Česko – Rusko 1:0 (kon.)
konec
Česko
1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Rusko
Pátek 22.08.2014, 18:00 • Zimní stadion Slaný • Reprezentace žen do 18 let
Partner:
     
    České hokejistky ještě ve středovém kruhu pogratulovaly k 17. narozeninám Michaele Jančové. Tímto se ke gratulaci přidávám i já a zítra se s Vámi těším ze Slaného na počtenou u druhého zápasu ženských reprezentací do 18 let Česka a Ruska. Startujeme znovu v 18 hodin! (20:03:14)
     
    Je konec, naše juniorky neproměněné šance ze závěrečné přesilovky nemusí mrzet! V prvním zápase nové sezóny 2014/15 si připisují fotbalové vítězství 1:0, o které se postaral gól Kristýny Pátkové z 29. minuty a také bezchybný výkon brankářky Kateřiny Zechovské. Ve svém půlkruhu dnes byla opravdu neprůstřelná!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Ruská gólmanka betonem zasahuje i proti tečované střele od modré čáry.
     
    59:28
    Martina Mašková už mohla definitivně rozhodnout, také ona se s kotoučem dostala z úhlu až před brankoviště. Bekhendem ale Tarakanovovou nepřekonala!
     
    59:10
    Škoda! Michaela Pejzlová vyjela od hrazení až mezi kruhy, ale její střela byla zablokovaná.
     
    58:57
    Minutu a tři sekundy před koncem třetiny získáváme pásmo, Tarakanovová musela podržet nahození.
     
    58:21
    Sborná se o šanci vyrovnat připravuje úplně sama, je tady další vyloučení. Daria Seredinová (RUS) je vyloučena za nedovolené bránění, takhle už musíme zápas v klidu dohrát!
     
    57:58
    No, teď byl v naší třetině docela chaos a málo chybělo Bolgarevové, aby se dostala do ještě lepší šance. Rusko je kompletní.
     
    57:24
    Rusky se tak vydaly dopředu ve dvou, střílela Bolgarevová. Českou síť sice rozvlnila, ale jenom z boku.
     
    56:26
    Rozehrávka se teď našemu týmu až tolik nedaří. Příliš se dopředu nežene, přestože hraje v početní výhodě.
     
    55:51
    Forčekující Rusky se dopustily útočného faulu, což je pro nás hodně dobrá zpráva. Natalia Zimenková (RUS) pyká za hákování.
     
    55:16
    Zase se puk motal v ruské třetině, jenže opět ho žádná z našich hráček nestačila pořádně získat, aby z toho něco mohlo být.
     
    54:39
    Teď už je přesilovka minulostí, čas ubíhá hodně rychle. To ale začne víc vadit našim protivnicím.
     
    53:59
    Ne, bohužel se nám nedaří dostat ke střele. Druhou přihrávku vždy některá z Rusek zablokuje.
     
    53:12
    Češky dokázaly zachytit ruské vyhození a ještě zůstaly v pásmu, Rachimovová pak už ale poslala puk do naší třetiny.
     
    52:36
    Dvě dobrá střídání, a hned je tady zase faul na druhé straně. Anastasia Čisťjakovová (RUS) je vyloučena za hákování.
     
    52:15
    Elitní obránkyně Michaela Jančová to vzala na sebe, vykroužila od hrazení a z velkého úhlu hledala skulinu v bráně. Ale nenašla.
     
    51:19
    Ofsajd českého týmu. Rusky jsou teď hodně aktivní, hýří pohybem. Snad se ale po ubráněném oslabení zase zvedneme, protože sborná umí být opravdu hodně nebezpečná.
     
    50:08
    Česká defenzíva se teď předvedla ve výborném světle. I dohrávané klasické oslabení je minulostí, důležitý moment jsme přestáli bez úhony.
     
    49:28
    To nejhorší naše juniorky přežily, už jsme ve čtyřech.
     
