Brašov – Fehérvár 2:3 (kon.) | Tychy – Chomutov 0:3 (kon.) | Zvolen – Banská Bystrica 3:0 (kon.)
konec
HKM Zvolen
3:0 (2:0, 1:0, 0:0)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Pátek 15.08.2014, 19:00 • Zimný štadión Zvolen • Memoriál Pavla Zábojníka
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vážení športoví fanúšikovia, predovšetkým však tí hokejoví, vítame Vás pri sledovaní exkluzívnych on- line prenosov zo 16. ročníka hokejového turnaja – Memoriál Pavla Zábojníka, ktorý sa pravidelne uskutočňuje pod Pustým hradom v meste Zvolen!

    Kto bol Pavol Zábojník?
    -----------------------------------------------------


    Pavol Zábojník sa narodil v roku 1933 v Bratislave a od malička inklinoval k športu. Začínal ako futbalista v ŠK Bratislava. Potom sa dostal na zimný štadión a už po pár tréningoch sa prejavil jeho talent. Nadobro teda zakotvil pri hokeji vedľa Faka, Gábriša, Olšu a iných. Počas svojej hokejovej kariéry hral za Slovan, Krídla a Hodonín. V Hodoníne začínal aj svoju trénerskú dráhu, ktorá postupne pokračovala v Liptovskom Mikuláši, Zvolene a Kodani. Nás pravdaže najviac zaujímajú roky, ktoré prežil vo Zvolene. Pôsobil tu v rokoch 1970-1975 a 1979-1980. Práve on bol priekopníkom vo zvolenskom hokeji a nie len úspechmi A- tímu, ale aj podporou mládeže a zlepšením hráčskeho zázemia. Počas jeho tunajšieho pôsobenia prešlo jeho mužstvom množstvo výborných hráčov ako napríklad Jozef Golonka, Pavol Strieš, bratia Lehockí, Bohuš Trávnik, Milan Dietrich či Ján Podkonický a mnoho ďalších. Pavol Zábojník ostal hlboko v pamäti, aj v srdciach mnohých Zvolenčanov a aj preto sa na jeho počesť už 16 rokov hrá pod Pustým hradom tento turnaj.

    Memoriál Pavla Zábojníka 2014
    --------------------------------------------------------

    Tento rok sa memoriál uskutočňuje za účasti šiestich mužstiev z piatich krajín.
    Vo Zvolene môžeme vidieť účastníka MOL ligy – ASC Corona 2010 Brašov (Rum.), tím z EBELky – SAPA Fehérvár AV19 (Maď.), poľský celok – GKS Tychy, Českú republiku reprezentujú Piráti Chomutov a svoje dvojnásobné zastúpenie má aj naša najvyššia hokejová súťaž – Tipsport extraliga v podobe večných pohronských rivalov – HC 05´ Banská Bystrica a hostiteľský HKM Zvolen.
    Prvenstvo z minulého roku obhahujú práve domáci hokejisti.

    Všetky mužstvá a priebeh turnaja vám budú postupne predstavené v našich predzápasových preview.

    Kompletný program 16. ročníka Memoriálu Pavla Zábojníka (výsledky budeme v priebehu turnaja aktualizovať):
    -----------------------------------------------------

    1. hrací deň – štvrtok 14.8.2014

    12.00 ASC Corona 2010 Brašov – HC´05 Banská Bystrica 1:7
    15.30 GKS Tychy – SAPA Fehérvár AV19 3:1
    19.00 HKM Zvolen – Piráti Chomutov 1:3

    2. hrací deň – piatok 15.8.2014

    12.00 ASC Corona 2010 Brašov – SAPA Fehérvár AV19
    15.30 GKS Tychy – Piráti Chomutov
    19.00 HKM Zvolen – HC´05 Banská Bystrica

    3. hrací deň – sobota 16.08.2014:

    12.00 ASC Corona 2010 Brašov – Piráti Chomutov
    15.30 GKS Tychy – HC´05 Banská Bystrica
    19.00 HKM Zvolen – SAPA Fehérvár AV19

    Ak by ste chceli navštívit zápasy osobne na štadióne, vstupné je určené na 1 €/ deň, bezohľadu na to, či budete účastní na jednom, alebo troch dueloch.

