Buffalo – Montreal 1:2 (1:2 po s.n.) | NY Rangers – Detroit 4:3 (po pr.) | Anaheim – NY Islanders 2:3 (po pr.)
po prodl.
New York Rangers
4:3 (1:0, 1:2, 1:1 - 1:0)
Detroit Red Wings
Čtvrtek 06.11.2014, 02:00 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany to je vše. Děkuji za pozornost a přeji klidný spánek! (05:10:54)
     
    Československá stopa v utkání:

    Andrej Nestrašil (DET) 0+1, 0 střel, čas na ledě 12:29
    Jakub Kindl (DET) 1+1, 2 střely, čas na ledě 18:37
    Tomáš Tatar (DET) 1+0, 3 střely, čas na ledě 16:43
     
    Hvězdy zápasu:

    1. Rick Nash (NYR) 1+0
    2. Matt Hunwick (NYR) 0+2
    3. Derick Brassard (NYR) 1+1
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na branku: 30 – 28
    Přesilové hry: 2/3 – 2/5
    Hity: 16 – 19
    Vhazování: 29 – 28
    Zblokované střely: 17 – 13
     
    Právě jeho mi je nejvíce líto, jelikož dnes předvedl perfektní výkon, ale v klíčový okamžik selhal. Každopádně jsme viděli utkání, za které zaslouží oba týmy obdiv.

    Viděli jsme sedm branek, některé z nich kuriózní a vyrovnání osm vteřin před koncem zápasu. Oba týmy si bod za remízu zasloužily a o ten jeden bod šťastnější byli nakonec zásluhou Dericka Brassarda domácí hokejisté.
     
    Hostující brankář si ještě přivodil nějaké nepříjemné zranění, kvůli kterému za ním musel přijet klubový lékař. Doufejme, že bude švédský brankář v pořádku.
     
    Konec zápasu.
    BRASSARD - 4:3
     
    61:50
    Rangers právě vstřelili branku!
    Utkání končí! Jonas Gustavsson si trochu pokazil celý večer, jelikož neudržel střelu od modré a puk mu vypadl. Dojíždějící DERICK BRASSARD (5) si dojel pro puk a dorazil do odkryté branky. Asistence: Dan Girardi (3), Martin St. Louis (6).
     
    61:26
    Brassardova střela od modré byla zblokována a Ericsson nakonec vyhazuje kotouč.
     
    61:09
    Martin St. Louis dostal vedle branky kotouč, chvíli s ním míchal a čekal, zda se neuvolní někdo z jeho spoluhráčů. Když se tak nestalo, zakončil sám, ale Gustavsson zasáhl lapačkou.
     
    60:46
    Oddechový čas domácích.
     
    60:46
    A za brankou si Detroitu si počínal nedovoleně Pavel Dacjuk (DET), který místo puku trefil St. Louisovy brusle a podrazil svého soupeře. Přesilová hra 4 proti 3 v podání Rangers.
     
    60:22
    První útočný výpad v prodloužení táhl domácí Brassard, jehož atak nevyšel a Rangers se musí bránit.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Neuvěřitelný závěr v Madison Square Garden. Rangers šli v perfektním utkání do vedení 3:2 po trefě Stempniaka. V samotném závěru hrál Detroit přesilovku a československá parta v Detroitu srovnala osm vteřin před koncem!

    Kindl posunul Nestrašilovi, který viděl zcela volného Tomáše Tatara a slovenský útočník zavěsil do odkryté branky. Nutno podotknout, že vyrovnání je naprosto zasloužené. Oba týmy si dnes alespoň bod zaslouží. Uvidíme, kdo si připíše ten bonusový.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje celé prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    TATAR - 3:3
     
    59:52
    Detroit právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelný závěr! Máme vyrovnáno osm vteřin před koncem a postarala se o to československá trojice. Andrej Nestrašil našel parádně TOMÁŠE TATARA (4), který byl na zadní tyči osamocený a trefil odkrytou branku Rangers. Asistence: Andrej Nestrašil (2), Jakub Kindl (2).
     
    59:46
    Tomáš Tatar měl obrovskou šanci, ale netrefil odkrytou branku. Poté se koukal na čas, kterého hostům příliš nezbývá.
     