    49:01
    Kateřina Zechovská je zatím nepřekonatelná, její zásluhou pořád vedeme! Na druhé straně pak vybojovala puk Mašková, která ušetřila cenné vteřinky.
     
    48:07
    Pozor na to. Rozhodčí vylučují Kateřinu Bukolskou (CZE) na dvě minuty za vyhození kotouče a jdeme do tří.
     
    48:07
    Rusky hrají výbornou přesilovku, ale naše hokejistky zkrátka nechtějí inkasovat! Nejdřív se obětavým zákrokem blýskla Martina Zedníková, pak velkou šanci soupeřek musela zastavit přímo Kateřina Zechovská.
     
    47:23
    Vyloučení se dnes střídají v naprosto pravidelném rytmu, teď to bohužel znamená menší trest pro naši stranu. Za podražení pyká Dominika Forejtová (CZE).
     
    47:10
    Stejně tak Klára Hymlárová udělala to nejlepší, co mohla, ale její střelu z levé strany žádná spoluhráčka na dorážku nedojela.
     
    46:10
    Tísněná Kristýna Pátková se před brankovištěm otočila kolem své osy a pálila bekhendem. Střelu mezi betony si však Tarakanovová pohlídala.
     
    45:38
    Jako by nás to ale nabudilo k další aktivitě. Na Tarakanovovou zle dotírala Mašková, pak od modré střílela Zedníková.
     
    44:57
    Tak tohle bylo hodně nepříjemné, puk se od naší obránkyně odrazil nic netušící Zechovské pod nohy a válel se na brankové čáře. Zechovská ho ale stačila zalehnout a i když jí puk ještě vyjel zpod těla, dojíždějící Ruska ho nedokázala došťouhnout do sítě.
     
    43:52
    Druhá polovina přesilovky se nám nepovedla a Rusky jsou teď kompletní.
     
    43:10
    Další útočné snahy českého výběru zastavuje zakázané uvolnění.
     
    42:42
    Dalším pokusem se zkoušela prosadit Michaela Jančová, tady byl záměr podobný. Opět ale zasáhla Tarakanovová, i když puk musela krotit docela nejistě.
     
    42:13
    Kateřina Bukolská zamýšlela střelu z pravého kruhu na teč či na dorážku, ani k jednomu se ale její spoluhráčka nedostala.
     
    41:52
    A nejen to, vzápětí získáváme možnost třetí přesilové hry. Anastasia Čisťjakovová (RUS) je vyloučena za podražení.
     
    41:27
    To už je nyní minulostí. Nahození od modré čáry donutilo Tarakanovovou zasáhnout, náš tým bude moci srovnat lajny.
     
    40:33
    Češky chybovaly a k puku se dostala Čisťjakovová, její střela se ale naštěstí zastavila o brusli obránkyně. Dohráváme oslabení z druhé třetiny.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Příběh druhé části byl té první hodně podobný. České juniorky se pozvolna dostaly na koně, převahu využily k úvodní brance a také k pokračujícímu tlaku. Ten ale v další gól nepřetavily a pak naopak měly dost práce s udržením nuly na kontě. Jak tenhle vyrovnaný zápas dopadne?

    Třetí třetina začne přibližně v 19:28.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:30
    Bolgarevová si nečekaně vybruslila z úhlu až do střelecké pozice. Zechovskou si vytáhla z brány, naše gólmanka se ale stačila vrátit a se štěstím zasáhnout.
     
    38:59
    Stejně jako v závěru první třetiny, i teď je tady český faul, který pro nás může znamenat velkou nepříjemnost. Barbora Patočková (CZE) je vyloučena za podražení.
     
    38:29
    Závěr třetiny je hodně zajímavý, teď měla blízko ke skórování zase Pejzlová. Ruská brankářka si zákrokem nebyla jistá, ale první útok toho využít nedokázal.
     
