Dukla – Frýdek-M. 20:20 (kon.) | Jičín – Lovosice 19:18 (kon.) | Zubří – Litovel 35:20 (kon.)
Karviná – Hranice 31:29 (kon.)
konec
HC ROBE Zubří
35:20 (16:8)
Tatran Litovel
Sobota 27.09.2014, 18:00 • SH - Gumárny Zubří Aréna • Chance Extraliga mužů
Předzápasové kurzy
     
    Sobotní podvečer je v zuberské sportovní hale vyhrazen pro utkání, ve kterém doposud domácky neporažení Valaši ze Zubří přivítají na své palubovce nováčka letošní sezony z Litovle.


    Divácky nabitá hala „Srdcemzubřanů“ se po dvou výhrách v prvním a třetím kole mění zpět v nedobytnou pevnost! Valaši doposud neochutnali v domácích utkání hořkost porážky. Tým trenéra Jiřího Kekrta se totiž ozdobil výhrou nad předloňským mistrem z Jičína a v minulém kole také nad obhájci titulu z Plzně. Mistři republiky z roku 2012 podlehli rozdílem šesti branek pouze ve venkovním utkání, kde se jim postavila do cesty Karviná, tedy tým, který se ve své bohaté historii pyšní ziskem několika extraligových titulů. Posílený tým Zubří po třech odehraných kolech jasně dokázal, že má v letošní sezoně opravdu na čem stavět.


    Poslední utkání s mistrovskou Plzní:

    Nejcennější možný skalp si hned zkraje sezony připsali extraligoví házenkáři Gumáren Zubří. Zubřané v sobotním utkání třetího kola nejvyšší soutěže na domácí palubovce přehráli úřadujícího mistra z Plzně a poslali jej domů přes celou republiku s pětibrankovým přídělem. Obhájci titulu z Plzně dokázali se Zubřím držet krok přibližně v první patnáctiminutovce, když dokázali vést v utkání rozdílem jediné branky. Pak se domácím podařilo vyrovnat a ve 21. minutě šli poprvé do vedení, které už si dokázali pohlídat. Na konci první půle odcházeli svěřenci trenéra Jiřího Kekrta do šaten s uklidňujícím náskokem pěti branek. Na rekordní rozdíl šesti branek se dokázali Zubřané dostat ve 46. minutě, na což mistrovská Plzeň reagovala oddechovým časem. Ten jim pomohl se nadechnout, snížit na tři góly, ale zuberští házenkáři nedovolili převzít svému soupeři utkání na svou stranu. Závěr už si domácí pohlídali a připravili úřadujícího mistra o první body v letošní sezoně. Klíčem k úspěchu byla také výborná zuberská defenziva. Výborná obrana bývá často základním stavebním kamenem pro vytoužený úspěch v utkání. Zuberští hráči dokázali svému soupeři značně znepříjemnit život na palubovce systémem 2-4. Úspěch zuberské obrany nejlépe dokumentuje následující údaj – od 13. minuty do přestávky překonali hostující házenkáři brankáře Petra Orsága pouze jednou. „Bylo to fantastické. Kluci mi strašně pomohli. Hlavně v prvním poločase, kdy jsem měl asi jen tři zákroky. Parádně bránili a oni stříleli do tyček nebo vedle,“ chválil Orság, který navíc zlikvidoval dvě sedmičky. „Za tak agresivní obranou, která vystupuje, je super chytat.“ Jedněmi z nejvýraznějších tváří minulého šlágru kola byli: Adam Reček, Martin Hrstka a zuberský strážce brány Petr Orság. V tomto divácky atraktivním duelu si juniorský reprezentant Adam Reček připsal na své střelecké konto šest úspěšných tref, které se mu podařilo dostat za záda zkušeného brankáře Radka Motlíka. Nad soubojem mládí versus zkušenost tedy zvítězil teprve dvacetiletý kopřivnický odchovanec. Vzkaz všem extraligovým obranám je formulován dostatečně jasně: seznamte se a zvykejte si – takto střílí Adam Reček, nová posila házenkářů Gumáren Zubří. Jak se vyjádřila po utkání se Západočechy urostlá spojka Adam Reček? „Příjemný pocit,vidět tak kvalitního gólmana vztekat se. Ale hodně to bylo zásluhou spoluhráčů, kteří mi pomáhali odblokovávat obránce. Měl jsem to pak jednodušší,“ děkoval jim po utkání Reček. Za Zubří nejlépe mířil neomylný exekutor sedmimetrových hodů Martin Hrstka, který se stal se střelbou 7/5 nejlepším střelcem domácích. Vynikajícím výkonem v bráně se může pochlubit zuberský čaroděj mezi tyčemi Petr Orság, který vytvořil zástupcům plzeňské ofenzívy několik vrásek na čele a stal se již po několikáté noční můrou všech extraligových střelců.