    59:30
    Henrik Zetterberg dostal od modré čáry přihrávku do rohu kluziště a snažil se nahodit před branku, kde Marc Staal (NYR) povalil Pavla Dacjuka a dostal menší trest.
     
    59:06
    Puk ve středním pásmu a Rangers střídají. Detroit se nemůže dostat do zakončení.
     
    58:20
    Detroit v pěti lidech přišel o puk a Hagelin mohl vystřelit. Útočník Rangers ovšem neměl potřebnou rychlost a posunul na spoluhráče, kterého zablokoval bránící hráč Detroitu.
     
    58:12
    Dva hráči na trestné a možná trochu nespravedlivě pro Detroit. Martin St. Louis (NYR) podrazil Justina Abdelkadera (DET), který v pádu srazil hráče soupeře a na trestnou míří také. Pravděpodobně byl vyloučen za něco jiného.
     
    57:31
    Zetterbergův pokus byl zblokován a na druhé straně ujížděl za pukem Hagelin. Obránce Detroitu byl ovšem rychlejší a situaci zachránil.
     
    57:10
    Vhazuje se po pravici Henrika Lundqvista a Jonas Gustavsson už je na střídačce Detroitu. Red Wings zkouší power-play poměrně brzy.
     
    56:50
    Další důležitý zákrok Henrika Lundqvista podržel těsný náskok domácího týmu. Hostům už příliš času nezbývá.
     
    56:15
    Parádní individuální průnik Niklase Kronwalla po pravé straně hřiště skončil backhandovým zakončením, které Lundqvist vyrazil betonem a ležící Tomáš Tatar se pokusil puk dorazit. Bohužel pro hosty bez úspěchu.
     
    55:28
    Detroit je aktivnějším týmem. Zatím to ovoce nepřináší, jelikož se Rangers výborně brání. Uvidíme, zda Detroit něco vymyslí.
     
    54:37
    Nestrašilův pokus míří mimo.
     
    53:49
    Detroit drží kotouč, ale nemůže se usadit v útočném pásmu, natož aby ohrozil brankáře Lundqvista.
     
    53:28
    Za brankou Detroitu dohrával akci Hagelin, na kterého si počínal Johan Franzen a rukavicí mu dal pěstí. Rozhodčí si toho ovšem nevšimli, nebo dělali, že to nevidí, protože to byla pravděpodobně odplata za seknutí DeKeysera.
     
    52:56
    Oba brankáři si připsali jisté zákroky. Vstřelená branka Rangers může být rozhodující. Uvidíme, co přinese závěr zápasu.
    STEMPNIAK - 3:2
     
    52:10
    Rangers právě vstřelili branku!
    Špatné střídání Detroitu je potrestáno brankou. Hosté nestihli dostřídat a ve středním pásmu se k puku dostal Moore, který zavezl puk do třetiny a posunul do strany, kde si najížděl LEE STEMPNIAK (3). Zkušený útočník si v klidu připravil puk a tahem zavěsil. Velmi důležitý gól. Asistence: Dominic Moore (2), Chris Kreider (5).
     
    51:41
    Přítomným fanouškům asi zatrnulo. Do zajímavé střelecké pozice se dostal Luke Glendening, ale jeho pokus mířil mimo.
     
    51:11
    Ofsajd Detroitu a vhazování na útočné modré, které bylo opakováno a vyhrál ho hostující hráč. Detroit je u puku.
     
    51:03
    U branky Detroitu se strhla menší mela, která žádnou šarvátku nepřinesla, ale je první v tomto utkání. To je celkem zajímavé, protože sledujeme opravdu kvalitní utkání ve velkém tempu, kdy jsou oba týmy velmi aktivní.
     
    51:03
    Ve středním pásmu zachytil nepřesnou rozehrávku Mats Zuccarrelo, který dostal kotouč do útočné třetiny a pěknou střelou prověřil Gustavssona. Ten vytasil jistý zákrok lapačkou a hra je přerušena.
     
    50:34
    Oba týmy se střídají v držení kotouče, ale zatím se ani jeden z nich do zakončení nedostal.
     
    49:39
    Tak celkem nepochopitelně se nevylučuje. Vhazovalo se na modré čáře před Lundqvistem a jeden z obránců Detroitu nahodil po buly kotouč za branku Rangers. Tam se ho ujali domácí hráči a hraje se ve středu hřiště.
     