    37:48
    Další práce pro Katku Zechovskou. Levé křídlo svědčilo i Natalii Zimenkové, která vystřelila přes hráčku a pak si ještě najela na dorážku. Zechovská ale předvedla tygří skok, kterým kotouč zastavila.
     
    36:48
    Ruskám se teď podařilo českou hru trochu nabourat, zpevnily střední pásmo a také nebezpečně napadají.
     
    35:51
    A mohlo být naopak vyrovnáno, Vodopjanovová se prohnala jako rychlík po levém křídle. Můžeme být rádi, že zákrok na ni neposoudila paní rozhodčí jako nedovolený.
     
    35:10
    Krásná akce prvního útoku, Mašková vyslala nenápadným pasem do šance Pejzlovou. Ta ale tváří v tvář na ruskou gólmanku nevyzrála.
     
    34:47
    Klára Hymlárová kvedlala s pukem za brankou a chvíli váhala, co má udělat. Nakonec vyjela před branku, ještě byla ale pořád ve velkém úhlu, aby Tarakanovovou překvapila.
     
    33:45
    Česká reprezentace je v posledních minutách viditelně lepším týmem a dokáže Rusky přidusit pod slušným náporem. Další gólové šance ale nepřicházejí.
     
    32:54
    Michaela Pejzlová dvakrát získala kotouč za brankovou čarou, podruhé už se jí povedlo najít spoluhráčku, která mohla vystřelit. Katka Bukolská mířila na druhou tyčku, kde ovšem našla jen lapačku Valerie Tarakanovové.
     
    32:15
    O kotouč se chvíli bojovalo u mantinelu v ruském pásmu, nakonec na něj upadla jedna z českých hráček a rozhodčí vykazují hru do neutrální zóny.
     
    31:41
    Druhá česká formace už nutně potřebovala vystřídat, což teď konečně může. Navíc získala útočné pásmo.
     
    31:07
    Jako by mě naše soupeřky slyšely, krátce po založení útoku se natlačily do brankoviště. Naše hokejky ale byly silnější a kotouč odpálily do bezpečí.
     
    29:58
    Vstřelený gól dodal našim hokejitskám odvahu, teď je jich dál plné útočné pásmo.Takhle by to určitě šlo, ale je potřeba se neustále tlačit do střel. V tom se mi zdá, že za Ruskami trochu zaostáváme.
     
    28:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Skoro půlku zápasu jsme čekali na gól, který přichází na české straně! Rusky na modré čáře osudově zaváhaly a když KRISTÝNA PÁTKOVÁ vybojovala kotouč, bylo z toho přečíslení tři na jednu. Pátková se ho rozhodla vyřešit střelou a ukázalo se to být správným řešením, zamířila totiž přesně do druhého růžku a Češky se ujímají vedení – 1:0! Bez asistence.
     
    28:03
    Hned po buly zkusil první útok něco, co jsme už viděli. Z pravého křídla si pro puk dojela Michaela Pejzlová a okamžitě vypálila. Bohužel jen brankářce do hrudi.
     
    28:00
    Po zakázaném uvolnění přišlo to samé co minutu zpátky, Tarakanovová přikryla nahození, které Češky dojížděly.
     
    27:33
    Drobná Alsu Rachimovová jako první dojela ruské vyhození a icing se nepískal. Češky ale zvládly v rohu pásma vytvořit valnou hromadu a alespoň si vynutit přerušení hry.
     
    27:05
    Její oponentka Valeria Tarakanovová už ano, ale stačilo ji pohlídat navštívenku ze středního pásma a zadržet ji pod rukavicí.
     
    26:20
    Národní výběr teď v rozehrávce dvakrát zaváhal a měl namále. Ruské juniorky toho ale využít nedokázaly a Zechovská nakonec neměla práci.
     
    25:26
    Tlačí zase Češky. Mašková vybojovala kotouč a mohla ještě kousek dopředu jet, rozhodla se však pro střelu. Ta druhý kout ruské branky minula.
     