    Hokejovým "maratónom" vás počas všetkých troch dní priamo z útrob zvolenského "zimáku" sprevádza dvojica komentátorov – Jakub Bartko a Lukáš Slatinec.

    Prajeme Vám príjemny športový zážitok!
     
    Posledný zápas druhého hracieho dňa Memoriálu Pavla Zábojníka nám ponúka poriadny šláger v podobe tradičného pohronského derby medzi HKM ZVOLEN a HC´ 05 BANSKÁ BYSTRICA!

    Zvolenčania včera vo svojom úvodnom vystúpení na domácom turnaji nepodali výkon podľa svojich predstáv a podľahli českému Chomutovu 1:3. Nebol to príliš pohľadný duel, skôr taký typický prípravný, aj keď bojovnosť sa nedala uprieť ani jednému mužstvu. V derby sa však vždy "Bryndziari" vedeli vypnúť ku skvelým výkonom na hranici svojich možnostía určite sa tak udeje aj dnes večer!

    Bystričanom včera naopak duel proti Brašovu vyšiel na výbornú. V tréningovom tempe sa s Rumunmi počas celého duelu hrali a konečný výsledok 7:1 v ich prospech vyznel pri pohľade na hru v celom zápase celkom priaznivo pre Brašovčanov. Výborným výkonom sa prezentovali nové posily, s istotou chytajúci gólman Miika Wiikman, či štyri zámorské posily.

    Podľa včerajších výkonov oboch mužstiev by mali byť favoriti stretnutia Banskobystričania, ale ako sme si už zvykli, v derby ťažko hľadať favorita a tak sa necháme prekvapiť ako to nakoniec dopadne!

    Tešiť sa určite môžeme na skvelú atmosféru vytvorenú oboma fanúšikovskými tábormi a verme, že uvidíme aj množstvo pekných gólových príležitostí.

    Stretnutie má naplánované úvodné buly na 19:00 a ja Vás pozývam sledovať náš on- line prenos!

    Prajem príjemny športový zážitok.
     
    Pozdravujeme Vás zo Zvolena dnes aj po tretíkrát!

    Už o vyše štvrťhodinku sa na zvolenskom "zimáku" uskutoční súboj odvekých rivalov, domáceho Zvolena a hosťujúcej Banskej Bystrice.

    O malú chvíľočku Vám budú známe zostavy, v akých nastúpia oba celky.
     
    Úvodné zostavy:

    HKm Zvolen: Šimko (Orčík) – Bagin, Juraško, Hraško, Pokovič, Dervarič, Pichnarčík, Tomko, Pospíšil – Podkonický, Brabenec (A), Škvaridlo – Chovan (A), Jurík Lukáš (C), Puliš – Ďaloga, Bortňák, Hebar – Čanky, Fekiač Viktor, Méry

    HC 05 Banská Bystrica: Wiikman (Košarišťan) – Montgomery, Gachulinec, Lunter Peter, Nicastro, Bambúch (A), Biro, Rosandič, Nitriansky – Handlovský, Block, Mráz RIchard – Hayes, Hudec (C), Larson – Kudrna, Preisinger, Kafka – Lamper, Gašpar, Žilka.
     
    Na tribúnach sa začínajú schádzať fanúšikovia oboch mužstiev. Na tento duel sú však zvedaví aj fanúšikovia Brašova, či Fehéreváru, ktorí sem pricestovali na celý priebeh Memoriálu Pavla Zábojníka. Priaznivci Chomutova išli zrejme dnešný triumf svojho mužstva osláviť do ulíc.
     
    Hokejisti oboch mužstiev sú už na ľade, opár sekúnd začíname!
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:03
    Úvodné vhadzovanie vyhral pre hostí Austin Block a"Barani" hneď zakladajú svoj prvý protiútok.
     
    00:42
    Hneď v prvej minút sa vylučuje. Na trestnú lavicu odchádza hráč hostí Nick Larson, nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou.
     
    01:00
    Peter Hraško vypálil bombu od modrej čiary, Wiikman bezpečne chytá do lapačky.
     
    01:10
    Veľká šanca Michala Chovana,ktorý sa uvoľnil v medzikruži ale tesne prestrelil Wiikmanovu bránu.
     
