Buffalo – Montreal 1:2 (1:2 po s.n.) | NY Rangers – Detroit 4:3 (po pr.) | Anaheim – NY Islanders 2:3 (po pr.)
po prodl.
New York Rangers
4:3 (1:0, 1:2, 1:1 - 1:0)
Detroit Red Wings
Čtvrtek 06.11.2014, 02:00 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zdravím všechny fanoušky zámořské NHL! Společně budeme sledovat duel dvou týmů Original Six. Na ledě Madison Square Garden se představí Detroit. Vzájemné utkání začíná ve 2 hodiny.
     
    Rangers klátí zranění, pomůže Tomáš Kaberle?

    New York Rangers zatím nastoupili do jedenácti zápasů a pětkrát zvítězili. Zatím jim patří s dvanácti body jedenáctá příčka. Tu budou chtít zlepšit proti Detroitu.

    Tým z Manhattanu má ovšem zásadní problém. Jeho obranu decimuje řada zranění. Na marodce jsou Ryan McDonagh, Dan Boyle, Kevin Klein a John Moore. V českých médiích se spekulovalo o tom, že se k Rangers připojí obránce Tomáš Kaberle a dostane šanci si říct o místo.

    Jezdci prohráli poslední dva zápasy a oba dva po samostatných nájezdech. Doma nejprve remizovali 0:0 s Winnipegem a jediný bod urvali v souboji se St.Louis, se kterými prohráli 3:4.
     
    Detroit se drží, ale mohl by dávat více branek

    Stanley Cup, nic víc zástupce Detroitu Red Wings nezajímá. Rudá křídla se zatím drží na páté příčce s patnácti body. S třiceti brankami je ale čtvrtým nejhůře střílejícím týmem Východu.

    Poslední dva zápasy Detroit nezvládl. Nejprve padl na ledě po samostatných nájezdech na ledě Buffala, kde ho vychytal brankář Michal Neuvirth a dnes v noci prohrál 1:3 v Ottawě.
     
    Detroit neporazil Rangers už čtyři zápasy

    Rangers nejsou v Detroitu příliš oblíbeným týmem. Poslední výhra nad týmem z New Yorku se odehrála v roce 2011. Od té doby se oba týmy střetly čtyřikrát a pokaždé vyhráli Jezdci.

    Po dvou vítězstvích v prodloužení dvakrát vyhráli v základní hrací době. V obou posledních zápasech na domácím ledě ani jednou neinkasovali! Ve zmíněných zápasech padly dohromady čtyři branky, což není žádné úchvatné číslo.
     
    Oťukávání Rangers a Tomáše Kaberleho nabralo reálných obrysů. Český obránce se měl hlásit na ranním rozbruslení, ale z Toronta se nestihl přesunout. V dnešním utkání ho tedy neuvidíme.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

    Utkání sleduje také český fanoušek

     
    Úvodní sestavy:

    New York Rangers: Lundqvist – Girardi, Staal, Hunwick, Klein, Kostka, Allen – Zuccarello, Brassard, Nash – St. Louis, Hayes, Kreider – Duclair, Moore, Hagelin – Stempniak, Mueller, Glass.

    Detroit Red Wings: Gustavsson – Ericsson, Kronwall, Smith, DeKeyser, Lashoff, Kindl – Abdelkader, Dacjuk, Zetterberg – Nyquist, Helm, Tatar – Franzen, Sheahan, Nestrašil – Cleary, Glendening, Miller.

    Rozhodčí: T. Peel, S. Kozari – P. Racicot, B. Pancich.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:21
    Utkání bylo rozehráno a o první útočný výpad se postarali hráči Rangers. Nahozený kotouč ovšem dojel až ke Gustavssonovi, který ukryl kotouč do lapačky.
     
    00:28
    Detroit vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    00:58
    Rick Nash zachytil na útočné modré nepřesnou rozehrávku Red Wings a vyvezl kotouč do třetiny. Na pravé straně mu najížděl ještě St. Louis, ale křídelník Rangers zvolil střelu, se kterou si Gustavsson bez problémů poradil.
     
    01:17
    Následně nedosáhl na přihrávku jeden z domácích hráčů a bude se vhazovat před Lundqvistem.
     
    01:51
    Hosté se snažili prosadit v útočném pásmu, v jehož rohu bojoval také Andrej Nestrašil, ale Red Wings kotouč nevybojovali.
     
