Csíkszereda – Slovensko U20 0:2 (kon.) | Poprad – Kapfenberg 8:2 (kon.)
konec
HSC Csíkszereda
0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Slovensko U20
sk Pátek 22.08.2014, 15:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tatranský pohár
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.
     
    TATRANSKÝ POHÁR

    Na Slovensku má tradíciu už niekoľko turnajov. Či hovoríme o RONA CUP-e, Spišskom pohári alebo Memoriáli Pavla Zábojníka. Žiadny z nich však nemá takú hlbokú históriu ako Tatranský pohár. Ten je totižto tento rok už 67. v poradí...

    Všetko mohlo byť inak a dnešný hokejový turnaj o Tatranský pohár mohol byť starší, keby boli Košičania vytrvalí v organizovaní svojich týždňov a viac spolupracovali s organizátormi z Tatier. V histórii však "keby" neplatí. Košické týždne postupne stratili na rovnovážnosti, prevalcovali ich podujatia organizované domácimi klubmi, či už to bol na lyžovanie orientovaný Karpatenverein alebo ŠKVT.
    Rok 1929 bol rokom, ktorý potvrdil vo Vysokých Tatrách definitívu kanadskému hokeju. Najprv sa uskutočnil hokejový turnaj o Pohár Palace sanatória Dr. Szontagha v dňoch 29. decembra 1929 až 1. januára 1930. Všeobecne sa tento turnaj považuje za 1. ročník dnešného Tatranského pohára. Podnet k usporiadaniu turnaja je jasný už z názvu, hľadajme teda za ním predovšetkým osobu novinára Ferdinanda Mareka z Bratislavy, Dr. Jána Kubíka, riaditeľa Palace sanatoria dr. Szontagha a predsedu Športového klubu Vysoké Tatry (ŠKVT), ale napr. aj funkcionárov Skiklubu Bratislava. Turnaj bol pre slovenský hokej mimoriadne významný. Po prvý raz sa na súťažnom podujatí stretli tri slovenské mužstvá, pričom pôvodne mali byť štyri, ale Košičania sa na poslednú chvíľu odhlásili. Víťazom turnaja sa stala ŠK Slavia Praha.

    Posledných päť víťazov
    62. ročník, 2009, medzinárodný, HC Vítkovice Steel (Česko)
    63. ročník, 2010, medzinárodný, HC Oceláři Třinec (Česko)
    64. ročník, 2011, medzinárodný, Kölner Haie (Nemecko)
    65. ročník, 2012, národný, HK Poprad (Slovensko)
    66. ročník, 2013, medzinárodný, Moser Medical Graz 99ers (Rakúsko)

    Pohár pre víťaza Tatranského pohára
    Pohár pre víťaza Tatranského pohára

    Kto sa môže stať držiteľom trofeje tento rok?
    Jeden zo štvorice:
    HK ŠKP Poprad (Slovensko)
    HC Kapfenberg Steelers (Rakúsko)
    HSC Csíkszereda (Rumunsko)
    Slovensko U20

    Systém hrania
    Hrá sa klasicky 60 minút podľa pravidiel IIHF. Ak bude nerozhodný stav po troch tretinách, nasleduje päťminútové predĺženie po štyroch hráčoch na oboch stranách. Ak by sa ani v tomto prípade nerozhodlo, nasledujú samostatné nájazdy. Najprv po troch hráčoch na každej strane, ak sa nerozhodne, tak pokračuje sa ďalej po jednom na oboch stranách.
    Ak sa zápas skončí rozhodným výsledkom po 60 minútach, čiže víťazom v riadnom hracom čase, trestné strieľania nasledujú aj tak. Kto na nich zvíťazí, získa jeden pomocný bod do tabuľky. Nájazdy sa uskutočňujú rovnakým spôsobom ako pri nerozhodnom stave.

    Tatranský pohár začína tohto roku 21.8. a finišuje 23.8. Každý deň sa hrajú dva zápasy. Jeden o 15:00 a druhý o 18:00, ktorý je vyhradený pre domácich hokejistov. Pohár začína 21. augusta zápasom slovenskej "dvadsiatky" s HC Steelers Kapfenberg a finišuje duelom medzi domácim HK ŠKP Poprad a slovenským výberom do 20 rokov.