    02:00
    Zvolenčania nehrajú svoju prvú početnú výhodu vôbec zle, sú veľmi aktívni.
     
    02:14
    Krásna prihrávka Andreja Podkonického do tandemu na Škvaridla, ten tesne míňa!
     
    02:42
    Presilová hra Zvolena sa končí, Banská Bystrica hrá s piatimi hráčmi.
     
    02:59
    "Bryndziari" ešte ťažili z presilovkového tlaku, Wiikmanovu svätyňu ohrozil bombou Micha Pichnarčik, banskobystrický brankár vyrazil betónom puk do rohu ihriska.
     
    03:36
    Menšie nedorozumenie v rozohrávke hostí, plynie z toho zakázané uvoľnenie a hra sa teda presunie pred Miiku Wiikmana.
     
    04:22
    V úvode stretnutia viac aktivity na hokejkách domácich, ktorí sa snažia výborne napádať svojho súpera už pri rozohrávke.
     
    05:10
    Lukáš Handlovský teraz, dúfajme, nechtiac nasadil malý hitík hlavnému rozhodcovi za potlesku slušne zaplnených zvolenských tribún.
     
    05:58
    Bystričania pôsobia trošku zakríknuto oproti včerajšku, treba však povedať, že dnes proti nim stojí súper trošku väčších kvalít ako je Brašov.
     
    06:11
    Zvolenčania momentálne zvierajú svojho súpera, čo im sily stačia!
     
    06:38
    Zvolen dal gól!
    Domáci idú absolútne zaslúžene do vedenia! Po obrovskom tlaku Zvolena v obrannom pásme Banskej Bystrice sa k puku na ľavom kruhu dostal ANDREJ HEBAR a nekompromisne ho poslal za Wiikmanov chrbát! Asistencie: Michal Pichnarčík, Martin Ďaloga.
     
    07:35
    Skandovaný potlesk zvolenských divákov smerom ku svojim hráčom, ktorí dnes predvádzajú diametrálne odlišný výkon ako včera proti Chomutovu.
     
    08:21
    Rastislav Gašpar prekorčuľoval zo svojho pásma až do toho zvolenského, dokázal aj vystreliť, ale jeho pokus mieril vedľa pravej tyčky Šimkovej brány. Zvolenský brankár sa dnes zatiaľ príliš k slovu nedostal.
     
    08:59
    Bystričania pochopili, že bez chcenia a trošku snahy to dnes nepôjde.
     
    09:27
    Pekná spolupráca dvoch zvolenských skúsených harcovníkov, konkrétne Kamila Brabenca a Andreja Podkonického, druhý menovaný vypálil tvrdú strelu príklepom, Wiikmanova lapačka však bola dostatočne rýchla, aby zabránila druhému gólu v sieti Banskej Bystrice.
     
    10:28
    Petr Kafka ohrozil gólmana Šimka, ten najprv nevedel, kde má puk, pomohli mu však spoluhráči a tak ani z tohto nebola vážnejšia gólová príležitosť.
     
    10:51
    A práve Petr Kafka teraz zbytočne oslabuje svoje mužstvo. Na trestnej si oddýchne dve minúty za krosček.
     
    11:12
    Dve obrovské šance Zvolena hneď v úvode druhej presilovej hry, Wiikman aj so šťastím chytá.
     
    11:29
    Bystričania hrajú veľmi nečisto. Kevin Montgomery nešetrne narazil Lukáša Juríka na mantinel a tak si pôjde oddýchnuť na trestnú lavicu. Radovan Puliš však prišiel svojho kapitána brániť a tak tam poputuje tiež.
     
    11:29
    Kevin Montgomery, 2+2 minúty za napadnutie a hrubosť. radovan Puliš, dve minúty – hrubosť. Zvolen bude hrať presilovku 5 na 3.
     
    11:58
    Zvolen dal gól!
    Famózne zahratá presilová hra Zvolena o dvoch hráčov, kedy opäť zovreli svojho súpera a maximálne zúžili obranné pásmo Bystrice. Michal Chovan strieľal od modrej čiary, Wiikam vyrazil puk len pred seba, ĽUBOR POKOVIČ trafil najskôr len ľavú tyčku, ale na druhý pokus už bol úspešný a tak domáci vedú už 2:0. Asistencie: Michal Chovan, Kamil Brabenec.
     
