Třinec – Žižkov 0:0 (kon.) | Olomouc – Kolín 4:1 (kon.) | Frýdek-Místek – Karviná 2:4 (kon.)
Vlašim – Táborsko 2:4 (kon.) | Opava – Varnsdorf 0:1 (kon.)
konec
FK Třinec
0:0 (0:0)
FK Viktoria Žižkov
Sobota 18.10.2014, 10:15 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2200 míst) • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Předzápasové kurzy
     
    V zápase gól nepadl, Třinec čeká na ligové vítězství již šestým zápasem, Žižkov nedokázal zvítězit potřetí v řadě. Slezané zatím zůstávají na dvanácté pozici, Pražané se posunuli na druhé místo, ale to se může změnit po odehrání odpoledních čtyř zápasů. Ve dvanáctém kole se Třinec za týden v neděli představí od 14:30 ve Varnsdorfu. Žižkovská Viktoria bude také v neděli 26. října od 10:15 hostit soupeře z Ústí nad Labem.

    Z východního cípu republiky je to pro dnešek vše a já se s vámi loučím. Děkuji za pozornost, přeji dobrou chuť k obědu a u dalších přenosů se těším, na počtenou! (12:11:46)
     
    V Třinci je dobojováno a oba týmy si ze zápasu odnesou po jednom bodu. Druhý poločas už tolik atraktivity jako ten první nepobral a ani jedno z mužstev se nedostávalo do větších šancí. Aktivita Žižkova opadla a jazýček na vahách se naopak začal přiklánět k domácím Slezanům. Ti oživili hru především nástupem urostlého útočníka Smetany, který si vytvořil největší šanci druhé půle v jejím samém závěru. To si odtlačil bránícího Hovorku, ale z blízkosti hlavičkoval pouze nad Holého branku. Utkání tak skončilo bezbrankovou remízou, hosty může mrzet hlavně neproměněná penalta z prvního poločasu a další dobré příležitosti z úvodní části hry.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Zřejmě poslední šanci zápasu měli domácí po přímém kopu Vomáčky z poloviny hřiště, ale centr třineckého kapitána byl příliš krátký.
     
    90
    Rovněž Pražané naposledy střídají, zápas nedohraje útočník Radek Voltr, kterého na hřišti vystřídal Lukáš Bodeček. Rozhodčí nastavuje jen jednu minutu.
     
    90
    Velner si vyměnil míč s Malířem a odcentroval do vápna! Tam si prostor udělal Smetana, odtlačil si Hovorku, ale v obrovské příležitosti hlavičkoval pouze nad branku!
     
    89
    Třinec ale ustál následný žižkovský protiútok a po faulu na Matouška uvede míč zpět do hry brankář Rohel. Ubíhají poslední minuty zápasu.
     
    88
    Míč na přední tyči zasáhl Čelůstka, ale před brankářem Holým nenašel Smetanu, ani žádného jiného třineckého fotbalistu. Hlavou odvracel kapitán Šťastný.
     
    87
    Kubáň nastřelil do zad Dresslera a vybojoval rohový kop, který může být zajímavou šancí pro Třince. K míči se staví zkušený záložník Malíř.
     
    86
    Do konce utkání chybí zhruba nějakých pět minut a Třince naposled střídá. Místo Miroslava Cepláka nastupuje na hřiště Jaroslav Málek.
     
    85
    Další žlutou kartu uviděl domácí hráč Michael Hupka (TRI), když na půlce fauloval Opluštila. Dopředu tak míří hostující Žižkov.
     
    85
    Voltr sklepl před Rohelovou bránou balon Bazalovi, který chtěl hned vystřelit, ale zbrklost možná trochu ubrala na kvalitě a balon zamířil vedle.
     
    84
    Smetana to na půlící čáře myslel dobře, ale nepřihrál rozběhnutému Malířovi do toho správného prostoru. Před zkušeným záložníkem Třince odehrál míč Karafiát.
     
    83
    Velner ale míč na hřišti neudržel a rozehrávat bude gólman Holý. To vše až potom, co Žižkov podruhé vystřídá. Ze hry odchází David Podzimek, novým mužem na trávníku se stává Lukáš Bartošák.
     
    82
    Hupka našel na levé straně volného Kubáně, jehož centr však zase hlavou odvrátil prostovlasý kapitán Žižkova Šťastný. Třinec přesto pokračuje v útoku.
     
    81
    Po delší odmlce se také Viktoria dostala do zakončení. Súkenník předal míč Voltrovi, ten si udělal prostor ke střele a donutil Rohela k ulehnutí spojenému se zákrokem.
     
    80
    Šťastný odehrál pro změnu výkop Rohela jen za pomezní čáru. Slezané následně útočili po pravé straně, ale centrem Malíře si na hostující defenzivu nepřišli.
     
    79
    Marek sice po dlouhém výkopu Holého předskočil domácího kapitána Vomáčku, ale hlavou prodloužil dráhu letu balonu jen do rukavic gólmana Rohela.
     
    78
    526 diváků přihlíželo Ceplákově snaze vysunout do úniku Malíře, která se ovšem ukázala jako nepřesná. Balon je u gólmana Žižkova Holého.

    Ondřej Zoubek

    Branky:

    Karty:   36. Vomáčka (TRI), 59. Matoušek (TRI), 85. Hupka (TRI) – 29. Podrazký (ZIZ), 61. Karafiát (ZIZ)

    Neproměněná penalta: 37. Podrazký (ZIZ), brankář Rohel zneškodnil


    FK Třinec: Rohel – Velner, Matoušek, Vomáčka (C), Čelůstka, Kubáň – Kundrátek (71. Smetana), Hupka, Ceplák (86. Málek), Lukáš (77. Malíř) – Joukl. Trenér: Marek Kalivoda.
    Náhradníci: Bruk – Gomola, Malíř, Lisický, Smetana, Málek, Zawada.

    FK Viktoria Žižkov: Holý – Dressler, Hovorka, Šťastný (C), Podzimek (83. Bartošák) – Súkenník, Opluštil, Karafiát, Podrazký (71. Marek), Bazal – Voltr (90. Bodeček). Trenér: Jindřich Trpišovský.
    Náhradníci: Pokorný – Hejný, Marek, Bodeček, Bartošák, Reiter.

    Rozhodčí: Jiří Jech – Pavel Vlasjuk, Petr Kotalík

    Diváci: 526
    bahis siteleri