    Kompletný rozpis
    21. august
    15:00, Slovensko U20 – HC Steelers Kapfenberg 4:3
    18:00, HK ŠKP Poprad – HSC Csíkszereda 8:0
    22. august
    15:00, HSC Csíkszereda – Slovensko U20
    18:00, HK ŠKP Poprad – HC Steelers Kapfenberg
    23. august
    15:00, HC Steelers Kapfenberg – HSC Csíkszereda
    18:00, HK ŠKP Poprad – Slovensko U20

    K sledovaniu prenosov zápasov z Tatranského pohára 2014 ste srdečne pozvaní. Vychutnajte si s nami tento druhý najstarší turnaj v Európe a taktiež najstarší turnaj na Slovensku vôbec. Príjemné sledovanie on-line prenosov želá Lukáš R. Ovšonka, ktorý tu bude pre vás počas každého zápasu. Pekný športový zážitok!
     
    Vitajte pri on-line prenose z prvého zápasu druhého hracieho dňa 67. ročníka Tatranského pohára! Prvý z dvojice zápasov začína o známom čase 15:00, keď si v ňom zmerajú sily hráči HSC Csíkszeredy a naše hokejové nádeje do 20 rokov, alebo inak Slovensko U20.

    Ako vyzerá tabuľka po prvom hracom dni?
    1. HK Poprad, 8:0, 4 body
    2. Slovensko U20, 4:3, 4 body
    3. HC Steelers Kapfenberg, 3:4, 0 bodov
    4. HSC Csíkszereda, 0:8, 0 bodov

    Súhrn toho, čo tieto mužstvá predviedli včera
    Hokejisti Csíkszeredy (písaní v tomto zápase ako domáci celok) vo večernom zápase podľahli domácemu Popradu výsledkom 8:0. V bránke sa predstavil Stanislav Kožuch, ktorý napokon odchytal celý zápas. Najväčšou príčinou takejto vysokej prehry bol nezachytený úvod. Po minúte a 45 sekundách svietilo na výsledkovej tabuli 2:0 pre Poprad. Do konca tretiny si však Csíkszereda vypracovala pár streleckých pokusov, no znížiť sa jej nepodarilo. V druhej časti hry sa už absolútne pretrhlo vrece s gólmi, keď päť popradských striel skončilo v bráne počas druhých dvadsiatich minút. V poslednej časti hry už chceli popradskí hráči svojho súpera šetriť, a tak "aby sa nepovedalo" strelili v závere tejto časti hry gól. Najlepším hráčom Csíkszeredy sa stal Tamás Farkas.

    Slovenská "dvadsiatka" otvorila Tatranský pohár výhrou nad čerstvým klubom z Rakúska, ktorý nesie názov HC Steelers Kapfenberg. Zverencov trénera Štefana Mikeša porazila v peknom, za to divácky málo obsadenom zápase výsledkom 4:3. Už po šestnástich sekundách, čiže po prvom útoku sa náš mladý výber dostal do vedenia zásluhou Pavla Skalického. Na konci siedmej minúty však mladíci inkasovali a bolo vyrovnané. Ďalší gól padol takmer po rovnakom časovom slede, čiže dosť presne po druhom góle, keďže druhý padol pred začiatkom siedmej minúty a tretí v 13. minúte. Puk sa v tejto časti hry ocitol v sieti Kapfenbergu a mladíci viedli. V prvej tretine sa už nikomu skórovať nepodarilo, a tak sa prešlo do druhej tretiny. V nej mladíci zvýšili svoje vedenie počas 30. minúty, ale o dve minúty, na to už bolo znížené. Slovenskí hokejisti však boli drzí, nápadití a ich akcie mali "šmrnc", z čoho prišiel aj ďalší gól v sieti Steelers, a to na začiatku 36. minúty. V závere druhej dvadsaťminútovky strelil rakúsky celok gól do šatne, ale v tretej časti hry sme už videli na oboch stranách zodpovednú hru založenú na obrane, útoky len zriedkavé a ani odvolanie brankára Kapfenbergu to pravé orechové neprinieslo. Najlepším hráčom Slovenska U20 sa stal Pavol Skalický.

    Tak, obe mužstvá sa už predstavili na tomto turnaji. Csíkszereda včera prehrala vysoko a dnes si bude chcieť napraviť chuť a "vrátiť sa späť" do turnaja. Mladíci zvládli včerajšiu skúšku a zaslúžene zvíťazili.