    12:48
    Pekná individuálna akcia Dalibora Bortňáka, ktorý sa preštrikoval celou obranou Bystrice, jeho zakončeniu však chýbal väčší dôraz.
     
    13:29
    Banská Bystrica hrá s piatimi hráčmi.
     
    13:42
    Hra je teraz prerušená, dôvodom je postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku. Previnili sa hostia.
     
    13:58
    Hráči si dnes nič nedarujú. Vidíme množstvo šarvátok a aj teraz sa jedna zomlela pri bráne HKM Zvolen. Vylučovať sa ale tentokrát nebude.
     
    14:12
    Banskobystričania majú problém sa dostať z vlastného obranné pásma, domáci ich perfektne napádajú.
     
    14:48
    Hokejisti v tmavomodrých dresoch hrajú výbornú prvú tretinu a hostí v podstate do ničoho nepúšťajú.
     
    15:55
    Na štadióne vo Zvolen vládne výborná atmosféra, o ktorú sa starajú oba tábory.
     
    16:33
    Teraz si domáci hokejisti vôbec nerozumeli v rozohrávke, píska sa icing.
     
    16:50
    Z ničoho nič zvonila pravá tyčka zvolenskej brány! Šťastie domácich.
     
    16:53
    Ďalšia presilová hra pre Zvolen! Rastislav Gašpar inkasuje dvojminútový trest za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    17:21
    Domáci hokejisti už sú usadení vo svojom útočnom pásme a roztočili tam poriadny kolotoč.
     
    18:09
    Krásna strieľaná prihrávka Lukáša Juríka na Michala Chovana, ten však pred prázdnou bystrickou bránou zlyhal!
     
    18:53
    Banská Bystrica hrá s piatimi hráčmi.
     
    19:13
    Škvaridlo nahodil puk na Wiikmana, ten ho radšej podržal vo svojej lapačke.
     
    19:40
    V záverečných sekundách prvej tretiny sú pri puku hostia, ale hrá sa len v rohoch ihriska.
     
    20:00
    V samom závere ešte prichádza vylúčenie, o ktorom vás však budeme informovať až na začiatku druhej časti hry.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina patrila jednoznačne domácemu HKM, ktorý hostí v podstate do ničoho nepustil. Zvolenčania sa dokázali aj strelecky presadiť, v 7. minúte otvoril skóre Andrej Hebar, o 5 minút neskôr zvýšil v presilovke 5 na 3 na rozdiel dvoch gólov Ľubor Pokovič. Bystričania nastrelili jednu tyčku, ale to bolo z ich strany zatiaľ všetko.

    Ďalšia tretina začne približne o 19:50.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:01
    Ako sme už avizovali v závere prvej tretiny. Na trestnú lavicu odchádza domáci hokejista Emil Bagin, za hákovanie.
     
    20:56
    Zvolenčania sa zatiaľ dobre bránia a hostí nepustili k žiadnej vážnejšej šanci.
     
    21:18
    Až teraz vystrelil z ľavého kruhu švihom Lukáš Handlovský, Šimko však všetko videl a túto situáciu si s prehľadom postrážil.
     
    21:22
    38- sekundová presilovka Bystrice o dvoch hráčov! Damjan Dervarič si odsedí dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    21:47
    Zvolenčania sa dostali k puku, chvíľu ho podržali na svojich hokejkách a kapitán Jurík ho napokon poslal cez všetky čiary až ku brankárovi Wiikmanovi.
     
    22:00
    Zvolen hrá so štyrmi hráčmi.
     
    22:37
    Peter Hraško ohrozil v oslabení banskobystrickú bránu strelou od modrej čiary.
     
    23:22
    Veľmi slabá presilovka Banskej Bystrice o dvoch aj o jedného hráča sa končí a Zvolen už hrá s piatimi hráčmi.
     
    23:41
    Menšia skrumáž pre Marekom Šimkom, ktorý si ale puk našiel a prikryl ho lapačkou.
     
    23:49
    Zvolenčania sú v úvode druhej čati hry veľmi nedisciplinovaní a na trestnú lavicu mieri ďalší ich hráč. Konkrétne je to Michal Juraško, dve minúty – nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou.
     
