Bochum – Stuttgart 2:0 (kon.) | Stuttgarter Kickers – Dortmund 1:4 (kon.) | Homburg – Mönchengladbach 1:3 (kon.)
FT Braunschweig – Kolín nad Rýnem 0:4 (kon.) | Walldorf – Hannover 1:3 (kon.) | Vik. Köln – Hertha 2:4 (kon.)
Viktoria Berlín – Frankfurt 0:2 (kon.)
konec
FC Viktoria Köln
2:4 (0:2)
Hertha BSC
Sobota 16.08.2014, 15:30 • Sportpark Höhenberg (Köln) • Německý pohár
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Vítejte u zápasu 1. kola německého poháru, ve kterém se představí FC Viktoria Köln doma proti bundesligové Herthě Berlín.
     
    Domácí Viktoria Köln je po dvou odehraných kolech vedoucím celkem německé Regionální ligy Západ. Regionálních lig je v Německu několik a v ligové hierarchii jsou čtvrtou nejvyšší soutěží.
     
    Berlínská Hertha BSC skončila v minulém roce na 11. místě německé Bundesligy. Nejvyšší německá soutěž na rozdíl od regionálních lig ještě nezačala a pro Herthu to tak dnes bude první soutěžní zápas této sezony. Potvrdí Hertha roli favorita, nebo se domácí Viktoria vyhecuje k výkonu, který bude stačit na překvapivý výsledek? Textový přenos zápasu začne v 15:30 a vy s námi můžete být u toho.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Viktoria Köln: Pellatz – Koronkiewicz, Brzenska, Reiche, Schäfer – Staffeldt, Dej – Wunderlich, Pagano, Nottbeck – Candan
    Náhradníci: Löhden, Costa, Brock, Röttger, Assauer, Hickl, Vogel

    Hertha BSC: Kraft – Pekarík, Heitinga, Langkamp, Schulz – Niemeyer, Hosogai – Beerens, Ronny, Haraguchi – Schieber
    Náhradníci: N'Djeng, Baumjohann, Ben-Hatira, Hegeler, Plattenhardt, Jarstein, Brooks

    Rozhodčí: A. Aarnink – T. Siewer, F. Steuer.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkop měli domácí a hned po pár vteřinách se po rychlé narážečce hnal do šance Nottbeck, který viděl, že hostující brankář nebyl v ideálním postavení a střelou z úhlu se pokusil Krafta překvapit. Rána však Nottbeckovi nesedla a míč mířil hodně mimo.
     
    3
    Po úvodní útočné akci domácích se hra zatím uklidnila a hraje se ve středu hřiště.
     
    4
    Domácí dobře zakombinovali a Nottbeck následně zkusil dlouhou přihrávkou za obranu najít Candana, který však míč nestihl doběhnout.
     
    5
    Hertha se snažila kombinací dostat k šestnáctce domácích, ti však následně veškerou snahu ukončili razantním odkopem na polovinu berlínského týmu.
     
    6
    Na satidonu Sportpark Höhenberg s kapacitou 12 tisíc diváků panuje dobrá atmosféra. Na zápas si našla cestu i početná skupinka hostujících fanoušků.
     
    8
    Haraguchi (HER) šikovně uvolnil Schiebera, který se ve vápně obtočil s balónem kolem obránce a následně vypálil na přední tyč pouze do připraveného Pellatze. Domácí brankář však míč vyrazil přímo na kopačky Ronnyho, jehož dorážka zpoza vápna však mířila metr nad.
     
    10
    Schieber (HER) se dostal s míčem až do vápna, kde na poslední chvíli odkopl míč do zámezí Schäfer. Rohový kop pro Herthu.
     
    11
    Po rohu následoval útočný faul hostů a rozehrávat bude Viktoria.
     
    12
    Další rohový kop pro hosty.
     
    12
    Roh na přední tyč si domácí obrana pohlídala a míč je ve středu hřiště.
     
    13
    Domácí vstoupili do utkání sympaticky, přesto se ovšem postupem času ukazuje, že optickou převahu bude mít v zápase spíše favorizovaná Hertha.
     
    15
    Hra se teď trochu uklidnila. Hertha zapojila do kombinace i vlastního brankáře a trpělivě se snaží vymyslet, jak se dostat do blízkosti domácí brány.
     
    16
    Kdy už se domácí dostanou k míči, Hertha hned napadá jejich rozehrávku a Viktoria se tak většinou uchýlí pouze k odkopu na útočnou polovinu.
     
    19
    Hertha začíná mít viditelnou herní převahu, ale v posledních minutách se jí zatím nepovedlo dostat s míčem až do šestnáctky a ohrozit Pellatzovu bránu.
     