    Pripíše si účastník MOL Ligy prvé body do tabuľky alebo budú na ľade dominovať slovenskí mladíci?

    To len a len v našom prenose na Onlajny.eu.
     
    Úvodné zostavy:

    HSC Csíkszereda: Kožuch (Ruczuj) – Papp ("C"), Komárek – Bors, Kotaška – Salló, I. Nagy – Gecse, Pál – Farkas, Geréb, Mihály – Sjölund, Zsombor Molnár ("A"), Tranca – M. Biró, T. Biró ("A"), A. Biró – Hildebrand, Rokaly
    Tréner: Christer Dreberg

    Slovensko U20: Godla (Škorvánek) – Hochel, Holenda – Pavúk, Jendroľ – Vadovič, Bačik ("A") – Mendrej, Fekiač – Koyš, Sukeľ, Skalický ("C") – Tábi, Kabáč, Giľak – Galis, Rehák ("A"), Danišovský – Briestenský, Petráš, Hrušík – Novák
    Tréner: Ernest Bokroš.
     
    Príjemné popoludnie, vážení športoví priatielia! Obaja aktéri tretieho zápasu tohto ročníka Tatranského pohára už vychádzajú na ľadovú plochu. Hráči Csíkszeredy majú na sebe svetlomodré dresy a slovenskí hokejisti do 20 rokov sú oblečení v bielych dresoch.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:08
    Vhadzovanie vyhrali na svoje hokejky hráči slovenskej "dvadsiatky", ktorí sa pokúšali prvý rýchly útok, ale defenzíva súpera im puk vzala z hokejok.
     
    00:46
    Prvý zákrok si na svoje konto pripísal brankár Godla, ktorý čelil strele od Ferenca Bosa, no slovenský brankár strelu s prehľadom vyrazil hokejkou.
     
    01:20
    Prvú presilovú hru v tomto zápase si zahrajú hokejisti Csíkszeredy. Na trestnú lavicu si odchádza sadnúť Lukáš Tábi za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    01:24
    István Nagy vyslal po vhadzovaní prudkú strelu švihom na bránu, ktorú Godla vyrazil pred seba, kde bol ešte Tamás Biró, no ten dorazil len do Godlovych betónov.
     
    01:37
    Mladíci sa po zlom zahraní vhadzovania hráčov súpera dokázali oslobodiť.
     
    02:04
    István Nagy vzal puk do obranného pásma a počkal, kým jeho tím prestrieda a začne nový útok.
     
    02:25
    Mladíci sa úspešne bránia a rumunských hráčov nepúšťajú ani len cez modrú čiaru.
     
    02:43
    Attila Geréb vypálil od modrej čiary, no jeho koncovku dokázal brankár Denis Godla aj so zakrytým výhľadom odstrániť svojimi betónmi.
     
    03:18
    Sjölund zakončoval spred brány, no Godla puk vyrazil svojou výstrojou. Následne už hrajú slovenskí mladíci v plnom počte.
     
    03:58
    Sukeľ teraz príliš zbrklo posúval cez stredné pásmo na Skalického, ktorý sa tak dopustil postavenia mimo hry.
     
    04:20
    Marco Hochel vypálil od modrej čiary, no jeho prízemnú koncovku Skalický spred bránkoviska tečoval len na ochrannú sieť. Vhadzovanie v strednom pásme.
     
    05:18
    Hráči Csíkszeredy sa dostali do útočného pásma, no ich prihrávku zastavil Dominik Rehák, ktorý dal do dráhy puku hokejku a puk sa odrazil mimo hracej plochy.
     
    05:44
    Patrik Bačik mierne pochybil za vlastnou bránou, keď nerozohral puk, ktorý následne získal Sjölund a ten pred bránou hľadal spoluhráčov, no našťastie našiel iba Petra Galisa, ktorý puk už dokázal rozohrať.
     
    06:54
    Briestenský dokázal puk vyviesť von z obrannej tretiny, no vzápätí ho v strednom pásme získali hráči Csíkszeredy, ktorí pokračujú v ďalšom útoku.
     
    07:51
    Skalický si v útočnom pásme v rohu klziska nerozumel s Koyšom, ktorému najprv prenechal puk, ale potom mu ho nedopatrením vzal z čepele. Mladíci sú však stále v pásme.
     
    08:18
    Rehák našiel ideálne spoza brány v medzikruží Vadoviča, ktorý tvrdo pálil, no brankár Ruczuj strelu dokázal vyraziť.
     