    24:04
    Domáci vyhadzujú puk cez všetky čiary.
     
    24:34
    Výborná hra HKM vo vlastnom oslabení, kedy nechcú ani len požičať puk svojmu súperovi.
     
    25:40
    Michal Chovan preletel popri pravom mantineli, dostal jemnú sekerku do ľavej ruky, ale rozhodca mlčí.
     
    25:49
    Zvolen sa v pohode ubránil a už hrá s piatimi hráčmi.
     
    26:36
    Zabudnutý Andrej Kudrna na útočnej modrej čiare, vypálil bombu, ale netrafil Šimkovu bránu.
     
    26:51
    Útočnú snahu Banskej Bystrice prekazil čiarový rozhodca odpískaným ofsajdom.
     
    27:41
    Patrik Lamper a Jakub Žilka osamotení pred brankárom Šimkom, ktorý už len bezvládne ležal na zemi, no aj tak ho títo dvaja útočníci nedokázali prekonať!
     
    28:25
    Treba povedať, že hostia zvyšujú svoju útočnu aktivitu a čoraz častejšie sa dostávajú pred zvolenskú bránu.
     
    29:03
    Obrovská chyba Maxa Nicastra, ktorý bol pred Wiikmanom už posledný hráč, jeho prihrávka našla Michala Chovana, ktorý to ešte všetko šperkoval na Lukáša Juríka, ten však bránu švédskeho gólmana prestreľuje!
     
    29:46
    Presilovka pre Zvolen! Michal Hudec si odsedí dve minúty za podrazenie.
     
    30:01
    Zvolen dal gól!
    Ďalšia bleskovo využitá presilovka zvolenského HKM! Emil Bagin vypálil bombu od modrej čiary, puk sa odrazil pred Wiikmana, kde ho našiel Kamil Brabenec, ktorý ho ešte posunul na úplne voľného TOMÁŠA ŠKVARIDLA a ten to už jednoducho nemohol nedať! Asistencie: Kamil Brabenec, Emil Bagin.
     
    30:32
    Zvolenskí fanúšikovia sa bavia, celý štadión spolupracuje s ultras skupinou Persona non grata a vzniká z toho pekná prekričovačka. Zahanbiť sa však nedávajú ani hostia, ktorí aj napriek nepriaznivému stavu ženú svojich stále dopredu! Takto nejako si to na slovenských štadiónoch predstavujeme.
     
    30:54
    Ďalšia početná výhoda, tentokrát pre Banskú Bystricu. Damjan Dervarič, dve minúty – podrazenie.
     
    31:58
    Bystričanom to dnes nejde. Aj keď to skúšajú aj v tejto presilovke, ich pokusy nie sú pre zvolenského brankára vôbec nebezpečné.
     
    32:24
    Hostia sa sami nepresnou prihrávkou dostávajú zo svojho útočného pásma.
     
    32:44
    Atmosféra na zvolenskom zimáku graduje, k čomu prispievajú svojim burcovaním aj samotní hokejisti. Nepekné slová na svoju adresu si vypočul Lukáš Bambúch. Na trestnú lavicu však odpochodoval Zvolenčan Emil Bagin, ktorý zlomil svojmu súperovi poriadnou sekerou hokejku.
     
    32:54
    Zvolen hrá so štyrmi hráčmi.
     
    33:10
    Kevin Montogmery vypálil od modrej čiary poriadny projektil, gólman Šimko mal čo robiť, aby tento puk skrotil.
     
    34:18
    Ou, tak toto sme tu dávno nemali. Rozbité plexisklo v obrannom pásme Zvolena po jednom z tvrdých súbojov. Vo Zvolene nás čaká zrejme dlhšia pauza.
     
    Hlavný rozhodca poslal hráčov do kabín. Bude to trvať zrejme trošku dlhšie ako sme zvyknutí, keď pozeráme nočné prenosy z kanadsko- americkej NHL.
     
    Rolba upravuje celú plochu ľadu, záverečných 5 minút aj 42 sekúnd druhej tretiny sa zrejme dohrá spolu s tou treťou.
     
    Hokejisti oboch mužstiev sú už na ľade, o chvíľu budeme pokračovať v prerušenej druhej tretine.
     