    49:34
    Hra byla přerušena, protože se na zemi ocitl Danny DeKeyser, kterého nesmyslně zasáhl holí Hagelin. Hostující obránce skončil na ledě s krvavým šrámem. Nepříjemné zranění obránce Detroitu bude pravděpodobně potrestáno čtyřminutovým trestem.
     
    49:17
    Ke střele se tentokrát dostal Carl Hagelin, jehož jedovatou ránu z mezikruží pokryl Jonas Gustavsson ramenem. Vhazování po levici hostujícího brankáře.
     
    48:28
    Anthony Duclair ukázal velké sebevědomí a individuální akcí nadělal obráncům soupeře problémy. Po pravé straně se prosmýkl až k brance Gustavssona, kterého překonat nedokázal.
     
    48:03
    Ke střele se dostal český bek Jakub Kindl, jehož zajímavá střela tentokrát v brance neskončila. Hraje se ve velkém tempu.
     
    47:28
    Nebezpečí ovšem přišlo až po akci prvního útoku Jezdců. Brassard táhl akci po pravé straně a hledal svého kolegu z útoku. Najíždějící Rick Nash dostal kotouč, ale před odkrytou brankou ho nedokázal zkrotit.
     
    46:47
    Reflexivní zákrok Gustavssona opět zachránil Detroit a Red Wings mohou zaútočit...
     
    46:09
    Na druhé straně se musel činit naopak Henrik Lundqvist, který si s lehkým pokusem soupeře poradil bez větších problémů.
     
    45:28
    Zuccarello se na druhé straně nepohodl s Brassardem a slibná akce Rangers zakončením neskončila.
     
    44:48
    Na ledě opět Nestrašilův útok. Český útočník vybídl Rileyho Sheahana, který se středem hřiště prodral do zakončení. První pokus mu obránce soupeře zablokoval, ale na druhý pokus už detroitský útočník zakončil – neúspěšně.
     
    44:11
    Obránci Detroitu trpělivě počkali za svou brankou na vystřídání své pětky a zakládají postupný útok.
     
    43:28
    Na druhé straně se před brankou dostal k odraženému kotouči Pavel Dacjuk a bokem k brance se pokusil backhandem zakončit. Jeho pokus Lundqvist vyrazil.
     
    42:59
    Rangers se snaží zaútočit. Drží kotouč v útočném pásmu, kde se ale nemohou dostat do vhodné střelecké pozice. Obránci Detroitu zvládají svou práci dobře.
     
    42:28
    Nejprve útočil Detroit, který ve finální fázi o kotouč přišel a musel se rychle vracet. Podobně si ovšem počínali také Rangers.
     
    41:49
    Na druhé straně se do zajímavé pozice dostal Brassard, jehož střelecký pokus mezi tři tyče nezamířil.
     
    41:19
    Na ledě jsou teď Češi Jakub Kindl s Andrejem Nestrašilem, které doplňuje také Tomáš Tatar. Československé trio pracuje výborně, ale do zakončení se zatím neprodralo.
     
    40:49
    Zetterberg našel před brankou Justina Abdelkadera, který v hloučku hráčů zakončoval, ale Henrik Lundqvist si svou přední tyč pohlídal na výbornou.
     
    40:28
    První útok třetí části obstaral Pavel Dacjuk, který dostal kotouč do třetiny a posunul na Abdelkadera. Americký útočník našel lépe postaveného Zetterberga, kterému se ale nepodařilo zkrotit kotouč a zakončit.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku: 20 – 15
    Přesilové hry: 1/2 – 1/4
    Hity: 9 – 13
    Vhazování: 22 – 19
    Zblokované střely: 10 – 11
     
    Přesilovou hru si hosté přenesou do závěrečné třetiny, která bude rozhodně zajímavá. Vidíme opravdu parádní hokejovou bitvu z obou stran.

    Do druhé části vstoupili lépe hosté, ale přišel šok. Nejprve Nyquist neproměnil samostatný nájezd a krátce na to ujel domácím obráncům St. Louis, který přidal druhý gól. Detroit se ale rozhodit nenechal a přišla jeho chvíle.