    24:32
    Faljakovová si klepla o přihrávku, a taky že ji od své obránkyně hned dostala. Do útočného pásma ale vpadla příliš rychle a byla zastavena viditelným ofsajdem.
     
    23:44
    Paradoxně teprve až když hrály Rusky kompletní, přišla kombinace Pátkové s Patočkovou, kterou druhá jmenovaná zakončovala. Z úhlu ale nenašla mezírku v postoji Tarakanovové.
     
    22:57
    Nevýrazná přesilovka českého týmu pokračuje, teď musíme začít zase od Zechovské.
     
    22:06
    Sborná se osvobozuje, zatím jsme ještě nevystřelili na branku. A to se góly dávají těžko.
     
    21:27
    Netrvalo dlouho, než přišel další nedovolený zákrok, ale zase pro změnu na ruské straně. Daria Seredinová (RUS) si odpyká menší trest za vražení na hrazení a jdeme na druhou přesilovku.
     
    20:58
    Martina Mašková se pak vydala napadat ruskou rozehrávku a uspěla, jenže to už musela vystřídat.
     
    20:23
    Češky jsou kompletní, hraje se ale opět v jejich obranném pásmu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    České juniorky tedy mají za sebou prvních dvacet zápasových minut v nové sezóně. Nebyla to úplně špatná podívaná, po oťukávacím startu se nám v ruském pásmu docela zalíbilo. Pak se ale začaly osmělovat Rusky, které byly lepší ve druhé polovině třetiny.

    V úvodu druhé části bude český tým ještě dohrávat šest sekund v oslabení. Věřme, že pak už začnou padat góly.

    Druhá třetina začne přibližně v 18:45.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:45
    Uff. Ruská kapitánka Rachimovová obkroužila ležíci hráčku a posílala puk napříč brankovištěm, ale bojující dvojička ho zablokovala a třetí Ruska nemohla střílet.
     
    19:13
    Češky se následně dokázaly osvobodit, ale teď už je tady zase nápor sborné. Puky létají kolem branky hodně rychle.
     
    18:31
    Rusky jsou při chuti, Bolgarevová se nebála vypálit ani z velkého úhlu. Beton Zechovské byl ale rychlý a dorážky zablokovaly její parťačky v obraně.
     
    18:06
    A tam nejspíš také zůstane. Za nedovolené bránění je totiž vyloučena Kristýna Pátková (CZE) a také český výběr si poprvé vyzkouší hru ve čtyřech.
     
    17:45
    Čárová rozhodčí nám teď odpusila ofsajd, bohužel toho náš útok nedokázal využít a hra se přesouvá před Zechovskou.
     
    17:16
    V samotném závěru početní výhody nevyšla teč ani Pejzlové, a to už je ruský celek v plném počtu. Češkám je následně odpískán ofsajd.
     
    16:40
    Vzápětí od modré čáry prudce vypálila Anna Zíková, puk se ještě snažila tečovat Barbora Patočková před brankářkou. To se jí ale nepovedlo, protože to byla opravdu parádní rána, kterou musela gólmanka krotit napodruhé.
     
    16:02
    Tak nakonec přišla zajímavá možnost. Mezi kruhy se k puku dostala Michaela Pejzlová, ale střela ji bohužel nesedla a doskákala do náruče Tarakanovové.
     
    15:49
    Zatím to ale našim hokejistkám příliš nelepí, Rusky je teď vyhánějí zpátky do obranného pásma.
     
    15:01
    Je tady první vyloučení zápasu. Margarita Dorofejevová (RUS) si odpyká menší trest za krosček.
     
    14:43
    Nádherná akce Kláry Hymlárové! V souboji jedna na jednu zvolila dobrou střelu před obránkyni a protože Tarakanovové kotouč vypadl, Hymlárová ho dokonce ještě v pádu dorážela. Gólmanka ale zabránila naší radosti.
     
    14:15
    Teď je důležité hru zklidnit a zase spustit útočnou aktivitu.
     