    02:34
    Daniel Cleary nastoupil naposledy v lednu a svůj návrat do sestavy proměnil v první střelecký pokus. S tím si Gustavsson poradil.
     
    02:49
    Nepříjemně pálil od modré Marc Staal, ale jeho pokus mířil mimo.
     
    03:33
    Obrovská šance Jezdců gólem nekončí! Derick Brassard našel před brankou Martina St. Louise, který okamžitě vystřelil k pravé tyči, ale Jonas Gustavsson perfektně zasáhl lapačkou! Z následujícího závaru před brankou se Rangers neprosadili.
     
    04:11
    Rangers jsou aktivnějším týmem, ale zbytečně se připravují o tlak. Za špatné střídání je potrestána lavička domácích. Přesilová hra pro Detroit. Trest odsedí Chris Kreider (NYR).
     
    04:48
    Úvodní útok Rudým křídlům nevyšel, ale podruhé už byli nebezpečnější. Nejprve pálil zápěstím Pavel Dacjuk a následně z mezikruží pálil nebezpečně Gustav Nyquist!
     
    05:23
    Na druhé straně se k puku dostal Rick Nash, přešel útočnou modrou a podařilo se mu ukličkovat Henrika Zetterberga (DET). Ten si pomohl podražením a půjde na trestnou.
     
    05:37
    Ke střele se dostali Rangers, ale před brankou clonící Mats Zuccarello zastavil kotouč.
     
    06:36
    Rangers právě vstřelili branku!
    Domácí jdou do vedení. Rangers se dostali do útočné třetiny, kde pálil od modré Derick Brassard a jeho střelu tečoval svou zadnicí RICK NASH (10). Originální branka znamená vedení Rangers. Asistence: Derick Brassard (6), Matt Hunwick (4).
    NASH - 1:0
     
    06:58
    Puk opustil hrací plochu a hra je přerušena. Komerční přestávka.
     
    07:34
    Jezdci pokračují ve svižném tempu. Domácí kombinují s pukem v útočné třetině a zasypávají branku Detroitu střelami. Ani jedna z nich ovšem nezamířila mezi tři tyče.
     
    07:56
    A Detroit si pěkně zavařil. Marc Staal pálil od modré a clonícího Brassarda fauloval Niklas Kronwall (DET) a odpyká si menší trest. Další přesilová hra Rangers.
     
    08:22
    Výbornou kombinaci Rangers musel hasit jistý Jonas Gustavsson. Švédský brankář Detroitu má dnes plno práce.
     
    08:48
    New York hraje přesilovou hru perfektně. Přesnými přihrávkami dává hostům zabrat a přidává k tomu také střelecké pokusy. Zatím nepřesné.
     
    08:57
    Už to cinká! Matt Hunwick vystřelil z mezikruží a orazítkoval tyč detroitské branky.
     
    09:22
    Hunwick hledal od pravého mantinelu Chrise Muellera, který ovšem promáchl a musel se pro puk vracet až k mantinelu.
     
    09:57
    Hosté oslabení zvládli, ale Rangers ho zahráli opět velmi dobře. Zatím jsou Jezdci rozhodně aktivnějším týmem, který zaslouženě vede.
     
    10:28
    Domácí stále pokračují v aktivitě, ale zatím se nemohou usadit kolem branky hostujícího brankáře.
     
    10:58
    Tentokrát si zahrají přesilovou hru oni. Dominic Moore (NYR) najížděl z pravé strany do branky Detroitu a rukou zasáhl brankáře Gustavssona, který souboj neustál. Zbytečný faul Rangers, ze kterého pramení přesilová hra Detroitu.
     
    11:17
    Dacjuk nabil na modrou čáru Niklasi Kronwallovi, který trefil pouze krajana Gustavssona v brance Rangers.
     
    11:39
    Ani Detroit se za svou přesilovou hru stydět nemusí. Abdelkader dostal puk k levé tyči a zadovkou hledal Dacjuka, který z hranice kruhu pro vhazování mířil mimo.
     
    12:15
    Opět zadovka v podání hostujícího hráče. Tentokrát se do puku opřel Kronwall, ale svou dělovku mezi tři tyče neumístil.
     
    12:49
    Hosté se v přesilové hře pravděpodobně neprosadí, ale dokázali utlumit tlak soupeře.
     