    O šest minut později se nejprve prosadil český obránce Jakub Kindl a o pouhých šestnáct vteřin později srovnal Cleary, jehož branky si sudí všimli až po další minutě hry. V závěru předvedl výtečný zákrok Jonas Gustavsson a podržel svůj tým.

    Třetí třetina začne přibližně ve 4:06.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:37
    Střelec druhé branky domácích Martin St. Louis (NYR) si počínal v souboji s hráčem soupeře nedovoleně a odpyká si menší trest.
     
    39:33
    Branka Detroitu je ovšem prázdná, jelikož se bude vylučovat na straně domácích. Hra pokračuje.
     
    39:11
    Rangers se dokázali oklepat z rychlého vyrovnání Detroitu a v posledních minutách převzali iniciativu.
     
    38:41
    Fantastický Jonas Gustavsson! Rangers teď měli několik desítek vteřin enormní tlak před brankou Detroitu a svého soupeře nepustili ze třetiny. Nejprve pálil od modré Moore, jehož dělovku Gustavsson dokázal pokrýt, přestože měl před sebou hlouček hráčů. Ale švédský brankář se ukázal až o pár vteřin později, kdy se k jednomu z odražených puků dostal hráč Rangers a okamžitě vystřelil. Švédský brankář se stihl přesunout a výtečným zákrokem lapačkou zachránil svůj tým od inkasované branky. O tomto zákroku ještě uslyšíme.
     
    37:35
    Zahrozit se pokusili také Jezdci. Bohužel pro domácí fanoušky neúspěšně.
     
    36:58
    Několikrát se musel mít na pozoru brankář domácích. Henriku Lundqvistovi ovšem stačilo pouze kontrolovat směr střel, jelikož nemířily mezi tři tyče.
     
    35:49
    Red Wings se drží na útočné polovině, ale nemohou se dostat k brance Lundqvista.
     
    35:18
    Hraje se na obě branky, utkání má grády, ale brankáři jsou zatím bez práce. Detroit je ovšem více na puku.
     
    34:36
    Tlak Detroitu pokračuje, ale zatím bez střeleckého efektu.
     
    33:33
    Neujal se ani pokus Pavla Dacjuka. Detroit se dostal na koně a situace se úplně obrátila. Hosté jsou zatím lepším týmem.
     
    32:56
    Detroitu rychlé vyrovnání pochopitelně prospělo a Red Wings svého soupeře přihrávají. Další šanci z podobné pozice měl Zetterberg, ale na svého krajan nevyzrál.
    CLEARY - 2:2

     
    32:15
    Detroit právě vstřelil branku!
    Detroit během třinácti vteřin vyrovnal. DANIEL CLEARY (1) střílel z velkého úhlu a našel skulinku nad Lundqvistovým ramenem. Puk zamířil do sítě, odkud se odrazil na brankovou čáru. Cleary se tak odvděčil za důvěru trenéra a v prvním utkání od ledna letošního roku skóruje. Asistence: Drew Miller (1).
     
    32:15
    Pozor! Sice se více než minutu pokračovalo ve hře, ale Daniel Cleary dal regulérní branku! Rozhodčí šel celou situaci přezkoumat a střela Clearyho skončila v síti.
     
    32:15
    Nechybělo mnoho a mohlo být vyrovnáno. Daniel Cleary vystřelil z rohu kluziště a puk Lundqvistovi vypadl, spadl na čáru a dlouho si ho nikdo nevšiml. Velká škoda.
    KINDL - 2:1
     
    32:02
    Detroit právě vstřelil branku!
    Černá série prolomena. Výborný Riley Sheahan vybojoval u mantinelu kotouč, který odjel do kruhu pro vhazování. Tam ho převzal JAKUB KINDL (1) a propálil vše, co mu stálo v cestě – 2:1! Asistence: Riley Sheahan (4), Johan Franzen (5).
     
    31:37
    Jeden z hráčů Rangers pronikl do útočné třetiny a na hraně pravidel byl zastaven bránícím hráčem. Detroit se dostal do útoku.
     
    31:01
    Jejich další pokus o přechod útočného pásma zastavil ofsajd. Když se hosté pokoušeli prosadit znovu, opět byl jeden z hráčů v bílém rychlejší než puk.
     