    20
    Staffeldt (VKL) hledal dlouhou přihrávkou za obranu Nottbecka, ale pro míč si v pohodě došel hostující brankář.
     
    22
    Po zajímavé akci hostů se do rychlého brejku vydal domácí Pagano, který potáhl míč po pravé straně a následně našel přihrávkou do vápna nabíhajícího Candana, který uklidil míč za záda Krafta. Radost domácích fanoušků však následně ukončil zdviženým praporkem pomezní rozhodčí! Přestože se domácí hodně zlobili, je nutno podotknout, že o ofsajd se skutečně jednalo.
     
    25
    Haraguchi (HER) si naběhl s míčem na střed a následně zkusil vystřelit zpoza vápna, jeho přízemní střela však minula domácí bránu.
     
    27
    Domácí se dostali na delší dobu k míči, zatím se ovšem drží v uctivé vzdálenosti od hostující brány.
     
    29
    Viktoria se snaží pomalou kombinací na vlastní polovině otupit snahu Herthy o trvalejší tlak.
     
    30
    Domácí mají k dispozici standardku z přibližně čtyřicetimetrové vzdálenosti od Kraftovy brány.
     
    31
    Centr Dejovi nevyšel podle jeho představ a u míče už je Hertha.
     
    33
    Hertha právě vstřelila branku!
    Hosté vystihli výkop domácího brankáře a k míči se následně dostal RONNY, který se napřáhl z dobrých dvaceti metrů a jeho rána se od břevna odrazila za záda bezmocného Pellatze.
     
    36
    Haraguchiho centr do vápna odhlavičkoval do bezpečí Koronkiewicz.
     
    38
    Viktoria se po delší době dostala s míčem na útočnou polovinu, ale Nottbeck si následně nechal míč utéct do autu.
     
    39
    Pro Paganův centr do vápna si v pohodě došel hostující brankář Kraft.
     
    41
    Viktorii se nedaří kombinace na útočné polovině, kde se nepřesnostmi vždy velmi rychle připraví o balón.
     
    41
    Hertha právě vstřelila branku!
    Domácí brankář rozehrával nakrátko a jeho přihrávku vystihl ROY BEERENS, který poslal míč uličkou na Schiebera, jemuž sice skočil pod nohy brankář Pellatz, míč se však odrazil zpátky k Beerensovi, který už měl snadnou práci a balón poslal přes ležícího brankář do odkryté brány.
     
    44
    Hertha v poklidu kombinuje a očividně je spokojena s dvougólovým vedením.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Domácí se sice radovali z gólu jako první, ale branka nemohla být kvůli ofsajdu uznána. Po zbytek poločasu však Viktoria nebyla téměř vůbec nebezpečná a Herthě se naopak podařilo vstřelit dva góly, díky nimž jde favorit tohoto utkání do šaten za příznivého stavu. Druhý poločas začne přibližně v 16:31.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Beerens se hnal za dlouhou přihrávkou, ale pomohl si útočným faulem a rozehrávat tedy bude Viktoria.
     
    47
    Domácí Wunderlich zasáhl míč na polovině rukou a rozehrávat bude Hertha.
     
    49
    Domácí se postupně kombinací dostali až do vlastního vápna, kde zapojili i brankáře Pellatze. Ve druhé půli se zatím mnoho zajímavého neděje.
     
    50
    Viktoria bude kopat svůj první rohový kop v zápase.
     
    50
    Pekarík (VKL) se dostal do zakončení a jeho střelu k tyči vyrazil před brankovou čarou Schulz!
     
    51
    Hertha právě vstřelila branku!
    Hosté měli autové vhazování na útočné polovině, po němž přihrál Heitinga před vápno Ronnymu, který z první poslal míč do běhu GENKI HARAGUCHIMU, jenž si míč předkopl kolem vybíhajícího brankáře a z úhlu dokázal balón uklidit do odkryté brány.
     
    54
    Ronny (HER) se řítil do rychlého protiútoku a přihrál do vápna Schieberovi, který však míč nedokázal vrátit zpátky pod sebe na nabíhající spoluhráče a sám se vyhnal z nebezpečné pozice.
     
    57
    Viktoria Köln právě vstřelila branku!
    Candan dostal dlouhou přihrávku na levou stranu, odkud poslal míč pod sebe na nabíhajícího MIKEHO WUNDERLICHA, který se napřáhl zpoza šestnáctky a parádní střelou na zadní tyč uklidil míč do sítě.
     
    59
    Wunderlich opět zahrozil, když tentokrát poslal míč na nabíhajícího Pagana, který si však špatně zpracoval míč a nedostal se do zakončení.
     
    61
    Domácí jsou při chuti! Po nepřehledné situaci ve vápně hostů se míč dostal k Schäferovi, který poslal jedovatou přízemní ránu na přední tyč a Kraft měl co dělat, aby míč vyrazil na roh.
     