    09:17
    Ivo Kotaška sa snažil puk narýchlo rozohrať, no svojím odstrelom sa jeho tím dopustil len zakázaného uvoľnenia.
     
    09:43
    Rehák prenechal v útočnom pásme Giaľkovi, ktorý z ľavého kruhu pálil, no jeho zakončenie smerovalo na pleksisklo.
     
    09:46
    Attila Geréb odchádza na dve minúty za vrazenie.
     
    10:30
    Marco Hochel vypálil od modrej čiary, no strieľal z ťažkej pozície, preto puk skončil mimo brány. Následne sa po ďalšej akcii, ktorú Ruczuj pokryl vhadzuje pred ním.
     
    11:23
    Po chvíli strávenej pri mantineli s pritlačením puku oň sa dostal k puku Patrik Bačik, ktorý pálil, no len nepresne.
     
    11:36
    Patrik Bačik si nabehol pred bránkovisko, kde dostal prihrávku od Patrika Danišovského, no koncovka mu nesadla, kedže puk len jemne priťukol do Ruczujovych betónov.
     
    11:46
    Csíkszereda s piatimi hráčmi.
     
    13:00
    Keďže na štadióne nedorozumením zaznela krátka siréna, hlavný rozhodca hru prerušil a obom stranám vysvetlil, čo sa stalo. Následne sa vhadzovalo v stredovom kruhu.
     
    13:43
    Jendroľ vypálil od modrej čiary, puk dokázal v ideálnom pohybe tečovať Lukáš Tábi, no len pod Ruczujove betóny, ktorý najprv ani nevedel, že tam nejaký puk má, ale potom ho už zacítil.
     
    14:16
    Pavol Skalický sa dostal od pravého mantinelu až pred bránu, keď smeroval na Ruczuja sám, no zakončoval mimo brány!
     
    14:56
    Bačik počkal s pukom za bránou, kým jeho tím prestrieda a následne puk prenechal spoluhráčovi z obrany, Frederikovi Fekiačovi.
     
    15:37
    Briestenský prihral v medzikruží Koyšovi, ale ten bol zblokovaný a nemohol zakončovať. Následne sa do protiútoku dostali hráči Csíkszeredy, no strela od Trancu z pravého kruhu bola pre Godlu ľahkou záležitosťou.
     
    16:17
    Dominik Jendroľ odchádza na trestnú lavicu na dve minúty za pád pod nohy.
     
    16:48
    Hlavný rozhodca prerušil hru počas tlačenici pri mantineli, keďže už nemal dostatočný dohľad na puk. Správny verdikt.
     
    17:04
    Tibor Papp sa už pripravoval na strelu od modrej čiary, no tá mu nesadla, a tak mohli mladíci puk bezpečne a s istotou vyhodiť cez všetky čiary.
     
    17:36
    Ferenc Bors strieľal od ľavého kruhu, no jeho zakončenie brankár Godla len jednoducho vyrazil hokejkou.
     
    18:00
    Zsombor Molnár prihral zo spodnej časti ľavého kruhu krížom ku opačnej žŕdke na hokejku Niklasa Sjölunda, ale ten nedokázal tento rýchly puk trafiť!
     
    18:17
    Slovensko hrá s piatimi hráčmi.
     
    19:21
    Lukáš Hrušík sa aj so šťastím od modrej čiary pretlačil až pred bránkovisko, no napokon jeho skackajúci puk odpratal do rohu klziska obranca súpera.
     
    19:46
    Edé Mihály si ideálne nabehol medzi kruhy a vtedy dostal prihrávku, no z prvej jeho strelu vychytal skvelý brankár Godla.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V úvodnej tretine sme boli svedkami pekných akcií na oboch stranách, ale ani jedna sa neskončila gólom, a tak je stav po 20 minútach 0:0
    Druhá tretina sa začne približne o 15:41.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:09
    Vhadzovanie vyhrali hráči Csíkszeredy, no tí sa zlou rozohrávkou dopustili icingu.
     
    20:23
    Koyš hľadal spoza brány pred bránkoviskom Matúša Sukeľa, no ten, keďže bol dobre bránený, tak sa ku zakončeniu nedostal.
     
    20:52
    Csíkszereda bola teraz v útoku až príliš zbrklá, keďže Tranca prihrával Zsomborovi Molnárovi len do ofsajdovej pozície.
     
