Omsk – Viťaz 8:5 (kon.) | Barys – Vladivostok 4:0 (kon.) | Jekatěrinburg – HC Slovan 1:3 (kon.)
Magnitogorsk – Atlant 4:1 (kon.) | Ufa – Chabarovsk 3:5 (kon.) | CSKA Moskva – Chanty-Mansijsk 4:3 (kon.)
Čerepovec – Dynamo Moskva 2:3 (kon.) | Kazaň – Záhřeb 4:2 (kon.) | Toljatti – Nižněkamsk 4:3 (po pr.)
N.Novgorod – Čeljabinsk 4:5 (1:2 po s.n.) | Jokerit – Soči 3:0 (kon.) | Petrohrad – Minsk 5:2 (kon.)
Riga – Jaroslavl 2:5 (kon.)
konec
Avangard Omsk
8:5 (2:4, 2:1, 4:0)
HC Viťaz Moskevská oblast
Pondělí 08.09.2014, 14:00 • Omsk Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká stopa v zápase:

    Celkový čas strávený na: Blaťák (18:59), Sobotka (22:42), Kousal (15:09), Horák (20:04)

    Kanadské bodování: Kousal (1+0), Sobotka (1+1) Horák (1+1) (20:34:38)
     
    Dámy a pánové tohle byla ukázka toho, jak má vypadát atraktivní hokej. Viděli jsme celkem třináct branek! Z toho drtivou většinou v přesilových hrách. Ve třetí periodě vedl Čechov o jeden gól, ale domácí předvedli skvělý obrat a dokázali nepřízinivý vývoj zápasu otočit z 3:5 na 8:5 a zcela zaslouženě tak vytěžili tři body. To je ode mne vše. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek dne.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:18
    Do zajímavého zakončení se propracoval Afinogenov. Toho ale vychytal nadvakrát Kostin. Následně Avangard opět osvobodil a již vyčkává konce zápasu.
     
    58:17
    Domácí pod tlakem vyhazují kus černé pryže do středního pásma. Ale i tak dokázali vystřídat a na ledě jsou čerstvé síly Omsku.
     
    57:10
    Je sympatické, že se Čechov nechce vzdát a snaží se bojovat až do samotatného konce. Třígólové manko už ale jen těžce smázne.
    ŠIROKOV - 8:5
     
    56:16
    Avangard právě vstřelil branku!
    O vítězi dnešního zápasu je definitivně rozhodnuto. I tuto početní výhodu celek Omsku využívá. Domácí se dostali do rychlíého přečíslení, v němž Sobotka našel přesným pasem SERGEJE ŠIROKOVA,k terý poté poslal puk s velkým přehledem k bližší tyči. Asistence: Vladimír Sobotka.
     
    55:33
    Přesilová hra se Viťazu vůbec nedaří, ba co víc. Skončí ještě dřív, protože Afinogenov podrazil Ljamina. Bude se tak krátce hrát ve čtyřech.
     
    53:42
    Jedna z šancí pro Čechov snížit. Lemtjugov fauloval, když trefil protihráče vysokou holí a dostane za to menší trest.
    IVANOV - 7:5
     
    53:22
    Avangard právě vstřelil branku!
    Dvojnásobnou přesilovou hru ale Omsk nakonec přeci jen využil. U levé tyče zůstal nepokrytý ANDREJ IVANOV, jenž sice nejprve napálil beton gólmana, ale poté se dostal k dorážce ve které se ani s obráncem za zády nemýlil a puk poslal za záda Sateriho. Asistence: Tom Wandell, Vladimír Pervušin.
     
    53:03
    Ale hosté tuto situaci zvládli skvěle a následnou ránu Kalinina dokázal Sateri bez větších potíží pokrýt.
     
    52:32
    Od modré vypálil Pivcakin, nicméně jeho rána byla zablokována. Jeden z hostujících hráčů má ale zlomenou hůl! Čechov tak hraje v podstatě ve dvou!
     
    52:04
    Aby těch vyloučení opět nebylo málo, tak na hostující straně putuje za sekání Seleznjov na trestnou lavici. Domácí hrají v pěti proti třem!
     
    51:30
    Celek Omsku se pokouší vstřelit branku, která by pravděpodobně rozhodla, ale zatím se soupeř v oslabení dobře brání.
     
    50:58
    Přichází další vyloučení na hostujícící straně. Provinil se Kokšarov držení a Čechov tak bude čelit dalšímu oslabení.
     
    50:03
    Pěrežogin už už zvedal ruce, když jeho rána orazítkovala tyč. Domácí hráč si ale myslel, že poté puk zamířil za brankovouu čáru, ale nebylo tomu tak. Rozhodčí na tuto situaci dobře viděl a proto ani nevolal videorozhodčímu.

    Martin Doležal

    Branky a nahrávky: 6. Kalinin (Popov), 13. Kalinin (Blaťák, Gustafsson), 28. Gustafsson, 38. Sobotka (Širokov), 42. Paršin, 48. Širokov (Paršin), 54. Ivanov (Wandell, Pervušin), 57. Širokov (Sobotka) – 2. Kousal (Afinogenov), 8. Kampe (Cyganov, Horák), 10. Horák (Grebeškov), 17. Chackij (Tulupov), 37. Cyganov


    Avangard Omsk: Barulin (10. Kostin) – Kuljaš, Pivcakin, Ljamin, Gustafsson, Blaťák, Vasiljev, Dervuk – Kalinin (C), Popov, Pěrežogin – Sobotka, Širokov, Paršin – Lemtjugov, Wandell, Berdnikov – Pervušin, Kurjanov, Semjonov.
    HC Viťaz Moskevská oblast: Sateri – Porseland, Grebeškov, Seleznjov, Golovkov, Kudinov, Berdjukov, Verešagin, Tulupov – Cyganov, Horák, Kempe – Kousal, Afinogenov (C), Zjazov – Soloduchin, Koroljov, Jakubov – Kokšarov, Vyglazov, Chackij.

    Rozhodčí: Naumov, Ronn – Matjuša, Otmachov

    Diváci: 6270
    bahis siteleri