    61
    Střídání v týmu FC Viktoria Köln: ze hřiště odchází Nottbeck, přichází Rottger.
     
    62
    Candan (VKL) dostal přihrávku do ofsajdové pozice a následně po odpískání naštvaně odkopl míč, za což si vysloužil žlutou kartu.
     
    65
    Ronny (HER) se dostal s míčem do vápna, kde stále váhal se střelou a následně se vyhnal až do úhlu, odkud už se mu nepodařilo ohrozit Pellatze.
     
    67
    Viktoria Köln právě vstřelila branku!
    Ze zápasu bude ještě drama! Hertha ztratila míč na polovině hřiště a domácí toho využili k založení rychlého protiútoku. Dej se hnal s míčem po pravé straně odkud poslal ideální přihrávku na FATIHA CANDANA, který se ve vápně zbavil bránícího hráče a následně zakončil přesně k tyči.
     
    70
    Velmi nebezpečný centr do vápna odhlavičkoval těsně před Candanem hostující obránce Langkamp a dost možná tím zabránil vyrovnávací brance!
     
    73
    Wunderlich (VKL) to zkoušel z dálky, ale jeho střela mířila hodně nad hostující bránu. Domácí jsou v posledních minutách hodně u míče a Hertha se zdá být zaskočena tím, že si ještě nemůže být jistá výhrou.
     
    76
    Hertha právě vstřelila branku!
    Schulz poslal z levé strany míč do šestnáctky, kde došlo k souboji Haraguchiho s domácí obráncem. Japonský záložník Herthy se sice ocitl na zemi, ale prakticky vleže dokázal míč napálit do tyče, odkud se odrazil těsně před bránu, kde u něj byl JULIAN SCHIEBER o malou chvíli dříve než domácí brankář a dokázal ho skluzem dorazit do brány.
     
    78
    Schieber zůstal po vstřeleném gólu sedět na trávníku a držel se za nohu. Nezdá se, že by šlo o něco vážného, přesto však raději hostující trenér sahá ke střídání a střelce čtvrté branky nahradí po zbytek zápasu Ben-Hatira.
     
    81
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Ronny, přichází Baumjohann.
     
    82
    Herthu čtvrtý gól viditelně uklidnil a hráči berlínského celku uvolněněji kombinují s míčem na svých koapačkách.
     
    84
    Candan (VKL) přebíral přihrávku v ofsajdu, což neuniklo pozornosti pomezního rozhodčího.
     
    85
    Střídání v týmu FC Viktoria Köln: ze hřiště odchází Schäffer, přichází Löhden.
     
    85
    Střídání v týmu FC Viktoria Köln: ze hřiště odchází Pagano, přichází Assauer.
     
    86
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Hosogai, přichází Hegeler.
     
    88
    Zápas se očividně bude nejspíš už jen dohrávat.
     
    90
    Reiche (VKL) srazil Hegelera nevybíravě k zemi, za což vidí od rozhodčího žlutý kartonek.
     
    90
    Hostující brankář Kraft zřejmě nebyl spokojen s tím, že Reiche viděl pouze žlutou kartu a za přílišné protesty si vysloužil stejný trest.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Zápas je za námi. Hertha Berlín nakonec potvrdila roli favorita a na půdě Viktorie Köln vyhrála poměrem 4:2. Domácí tým však zaslouží uznání za bojovnost, když se i za stavu 0:3 hnal do útoku a ze zápasu ještě dokázal udělat drama. Do dalšího kola německého poháru však postupuje celek z Berlína.
     
    To je ode mě z toho zápasu vše. Přeji vám příjemný zbytek dne. (17:23:24)

    Martin Švejkar

    Branky: 57. Wunderlich, 67. Candan – 33. Ronny, 41. Beerens, 51. Haraguchi, 76. Schieber

    Karty:   62. Candan (VKL), 90. Reiche (VKL) – 90. Kraft (HER)


    FC Viktoria Köln: Pellatz – Koronkiewicz, Brzenska, Reiche, Schäfer (85. Löhden) – Staffeldt, Dej – Wunderlich, Pagano (85. Assauer), Nottbeck (61. Rottger) – Candan
    Náhradníci: Löhden, Costa, Brock, Röttger, Assauer, Hickl, Vogel

    Hertha BSC: Kraft – Pekarík, Heitinga, Langkamp, Schulz – Niemeyer, Hosogai (86. Hegeler) – Beerens, Ronny (81. Baumjohann), Haraguchi – Schieber (78. Ben-Hatira)
    Náhradníci: N'Djeng, Baumjohann, Ben-Hatira, Hegeler, Plattenhardt, Jarstein, Brooks

    Rozhodčí: A. Aarnink – T. Siewer, F. Steuer
    bahis siteleri