Jihlava – Liberec 4:6 (kon.) | Pardubice – Písek 2:1 (po pr.) | Č. Budějovice – Mladá Boleslav 4:1 (kon.)
Zlín – Havířov 1:2 (kon.) | Vítkovice – Třinec 0:10 (kon.) | Olomouc – Poruba 2011 10:1 (kon.)
Kladno – HC Litvínov 5:4 (kon.) | Letňany – Chomutov 6:5 (po pr.) | Kometa Brno – Vsetín 7:1 (kon.)
Slavia – HC Plzeň 2:4 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
4:6 (1:2, 1:2, 2:2)
Bílí Tygři Liberec
Sobota 11.10.2014, 12:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! RAKO extraliga staršího dorostu má na programu své dvanácté kolo, v rámci něhož přivítá Dukla Jihlava celek Bílí Tygři Liberec. Úvodní buly bude na Horáckém zimním stadionu vhozeno ve 12:00. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Pohled do statistik

    Jihlavští mladíci si zatím počínají velmi dobře, ve skupině Střed jim patří druhé místo, které jim přisoudil zisk 22 bodů. Lepší je pouze pražská Sparta. V posledním utkání Dukla přerušila sérii pěti vítězství, když padla 3:4 po samostatných nájezdech v Mladé Boleslavi.

    Liberec posíbal pouze o dva body méně, momentálně tak okupuje čtvrté místo tabulky. Bílí Tygři si v jedenáctém kole poradili s vedoucí Spartou, kterou přestříleli v poměru 6:3.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Kořenář (Škarek) – Pražák, Srnský, Smutný, Klofáč, Váňa, Huňáček, Krtek – Kolouch, Mejzlík, Zayml – Oščádal, Vala, Ondráček – Kousal, Najman, Peschout – Berka

    Bílí Tygři Liberec: Petruželka (Žajdlík) – Mečíř, Starosta, Klinger, Kunst, Husa, Eichler, Velechovský – Wiencek, Zachar, Chlum – Jursa, Hylena, Rubeš – Šír, Lakatoš, Nezbeda – Černý

    Rozhodčí: Homola – Rittich, Rampír.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:11
    Domácí se ihned vydali do ofenzivy, ovšem celou akci končí odražný kotouč, který končí v hledišti. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    00:36
    Liberec je hned v úvodu velmi aktivní, přičemž předvedl také několik ostrých zákroků. Do vážnější střelecké pozice se ale nedostal.
     
    01:26
    K vidění je celá řada nepřesnosté. Po jedné z nich se touš odrazil na hostující střídačku. Puk bude uveden do hry znovu ve střední třetině. Obě musžtva se spíše oťukávají.
     
    01:48
    O něco málo odvážnější je ale přece jenom hostující Liberec, který byl ale nyní chycen v ofsajdové pasti.
     
    02:10
    Pavel Kousal se prodral do útočné třetiny, načež z hranice levého kruhu vypáli. Petruželka ale v poklidu zasáhl pravým betonem. Tato střela neměla gólové parametry.
     
    02:51
    Dukla svému soupeři zatápí, Bílí Tygři již nestíhají. Hostující muž v masce ale nakonec zasahovat nemusel, červenožlutí totiž odjeli střídat.
     
    03:46
    Bekhendovou střelou z otočky se prezentoval Vladimír Oščádal. Puk ale pouze procestoval kolem levé tyče. Hraje se velmi dlouho bez přerušení.
     
    04:10
    Až nyní se ozval hvizd hlavního arbitra, a to po zákroku Petruželky. Hostující mág si poradil s Oščádalovým švihem od levého mantinelu. Poté raději přerušil hru.
     
    04:52
    Domácí jsou velmi aktivní. Plastron hostujícího strážce svatyně prověřil Pavel Kousal. Petruželkovi sice touš vypadl, ovšem hnedle jej dokázal skrýt do lapačky.
     
    05:31
    Po delší době poslali hosté pozdrav Kořenářovi. Starostův švih z poměrně velké vzdálenosti jej ale překvapit nemohl, brankář Dukly si poradil na výbornou.
     
    06:14
    Hylena se snažil probít mězi dvěma beky Dukly, což se mu ale nepodařilo. Protiofenziva svěřenců Patrika Augusty ale měla taktéž jepičí život.
     
