko 4:1 (kon.) | USA – Švýcarsko 3:2 (kon.)
konec
Kanada
4:1 (0:0, 1:1, 3:0)
Slovensko
Sobota 10.05.2014, 19:45 • Hala Čížovka, Minsk • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:49
    Kanada právě vstřelila branku!
    To už je pro Slováky příliš krutý výsledek. Bohužel přestali v samotném závěru hrát a toho dokonale využil střelou z pravého kruhu JOEL WARD. Laco znovu neměl žádnou šanci reagovat na přesný pokus mířící k jeho pravé tyčce. Asistence: Alex Burrows, Tyler Myers.
     
    57:56
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tohle už bude pro Slováky nesmírně složité, kapitán Kanady KEVIN BIEKSA vystřelil od modré čáry a Nagy si puk nešťastně srazil do vlastní sítě. Laco byl venku z brány a nestihl se vrátit do klasického postavení. Asistence: Kyle Turris.
     
    50:04
    Je to skutečně tak, za hákování putuje na trestnou Čerešnák. Ve výsledku to znamená přesilovku 4/3.
     
    48:27
    Bude se hrát ve čtyřech na obou stranách. Marcinko je potrestán za krosček, Gudbranson vyfasoval trest za hrubost.
     
    47:07
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak to je pro slovenské hokejisty hodně ledová sprcha. CODY HODGSON byl sám na modré čáře, najel si na pravý kruh a svižnou ranou vymetl horní růžek Lacovy brány. Trefil to opravdu přesně, Kanada tak rázem vede. Asistence: Jason Garrison, Nazem Kadri.
     
    45:37
    Oba týmy si připsaly po jedné tutovce. Nejprve orazítkoval břevno Lacovy brány Monahan a následně se do rychlého brejku řítil Pánik, který navíc vystřelil z dobré pozice. Scrivens předvedl důležitý zákrok.
     
    37:21
    Kanada právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno, Kanada měla v posledních minutách obrovský tlak, který nakonec zhodnotila. Obránce Garrison vypálil rovnou z voleje a v brankovišti se nejlépe zorientoval JOEL WARD, který poprvé v zápase překonal brankáře Laca. Ten vůbec nic neviděl a na teč protihráče neměl šanci zareagovat. Asistence: Jason Garrison.
     
    34:57
    Na druhé straně měl obrovskou šanci Kadri, který mohl odčinit svůj nedávný přestupek proti pravidlům, z mezikruží však trefuje jen Lacovo rameno. Od něj se puk odrazil a obrana Slovenska jej uklidila do bezpečí.
     
    32:24
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen se to povedlo, Slováci využívají přesilovku. Tvrdou bombu od modré vyslal obránce KAROL SLOBODA a pro vítkovického beka je to vůbec první gól v národním týmu. Trefil se přesně za Scrivensova záda a konečně tak odčaroval jeho kouzlo. Dobrou práci odvedl také Šatan, který dobře clonil v brankovišti. Asistence: Michel Miklík.
     
    30:46
    Kadri je vyloučen za vysokou hůl, Slovensko může pokračovat ve své aktivitě.
     
    30:27
    Tak ani Miro Šatan neměl potřebné štěstí, tohle byla přesně jeho pozice, ze které dává ve Slovanu Bratislava góly. Prostor mezi kruhy volný, Scrivens nic netušící a nevidící, puk však končí těsně vedle jeho brány.
     
    26:58
    Přesilovka Slovenska nezačala vůbec dobře, do samostatné akce se řítil Turris a fantastický Laco dokázal zasáhnout levým betonem. Slovenská obrana hodně zaspala a může děkovat svému strážci svatyně.
     
    26:11
    Tatar vybojoval faul pro svůj tým. Ukázal svou šikovnost, dravost a rychlost. Stopku mu musel vystavit Coburn, který si jde odpočinout na dvě minuty za podražení.
     
    20:44
    První přesilovka pro Slovensko je tu. Burrows je potrestán za podražení.
     
    20:23
    Parádní zákrok Laca po střele Reada. Lapačka slovenského brankáře vyletěla v pravý moment.
     
    15:08
    Ačkoliv se Tybor vrátil v tuto chvíli na led, Kanada bude v podstatě kontinuálně pokračovat v početní výhodě. Viedenský potrestán za hákování.
     
    14:15
    Ján Laco je hrdinou posledních okamžiků. Hodgson byl sám na brankovišti, ale ani nadvakrát neprocpal kotouč do slovenské klece. Přesilovka Kanady je o mnoho lepší, než ta předchozí.
     
    12:56
    Slováci jdou opět do čtyř, Radoslav Tybor je potrestán za podražení.
     
    12:23
    Na druhé straně měl plné ruce práce brankář Laco, na kterého dotíral Schenn. Puk poskakoval před slovenskou klecí a nakonec vypadl těsně mimo. K dorážce se ještě srdnatě tlačil Burrows, měl to však na dlouhou hůl. Nicméně tohle byla jedna z největších možností Kanady v zápase.
     
    07:50
    Jenže jsou zde menší komplikace. Slovenský tlak utlumil faul Ivana Švarného – držení.
     
    03:41
    Obrovská šance byla k vidění i na druhé straně. Miroslav Šatan měl dostatek prostoru na zakončení, Scrivens si poradil jednak se střelou z pravého kruhu a rovněž i s dorážkou. Slovenský veterán to nemyslel vůbec špatně, chyběl kousek a hala by vypukla radostí.
     
    02:07
    Je tu další potyčka. Huberdeau se nejprve dostal do obrovské šance, když obkroužil bránu a snažil se zasunout puk pod levý Lacův beton, to se mu nepovedlo, ale zase se nebezpečně tlačil do slovenské svatyně. Pokračování příběhu o tom, že se do tohoto území nesmí vstupovat, zařídila obrana Slovenska.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 38. Ward (Garrison), 48. Hodgson (Garrison, Kadri), 58. Bieksa (Turris), 59. Ward (Burrows, Myers) – 33. Sloboda (Miklík)


    Kanada: Scrivens (Reimer) – Coburn, Myers, Bieksa (C), Garrison, Ellis, Gudbranson, Rielly – Schenn, Burrows, Mackinnon – Turris, Read, Chimera – Hodgson, Brouwer, Kadri – Huberdeau, Monahan, Ward – Scheifele. (náhradník: Justin Peters). Trenér: Dave Tippett.
    Slovensko: Laco (Janus) – Sloboda, Ďaloga, Marinčin, Čerešňák, Švarný, Valach, Brejčák – Šatan (C), Hrivík, Nagy – Miklík, Marcinko, Tybor – Pánik, Viedenský, Tatar – Skokan, Šťastný, Mikúš (40. Réway). (náhradník: Július Hudáček). Trenér: Vladimír Vůjtek.

    Rozhodčí: Nord (SWE), Olenin (RUS) – Puolakka (FIN), Suominen (FIN)

    Diváci: 6200
    bahis siteleri