    13:28
    A do třetice ruská dvaadvacítka, která je zatím z kádru sborné nejaktivnější. Střela ze střední vzdálenosti měla hodně nepříjemné parametry, ale Zechovská ji zvládla zkrotit.
     
    12:30
    Tak i naše soupeřky umí v útočné třetině předvést rychlou kombinační akci. Teď na jejím konci stála znovu Bolgarevová, která zblízka trefila boční kontstrukci, nebo možná dokonce tyč! Puk naštěstí zůstal Zechovské pod betonem.
     
    11:49
    Tereza Topolská přesto stihla ještě útočný výpad a dvě Rusky s ní měly plné ruce práce. Její akce ale bohužel skončila u mantinelu, a pak už skončila i její šichta na ledě.
     
    11:18
    Teď je z toho ovšem zakázané uvolnění a Jan Fidrmuc nemůže své hráčky vystřídat.
     
    10:48
    AKtuálně mají domácí barvy navrch. Musí ale dávat pozor na zadní vrátka, aby nepřišla další hrozba jako před chvílí.
     
    09:44
    Útočný tanec už zase rozjíždí náš elitní útok Pejzlová – Bukolská – Mašková. Prostřední jmenovaná se natahovala po puku, který k ní vyjel do dobré pozice, ale do odkryté brány ho poslat nestihla.
     
    08:51
    Zrovna ve chvíli, kdy český tým zamkl svého soupeře, zaváhala naše obránkyně a Polina Bolgarevová se vydala do brejku. Na Zechovskou zkusila bekhendovou kličku, brankářka se ale roztáhla po čáře a šanci skvěle zastavila!
     
    08:31
    Tahle akce dodala kuráž i druhé formaci, teď se také z pravé strany pokusila soupeřku překvapit Bára Patočková.
     
    08:10
    Hned po buly se jako hladové vlčice vrhly do brankoviště Mašková s Pejzlovou a podařilo se jim puk protáhnout pod výstrojí Tarakanovové. Zastavil se ale pět čísel před brankovou čarou, to je obrovská smůla!
     
    07:49
    Hra se začíná docela rozjíždět, teď poslaly kotouč přes všechny čáry naše soupeřky a střídající hráčky se musí vrátit na lavičku.
     
    07:04
    Ale to jen na chvilku, než Rusky přejely do rychlého kontru. Střelu z levé strany dorážela Margarita Dorofejevová, naše brankářka ale byla daleko z brány a úhel ji výtečně zmenšila.
     
    06:31
    Topolská s Patočkovovou ukázkově zabojovaly a ještě se dokázaly udržet v pásmu.
     
    05:54
    Teď má zase mírně navrch náš výběr, ale jsou to zatím opravdu spíš jen záblesky.
     
    05:19
    Michaela Pejzlová nakonec dostala kotouč mezi kruhy, jenže v tísni ji nezbylo než vypálit bekhendem. A to si Tarakanovová pohlídala.
     
    04:53
    Český národní tým se ocitl pod mírným tlakem, ale teď je na ledě zase první formace, která se snaží odpovědět.
     
    04:14
    Bolgarevová vrátila od brankové čáry dozadu Zubokové, jež pálila z první. Druhou tyčku naštěstí pro náš výběr těsně minula, i když se sluší říct, že by tam Zechovská byla.
     
    03:20
    Forčeking sborné teď málem přinesl úspěch, naše bojovnice ale situaci nakonec zvládly a mohly vyvézt puk do bezpečí.
     
    02:41
    A na druhé straně zvolila Maria Naděždinová úplně individální řešení. Protáhla se mezi dvěma Češkami a pak slušným pokusem donutila Kateřinu Zechovskou k prvnímu zákroku.
     
    02:01
    První střelu na bránu vyslala od modré čáry Debora Bartošová. Před brankářkou clonily její spoluhráčky, Tarakanovová se tak měla co činit. Situaci ale zvládla.
     