    Tatran Litovel:

    Nováček soutěže má ve své sestavě i na trenérské lavičce zvučná jména a rozhodně si nepřeje, aby se jeho extraligové účinkování změnilo v jednoletou epizodu. Bouřlivé domácí prostředí i návrat řady odchovanců s extraligovými zkušenostmi dávají tušit, že to není nereálný cíl. Tým vede ve funkci hlavního trenéra zkušený kouč Lubomír Krejčíř spojený především s ženskou házenou. Někdejší kouč mnoha českých reprezentačních týmů, včetně toho seniorského, spolupracoval s Tatranem jako poradce kouče Kuby už v loňské sezóně. Letos se Krejčíř přesunul na post hlavního trenéra a Květoslav Kuba bude jeho asistentem. Litovel si pro letošní sezonu vyžádala služby ostříleného matadora Davida Juříčka, který působil dlouhé roky v základní sestavě francouzské jedničky Montpellier, s níž získal šest titulů. Toto eso v nováčkovském rukávu chce do herního projevu Litovle zanést prvky světové házené, které Juříček získal díky svému působení v jiných mančaftech.


    Litovelští házenkáři se po dvou odehraných kolech zapsali do pořadníku čekatelů na body. Letošní sezonu zahájili svěřenci Lubomíra Krejčíře prohrou, když ve své první domácí premiéře podlehli omlazenému kádru z hlavního města Prahy tím nejtěsnějším rozdílem jediné branky. Druhé utkání čekalo Litovel na palubovce předloňského mistra z Jičína, kde si domácí připsali svou první výhru v letošní extralize. Po zaznění závěrečného klaksonu svítil na světelné tabuli konečný stav 20:18, který si po dramatické bitvě odnášeli ve svůj prospěch Východočeši. V posledním utkání 3. kola házenkářské extraligy dokázala Litovel atakovat na lepší příčky v tabulce. Minulou sobotu hostila litovelská sportovní hala utkání, ve kterém se přijeli představit favorizovaní hráči z Karviné, kteří měli ve svém kádru tehdy nejúspěšnějšího střelce letošní extraligy Lubomíra Veřmiřovského. Po dobrém vstupu přišly ve druhém poločase chvíle beznaděje, které ale po posledním hvízdnutí sudích vystřídala opojná radost z prvního extraligového bodu v historii za remízu 27:27. Ve fantastickém závěru vyrovnaného utkání senzačně zajistil domácím bod kanonýr Schmalz, který po Šmídově korekci na 26:27, vystihl nepřesnost v rozehrávce Karviné, unikl karvinským házenkářům a nechytatelnou ránou zajistil v posledních vteřinách zápasu Litovli vyrovnání. Ve čtvrtém kole extraligy odehraje v tabulce desátý nováček z Litovle své druhé venkovní utkání proti sedmému Zubří.