    07:07
    Utkání je poměrně aktivní, o tom žádná. Stále jsme však neviděli výraznější brankovou příležitost, a to ani na jedné straně.
     
    07:33
    Nyní k tomu budou mít velmi dobrou možnost domácí mladíci. Za nedovolené bránění totiž putuje na trestnou lavici Jakub Husa (LIB).
     
    08:02
    Hosté ale vyhazují jeden kotoč za druhým, hra v oslabení jim nečiní žádné potíže. Nyní navíc vybojovali buly v útočné třetině, čímž pošetří cenné vteřinky.
     
    08:39
    Oščádal adresoval vynikající přihrávku Valovi, který ale puk v mezikruží netrefil. Hosté poté vyhodili přes všechny čáry.
     
    09:16
    Obrovská příležitost Dukly, Pavel Kousal se velmi hbitě proháčkoval až do zakončení. Tváří v tvář Petruželkovi ale neuspěl, liberecký brankář nenechal mezi betony sebemenší skulinu.
     
    10:28
    Nyní ale hosté aktivně napadají, Dukle nedávají nic zadarmo. Je za námi úvodní desetiminutovka, na branku však nadále čekáme.
     
    11:15
    Klinger vlemi dobře zavezl puk do pásma, kde jej předložil na modrou Husovi. Liberecký zadák chtěl prodloužit podél mantinelu, leč trefil pouze ochrannou síť.
     
    11:37
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hosté jdou do vedení, zvýšená aktivita jim přinesla kýžené ovoce. Dominik Lakatoš předložil zadovkou přihrávku před branku, kde číhal TOMÁŠ NEZBEDA. Liberecký forvard poté neměl se zakončením do odkryté klece problém. Asistence Dominik Laktoš, Radek Šír.
     
    12:28
    Puk končí opět mimo hrací plochu, vhazovat se bude ve středním pásmu. Stále se hraje velmi pohledný hokej, akce střídá akci.
     
    13:23
    Domácí si neví s Libercem rady, hosté si zakládají především na důrazu. Velmi dobrou střelou se prezentoval Jakub Husa, ovšem Kořenář dokázal včas zasáhnout.
     
    14:12
    Na druhé straně hrací plochy pálil ostře Ondráček. Ani on ale červené světlo nerozsvítil, orazítkoval pouze mantinel za brankou Bílých Tygrů.
     
    14:44
    Menší zmatek před jihlavskou svatyní raději uklidňuje svým jistým zákrokem Kořenář. Vhazovat se bude po levici domácího muže v masce.
     
    15:23
    Ondřej Najman si odstavil hostujícího beka, obkroužil branku a pokusil se zakončit k pravé tyči. Petruželka si ale inkriminované místo pohlídal a touš lapil.
     
    16:11
    Bekhendem z pozice levého kruhu pálil Vojtěch Pražák. Pozorná obrana hostí mu ale nedovolila ideálním způsobem zakončit.
     
    16:38
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hosté navyšují své vedení. DOMINIK LAKATOŠ si proklestil cestu do útočného pásmu, sjel do mezikruží, načež přesným švihem zakončil přesně k pravé tyči. Kořenář ránu vůbec neviděl, tudíž nemohl optimálně zasáhnout. Asistence: Tomáš Nezbeda.
     
    17:26
    Liberec je při chuti, na branku Dukly směřuje jeden útok za druhým. Nyní se ale osmělil Vladimír Oščádal, který tvrdou ranou rozduněl Petruželkův beton.
     
    18:16
    Od modré pálil také Huňáček, ovšem hostující brankář je zatím sebejistý. Dukla přesto pokračuje v ofenzivním snažení.
     
    18:46
    Tygři se osvobodili pouze za cenu zakázaného uvolnění. Vhazovat se bude po levé ruce Luďka Petruželky. První perioda se pomalu, ale jistě chýlí ke svému závěru.
     
    19:03
    Červenožlutí mají k dispozici další přesilovou hru. Vratislav Kunst (LIB) obdržel dvě minuty za podražení.
     