    30:29
    Rangers se rychle osvobozují...
     
    30:07
    A budou mít možná o něco snažší práci. Conor Allen (NYR) podrazil Tomáše Tatara a odpyká si dvouminutový trest.
     
    29:48
    Red Wings je aktivnějším týmem a dokáže dostat soupeře pod tlak. U něj to ovšem končí, jelikož hráči Detroitu stále nemohou najít recept na jistého Lundqvista.
     
    29:17
    Aktivní hráči Detroitu drží kotouč na útočné polovině hřiště a Henrik Lundqvist se musí mít na pozoru. Zatím je bez práce.
     
    28:47
    Brankář domácího týmu teď musel pokrýt několik střeleckých pokusů. Nejednalo se o nějaké těžké zákroky, ale zároveň to nebyla žádná třešnička na dortu.
     
    28:11
    Hraje se ve čtyřech na obou stranách, což zatím více vyhovuje hostujícímu týmu. Ten drží kotouč kolem Lundqvistovy branky.
     
    27:38
    Dvojnásobnou zásilku vyslal na trestnou lavici hlavní sudí. Za sekání míří na trestnou domácí Carl Hagelin (NYR) a také jeho sok Justin Abdelkader (DET).
     
    27:05
    Pokračuje se u branky Detroitu, kde tentokrát obránci Red Wings svou práci zvládli a dostali kotouč ze své třetiny.
    St. LOUIS - 2:0
     
    26:39
    Rangers právě vstřelili branku!
    No a Detroit dostává další ránu. Matt Hunwick se ujal kotouče na vlastní modré čáře a přes celé střední pásmo našel parádním pasem MARTINA ST. LOUISE (4), který si připravil puk a střelou z hranice kruhu pro vhazování našel skulinky mezi Gustavssonovými betony – 2:0! Asistence: Matt Hunwick (5), Michael Kostka (1).
     
    25:51
    Gustav Nyquist nic složitého nevymýšlel, jel mírně po pravé straně a střelou z mezikruží se pokusil překvapit Lundqvista. Ten se nenechal zaskočit a ramenem vyrazil tuto střelu nad branku. Švédský souboj tak vyhrál brankář domácích.
     
    25:51
    Franzen se ještě pokoušel dorazit a do brankoviště si lehl Kevin Klein, který zalehl kotouč. To znamená trestné střílení!
     
    25:51
    Obrovský šance Detroitu! Jonathan Ericsson se napřáhl na modré čáře a jeho střelu tečoval Johan Franzen do pravé tyčky!
     
    25:29
    Andrej Nestrašil nahodil do útočné třetiny kotouč, který Jezdci ještě odvrátili, ale poté už se Detroit usadil v útočném pásmu.
     
    24:59
    V útočném pásmu se tentokrát ocitli Rangers, přesto se v něm dlouho neohřáli a brankáře Gustavssona neohrozili.
     
    24:31
    Rangers se osvobodili a následně donutili Red Wings vyhodit na zakázané uvolnění. Vhazuje se před Gustavssonem.
     
    23:53
    Švédská dvojice Gustav Nyquist a Henrik Zetterberg bojovala v útočné třetině, kde se prosadit nedokázala.
     
    23:11
    Vstup do třetiny zatím vychází lépe Detroitu, který je vizuálně aktivnějším týmem. Henrik Lundqvist ale zatím zasahovat nemusel.
     
    22:24
    Útočná akce Detroitu ovoce nepřinesla a byla zastavena bránícími hráči Rangers. Když už se oba týmy do útočného pásma dostanou, hraje se převážně v rozích.
     
    21:49
    Hraje se pěkný hokej a oba týmy se snaží hrát aktivně a útočit. Střelecké trápení Detroitu proti Rangers ale stále pokračuje. Jezdcům nevstřelili gól už dva zápasy a jednu třetinu.
     
    21:23
    Dva útočné výpady v podání Rangers byly odraženy a domácí tým vyhodil kotouč. Obránce Detroitu situaci trochu podcenil, zatímco Lee Stempniak pelášil za pukem a po zaváhání obránců Red Wings dostal přihrávku. Z otočky ovšem nezakončil.
     