    Házenkáři z Litovle se budou muset v dnešním utkání postavit nejen doposud domácky neporaženému celku z Valašska, ale také bouřlivé atmosféře zuberských fandů! Toto utkání odstartuje v zuberské pevnosti úvodním hvizdem v 18:00. Postará se v dnešním utkání celek z Litovle o senzaci sobotní části extraligy, které by dosáhl po případném ukořistění bodů v Zubří? Tuto odpověď budeme znát již dnes večer! Proto neváhejte a sledujte toto sobotní utkání, které Vám bude tradičně přenášeno prostřednictvím našeho portálu onlajny.com!


    Rozhodčími v tomto utkání jsou pánové Michal Hanák a Luboš Pavlíček. V roli delegáta Českého svazu házené se nám představí Miloš Kastner.
     
    Žhavá informace před zahájením utkání! V dnešním zápase se premiérově představí na palubovce Valachů zuberská spojka Tomáš Řezníček.Tohoto zkušeného hráče doprovázely v prvních kolech extraligy potíže s lýtkem!
     
    1
    Utkání právě začalo. (0:0)
     
    1
    Zuberský útok rozjel svůj první útočný kolotoč, který se zastavil prudkou ránou z levé spojky, která ale míjí cíl! Na druhé straně palubovky přichází o balon Litovel, která po útočné chybě předala útok do rukou Valachů. (0:0) (0:0)
     
    2
    Po nacvičené útočné akci střílí Zubří svou první branku v utkání z postu střední spojky! (1:0) (1:0)
     
    3
    Tomáš Bechný se dostal v zuberském útoku na desíti metrech do výskoku a mířil přesně k levé tyči! (2:0) (2:0)
     
    4
    Litovel stále čeká na svou první branku v utkání! Nyní ale nováček letošní soutěže přichází po agresivní obraně týmu Jiřího Kekrta o balon a útočit tak budou znovu domácí! (2:0) (0:0)
     
    5
    A zuberským spojkám to dneska pálí! Na spojce dal o sobě vědět neomylný exekutor sedmimetrových hodů Martin Hrstka, na jehož střelu byl litovelský strážce brány krátký! (3:0) (3:0)
     
    6
    Autorem první branky Litovle se stává David Barabáš, kterému se podařilo vyzrát nad zuberskou obranou. (3:1) (3:1)
     
    7
    Po nacvičené kombinaci jsou Valaši opět střelecky aktivní ze spojek! (4:1) (4:1)
     
    8
    Zdá se, že motorem zuberského útoku budou v dnešním utkání spojky! Tomáš Bechný vyslal z devítky ráznou střelu, na kterou brankář Litovle nedošáhl! (5:1) (5:1)
     
    9
    Hosté ale po bleskových akcích přidávají dvě rychlé branky a snižují tak na rozdíl dvou branek! (5:3) (5:3)
     
    10
    Utkání má neuvěřitelnou rychlost! Po úspěšných útocích obou mužstev se nám stav upravil na 7:4. (7:4)
     
    11
    Jakub Douda dostal přes půl hřiště nahrávku do běhu a ze samostatného tahu na bránu posílá svou střelu do brány Litovle! (8:4) (8:4)
     
    12
    I přes značnou bojovnost zuberské obrany se dostal na šestce do náskoku pivotman Hanák, který se ve vyložené šanci nemýlí. Zuberští házenkáři ale okamžitě odpovídají úspěšnou střelbou! (9:5) (9:5)
     
    13
    Nepřesnost rozehrávky zuberkého útoku přinesla míč do rukou Litovle, která to zkoušela střelou ze spojky, ale zuberský brankář Orság byl připraven. (9:5) (9:5)
     
    13
    Výbornou dělovkou se představil v zuberské hale Tomáš Řezníček, který si připsal na své střelecké konto první branku v letošní extralize. (10:5) (10:5)
     
