Třinec – Opava 2:1 (kon.) | Pardubice – Zlín 0:0 (kon.) | Vlašim – Frýdek-Místek 0:2 (kon.)
Olomouc – Znojmo 0:2 (kon.) | Táborsko – Karviná 1:1 (kon.)
konec
FK Třinec
2:1 (0:1)
Slezský FC Opava
Sobota 23.08.2014, 10:15 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2200 míst) • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Ševčík vybojoval další žlutý faul na svou osobu. Na polovině hřiště ho tvrdým zákrokem sestřelil Tomáš Matoušek (TRI).
     
    90
    V další akci už se Jaroslav Málek (TRI) neukázal v tak příznivém světle a za faul na Ševčíka obdržel žlutou kartu. Přímý kop Opavy rozehrává sám Ševčík.
     
    89
    Avizované střídání Třince je tady. Domácí střídají potřetí a je to jejich poslední změna. Ze hry odešel Martin Motyčka, nahradil ho Tomáš Matoušek.
     
    86
    Třinec se po dlouhé době podíval také dopředu a hned z toho byla velká příležitost! Málek odcentroval na levou stranu a Dedič poslal svou ránu z voleje do boční sítě!
     
    84
    Třinečtí přicházejí s druhou změnou. Hřiště opouští Ondřej Smetana, na jeho místo nastupuje Slovák René Dedič. Poslední akci Slezského FC zastavil praporek pomezního rozhodčího.
     
    82
    Třinec znovu balon v útočné fázi ztratil. Martin Motyčka (TRI) pak za hranicí pokutového území přistrčil Schaffartzika a obdržel žlutou kartu. Nebezpečný přímý kop rozehraje Ševčík.
     
    80
    V týmu Třince dochází k první změně. Odchází Pavel Malíř, kterého v posledních deseti minutách zastaví Jaroslav Málek.
     
    78
    Opava střídá potřetí a naposledy. Ze hřiště je stažen Luboš Horka, nastupuje Radim Grussmann. Do konce zápasu zbývá zhruba dvanáct minut.
     
    73
    Ševčíkův centr prolétl po zemi kolem Palečka a bez povšimnutí zamířil až do zámezí. Opava dvakrát vystřídala. Tomáše Čelůstku nahradil Tomáš Machálek, místo Petra Vavříka zaujal Jan Svatonský.
     
    68
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí početní výhodu velice rychle využívají! Během postupné kombinace se míč dostal na pravé křídlo k Malířovi, ten poslal do vápna přesný centr na PETRA JOUKLA a nejmenší hráč na hřišti se hlavou prosazuje ve druhém utkání v řadě – 2:1!
     
    62
    Tak to je zajímavý zvrat v zápase. Tomáš Mrázek (OPA) atakoval domácího Vomáčku při výkopu Palečka a obdržel červenou kartu. Za zcela zbytečný nesportovní zákrok musí Mrázek pod sprchy a Opava dohrává v desíti.
     
    60
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ceplákův centr odvrátil Metelka hlavou jen do zad spoluhráče Schaffartzika, míč se následně odrazil na střelu přímo k MARTINU MOTYČKOVI a ten z úhlu dokázal prostřelit Květona. Vyrovnáno – 1:1!
     
    57
    První kartu opavského mužstva vidí David Mikula (OPA). Zkušený obránce strčil na zem pronikajícího Joukla a zcela po zásluze vytáhl sudí Pechanec kartónek žluté barvy.
     
    45
    Druhou žlutou kartu dnešního zápasu obdržel Lukáš Kubáň (TRI). Situaci si na půlce hřiště zbytečně zkomplikoval a následně musel Ševčíka poslat k zemi. Mladý záložník Opavy tak vykoledoval již druhý žlutý faul.
     
    41
    Horkovu sraženou střelu doběhl Vavříka, chtěl si obhodit Palečka, ale ten zasáhl a míč alespoň vyrazil před sebe! Následně se k balonu dostal Mrázek a jeho dělovku z hranice tří metrů Paleček s ležícím bekem Čelůstkou s vypětím všech sil odvrátili!
     
    40
    Lisický s Jouklem vyškolili levou stranu opavské defenzivy, prvně jmenovaný našel přesným centrem Smetanu a po jeho hlavičce už se třinečtí fanoušci pomalu radovali, jenomže tygří skok předvedl brankář Květon a míč na poslední chvíli lapil!
     
    22
    Slezský FC ubránil dlouhý aut z rukou Lisického a okamžitě vyrazil dopředu. Rychlý Ševčík si kopl míč kolem Michaela Hupka (TRI) a ten ho za cenu žluté karty stáhl k zemi.
     
    14
    Ševčíkova pravačka kroutila míč přímo do branky a Paleček se musel hodně natahovat, aby nepříjemnou ránu vyrazil za branku! Další rohový kop.
     
    5
    Opava právě vstřelila branku!
    Opava otevírá skóre nádherným gólem! Metelka přihrál nenápadnou nahrávku JANU SCHAFFARTZIKOVI, ten si míč přichystal na střelu a z nějakých dvaceti metrů se nechytatelně trefil přesně do pravého horního rohu – 0:1!

    Ondřej Zoubek

    Branky: 60. Motyčka, 68. Joukl – 5. Schaffartzik

    Karty:   22. Hupka (TRI), 45. Kubáň (TRI), 82. Motyčka (TRI), 90. Málek (TRI), 90+3. Matoušek (TRI) – 57. Mikula (OPA)   62. Mrázek (OPA)


    FK Třinec: Paleček – Lisický, Vomáčka (C), Čelůstka, Kubáň – Hupka – Malíř (80. Málek), Motyčka (89. Matoušek), Ceplák – Joukl, Smetana (84. Dedič). Trenér: Marek Kalivoda.
    Náhradníci: Rohel – Velner, Voves, Matoušek, Lukáš, Málek, Dedič.

    Slezský FC Opava: Květon – Pospěch, Dvorník (C), Mikula, Čelůstka (73. Machálek) – Metelka, Horka (78. Grussmann) – Vavřík (73. Svatonský), Ševčík, Schaffartzik – Mrázek. Trenér: Jan Baránek.
    Náhradníci: Hampel – Grussmann, Neubert, Machálek, Svatonský.

    Rozhodčí: Ondřej Pechanec – Zdeněk Dobrovolný, Vít Melichar

    Diváci: 1502
    bahis siteleri