Kanada – Dánsko 6:1 (kon.) | USA – Lotyšsko 5:6 (kon.) | Švédsko – Francie 2:1 (kon.)
Finsko – Bělorusko 2:0 (kon.)
konec
USA
5:6 (1:2, 2:1, 2:3)
Lotyšsko
Čtvrtek 15.05.2014, 15:45 • Minsk Arena • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:49
    Tým USA je znova bez brankáře a je v útočném pásmu Lotyšů!
     
    58:30
    Ve stejném čase si vzal timeout lotyšský celek.
     
    58:30
    USA právě vstřelilo branku!
    No tak bude ještě drama! Trenéři Spojených států vsadili na hru bez brankáře, která se vyplatila. Johnny Gaudreau našel krásnou střílenou přihrávkou hůl BROCKA NELSONA, který usměrnil kotouč za záda Gudlevskise. Asistence: Johnny Gaudreau, Seth Jones.
     
    57:39
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Hala bouří, je na nohou, je totiž nejspíše rozhodnuto! Dvě minuty a jednadvacet sekund před koncem dostal Cipulis do samostatného úniku HERBERTSE VASILJEVSE, lotyšský kapitán zachoval chladnou hlavu a krásným blafákem do bekhendu zvyšuje na 6:4. Asistence: Martinš Cipulis.
     
    56:10
    Arturs Kulda měl po nahrávce Džerinše na holi dvoubrankové vedení! Jeho střelu americká obrana na poslední chvíli vyrazila nad.
     
    54:35
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Rachot na lotyšskou! Gints Meija uvolnil v rychlé akci po pravé straně ZEMGUSE GIRGENSONSE, který, ač faulován, dopravil bekhendem kotouč za Tima Thomase. 5:4 pro Lotyše! Asistence: Gints Meija.
     
    54:04
    Cipulis nabil v přečíslení Vasiljevsovi, který trefuje švihem břevno!
     
    53:26
    USA právě vstřelilo branku!
    Tým USA si připravil nejlepší odpověď. Po krátkém obléhání lotyšské branky vypálil z voleje Seth Jones, jehož ránu tečoval za záda Gudlevskise KEVIN HAYES. Je opět vyrovnáno. Asistence: Seth Jones.
     
    51:25
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Trošku jsem to zakřikl, i když tento gól trošku zaskočil i lotyšské fanoušky, kteří se radují z opětovného vedení svého týmu! Jekabs Redlihs přistrčil ve vlastním pásmu KASPARSI DAUGAVINŠOVI. Lotyšská šestnáctka projela před ustupujícími americkými obránci až před Thomase a skóroval. Asistence: Jekabs Redlihs.
     
    48:17
    Obránce Jake Gardiner strhl svůj pohyb na střed a po krátkém průniku pálil bekhendem do protipohybu Gudlevskise, který vykopl betonem. Málem se k dorážce dostal Jimmy Hayes, v čemž mu zabránila lotyšská obrana.
     
    44:24
    Američané si tlak přerušují sami. Respektive je to Tim Stapleton (USA), který držel Arturse Kuldu. Lotyši tak mají jedinečnou šanci vzít si vedení zpět.
     
    36:40
    Obrovská chyba McCaba málem znamenala opětovné lotyšské vedení! Keninš vystihl jeho pohyb a sám před Thomasem zklamal!
     
    36:00
    Maris Jass měl po upadnutí jednoho z americký hráčů velkou šanci, jenže zvolil místo rychlé střely tahem golfovou ránu, kterou stačil zablokovat Petry.
     
    33:35
    Dnešnímu utkání přihlíží v Minsk Areně přesně 11 814 diváků. Tým z Pobaltí, jak už bylo řečeno, hraje v Bělorusku v podstatě na domácí půdě.
     
    33:13
    Tuto třetinu asi hráči nechtějí hrát 5 na 5. Opět je vyloučen Lotyš, na dvě minuty za vysokou hůl odchází pykat Georgijs Pujacs (LAT).
     
    31:00
    Po srovnání se strhla před brankou Lotyšů velká strkanice, po které Sotnieks (LAT) nevybíravě srazil k ledu Nelsona a obdržel 2+2 minuty za hrubost. Jacob Trouba (USA) přijel svého spoluhráče z první formace bránit, ovšem dostal jen dvě minuty. Plyne z toho další početní výhoda pro americký tým.
     
    31:00
    USA právě vstřelilo branku!
    Po střele Jacoba Trouby a dorážky Craiga Smithe prosazuje doklepnutím do prázdné branky TYLER JOHNSON. Americké souhvězdí tak srovnává dvoubrankové manko během minuty a tří vteřin! Asistence: Craig Smith, Jacob Trouba.
     
    30:04
    Lotyši se do potíží sami. Johnny Gaudreau vybojoval již druhý faul pobaltského týmu. Střelec třetí branky Alexandrs Niživijs (LAT) je vyloučen za hákování.
     
    28:57
    USA právě vstřelilo branku!
    Juris Štals se teď musí bít do hlavy. Po jeho vyloučení a v následné přesilovce naservíroval Seth Jones po svém krásném průniku kotouč BROCKU NELSONOVI, který po krátkém výjezdu zpoza branky snižuje na rozdíl jediného gólu. Asistence: Seth Jones.
     
