Itálie – Dánsko 1:4 (kon.) | Německo – Finsko 0:4 (kon.) | Norsko – Švédsko 1:2 (kon.)
Kazachstán – Lotyšsko 4:5 (kon.)
konec
Kazachstán
4:5 (2:1, 2:3, 0:1)
Lotyšsko
Úterý 13.05.2014, 19:45Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:54
    Savčenko trefuje tyč Masalskisovy branky!
     
    59:48
    Icing Lotyšů, finský trenér na kazašské střídačce Ari-Pekka Selin si bere timeout. Asijský tým má na vyrovnání přesně 12 sekund a tři desetiny.
     
    59:24
    Nikolaj Antropov se tlačil před Masalskise a málem zasunul kotouč pod lotyšským brankářem!
     
    59:02
    Jeremejev odjíždí na střídačku, Kazaši jsou na ledě v šesti!
     
    56:38
    No a nakonec jde na trestnou lavici Kazach. Alexej Vasilčenko vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění. Šance na srovnání pro jeho tým tak malinko klesá.
     
    56:01
    Roman Starčenko sám před brankou a hákován přímo před zraky rozhodčího, který nejspíš chce kompenzovat předchozí lotyšská vyloučení a nyní zůstává v klidu. Teď měl ale jednoznačně pískat!
     
    54:50
    Ted Nolan chce dát svým hráčům po dlouhém oslabení a následném icingu trochu oddychu. Takticky si bere timeout.
     
    52:30
    ...a ta končí bohužel vyloučením. Musím však podotknout, že zákrok nebyl nikterak vážný. O faul se spíše jednalo záhy ze strany kazašského hráče. Leč, rozhodčí mluví jasně, Andris Džerinš (LAT) a dvě minuty za držení hole.
     
    51:29
    Kristaps Sotnieks vypálil po Niživijsově pasu velmi štiplavou ránu, kterou Jeremejev s velkými obtížemi zkrotil pomocí svého ramene!
     
    47:33
    Edgars Masalskis chytá tvrdou ránu od modré. Antropov mu zakrýval výhled, lotyšský brankář si přece jen skulinku na to, aby viděl, našel a zasáhl lapačkou!
     
    43:22
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Minsk Arena je v ráži, Lotyši si totiž berou vedení zpět! JURIS ŠTALS se dostal do pozice na levém křídle, odkud vypálil. Jeho ránu přizvedl za záda bezmocného Jeremejeva nešťastnou tečí obránce Kazancev. Asistence: Guntis Galvinš.
     
    40:47
    Utkání Kazachstán – Lotyšsko sleduje 10 870 diváků. Opět byla překročena desetitisícová hranice, což je vynikající. Převahu mají opět do vínově- červené odění Lotyši!
     
    39:55
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Je opět vyrovnáno. Kazaši dnes dávají branky do šatny! JEVGENIJ BLOCHIN si našel odražený kotouč po střele Dallmana a doklepl ho přímo za záda bezmocného Masalskise. Asistence: Kevin Dallman.
     
    39:11
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Kazaši dvojnásobnou početní výhodu nakonec využívají. Po mnoha šancích dorazil střelu Kevina Dallmana NIKOLAJ ANTROPOV. Kazašský kapitán tak snižuje na rozdíl jediné branky. Asistence: Kevin Dallman.
     
    38:17
    Pozor. Lotyši jdou do tří. Na dvě minuty je vyloučen Zemgus Girgensons (LAT) za zdržování hry. Vyhodil kotouč mimo hrací plochu bez cizího dotyku.
     
    37:39
    Herberts Vasiljevs (LAT) teď odchází na trestnou lavici, kam ho poslal za velmi diskutabilní zákrok jeden ze dvou hlavních rozhodčích tohoto zápasu. Kazaši hrají již pátou přesilovku, ještě však žádnou nevyužili.
     
    37:07
    Michail Panšin vystihl nepřesnou rozehrávku a nadvakrát nepřekonal výborně se přesouvajícího Masalskise.
     
    34:07
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Šance střídala šanci. Ovšem Kazaši zapomněli na to, že z trestné lavice skočil MIKELIS REDLIHS, kterého do samostatného úniku vyslal krásným pasem Sotnieks. Lotyšský forvard zvolil střelu mezi betony. No a byla úspěšnou volbou! Asistence: Kristaps Sotnieks, Kaspars Daugavinš.
     
    33:04
    Talgat Žajlauov (KAZ) se nejprve hnal na Masalskise, jenže po zakončení fauloval lotyšského brankáře. Uvidíme tak málo vídanou hru třech proti třem.
     
    32:32
    Miks Indrašis (LAT) to nyní přehnal s agresivitou a je vyloučen za sekání. Kazaši tak budou mít k dispozici přesilovku 4 na 3.
     
    32:19
    Guntis Galvinš byl uvolněn Zemgusem Girgensonsem, počkal si na vhodný moment ke střele, ale trefil pouze Jeremejeva.
     
    32:01
    Vyloučeni jsou. Za Lotyše odsedí dvě minuty za hrubost Mikelis Redlihs (LAT), za Kazachy to potom bude jejich kapitán Nikolaj Antropov (KAZ).
     
    30:54
    Indrašis hraje velmi dobré utkání. Hned po nahrávce na třetí branku svého celku našel před brankou Zemguse Girgensonse. Ten tváří v tvář kazašskému brankáři zklamal. O kousek minul volné místo nad jeho ramenem!
     