    20:57
    Následně se vhazování opakovalo na druhé straně. Nehrálo se ovšem ani vteřinu a puk opustil hrací plochu. Vhazování po Gustavssonově levici se bude opakovat.
     
    20:26
    O první útočnou akci se postaral Detroit, ale v útočné třetině nepochodil. Jezdci vyhodili kotouč, pro který musel Kronwall až k vlastní brance.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky první třetiny:

    Střely na branku: 10 – 8
    Přesilové hry: 1/2 – 0/2
    Hity: 6 – 7
    Vhazování: 11 – 9
    Zblokované střely: 5 – 9
     
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, ve které jsme viděli velmi pěkný hokej. V první desetiminutovce tedy v režii Rangers, kteří svého soupeře přehrávali a dokázali svou aktivitu vytěžit ve vedoucí branku. Během přesilové hry se svou zadnicí prosadil Rick Nash a poslal svůj tým do vedení.

    Poté zacinkala branková konstrukce Gustavssonovy svatyně a hra se postupem minut vyrovnala. Tyčka zachránila také Rangers, ale to bylo vše, co Detroit vymyslel. Lundqvist zatím všechny pokusy soupeře pochytal.

    Třetí třetina začne přibližně ve 3:07.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:39
    První třetina už se pravděpodobně pouze dohraje.
     
    19:17
    Nepřesná přihrávka Kronwalla skončila na hokejkách domácích hráčů, jejichž útočnou akci zastavil signalizovaný ofsajd.
     
    18:33
    Na tyčky máme vyrovnáno. Na levé straně číhal na modré čáře Danny DeKeyser a když dostal kotouč, tak okamžitě vystřelil. Jeho dělovka se odrazila od levé tyče domácí branky!
     
    18:14
    Detroit bojoval v útočném pásmu, ale po hraničním zákroku na Dacjuka v rohu kluziště ovšem o puk přišel. Sudí zůstal ale klidný a vylučovat se nebude.
     
    17:56
    Pozornost Henrika Lundqvista tentokrát prověřil Andrej Nestrašil, který se dostal z první do zakončení a jeho pokus švédský brankář nadvakrát pokryl.
     
    17:34
    Po krátké pauze se bude vhazovat po levici brankáře Rangers.
     
    16:36
    Obě mužstva se vystřídala v útočném snažení, přesto jsme žádné ohrožení branky neviděli. Oba týmy se ovšem snaží a snahu jim nelze odepřít.
     
    15:37
    Justin Abdelkader se na levé straně dostal do zakončení a donutil Henrika Lundqvista zasáhnout. Švédský brankář si připsal další zákrok.
     
    15:01
    Andrej Nestrašil vybojoval kotouč u mantinelu a našel lépe postaveného spoluhráče, který nedokázal přesně zakončit. Hra se začíná vyrovnávat.
     
    14:28
    Riley Sheahan se prodral po pravé straně až do zakončení, ale jeho zajímavé střele chyběla přesnost. Tato formace Detroitu s Andrejem Nestrašilem hraje velmi dobře.
     
    14:05
    Několik útoků Red Wings bylo odraženo. Detroit musí začít znovu od své branky.
     
    13:26
    Henrik Lundqvist šel za branku pro puk a rozehrál ho. Bohužel mu rozehrávka příliš nevyšla a málem se Detroit dostal do nebezpečné akce. Nakonec vše obrana Rangers včas uhasila.
     
    12:49
    Hosté se v přesilové hře pravděpodobně neprosadí, ale dokázali utlumit tlak soupeře.
     
    12:15
    Opět zadovka v podání hostujícího hráče. Tentokrát se do puku opřel Kronwall, ale svou dělovku mezi tři tyče neumístil.
     
    11:39
    Ani Detroit se za svou přesilovou hru stydět nemusí. Abdelkader dostal puk k levé tyči a zadovkou hledal Dacjuka, který z hranice kruhu pro vhazování mířil mimo.
     
    11:17
    Dacjuk nabil na modrou čáru Niklasi Kronwallovi, který trefil pouze krajana Gustavssona v brance Rangers.
     
    10:58
    Tentokrát si zahrají přesilovou hru oni. Dominic Moore (NYR) najížděl z pravé strany do branky Detroitu a rukou zasáhl brankáře Gustavssona, který souboj neustál. Zbytečný faul Rangers, ze kterého pramení přesilová hra Detroitu.
     