    34:44
    Zvolen hrá s piatimi hráčmi.
     
    35:30
    Puk konči na ochrannej sieti na zvolenským brankárom Marekom Šimkom, vhadzovať sa budem v strednom pásme.
     
    36:10
    Bystričania sú po prestávke aktívnejším mužstvom a neustále hrozia domácim.
     
    36:32
    Teraz sa však do šance dostali aj Zvolenčania zásluhou Lukáša Juríka a Michala Chovana, Wiikman pozorný.
     
    37:05
    Píska sa prihrávka rukou previnili sa Zvolenčania.
     
    37:24
    Andrej Hebar je dnes pri chuti, opäť sa snažil o prekonanie gólmana Wiikmana, tentokrát ho však už nedokázal prekabátiť podobne ako sa mu to podarilo v prvej tretine.
     
    38:20
    Keď sa už aj Bystričania dostanú do obranného pásma Zvolena, hrajú to zbytočne po rohoch a odtiaľ sa góly väčšinou nedávajú.
     
    39:18
    Erik Gachulinec skúsil nahodiť puk pre Šimka, tam však nebol žiadny z jeho spoluhráčov pripravený na prípadný teč.
     
    39:55
    V samom závere druhej tretiny sme svedkami vzájomného vylúčenia. Na domácej strane je to opäť a zase raz slovinský obranca Damjan Dervarič, 2+2 minúty za podrazenie a následnú hrubosť. Za Banskú Bystricu sedí na trestnej lavici Kevin Montgomery , dve minúty za hrubosť.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa druhá tretina dnešného súboja. Zvolenčania zveľadili svoje skóre a vedú už o tri góly. Výkon Banskej Bystrice je aj naďalej nemastný- neslaný. Teraz bude nasledovať trojminútová prestávka len na výmenu strán a budeme pokračovať treťou tretinou.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    41:06
    Banskobystričania sa ale ani v tejto presilovke nevedia vôbec presadiť. Ťažko sa im prechádza cez útočnú modrú čiaru, kde sú dobre postavení Zvolenčania.
     
    42:20
    Petr Kafka v superšanci, v ktorej nedokázal prekonať na ľade ležiaceho Mareka Šimka! Táto šanca bude Bystricu ešte mrzieť.
     
    42:31
    Slavomír Tomko oslabuje svoje mužstvo a odišiel si oddýchnuť na dve minúty za podrazenie.
     
    42:52
    Obrovská šanca Zvolena vo vlastnom oslabení! Dvaja domáci hokejisti sa pohrali s obrancami Bystrice ako s malými deťmi na dvore a Lukáš Jurík trafil iba tyčku úplne odkrytej banskobystrickej brány!
     
    43:38
    Hosťujúcim hráčom nemožno uprieť snahu, ale dnes sú Bryndziari lepším mužstvom.
     
    44:22
    Zvolenčania sa už hádam štvrtýkrát po sebe oslobodzujú a vyhadzujú puk cez všetky čiary.
     
    44:31
    Zvolen hrá s piatimi hráčmi.
     
    44:56
    Pekná šanca Banskej Bystrice po presilovej hre, Šimko však mal lapačku na ľade a puk ju trafil najpresnejšie ako len mohol.
     
    45:40
    Zvolenská tretia formácia sa snažila založiť rýchly protiútok, dokázali sa dostať do svojho útočného pásma, ale tam boli rýchlo odstavení od puku.
     
    46:24
    Nedorozumenie v rozohrávke domácich hráčov, zakázané uvoľnenie a hra sa presúva pred Mareka Šimka.
     
    47:13
    Zápas má aj v poslednej tretine veľmi dobré tempo, na to že má podtitul prípravný.
     
    48:01
    Likvidačný faul na Michala Chovana a nosítka na ľade...toto nevidíme vôbec radi. Vášne v publiku sú obrovské.
     
    48:01
    Páni a dámy, toto bol zákrok na zobratie registračky, až mi prebehol mráz po chrbte. Na ľadovej ploche je poriadna kaluž krvi.
     
    Verme, že zvolenský útočník Michal Chovan bude v poriadku a neohrozí to jeho ďalšiu kariéru. Držíme palce!
     