    19:18
    Dukla právě vstřelila branku!
    Domácí početní výhodu bleskově využívají. Po menším závaru před hostující brankou se puk dostal k PAVLU KOUSALOVI, který neotálel a usměrnil jej do pravého horního růžku liberecké svatyně. Asistence: David Váňa.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi úvodní perioda, která přinesla poměrně aktivní podívanou. Nejprve se obě mužstva spíš oťukávala. Poté se ale ujali vedemí hosté. Jako první se prosadil Tomáš Nezbeda, jemuž sekundoval Dominik Lakatoš. V závěru periody snížil v přesilové hře Pavel Kousal. Jak se bude klání vyvíjet nadále? Sledujte náš on-line přenos!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:41
    Kořenář musel zasahovat proti ostré ráně Klingera. Poradil si s ní ale na výbornou, hrát tak může opět Dukla.
     
    21:02
    Červenožlutí mají k dispozici další přesilovou hru, Tomáš Nezbeda (LIB) dostává dvě minuty za hákování.
     
    21:24
    Domácí si ale nyní nerozumněli, kotouč zamířil do středního pásma. Dukla tak musí své snažení zahájit takříkajíc od píky.
     
    21:56
    David Váňa si sjel do pozice pravého kruhu ke střele. Zamířil však pouze do ochranné sítě, proto se bude vhazovat ve středním pásmu. Tato přesilová hra se Dukle zatím příliš nevede.
     
    22:43
    Stále se bojuje převážně ve středním pásmu, kde ani jednomu z mužstev žádné nebezpečí nehrozí. Toto oslabení hosté s největší pravděpodobností zvládnou.
     
    23:51
    Martin Jursa se obtočil kolem domácího zadáka, načež se pokusil zakončit. Nepříliš razantní pokus si ale cestu ke Kořenářovi nenašel.
     
    24:44
    Vzápětí další početní výhodu pro Duklu. Na lavici janby putuje Dominik Lakatoš (LIB), který se provnili podražením.
     
    25:36
    Daniel Kolouch si sjel do útočného pásma a z pozice levého kruhu vypálil. Tato rána ale nenadělala Petruželkovi žádné větší potíže.
     
    26:22
    Kotouč je opět až z Kořenářovou brankou. Mužstvo pod taktovkou Patrika Augusty se zatím nemůže prosadit. Ani tuto přesilovou hru si zřejmě za rámeček nedá.
     
    27:14
    Lakatoš se hned dostal do zajímavé šance, když si obhodil domácího obránce a z mezikruží zakončil. Bekhendový pokus si ale skulinu mezi betony Kořenáře nenašel.
     
    28:03
    Další velká příležitost Bílých Tygrů! Tentokráte uháněl zcela sám na domácího muže v masce Marek Zachar. Forvard hostí se pokusil zakončit k levé tyči, ovšem Kořenář tento švih vytěsnil pomocí vyrážečky.
     
    28:28
    Následně se Liberci příliš nepovedla rozehrávka, puk končí za jihlavskou brankou. Pískáno je tedy zakázané uvolnění, po němž se bude vhazovat po levici Petruželky.
     
    29:05
    Přesilovou hru si nyní zahrají rovněž hosté, na lavici hanby putuje Daniel Kolouch (JIH). Zadák Dukla dostává hned čtyři minuty, a to za vysokou hůl a podražení.
     
    29:26
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tak to je vynikající počin v oslabení. JIŘÍ ONDRÁČEK se jako uragán prohnal do útočné třetiny, dostal se až před Petruželku a se štěstám zakončil k levé tyči. Utkání je tak opět nerozhodné. Bez asistence.
     
    30:07
    Hosté jsou brankou zaskočeni, zcela sám se nyní octl před libereckým mágem Pavel Kousal. Bekhendem ale nedokázal Petruželku přehodit.
     
    30:52
    Až nyní se Dukla osvobozuje, Kořenář musel několikrát zasahovat. Další liberecký atak navíc zastavuje postavení mimo hru. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    31:33
    Dukla opět vyhazuje přes včechny čáry. Toto oslabení nečiní domácím žádné větší potíže. Liberec se nemůže usadit v útočné třetině.
     
    32:16
    A znovu, přesilová hra se Liberci krátí, hosté se nemohou dostat do šance. Po vyrvonávací brance je na koni domácí Dukla, která se vrátila do zápasu.
     
    33:09
    Kořenář musel zasahovat proti razantnímu pokusu Hylenu. Následný protiútok zakončoval Berka. Ani on se ale k puku nedostal.
     
    33:58
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí tygři získávají zpět své vedení. MAREK ZACHAR objel branku, vybruslil do střelecké pozice a ranou mezi pravou ruku a tělo překonal Kořenáře. Domácí celek tak musí opět dotahovat. Asistence: Michael Klinger.
     