    21:40
    Rumunskí hráči puk nahodili do útočnej tretiny, no následne odišli prestriedať.
     
    22:14
    Jakub Mendrej si na modrej čiare spracoval prihrávku od Patrika Koyša a švihom strieľal, no jeho zakončenie dokázal brankár Gellért Ruczuj s prehľadom zachytiť pod svoju lapačku.
     
    22:45
    Tamás Farkas strieľal z otočky v priestoroch medzikružia, no jeho prízemné zakončenie skončilo len na bočnej žrdi.
     
    23:29
    Koyš chcel vzdušnou prihrávkou cez medzikružie nájsť Matúša Holenda, no tento jemný puk dobre vystihol Sjölund a vzal ho na svoju hokejku.
     
    24:13
    Sukeľ si v útočnom pásme príliš nerozumel s Koyšom, keďže mu puk nechtiac odobral z hokejky. Mladíci majú puk v obrannom pásme a pokúšajú sa zaútočiť.
     
    24:54
    Akcia slovenskej "dvadsiatky" však skončila zlou rozohrávkou – zakázaným uvoľnením.
     
    24:57
    Tibor Papp sa oprel do puku na modrej čiare, keď ho vypálil na bránu, no Denis Godla ho dokázal hokejkou odpratať na ochrannú sieť.
     
    25:44
    Daniel Tranca vypálil od modrej čiary, no jeho projektil bol zblokovaný.
     
    26:14
    Slovenskí mladíci sa dostali do prečíslenia traja proti jednému, keď z ľavého kruhu strieľal prudko Giľak, Ruczuj vyrážal len pred seba, kde už bol Patrik Danišovský, no ten zakončil znovu len do tela gólmana Csíkszeredy!
     
    26:39
    Aj Denis Godla si na opačnej strane chytil puk, keď po koncovke od Zsomobora Molnára zachytil puk smerujúci z ľavého kruhu do svojej lapačky.
     
    27:02
    V početnej prevahe si zahrajú hráči Csíkszeredy. Patrik Bačik sa previnil podrazením.
     
    28:03
    Papp sa ocitol pri puku v medzikruží, ktorému ho poslal Bors, no ten to ani tak nechcel, pretože prihrávka mu nevyšla a len náhodou sa ocitla pri Pappovi, no napriek tomu z toho vznikla veľká šanca, ktorú kapitán Csíkszeredy nevyužil a trafil len telo brankára Godlu!
     
    28:56
    Ivo Kotaška švihom strieľal od vrchnej časti ľavého kruhu, no brankár Godla strelu bez problémov vyrazil svojou vyrážačkou.
     
    29:02
    Slovensko hrá v plnom počte.
     
    29:48
    István Nagy vypálil od modrej čiary, no svojím zakončením iba nastrelil stojaceho hráča slovenského výberu.
     
    30:12
    Pavúk nahadzoval od modrej čiary puk na bránu, pred ňou stál Patrik Danišovský, no jemu sa nepodarilo doraziť ho do brány.
     
    30:23
    Hráčska lavica Csíkszeredy je potrestaná dvomi minútami za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.
     
    30:32
    Čiarový rozhodca si všimol ofsajd, ktorý sa objavil po spracovaní puku Koyšom na modrej čiare a domnieval sa, že puk už presiahol modrú čiaru.
     
    31:28
    Hochel vypálil od modrej čiary, Ruczuj len tak tak vytlačil strelu betónom pred bránkovisko, kde stál Matúš Holenda a jeho dorážka síce skončila v bráne, ale gól neplatí pre postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    31:52
    Slovenským mladíkom sa nepodarilo rozohrať dobrú akciu, keďže sa dopustili icingu.
     
    32:11
    Dominik Rehák vzal puk za vlastnou bránou a svojou rýchlosťou sa dostal s ním až ku ľavému kruhu v útočnom pásme odkiaľ strieľal, no jeho puk preletel tesne popri ľavej tyčke.
     
    32:28
    Csíkszereda hrá s piatimi hráčmi.
     
    32:49
    Teraz to bolo jasné podrazenie na Reháka. Na dve minúty odchádza István Nagy.
     