    10:28
    Domácí stále pokračují v aktivitě, ale zatím se nemohou usadit kolem branky hostujícího brankáře.
     
    09:57
    Hosté oslabení zvládli, ale Rangers ho zahráli opět velmi dobře. Zatím jsou Jezdci rozhodně aktivnějším týmem, který zaslouženě vede.
     
    09:22
    Hunwick hledal od pravého mantinelu Chrise Muellera, který ovšem promáchl a musel se pro puk vracet až k mantinelu.
     
    08:57
    Už to cinká! Matt Hunwick vystřelil z mezikruží a orazítkoval tyč detroitské branky.
     
    08:48
    New York hraje přesilovou hru perfektně. Přesnými přihrávkami dává hostům zabrat a přidává k tomu také střelecké pokusy. Zatím nepřesné.
     
    08:22
    Výbornou kombinaci Rangers musel hasit jistý Jonas Gustavsson. Švédský brankář Detroitu má dnes plno práce.
     
    07:56
    A Detroit si pěkně zavařil. Marc Staal pálil od modré a clonícího Brassarda fauloval Niklas Kronwall (DET) a odpyká si menší trest. Další přesilová hra Rangers.
     
    07:34
    Jezdci pokračují ve svižném tempu. Domácí kombinují s pukem v útočné třetině a zasypávají branku Detroitu střelami. Ani jedna z nich ovšem nezamířila mezi tři tyče.
     
    06:58
    Puk opustil hrací plochu a hra je přerušena. Komerční přestávka.
    NASH - 1:0
     
    06:36
    Rangers právě vstřelili branku!
    Domácí jdou do vedení. Rangers se dostali do útočné třetiny, kde pálil od modré Derick Brassard a jeho střelu tečoval svou zadnicí RICK NASH (10). Originální branka znamená vedení Rangers. Asistence: Derick Brassard (6), Matt Hunwick (4).
     
    05:37
    Ke střele se dostali Rangers, ale před brankou clonící Mats Zuccarello zastavil kotouč.
     
    05:23
    Na druhé straně se k puku dostal Rick Nash, přešel útočnou modrou a podařilo se mu ukličkovat Henrika Zetterberga (DET). Ten si pomohl podražením a půjde na trestnou.
     
    04:48
    Úvodní útok Rudým křídlům nevyšel, ale podruhé už byli nebezpečnější. Nejprve pálil zápěstím Pavel Dacjuk a následně z mezikruží pálil nebezpečně Gustav Nyquist!
     
    04:11
    Rangers jsou aktivnějším týmem, ale zbytečně se připravují o tlak. Za špatné střídání je potrestána lavička domácích. Přesilová hra pro Detroit. Trest odsedí Chris Kreider (NYR).
     
    03:33
    Obrovská šance Jezdců gólem nekončí! Derick Brassard našel před brankou Martina St. Louise, který okamžitě vystřelil k pravé tyči, ale Jonas Gustavsson perfektně zasáhl lapačkou! Z následujícího závaru před brankou se Rangers neprosadili.
     
    02:49
    Nepříjemně pálil od modré Marc Staal, ale jeho pokus mířil mimo.
     
    02:34
    Daniel Cleary nastoupil naposledy v lednu a svůj návrat do sestavy proměnil v první střelecký pokus. S tím si Gustavsson poradil.
     
    01:51
    Hosté se snažili prosadit v útočném pásmu, v jehož rohu bojoval také Andrej Nestrašil, ale Red Wings kotouč nevybojovali.
     
    01:17
    Následně nedosáhl na přihrávku jeden z domácích hráčů a bude se vhazovat před Lundqvistem.
     
    00:58
    Rick Nash zachytil na útočné modré nepřesnou rozehrávku Red Wings a vyvezl kotouč do třetiny. Na pravé straně mu najížděl ještě St. Louis, ale křídelník Rangers zvolil střelu, se kterou si Gustavsson bez problémů poradil.
     