    34:37
    Zayml zavezl puk do útočného pásma, kde přenechal Mejzlíkovi. Obránce Dukly poté ale trefil pouze prvního před sebou stojícího obránce Liberce.
     
    35:49
    Lakatoš opět zahrozil, tentokráte vyslal z pozice levého kruhu jedovatý švih. Kořenář si s ním ale poradil na výbornou a poslal své spoluhráče do ofenzivy.
     
    36:25
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak to je velká rána pro jihlavský celek, hosté po zlepšeném výkonu přidávají další přesný zásah. FILIP RUBEŠ se natlačil před Kořenáře a střelou mezi betony domácího mága rozsvítil červené světlo. Asistence: Miroslav Hylena.
     
    37:25
    Domácí nyní poměrně lehkovážně kombinují v obranném pásmu. Hosté dělají Dukle problémy svým aktivním napadáním.
     
    37:54
    Nyní se ale Bílým Tygrům rozehrávka nepodařila, kotouč nasměrovali na zakázané uvolnění. Vhazovat se tak bude po Petruželkově levici.
     
    38:21
    Mejzlíkova rána neměla vůbec špatné parametry. Petruželka si s ní pomocí vyrážečky poradil. Dukla přesto pokračuje v ofenzivním snažení.
     
    39:20
    Liberec nyní pouze nahodil do útočného pásma a odjel střídat. Druhá třetina se s největší pravděpodobností dohraje v poklidu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi druhá část, v níž byly k vidění opět tři branky. Nejprve Dukla ve vlastním oslabení zásluhou Jiřího Ondráčka vyrovnala. Poté si ale hosté vzali dvoubrankový náskok zpět, prosadili se Marek Zachar a Filip Rubeš. Přinese závěrečné dějství další drama? Sledujte i nadále náš on-line přenos!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Dukla zahájila závěrečnou část poměrně aktivní, ihned se tlačí kupředu. Liberec si ale v defenzivě počíná bez větších problémů.
     
    41:17
    Bekhendem nahazoval před domácí branku Radek Šír, ovšem nikdo jeho nabídku nevyslyšel. U kotouče je tak opět domácí Dukla, která se vydává kupředu.
     
    42:21
    Pavel Kousal vyslal z mezikruží jedovatý střelecký pokus, který ale Petruželka vytěsnil pomocí své vyrážečky. Hostující brankář je pro své mužstvo velkou oporou.
     
    43:02
    Velmi ostře pálil od modré čáry Jakub Husa. Dělovka libereckého zadáka skončila přesně na Kořenářově hrudi. Domácí brankář poté raději přerušil hru.
     
    43:17
    Dukla právě vstřelila branku!
    Domácí se prosazují a opět snižují na rozdíl jedné branky. LUKÁŠ VALA obdržel přihrávku od Jiřího Ondráčka, načež kotouč s pomocí pravé tyčie usměrnil za brankovou čáru. Asistence: Jiří Ondráček.
     
    43:58
    Další velká šance Dukly, v níž se octl Pavel Kousal. Agilní forvard si vybruslil do střelecké pozice, ze které se ale bekhendem neprosadil, Petruželka byl pozorný.
     
    44:21
    Další pokus jihlavského celku byl s pomocí libereckého obránce sražen do ochranné sítě. Vhazovat se tak bude po Petruželkově pravé ruce.
     
    45:22
    Hylena se s trochou štěstí dostal až před Kořenáře, kde mu ale kotouč nakonec utekl. Bílí Tygři přesto pokračují ve svém útočném snažení.
     
    46:06
    Dukla se nyní osvobozuje pouze za cenu zakázaného uvolnění. Buly proběhne pro Kořenářově pravici.
     
    46:48
    Dukla právě vstřelila branku!
    Vynikající protiútok jihlavského celku. JIŘÍ ONDRÁČEK vybrusilil do útočného pásma, sjel do pozice pravého kruhu, odkud nechytatelnou ranou vymetl pavučiny v levém horním rohu hostující svatyně. Bez asistence.
     
    47:32
    Dukla je velmi aktivní, již dvakrát se jí podařilo vymazat dvougólové manko. Který z celků přidá pátou branku?
     
    48:32
    Jiří Ondráček opět prověřil Petruželkovu pozornost. Liberecký brankář se ale střelou ze středního pásma nenechal zaskočit. Poté raději přerušil hru.
     