    28:20
    Ovšem nadšení může opadnout hned záhy, vyloučen je totiž Juris Štals (LAT) na dvě minuty za hákování.
     
    28:08
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Ale nakonec se to týmu z Pobaltí přece jen povedlo! Využívá přesilovou hru a dostává se do dvoubrankového vedení. Vasiljevs přiťukl ALEXANDRSI NIŽIVIJSOVI, který po nebojácném výjezdu od mantinelu zavěsil do šibenice Thomasovy branky. No to jsou věci, panečku. Asistence: Herberts Vasiljevs.
     
    27:54
    Martin Cipulis netrefuje po odražené střele Kuldy prázdnou branku!
     
    26:20
    Dvojnásobnou přesilovku si pro změnu vyzkouší Lotyši. Dan DeKeyser (USA) dostal 2+10 minut za úder do oblasti hlavy a krku.
     
    25:42
    No a vzápětí jdou američtí hokejisté do čtyř. Vince Trocheck (USA) se ihned po vhazování provinil držením.
     
    23:27
    A bude dvojnásobná. Dravý průnik Gaudreaua zastavil podražením Arturs Kulda (LAT). Přesně jednu minutu a třiadvacet sekund budou Lotyši zažívat horké chvilky.
     
    22:50
    Hned poté jej ale lotyšský mladík hrající severoamerickou NHL fauloval. Tým USA bude mít k dispozici druhou přesilovku.
     
    21:43
    Po ráně Setha Jonese odmítl vyrovnání Stapleton! Druhý nejstarší hráč amerického výběru trefil nataženou lapačku lotyšského brankáře, jemuž aplauduje celá hala.
     
    18:57
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Chyba v americké obraně, kterou Lotyši bleskově využívají! Ronalds Keninš vystihl rozehrávku jednoho z obránců, vypálil a odražený kotouč dopravil za záda bezmocného Thomase MIKELIS REDLIHS! Asistence: Ronalds Keninš, Kaspars Daugavinš.
     
    16:39
    USA právě vstřelilo branku!
    Tým USA přichází s bleskovou odpovědí. Přesně na minutu po úvodní brance Lotyšů uvolnil Gardiner CRAIGA SMITHE a ten zakončil svůj únik střelou nad Gudlevskisovo rameno. Asistence: Jake Gardiner.
     
    15:39
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Tak nebudou, protože jí využívají! Minsk Arena je opět v ráži, ryze lotyšské ráži. Po nahození do útočného pásma se ke kotouči dostal GINTS MEIJA a ten se štěstím dopravil puk o beton Thomase do sítě. Rozhodčí ještě chvíli spekulovali, zda-li mají branku uznat... a uznali! Asistence: Armands Berzins.
     
    14:10
    Američané teď odmítli vedení, doslova! Tyler Johnson mohl zakončovat do prázdné branky, ale ještě vracel Sethu Jonesovi. Aby to snad měl ještě lehčí, ovšem to už bylo moc! Kotouč končí za brankou Gudlevskise.
     
    12:39
    Blesk z čistého nebe. Thomas musel vytáhnout pohotový zákrok. Po chybě jednoho z Američanů hledal Kulda před brankou Martinse Cipulise. Ten vypálil po přijetí kotouče do lapačky brankáře USA.
     
    06:55
    Ojedinělá akce Niživijse ovšem znamená přesilovou hru pro svěřence Teda Nolana. Vyloučen je Seth Jones (USA) za držení hole.
     
    03:08
    Úvodní tlak amerických hokejistů nese ovoce, vyloučen Gints Meija (LAT) za držení.
     
    Můžeme začít!
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Dominik Tobola

    Branky a nahrávky: 17. Smith (Gardiner), 29. Nelson (Jones), 31. Johnson (Smith, Trouba), 54. K. Hayes (Jones, Abdelkader), 59. Nelson (Gaudreau, Jones) – 16. Meija (Berzins), 19. M. Redlihs (Keninš, Daugavinš), 29. Niživijs (Vasiljevs), 52. Daugavinš (J. Redlihs.), 55. Girgensons (Meija), 58. Vasiljevs (Cipulis)


    USA: Thomas (Leggio) – Trouba, DeKeyser, Jones, McCabe, Petry, Gardiner, Donovan – Johnson, Nelson, Smith – K. Hayes, Gaudreau, Abdelkader – Stapleton, Wingels, Mueller – McDonald, Trocheck, Shore – J. Hayes.
    Lotyšsko: Gudlevskis (Masalskis) – Galvinš, Kulda, Sotnieks, Pujacs, J. Redlihs, Jass, Lavinš – Daugavinš, M. Redlihs, Keninš – Štals, Girgensons, Indrašis – Vasiljevs, Niživijs, Cipulis – Džerinš, Lipsbergs, Meija – Berzins.

    Rozhodčí: Bulanov, Olenin (oba RUS) – Leermakers (NED), Valach (SVK)
    bahis siteleri