    33:05
    Slovensko dalo gól!
    Prvý gól v tomto zápase! Slovenskí mladíci sa dostávajú do vedenia. Petráš puk nahral na modrú čiaru Briestenskému, ktorý vypálil a pred bránou puk ideálne tečoval LUKÁŠ HRUŠÍK pomedzi betóny brankára Ruczuja, ktorý mal dokonale zakrytý výhľad.
    Asistencie: Dominik Briestenský a Samuel Petráš.
     
    33:58
    Zsombor Molnár len nahodil puk do útočného pásma, keďže jeho spoluhráči sa rozhodli prestriedať.
     
    34:50
    Attila Geréb vystrelil zo spodnej časti pravého kruhu, no jeho strela bola nepresná.
     
    35:32
    Edé Mihály len z pravého kruhu od mantinelu nahadzoval na bránu, ale pred bránkoviskom, teda pri Godlovi, nestál nik z hráčov v svetlomodrých dresoch.
     
    36:09
    Attila Geréb strieľal z otočky zo spodnej časti pravého kruhu, no jeho zakončenie brankár Godla vyrazil svojimi betónmi, čo bolo aj zreteľne počuť.
     
    36:39
    Patrik Bačik odchádza na trestnú lavicu na desať minút za nepovolenú výstroj.
     
    37:10
    Vylučuje sa opäť. Tentokrát na opačnej strane, keďže Tamás Biró sa previnil hákovaním.
     
    37:34
    Brankár Ruczuj teraz pochybil v odstrelení puku, no Sukeľ si puk napokon len prikopol korčuľou, ale následne mu ho protihráči odobrali a vyhodili cez všetky čiary.
     
    38:17
    Lukáš Tábi si najprv hľadal postavenie, ale nakoniec z pravého kruhu bližšie pri mantineli vyslal štipľavú strelu švihom, ktorú však brankár Ruczuj dokázal zneškodniť svojím hrudníkom.
     
    38:58
    Hráči Csíkszeredy sa oslobodili.
     
    39:04
    Brankár Denis Godla podrazil za bránou protihráča. Peter Galis odchádza si tento trest odsedieť na trestnú lavicu.
     
    39:19
    Denis Godla teraz pekne lapačkou zneškodnil tvrdú strelu od Istvána Nagya z modrej čiary.
     
    39:25
    Godla opäť chytil strelu od modrej čiary a znovu na neho pálil István Nagy. Tentokrát si slovenský brankár s pukom poradil betónmi.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa nám aj druhá dvadsaťminútovka, ktorá ponúkla celkom pekný a rýchly hokej. Videli sme aj otvárací gól tohto stretnutia, keď sa v 34. minúte presadil Hrušík.
    Posledná časť hry sa začne približne o 16:28.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:10
    Začala sa nám posledná tretina. Hráči Csíkszeredy ju zahajujú presilovou hrou.
     
    40:33
    Ivo Kotaška sa do puku na modrej čiare tvrdo oprel, no jeho zakončenie skončilo ešte pred bránkoviskom, kde bol zhluk viacerých hráčov.
     
    40:59
    Hráči Csíkszeredy sa dopustili zakázaného uvoľnenia. O päť sekúnd sa už bude hrať v hre piatich proti piatim.
     
    41:37
    Samuel Petráš vystrelil od modrej čiary, no jeho zakončenie dokázal brankár Ruczuj zachytiť a prerušiť hru.
     
    42:08
    Slovenským mladíkom sa teraz nevydaril prechod do útočného pásma a dopustili sa postavenia mimo hry.
     
    42:30
    Lukáš Komárek strieľal z vrchnej časti pravého kruhu, no jeho zakončenie brankár Godla vyrazil s prehľadom.
     
    43:01
    Patrik Koyš sa z rohu klziska agresívne natlačil až pred bránkovisko a blafákom zakončoval, no gólman Ruczuj bol bezchybný!
     
    43:54
    Giľak nahadzoval od modrej čiary, no jeho zakončenie zrazil jeden z obrancov Csíkszeredy. O malú chvíľu na to, sa dopustili hráči rumunského celku icingu.
     
    44:13
    Marco Hochel nebezpečne nahodil puk od modrej čiary, Ruczuj nebol so zákrokom stopercentný a puk mu vypadol do opusteného priestoru bránkoviska, no tam nebol ani jeden hráč slovenskej dvadsiatky, ktorý by túto strelu dorazil do prázdnej brány!
     