    49:31
    Liberec právě vstřelil branku!
    Přestřelka a festival nádherných branek pokračuje. MARTIN JIRSA se ve středním pásmu chopil kotouče. Poté se nerozpakoval a prudkým švihem trefil levý růžek Kořenářovy branky. Asistence: Michael Klinger.
     
    50:16
    Hosté pokračují v akci, tvrdou ranou od modré se prezentoval Starosta. Liberecký obránce ale branku netrefil, orazítkoval pouze mantinel.
     
    50:56
    Lukáš Zayml se octl zcela sám v mezikruží, přičemž měl spoustu času zamířit. Nakonec příklepem jen těsně minul pravou tyč. Utkání je momentálně velmi pohledné.
     
    51:52
    Ihned po přejetí útočné modré čáry zkoušel štěstí Ondřej Najman. Přízemní pokus ale branku minul. Dukla pokračuje v útočném pásmu.
     
    52:40
    Dukla má velmi dobrou příležitost k vyrovnání, neboť si zahraje přeislovou hru. Filip Rubeš (LIB) dostává dvě minuty za podražení.
     
    54:02
    Liberec vyhazuje přes všechny čáry, Dukla bude muset zahájit své ofenzivní snažení zpoza vlastní branky.
     
    55:12
    Hraje se převážně ve středním pásmu, tedy tam, kde to nejvíce vyhovuje libereckým Bílým Tygrům. Ti šetří cenné vteřinky, neboť do konce utkání již příliš mnoho časi nezbývá.
     
    56:18
    Kousal velmi ledabyle vyhodil, načež se do puku opřel Klinger. Dělovka hostujícího borce ale orazítkovala pouze Kořenářovu hruď.
     
    57:08
    Zayml nahodil naslepo před branku, kde ale žádný ze spoluhráčů nečíhal. Liberec se tak osvobodil. Dukla se nadechuje k závěrečnému tlaku.
     
    57:52
    Ve velké příležitosti se octl Radek Šír, který ale z pozice levého kruhu vůbec netrefil branku. Následně domácí vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    58:21
    Dukla je zabydlená v útočném pásmu, kde zaměstnává defenzivu soupeře. Zatím se ale nedostává do výraznější brankové příležitosti.
     
    58:42
    Patrik Augusta si bere oddechová čas. Co domcí lodivod naordinuje svým svěřencům?
     
    58:42
    Kořenář zůstává na střídačce, Dukla zkusí hru bez brankáře!
     
    58:52
    Liberec vyhazuje, Dukla znovu zahajuje svůj útok, a to ze středního pásma.
     
    59:02
    Liberec právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, Bílí Tygři pečetí gólem do prázdné branky své vítězství. Z obranného pásma se prosadil DOMINIK LAKATOŠ. Bez asistence.
     
    59:20
    Dukla to přesto ještě zkouší. Nyní donutila Liberec vyhodit pouze na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po Petruželkově pravici.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Dukla ve třetí části opět vymazala dvougólové manko, ovšem vedení se poté opět ujali Bílí Tygři. Hosté jej udrželi až do závěrečných okamžiků utkání, načež zásluhou Dominika Lakatoše pečetili své vítězství gólem do prázdné branky. Jihlavští starší dorostenci tak podlehli svým vrstevníkům z Liberce 4:6. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou! (13:55:59)

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 20. Kousal (Váňa), 30. Ondráček, 44. Vala (Ondráček), 47. Ondráček – 12. Nezbeda (Lakatoš, Šír), 17. Lakatoš (Nezbeda), 34. Zachar (Klinger), 37. Rubeš (Hylena), 50. Jirsa (Klinger), 60. Lakatoš


    HC Dukla Jihlava: Kořenář (Škarek) – Pražák, Srnský, Smutný, Klofáč, Váňa, Huňáček, Krtek – Kolouch, Mejzlík, Zayml – Oščádal, Vala, Ondráček – Kousal, Najman, Peschout – Berka
    Bílí Tygři Liberec: Petruželka (Žajdlík) – Mečíř, Starosta, Klinger, Kunst, Husa, Eichler, Velechovský – Wiencek, Zachar, Chlum – Jursa, Hylena, Rubeš – Šír, Lakatoš, Nezbeda – Černý

    Rozhodčí: Homola – Rittich, Rampír
    bahis siteleri