Novosibirsk – Ufa 3:1 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Riga 5:2 (kon.) | Toljatti – Jokerit 1:2 (kon.)
Nižněkamsk – Petrohrad 1:5 (kon.) | Soči – Magnitogorsk 1:2 (kon.) | Dynamo Moskva – Jekatěrinburg 4:2 (kon.)
Viťaz – Kazaň 2:3 (po pr.)
konec
HK Soči
1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Metallurg Magnitogorsk
Pátek 19.09.2014, 17:00 • Ledový palác Bolšoj • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa

    Tomáš Pöpperle (SOC) – do utkání nezasáhl

    Jan Kovář (MET) 0+0, čas na ledě: 19:49, 0 střel (19:18:43)
     
    Je dobojováno. Ve třetí části Metallurg zužitkoval svou převahu a vsítil rozhoující branku. Autorem šťastné trefy se stal Vladislav Kameněv. Domácí se snažili, ovšem v rozhodujících fázích chyběla Soči potřebná individuální kvalita. Přesto se svým soupeřem odehrál nováček Kontinentální hokejové ligy důstojnou partii. Magnitogorsk tak zvítězil v Soči těsně 2:1. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 25:32
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Soči sází vše na jednu kartu, Gavrilov míří z branky!
     
    59:21
    Stále trvá pobyt Magnitogorsku v útočné třetině. O vítězi je nejspíše rozhodnuto.
     
    58:46
    Metallurg betonuje puk v rohu útočného pásma, což mu momentálně stačí. Soči je bezradné, vůbec nestíhá se svým sokem bruslit.
     
    58:18
    Soči se nedá upřít snaha, ovšem Magnitka se brání v naprosté pohodě. Momentálně se domácí brzdí sami, další postavení mimo hru, po němž se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    57:20
    Domácí neútočí, ba naopak. Nadále jsou sevření a čelí jedné ráně za druhou. Nyní si ale Magnitogorsk přiliš nerozumněl, nepřesný pas znamená zakázané uvolnění a vhazování před Košečkinem.
     
    56:13
    Oskar Osala se natahoval po přihráce Pareho, leč marně. Domácí ukořistili kotouč, s nímž se poté vydali kupředu. Ofenziva Soči však neměla dlouhého trvání, nováček KHL se nemůže výrazněji prosadit.
     
    55:07
    Ščerbina objel branku, povyjel do střelecké pozice a vypálil. Košečkin ale výtečným zákrokem nedopustil vyrovnání. Hrát tak může opět Metallurg, jehož protiofenzivu ale zastavuje postavení mimo hru.
     
    54:39
    Andre Petersson se prohnal až do slibné střelecké pozice, z níž však nechal vyniknout Košečkina. Hostující brankář si tak připsal další úspěšný zásah. Poté raději ponechal kotouč ve své moci.
     
    53:41
    Soči se nyní osvobodilo pouze za cenu zakázaného uvolnění, vhazovat se tak bude opět před Gavrilovem, který má ve třetí části hodně práce. Příliš času na vyrovnání již domácímu celku nezbývá. Jak se Soči s touto situací popasuje?
     
    52:45
    Zasahovat ale musel také Košečkin. Lehký švih z pozice pravého kruhu mu ale velké potíže nenadělal. Následuje krátká komerční přestávka, po níž bude veškeré dění pokračovat.
     
    51:50
    Metallurg je při chuti, od modré čáry zkoušel své štěstí Chris Lee. Obránce s číslem čtyři na zádech ale domácího muže v masce nepřekonal. Hosté mají nadále velký tlak.
    Vladislav KAMENĚV - 1:2
     
    50:32
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Hosté se prosazují! Grigorenko obkroužil domácí branku, nalezl slušnou střeleckou pozici a zančil bekhendem. S tímto pokusem si ještě Gavrilov poradil, ovšem s dorážkou VLADISLAVA KAMENĚVA již nikoliv. Hostující forvard doklepl kus gumové pryže do odkryté branky. Asistence: Jevgenij Grigorenko.
     
    49:27
    Max Warn vlétl do útočného pásma jako uragán, protáhl se mezi dvěma beky Metallurgu a z dobré pozice zakončil. Košečkin si ovšem vyjel, zmenšil střelecký úhel a spolehlivě zasáhl. Solidní příležitost Soči.
     
    48:24
    Magnitogorsk se ubránil v poklidu. Utkání je tak stále vyrovnané. Nadále čekáme na branku, který by určila ráz utkání. Ibragimov se pokoušel ihned po návratu z trestné lavice zakončit, ovšem rána byla sražena do ochranné sítě. Buly po levici Gavrilova.
     
    47:17
    Kotouč je až u Gavrilova, kde hosté šetří cenné vteřinky. Útok Soči navíc zastavuje postavení mimo hru. Buly proběhne ve středním pásmu. Ani domácí se v přesilové hře nemohou nikterak prosadit. Uvidíme, co přinesou následující minuty.

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 18. Anisin (Krikunov) – 36. Osala (Pare, Chabarov), 51. Kameněv (Grigorenko)


    HK Soči: Gavrilov (Pöpperle) – Koledov, Sedunov, Wilson, Plechanov, Jarvinen, Ščitov, Pautov – Krutov, Děmkov, Warn, Šiškanov, Krikunov, Ignatuškin, Petersson, Anisin, Achmetov, Emmerton, Morozov, Ščerbina, Ševčenko
    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Pečurskij) – Lee, Antipin, Batyršin, Birjukov, Běreglazov, Těreščenko, Chabarov, Ibragimov – Šafigulin, Pare, Zaripov, Jakutsenja, Platonov, Kovář, Osala, Kosov, Junkov, Potěchin, Grigorenko, Kameněv

    Rozhodčí: Anisimov, Bulanov – Fatějev, Šeljanin
    thejrc.org