    45:20
    Dominik Briestenský zrýchlil po pravom krídle a s pukom sa natlačil až do samostatného zakončenia, no jeho blafák na bekhend vychytal brankár Ruczuj naozaj bravúrne!
     
    45:21
    Alpár Salló sa previnil seknutím. Presilová hra pre Slovákov.
     
    46:14
    Briestenský sa snažil tečovať nahodený puk od Fekiača, no svojou hokejkou nezastihol letiaci puk.
     
    46:37
    Briestenský teraz z rohu klziska našiel pred bránou ideálne postaveného Frederika Fekiača, no ten z prvej mieril len do výstroje gólmana Gellérta Ruczuja.
     
    47:24
    Jakub Mendrej ešte nahadzoval v posledných sekundách presilovej hry na bránu, ale Ruczuj puk s prehľadom vyrazil. Následne už vylúčený hráč Csíkszeredy naskočil na ľad.
     
    47:55
    Geréb sa snažil z pravej strany od pravého kruhu načasovať prihrávku pred bránu, kde hľadal Tamása Birá, no ten puk netrafil.
     
    48:15
    Attila Geréb sa dostal do brejkovej pozície a smeroval sám na brankára Denisa Godlu, no ten jeho strelu bravúrne a krásne pre oko diváka zachytil do svojej lapačky, keďže predviedol nádherný semafor!
     
    48:36
    Bors nahodil od modrej čiary na bránu, Godla vyrazil pred seba, tam stál Niklas Sjölund, no ten dorážal len do Godlovych betónov!
     
    49:05
    Csíkszereda si zahrá presilovú hru. Peter Galis odchádza na trestnú lavicu za krošček.
     
    49:21
    Nagy nahodil na bránu, Godla puk nezachytil do lapačky, no sám tým bol presvedčený, puk sa ocitol pri tyčke, no odtiaľ ho už hráči Slovenska odpratali do bezpečia.
     
    50:24
    Mladíci skvelo "zavreli" hráčov Csíkszeredy v rohu klziska a následne puk získal Hrušík, ktorý ho aj odpálil cez všetky čiary.
     
    51:05
    Tibor Papp v závere presilovky ešte zbrklo napálil od modrej čiary zadný mantinel. O dve sekundy naskočí hráč slovenskej dvadsiatky na ľad.
     
    51:17
    Ferenc Bors nahadzoval od modrej na bránu, tečovať sa podarilo len Zsomborovi Molnárovi, ktorý pripísal na konto Godlu ďalší zákrok.
     
    51:59
    Matúš Sukeľ bol v strednom pásme odstavený a pýtal si faul, no hlavný rozhodca mu nevyhovel.
     
    52:44
    Mladíci chvíľu podržali puk v útočnom pásme, no posúvali si ho iba po rohoch klziska a za bránou a nepodarilo sa im ho dostať pred bránu a tým pádom zakončiť.
     
    53:34
    Za bránou Csíkszeredy sa strhla obrovská bitka, do ktorej bol zapletený Koyš, ktorý dorazil strelu od Skalického do brány, na čo sa hneval aj brankár Ruczuj, ktorý vletel do Koyša taktiež, ale nedostal priestor. Tresty sú udelené takto: Skalický, 2 minúty hrubosť, Koyš 2 minúty seknutie, Papp 2 minúty údery a Bors 2 minúty údery.
     
    54:53
    Patrik Bačik asi 10 sekúnd čakal za bránou, kým mu niekto nabehne v strednom pásme, napokon ho napadol útočník Csíkszeredy, no šikovný obranca Slovenska dokázal puk vyviesť za pomoci spoluhráčov do útočnej tretiny.
     
    55:31
    Attila Biró si teraz tiež chvíľu riešil účet so Skalickým, no napokon to bola len krátka výmena názorov. Pokračuje sa vhadzovaním v strednom pásme.
     
    55:58
    Komárek vypálil od modrej čiary, no jeho prízemná strela bola nepresná.
     
    56:39
    Giľak pekne z pravého kruhu našiel pred bránou Sukeľa, ktorý sa snažil pootočiť sa, keďže bol v jazde vzad, ale napokon mu Ruczuj puk vypichol.
     
    57:50
    Hráči rumunskej Csíkszeredy si nerozumeli v rozohrávke a dopustili sa icingu.
     
    57:56
    Bačik sa v obrannom pásme zrazil s Attilom Biróm, no napokon sa títo dvaja nepustili do potýčky, čo sme radi.
     