    01:22
    Zatím se o kotouč bojuje spíš ve středním pásmu. Není divu, na startu úvodního zápasu sezóny.
     
    00:32
    České hokejistky se ubránily prvnímu útoku Rusek, Michaela Pejzlová pak zavezla puk do pásma. Potřebovala ale vystřídat.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hokejistky obou týmů vyslechly hymny a předvedly nám své pokřiky. Ten ruský musel být slyšet až do Karlových Varů.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Zechovská (Jandová) – Jančová, Zedníková, Zíková, Holá, Bartošová, Kosinová, Vozdecká, Cornová – Pejzlová, Bukolská „C“, Mašková – Topolská, Pátková, Patočková – Jůzková, Hymlárová, Forejtová – Bucifalová, Chadimová, Němcová. Trenér: Jan Fidrmuc.

    Rusko: Tarakanovová (Kondakovová) – Zuboková, Rodnovová, Jumagužinová, Těreškinová, Klimkinová, Naděždinová, Bobrovová, Čisťjakovová, Zenčenková, Dorofejevová, Kanajevová, Rachimovová „C“, Seredinová, Vodopjanová, Faljachovová, Novopolcevová, Mamonovová, Korotkichová, Bolgarevová, Dobrodějevová, Zimenková. Trenér: Alexandr Uljankin.

    Rozhodčí: Malá – Novotná, Dopitová.
     
    Co letos čeká naše juniorky? Hodně těžká práce a obrovská výzva. Mimořádně silný ročník 1996, který se hlavním podílem postaral o zisk vytoužených bronzových medailí na březnovém mistrovství světa v Budapešti, už může pokračovat pouze v A-týmu a teď je řada na třech následujících ročnících. I tenhle tým ale bude mít svou sílu.

    Nejzkušenější hokejistkou v jeho středu je Michaela Pejzlová, působící v zámoří, své schopnosti mohou nabídnout také další děvčata. Pejzlová společně s Kateřinou Bukolskou, Michaelou Jančovou a Annou Zíkovou dostaly pozvánku rovněž na kemp seniorské reprezentace, kterou čekají příští týden také tři utkání s Ruskem – ovšem ve Znojmě.

    Ročník 98 v loňské sezóně vstoupil do juniorské kategorie velmi dobře, kromě zmiňované Zíkové se můžeme těšit třeba na výkony někdejší kapitánky výběru U15 Martiny Maškové nebo brankářky Kateřiny Zechovské. Té by měla patřit role jedničky. Druhou gólmankou na kempu je Denisa Jandová, která o víkendu prožije svůj debut v osmnáctce, stejně jako ostatní hokejistky ročníku 99.
     
    Příjemný páteční den. Zatímco mužské mládežnické kategorie už mají své první zápasy v nové sezóně za sebou, všechny ženské výběry to teprve čeká. Pokud nepočítáme úvodní kemp individuálních dovedností, výběr do 18 let zahajuje ročník tradičním trojzápasem s Ruskem ve Slaném. Dnes nás čeká jeho první část.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 29. Pátková


    Česko: Zechovská (Jandová) – Jančová, Zedníková, Zíková, Holá, Bartošová, Kosinová, Vozdecká, Cornová – Pejzlová, Bukolská „C“, Mašková – Topolská, Pátková, Patočková – Jůzková, Hymlárová, Forejtová – Bucifalová, Chadimová, Němcová. Trenér: Jan Fidrmuc.
    Rusko: Tarakanovová (Kondakovová) – Zuboková, Rodnovová, Jumagužinová, Těreškinová, Klimkinová, Naděždinová, Bobrovová, Čisťjakovová, Zenčenková, Dorofejevová, Kanajevová, Rachimovová „C“, Seredinová, Vodopjanová, Faljachovová, Novopolcevová, Mamonovová, Korotkichová, Bolgarevová, Dobrodějevová, Zimenková. Trenér: Alexandr Uljankin.

    Rozhodčí: Malá – Novotná, Dopitová.
    bahis siteleri