    15
    Zubřané zkusili štěstí podstřelem z pravé spojky, ale litovelský brankář se nedal zaskočit. (10:5) (10:5)
     
    16
    Do trháku se dostal po zaváhání útoku Litovle Jakub Douda, který končí svůj tah na bránu úspěšně. (11:5) (11:5)
     
    17
    Litovel snižuje na rozdíl pěti branek. (11:6) (11:6)
     
    18
    Zuberští házenkáři neproměňují rychlý útok! Dopředu tedy půjdou hosté. (11:6) (11:6)
     
    19
    Hosté ale nesklízí ve své ofenzívě úspěch a vrací tak balon do rukou vedoucích mužů dnešního utkání. (11:6) (11:6)
     
    20
    Dvacetiletý chasník s vizáží loupežníka! Přesně tak nazvaly česká média po minulém utkání s Plzní Adama Rečka, který se vyznamenal atraktivní ránou ze spojky. Valaši si drží náskok rozdílem šesti branek. (12:6) (12:6)
     
    21
    Zuberský náskok rapidně narůstá! Po výborně sehrané akci utíkají domácí do vedení rozdílem sedmi branek! Na tuto situaci reaguje úspěšný a vážený trenér Lubomir Krejčíř oddechovým časem. (13:6) (13:6)
     
    22
    Tomáš Řezníček obdržel po verdiktu rozhodčích dvouminutový trest. Zároveň je proti domácímu celku za zákrok za hranicí pravidel nařízený sedmimetrový hod, ve kterém se nemýlí Konšel Jakub. (13:7) (13:7)
     
    24
    Domácky neporažení Zubřané jsou v těchto chvílích střelecky k neudržení! Svěřenci trenéra Jiřího Kekrta přidávají dvě rychlé branky za sebou. O tu poslední se postaral ze samostatného úniku na bránu Matěj Šustáček, který překonal brankáře z Litovle přehozem. (15:7) (15:7)
     
    25
    Bránící hráč Zubří vstupem do brankoviště zmařil jasnou brankovou příležitost hostů, což vyústí v nařízení sedmimetrového hodu ve prospěch Litovle. Zuberský čaroděj mezi tyčemi Petr Orság však likviduje vyloženou šanci hostů! Petr Orság si vysloužil ten nejbouřlivější aplaus celého publika! (15:7) (15:7)
     
    26
    Rozhodčími je vyslán varovný signál pro pasivní hru, který bude hosty nutit ke střelbě. Ostřílený matador David Juříček zanechal chladnou hlavu a po úspěšném proskoku se stává úspěšným střelcem osmé branky hostů. (15:8) (15:8)
     
    27
    Na obou stranách palubovky si připisují oba dnešní týmy neúspěšnou střelbu. (15:8) (15:8)
     
    29
    Probíhá poslední minuta prvního poločasu, ve které útočí Zubří. (15:8) (15:8)
     
    29
    V posledních vteřinách prvního poločasu budou mít možnost Zubřané navýšit svůj náskok! Po ataku na domácího hráče v oblasti šestky je nařízen sedmimetrový hod! (16:8) (16:8)
     
    29
    Tomáš Řezníček střílí pravděpodobně poslední branku prvního poločasu! (16:8) (16:8)
     
    30
    První poločas skončil. (16:8)
     
    Po odpískání konce prvního poločasu budou mít hosté možnost snížit z nařízeného volného devítimetrového hodu. Před Litovlí se staví vysoká hradba zuberských obránců, která s lehkostí zlikvidovala poslední střelecký pokus Litovle v prvním poločase.
     