    58:33
    Slovensko dalo gól!
    Mladíci strieľajú v závere tretiny druhý gól! Koyš získal puk na modrej čiare, posunul sa na pravý kruh pri mantineli a vtedy vzdušnou prihrávkou našiel pred bránou rozbehnutého PAVLA SKALICKÉHO, ktorý bekhendom z prvej trafil prihrávku pomedzi nohy brankára Ruczuja!
    Asistenciu si pripísal Patrik Koyš.
     
    58:49
    Matúš Sukeľ odchádza na trestnú lavicu. Csíkszereda má oddychový čas.
     
    58:49
    Csíkszereda bude hrať presilovú hru až o dvoch hráčov, keďže Ruczuj opúšťa bránu!
     
    59:03
    Sjölund vystrelil z ľavého kruhu, no Godla puk bezpečne prikryl do svojej výstroje.
     
    59:16
    Sjölund hľadal spoza brány pred bránkoviskom svojich spoluhráčov, ale prihrávka skončila len u brankára Godlu.
     
    59:40
    Lukáš Tábi získal puk po nevydarenej strele od modrej čiary, hodil si ho dopredu, následne strieľal, ale jeho zakončenie bolo zblokované na ochrannú sieť. Ruczuj sa vracia do brány.
     
    59:45
    A je rozhodnuté. Na trestnú lavicu odchádza Zsombor Molnár, ktorý dostáva dve plus desať minút za podrazenie a nešportové správanie.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Skončil sa nám zápas, budú nasledovať ešte samostatné nájazdy o pomocné body.
     
    Ako prvý ide Peter Galis.
     
    Galis si skúšal puk dať pomedzi nohy a zakončiť, no brankár Ruczuj mu puk vypichol. Ide Tamás Biró.
     
    Biró prekvapil brankára Godlu strelou pod lapačku, 1:0. Na nájazd ide Hrušík.
     
    Lukáš Hrušík vykonal blafák na bekhend, no neprekonal Ruczuja. Za súpera ide Tranca.
     
    Daniel Tranca si premiešal puk v medzikruží a strelou ku ľavej žrdke prekonal Godlu.
     
    Tábi nepremenil nájazd na bekhend. Za domácich ide Mátyás Biró.
     
    Biró skúšal známu Forsbergovu kľučku, no tá nezapôsobila na Godlu.
     
    Na nájazdy tak zvíťazil tím Csíkszereda výsledkom 2:0 a pripíše si jeden bod do tabuľky.
     
    Najlepším hráčom slovenskej reprezentácie sa stáva Patrik Koyš.
     
    Za Csíkszeredu je to Tamás Biró.
     
    Vážení športoví priatelia, skončilo sa nám stretnutie medzi HSC Csíkszeredou a slovenským výberom, v ktorom naši mladíci zvíťazili 0:2 po góloch Hrušíka v druhej tretine a Skalického v závere zápasu. Slovensko si tak do tabuľky pripíše tri body a Csíkszereda získala jeden bod za víťazstvo v nájazdoch.

    Neodchádzajte, už o šiestej začína zápas medzi domácim HK Poprad, ktorý si zmeria sily s rakúskym celkom HC Steeleers Kapfenberg.

    Zatiaľ dovidenia a ďakujem za pozornosť pri sledovaní tohto zápasu. (17:09:32)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 34. Hrušík (Briestenský, Petráš), 59. Skalický (Koyš)


    HSC Csíkszereda: Ruczuj (Kožuch) – Papp ("C"), Komárek – Bors, Kotaška – Salló, I. Nagy – Gecse, Pál – Farkas, Geréb, Mihály – Sjölund, Zsombor Molnár ("A"), Tranca – M. Biró, T. Biró ("A"), A. Biró – Hildebrand, Rokaly
    Tréner: Christer Dreberg

    Slovensko U20: Godla (Škorvánek) – Hochel, Holenda – Pavúk, Jendroľ – Vadovič, Bačik ("A") – Mendrej, Fekiač – Koyš, Sukeľ, Skalický ("A") – Tábi, Kabáč, Giľak – Galis, Rehák ("C"), Danišovský – Briestenský, Petráš, Hrušík – Novák
    Tréner: Ernest Bokroš

    Rozhodčí: Vladimír Snášel – Ľudovít Šoltés, René Šoltés
    bahis siteleri