    Vášne v hľadisku sú natoľko silné, že teraz sa cez celý štadión dostali obe fanúšikovské skupiny k sebe a usporiadateľov tu momentálne nie je príliš veľa. Tu bude ešte dnes veľmi horúco.
     
    48:01
    Max Nicastro zinkasoval trest 5 minút + do konca zápasu za úder do hlavy a krku!
     
    49:08
    Situácia sa našťastie upokojila, Zvolenčania hrajú presilovú hru a hrajú ju veľmi dobre. Verme, že sa to tu už dnes dohrá v pokoji.
     
    49:50
    Puk na banskobystrickej striedačke, vhadzovať sa bude po pravej ruke Miiku Wiikmana.
     
    50:33
    Zvolenčania trošku polavili a príliš sa ani nehrnú dopredu. V podstate sa ani nemajú prečo.
     
    51:25
    Domáci hokejisti sú zjavne dosť otrasení zo zranenia svojho spoluhráča a momentálne si nevedia ani len poriadne prihrať puk.
     
    52:13
    Bystričania ale záver stretnutia absolútne nezvládajú. Ďalším vylúčeným hráčom je Lukáš Bambúch a opäť zvolenskí fanúšikovia nešetria neslušnými ľubozvučnými slovenskými výrazmi na jeho adresu. Bystrický útočník zinkasoval trest 10+10 minút za nešportové správanie a poputoval rovno do šatne.
     
    53:01
    Banská Bystrica hrá s piatimi hráčmi, domáci teda nevyužili dlhú 5- minútovú presilovú hru.
     
    53:21
    Vylučovať sa teraz ale bude na zvolenskej strane. A opäť vidíme svietiť 5- minútový trest. Kamil Brabenec, 5+ DKZ za napadnutie.
     
    53:55
    Banská Bystrica sa môže pokúsiť o zdramatizovanie záveru stretnutia, má na to ideálnu príležitosť. Zatiaľ si však nedokázala vypracovať vážnejšiu gólovú príležitosť.
     
    55:03
    Dnešné stretnutie sleduje 1 350 divákov. Slušná návšteva na prípravný zápas.
     
    56:26
    Aj táto presilová hra Banskej Bystrice je pobiednejšia a teraz sa dokonca hostia sami dostávajú zo svojho útočného pásma.
     
    57:38
    Erik Nitriansky trafil konštrukciu zvolenskej brány!
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    58:21
    Zvolen hrá s piatimi hráčmi, dnes to už hokejisti HKM zrejme dotiahnu do víťazného konca.
     
    59:21
    Zápas as už len dohráva, pri puku sú domáci hráči v obrannom pásme Bystrice. Domáce publikum aplauduje a teší sa z víťazstva.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Videli sme zaujímavé stretnutie so všetkým čo k tomu patrí a možno trošku by aj niečo patriť nemuselo. Pekné góly, bojovnosť, rozbité plexisklo, bohužiaľ aj vážne zranenie.

    Domáci zvíťazili 3:0 (dodatkové nájazdy sa skončili víťazstvom Banskej Bystrice 2:1) a o konečnom poradí na turnaji sa rozhodne zajtra!

    Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem príjemny zvyšok piatkového večera. (21:22:57)

    Jakub Bartko

    Branky a nahrávky: 7. Hebar (Pichnarčík, Ďaloga), 12. Pokovič (Chovan, Brabenec), 31. Škvaridlo (Brabenec, Bagin)


    HKM Zvolen: Šimko (Orčík) – Bagin, Juraško, Hraško, Pokovič, Dervarič, Pichnarčík, Tomko, Pospíšil – Podkonický, Brabenec (A), Škvaridlo – Chovan (A), Jurík Lukáš (C), Puliš – Ďaloga, Bortňák, Hebar – Čanky, Fekiač Viktor, Méry
    HC´ 05 Banská Bystrica: Wiikman (Košarišťan) – Montgomery, Gachulinec, Lunter Peter, Nicastro, Bambúch (A), Biro, Rosandič, Nitriansky – Handlovský, Block, Mráz RIchard – Hayes, Hudec (C), Larson – Kudrna, Preisinger, Kafka – Lamper, Gašpar, Žilka

    Diváci: 1 350
    bahis siteleri