    31
    Začal druhý poločas. (16:8)
     
    31
    Před Tomášem Řezníčkem se vytvořil obraný blok hostů, který ale nedokázal tuto zuberskou spojku zastavit a Řezníček si tak po výskoku z devítky připisuje úspěšnou střelbu. (17:8) (17:8)
     
    32
    Zuberští házenkáři se dostali v útoku do přečíslení, které zakončil po nahrávce zprava Martin Hrstka. Litovel ale sehrává dobrou kombinaci a prosazuje se ráznou střelbou ze spojky. (18:9) (18:9)
     
    33
    Na obou stranách palubovky padly dvě rychlé branky. (19:10) (19:10)
     
    35
    Michal Dědek prolét po náskoku z křídla před Baránka, kterého překonává střelou k tyči. (20:10) (20:10)
     
    36
    Tomáš Řezníček se v dnešním utkání představuje divákům v opravdu dobrém světle! Zuberská spojka se vymrštila na desíti metrech do vzduchu a vyslala svou střelou k pravé tyči. (21:10) (21:10)
     
    36
    Litovel zaznamenala ve svém útoku úspěšný proskok útočícího hráče. (21:11) (21:11)
     
    37
    Tomáš Řezníček zvedá osazenstvo zuberské haly ze židlí, když bezkonkurenční střelbou z devítky přidává dvě branky v řadě! (23:11) (23:11)
     
    38
    Tomáš Hanák se ocitl po uvolnění na šestce tváři tvář zuberskému brankáři, kterého překonal promyšlenou střelou. (23:12) (23:12)
     
    39
    Zuberská spojka se zlatou rukou je v dnešním utkání opravdu střelecky při chuti. Tomáš Řezníček dech beroucí ránou školí litovelského brankáře Baránka! (24:12) (24:12)
     
    41
    Za bránění v brankovišti je nařízen proti domácím sedmimetrový hod, který proměnil Jakub Schmalz. (24:13) (24:13)
     
    42
    Tak to je opravdu neuvěřitelné! Tomáš Řezníček opět dává o své premiérové přítomnosti na palubovce znát hned dvěma brankami, které dokázal vstřelit i přes opakovaný obraný blok hostů. Hvězda Tomáše Řezníčka jasně září na obloze házené! (26:13) (27:13)
     
    43
    Po bleskových akcích na obou stranách si Zubří drží vedení vysokým rozdílem čtrnácti branek. (28:14) (28:14)
     
    44
    Zuberská vlna tsunami nabírá na své ničivé síle! O dvě poslední branky domácích se postaral Michal Dědek. První branku udělil Baránkovi z letu křídla a o tu poslední se postaral bezchybným trhákem! Na brankovou smršť domácích reaguje Lubomír Krejčíř oddechovým časem. (29:14) (30:14)
     
    45
    Až na podruhé se podařilo hostům překonat zuberského strážce brány aktivní střelbou z křídel. (30:15) (30:15)
     
    46
    Litovel vyslala ze spojek prudkou ránu na bránu, na kterou domácí brankář nedošáhl. (30:16) (30:16)
     
    47
    Zuberští hráči si posílají dokola balon a po viditelném signálu od střední spojky, která se stala v tuto chvíli dirigentem hry, budou Zubřané vytvářet další kombinaci, která po pár vteřinách sklízí střelecký úspěch. (31:16) (31:16)
     
    48
    Utkání se hraje v neuvěřitelném tempu. Na obou stranách hřiště si připíšou oba dnešní týmy úspěšné útoky. (32:17) (32:17)
     
    50
    Litovel vytvořila v těchto chvílích kreativní útok, který vyústil v osmnáctou branku hostů. (32:18) (32:18)
     
    52
    Na šestce se po uvolnění dostal do náskoku Petr Šlachta, který posílá svou střelu za záda Baránka. (33:18) (33:18)
     
    53
    Se štěstím přidává branku ze spojky Jakub Dolák. (33:18) (33:18)
     
    55
    Zdvižená ruka nad hlavou rozhodčího značí vyslání varovného signálu pro pasivní hru. Za Zubří to zkusil prudkou ránou ze spojky Tomáš Řezníček, ale brankář hostů vyráží jeho střelu nohou zpět do herního pole, kde se balonu opět zmocnil připravený Řezníček a po náskoku z šestky tak prochází střeleckým reparátem. (34:18) (34:18)
     