    00:28
    Detroit vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    00:21
    Utkání bylo rozehráno a o první útočný výpad se postarali hráči Rangers. Nahozený kotouč ovšem dojel až ke Gustavssonovi, který ukryl kotouč do lapačky.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    New York Rangers: Lundqvist – Girardi, Staal, Hunwick, Klein, Kostka, Allen – Zuccarello, Brassard, Nash – St. Louis, Hayes, Kreider – Duclair, Moore, Hagelin – Stempniak, Mueller, Glass.

    Detroit Red Wings: Gustavsson – Ericsson, Kronwall, Smith, DeKeyser, Lashoff, Kindl – Abdelkader, Dacjuk, Zetterberg – Nyquist, Helm, Tatar – Franzen, Sheahan, Nestrašil – Cleary, Glendening, Miller.

    Rozhodčí: T. Peel, S. Kozari – P. Racicot, B. Pancich.
    Utkání sleduje také český fanoušek

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Oťukávání Rangers a Tomáše Kaberleho nabralo reálných obrysů. Český obránce se měl hlásit na ranním rozbruslení, ale z Toronta se nestihl přesunout. V dnešním utkání ho tedy neuvidíme.
     
    Detroit neporazil Rangers už čtyři zápasy

    Rangers nejsou v Detroitu příliš oblíbeným týmem. Poslední výhra nad týmem z New Yorku se odehrála v roce 2011. Od té doby se oba týmy střetly čtyřikrát a pokaždé vyhráli Jezdci.

    Po dvou vítězstvích v prodloužení dvakrát vyhráli v základní hrací době. V obou posledních zápasech na domácím ledě ani jednou neinkasovali! Ve zmíněných zápasech padly dohromady čtyři branky, což není žádné úchvatné číslo.
     
    Detroit se drží, ale mohl by dávat více branek

    Stanley Cup, nic víc zástupce Detroitu Red Wings nezajímá. Rudá křídla se zatím drží na páté příčce s patnácti body. S třiceti brankami je ale čtvrtým nejhůře střílejícím týmem Východu.

    Poslední dva zápasy Detroit nezvládl. Nejprve padl na ledě po samostatných nájezdech na ledě Buffala, kde ho vychytal brankář Michal Neuvirth a dnes v noci prohrál 1:3 v Ottawě.
     
    Rangers klátí zranění, pomůže Tomáš Kaberle?

    New York Rangers zatím nastoupili do jedenácti zápasů a pětkrát zvítězili. Zatím jim patří s dvanácti body jedenáctá příčka. Tu budou chtít zlepšit proti Detroitu.

    Tým z Manhattanu má ovšem zásadní problém. Jeho obranu decimuje řada zranění. Na marodce jsou Ryan McDonagh, Dan Boyle, Kevin Klein a John Moore. V českých médiích se spekulovalo o tom, že se k Rangers připojí obránce Tomáš Kaberle a dostane šanci si říct o místo.

    Jezdci prohráli poslední dva zápasy a oba dva po samostatných nájezdech. Doma nejprve remizovali 0:0 s Winnipegem a jediný bod urvali v souboji se St.Louis, se kterými prohráli 3:4.
     
    Zdravím všechny fanoušky zámořské NHL! Společně budeme sledovat duel dvou týmů Original Six. Na ledě Madison Square Garden se představí Detroit. Vzájemné utkání začíná ve 2 hodiny.

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 7. Nash (Brassard, Hunwick), 27. St. Louis (Hunwick, Kostka), 53. Stempniak (Moore, Kreider), 62. Brassard (Girardi, St. Louis) – 33. Kindl (Sheahan, Franzen), 33. Cleary (Miller), 60. Tatar (Nestrašil, Kindl)


    New York Rangers: Lundqvist – Girardi, Staal, Hunwick, Klein, Kostka, Allen – Zuccarello, Brassard, Nash – St. Louis, Hayes, Kreider – Duclair, Moore, Hagelin – Stempniak, Mueller, Glass.
    Detroit Red Wings: Gustavsson – Ericsson, Kronwall, Smith, DeKeyser, Lashoff, Kindl – Abdelkader, Dacjuk, Zetterberg – Nyquist, Helm, Tatar – Franzen, Sheahan, Nestrašil – Cleary, Glendening, Miller.

    Rozhodčí: T. Peel, S. Kozari – P. Racicot, B. Pancich.

    Diváci: 18006
    bahis siteleri