    29:51
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    No a Lotyši svou první přesilovku po zásluze využívají! Po velkém tlaku a několika šancích nabil Indrašis na modrou ARTURSI KULDOVI a lotyšský zadák střílí ranou nad Jeremejevův beton svůj druhý gól v utkání. Asistence: Miks Indrašis.
     
    29:10
    Další velká šance Lotyšů! Niživijs opět hledal Vasiljevse před brankou, teď skvěle zasáhl jeden z obránců.
     
    28:44
    Vasiljevs byl uvolněn Niživijsem a pálil těsně před Jeremejevem těsně nad!
     
    28:03
    První přesilovku si zahrají také Lotyši. Andrej Litviněnko (KAZ) po své chybě v rozehrávce musel zatáhnout za záchrannou brzdu. Je vyloučen za hákování.
     
    26:50
    Blochin ve vynikající pozici mezi kruhy se až příliš přepočítal a trefoval spíše do branky mající fotbalové rozměry.
     
    25:38
    Nakonec se bude vylučovat. Za nedovolené bránění odchází pykat Roberts Lipsbergs (LAT). Čtvrtá početní výhoda pro Kazachy.
     
    23:41
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Hokejová paráda s velkým P! Lotyši předvedli snovou akci a srovnávají skóre. Po přechodu do útočného pásma nejprve Keninš našel hůl Mikelise Redlihse, který ukázal obrovský přehled a po naznačené střele přihrál do prázdné branky ARTURSI KULDOVI. Ten již jen nastavil hůl a skóruje. Asistence: Mikelis Redlihs, Ronalds Keninš.
     
    20:47
    Jevgenij Rymarev předvedl své driblérské dovednosti a poté našel v mezikruží zcela volného Savčenka, který přestřelil!
     
    19:45
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    No to jsou věci! Kazaši dávají takzvaný gól do šatny. Po přihrávce od Savčenka se o něj krásnou střelou z pravého křídla JEVGENIJ RYMAREV. Trefil přesně nad Masalskisovo rameno. Asistence: Roman Savčenko, Nikolaj Antropov.
     
    14:41
    Lotyšům první gól spíše uškodil. Kristaps Sotnieks (LAT) vyhodil kotouč mimo hřiště, aniž by ho někdo tečoval. Odchází pykat na dvě minuty za zdržování hry. Třetí přesilovka pro Kazachy.
     
    14:27
    Talgat Žajlauov poslal střelu sice ze středního pásma, ovšem o to více štiplavou. Kotouč těsně před Masalskisem skočil, naštěstí pro Lotyše skončil za brankou.
     
    11:53
    Žajlauov si mohl připsat druhou branku, po střele Starčenka agilně operoval před Masalskisem, který jeho pokus nakonec ukryl pod lapačkou!
     
    10:27
    Po několika kazašských pokusech se bude opět vylučovat. A opět na lotyšské straně. Jekabs Redlihs (LAT) bude pykat na dvě minuty za držení.
     
    07:22
    Zemgus Girgensons vybojoval kotouč pro Galvinše, který si počkal na modré čáře a poté vracel prvně jmenovanému do šance. Tu mu zamezil včasným návratem jeden z Kazachů!
     
    06:00
    Starčenko se hnal sám na Masalskise, byl ovšem faulován Alexandersem Niživijsem (LAT). Trestné střílení nařízeno ovšem není. Lotyšský hráč je vyloučen za hákování.
     
    04:43
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Máme vyrovnáno. O to se postaral hráč, který měl poslední šanci svého celku. TALGAT ŽAJLAUOV dostal nádherný pas od Semjonova a uháněl sám na branku. Poté si počkal na pohyb Masalskise a po blafáku do bekhendu v poklidu zasunul pod padajícího lotyšského brankáře. Asistence: Maxim Semjonov.
     
    01:15
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Na opačné straně udeřili Lotyši! Po rychlé kombinaci předložil Štals do šance MIKSU INDRAŠISOVI a ten krásnou střelou na Jeremejevovo rameno otevírá skóre dnešního utkání! Asistence: Juris Štals, Jekabs Redlihs.
     
    00:55
    Puškarjov byl po přihrávce Romanova sám před lotyšskou brankou. Měl na holi první branku utkání, leč Masalskis byl na místě.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Jakub Mezlík

    Dominik Tobola

    Branky a nahrávky: 5. Žajlauov (Semjonov), 20. Rymarev (Savčenko, Antropov), 40. Antropov (Dallman), 40. Blochin (Dallman) – 2. Indrašis (Štals, J. Redlihs), 24. Kulda (M. Redlihs, Keninš), 30. Kulda (Indrašis), 35. M. Redlihs (Sotnieks, Daugavinš), 44. Štals (Galvinš)


    Kazachstán: Jeremejev (Ivanov) – Litviněnko, Dallman, Savčenko, Lakiza, Vasilčenko, Kazancev, Semjonov, Blochin – Starčenko, Antropov, Rymarev – Upper, Puškarjov, Romanov – Žajlauov, Gavrilin, Krasnoslobodcev – Panšin, Spiridonov, Rachmanov.
    Lotyšsko: Masalskis (Gudlevskis) – Gavlinš, Kulda, Sotnieks, Pujacs, J. Redlihs, Jass, Lavinš – Daugavinš, M. Redlihs, Keninš – Štals, Girgensons, Indrašis – Vasiljevs, Niživijs, Cipulis – Džerinš, Lipsbergs, Meija – Berzins.

    Rozhodčí: Igor Dremelj (SLO), Markus Vinnerborg (SWE) – Vít Lederer (CZE), Joep Leermakers (NED).
    bahis siteleri