    56
    O vítězi tohoto střetu se rozhodlo již v prvním poločase. Zubří může ještě v závěru utkání navýšit své střelecké konto. (34:18) (34:18)
     
    57
    Po rychlé přestřelce se nám upravil stav utkání na 34:20. (34:20) (34:20)
     
    59
    Probíhá poslední minuta dnešního utkání. (34:20) (34:20)
     
    59
    V posledních vteřinách druhého poločasu uzavírá utkání brankou nejlepší střelec zuberského celku Tomáš Řezníček, který připisuje Zubřanům zasloužené dva body! (35:20) (35:20)
     
    60
    Konec zápasu. (35:20)
     
    Po dnešním utkání zůstává i nadále divácky nabitá hala „Srdcemzubřanů“ nedobytnou pevností! V utkání čtvrtého kola nejvyšší házenkářské extraligy si házenkáři z Litovle odváží s sebou domů nejvyšší porážku za dobu svého působení v letošní extralize.


    Gumárny Zubří – Tatran Litovel 35:20 (16:8)

    Domácí se ve druhé minutě ujali s přehledem vedení a pak už svůj náskok jen navyšovali. O vítězi toho utkání se rozhodlo již na konci prvního poločasu, když Zubří odcházelo do šaten s vysokým náskokem osmi branek. Ve druhé půli domácí svůj náskok už jen navyšovali. O vítězství zuberských házenkářů tedy nebylo ani na okamžik pochyb. Dominantní Zubřané po dobu trvání celého zápasu jednoznačně ovládali palubovku a stali se dirigenty tempa hry. Zuberský celek byl v dnešním třetím domácím utkání ve všech směrech lepším týmem, a proto zaslouženě vyhrál. Dnešní zápas rozhodly výkony individualit, zaskvěl se především navrátilec Tomáš Řezníček v domácím dresu, jehož výkon měl evropské parametry. Tomáš Řezníček se stal se střelbou 12/1 nejlepším střelcem dnešního utkání a předvedl se tak před diváky v tom nejlepším možném světle.V průběhu královského výkonu bývalé spojky francouzského Istres vytrhávali svým skandováním příznivci týmu trenéra Jiřího Kekrta zuberskou halu ze základů! V dnešním utkání opět předvedl své vynikající brankářské kvality zuberský čaroděj mezi tyčemi Petr Orság, který dokázal litovelské házenkáře značně potrápit. Pochvalu za předvedené výkony ale určitě zaslouží všichni hráči zuberského celku, kteří svým předvedeným sportovním umem dokázali atakovat na lepší příčky v tabulce a udrželi si i ve třetím domácím utkání status neporazitelnosti.

    Lubomír Krejčíř, trenér Tatranu Litovel: „Pro nás to dnes byla velká škola, kterou nám připravilo Zubří. Odehrálo výborný zápas, lepší než v minulých kolech, naopak my jsme měli klesající tendenci. Řezníček byl pro nás neudržitelný a dával nám góly odkud chtěl. Naši hráči ztratili během deseti minut sebedůvěru a už se nezvedli. Svou roli sehrálo i bouřlivé prostředí, to některé naše hráče zaskočilo a měli problémy s komunikací na hřišti. Ale jsem smutný. Pro nás je to další krok na cestě být plnohodnotnými členy extraligy.“

    Ze sportovní haly v Zubří se s Vámi loučí Martin Petřek, který Vám přeje příjemný zbytek sobotního večera. Nezapomínejte i zítra sledovat na našich on-line přenosech další utkání 4. kola nejvyšší házenkářské soutěže. (22:40:21)

    Martin Petřek

    HC ROBE Zubří
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    Celkem 0/0 0 0 0 0
    Tatran Litovel
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    Celkem 0/0 0 0 0 0
    Rozhodčí: Michal Hanák, Luboš Pavlíček, delegát ČSH Miloš Kastner
    bahis siteleri