    13:26
    Henrik Lundqvist šel za branku pro puk a rozehrál ho. Bohužel mu rozehrávka příliš nevyšla a málem se Detroit dostal do nebezpečné akce. Nakonec vše obrana Rangers včas uhasila.
     
    14:05
    Několik útoků Red Wings bylo odraženo. Detroit musí začít znovu od své branky.
     
    14:28
    Riley Sheahan se prodral po pravé straně až do zakončení, ale jeho zajímavé střele chyběla přesnost. Tato formace Detroitu s Andrejem Nestrašilem hraje velmi dobře.
     
    15:01
    Andrej Nestrašil vybojoval kotouč u mantinelu a našel lépe postaveného spoluhráče, který nedokázal přesně zakončit. Hra se začíná vyrovnávat.
     
    15:37
    Justin Abdelkader se na levé straně dostal do zakončení a donutil Henrika Lundqvista zasáhnout. Švédský brankář si připsal další zákrok.
     
    16:36
    Obě mužstva se vystřídala v útočném snažení, přesto jsme žádné ohrožení branky neviděli. Oba týmy se ovšem snaží a snahu jim nelze odepřít.
     
    17:34
    Po krátké pauze se bude vhazovat po levici brankáře Rangers.
     
    17:56
    Pozornost Henrika Lundqvista tentokrát prověřil Andrej Nestrašil, který se dostal z první do zakončení a jeho pokus švédský brankář nadvakrát pokryl.
     
    18:14
    Detroit bojoval v útočném pásmu, ale po hraničním zákroku na Dacjuka v rohu kluziště ovšem o puk přišel. Sudí zůstal ale klidný a vylučovat se nebude.
     
    18:33
    Na tyčky máme vyrovnáno. Na levé straně číhal na modré čáře Danny DeKeyser a když dostal kotouč, tak okamžitě vystřelil. Jeho dělovka se odrazila od levé tyče domácí branky!
     
    19:17
    Nepřesná přihrávka Kronwalla skončila na hokejkách domácích hráčů, jejichž útočnou akci zastavil signalizovaný ofsajd.
     
    19:39
    První třetina už se pravděpodobně pouze dohraje.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, ve které jsme viděli velmi pěkný hokej. V první desetiminutovce tedy v režii Rangers, kteří svého soupeře přehrávali a dokázali svou aktivitu vytěžit ve vedoucí branku. Během přesilové hry se svou zadnicí prosadil Rick Nash a poslal svůj tým do vedení.

    Poté zacinkala branková konstrukce Gustavssonovy svatyně a hra se postupem minut vyrovnala. Tyčka zachránila také Rangers, ale to bylo vše, co Detroit vymyslel. Lundqvist zatím všechny pokusy soupeře pochytal.

    Třetí třetina začne přibližně ve 3:07.
     
    Statistiky první třetiny:

    Střely na branku: 10 – 8
    Přesilové hry: 1/2 – 0/2
    Hity: 6 – 7
    Vhazování: 11 – 9
    Zblokované střely: 5 – 9
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:26
    O první útočnou akci se postaral Detroit, ale v útočné třetině nepochodil. Jezdci vyhodili kotouč, pro který musel Kronwall až k vlastní brance.
     
    20:57
    Následně se vhazování opakovalo na druhé straně. Nehrálo se ovšem ani vteřinu a puk opustil hrací plochu. Vhazování po Gustavssonově levici se bude opakovat.
     
    21:23
    Dva útočné výpady v podání Rangers byly odraženy a domácí tým vyhodil kotouč. Obránce Detroitu situaci trochu podcenil, zatímco Lee Stempniak pelášil za pukem a po zaváhání obránců Red Wings dostal přihrávku. Z otočky ovšem nezakončil.
     
    21:49
    Hraje se pěkný hokej a oba týmy se snaží hrát aktivně a útočit. Střelecké trápení Detroitu proti Rangers ale stále pokračuje. Jezdcům nevstřelili gól už dva zápasy a jednu třetinu.
     
    22:24
    Útočná akce Detroitu ovoce nepřinesla a byla zastavena bránícími hráči Rangers. Když už se oba týmy do útočného pásma dostanou, hraje se převážně v rozích.
     
    23:11
    Vstup do třetiny zatím vychází lépe Detroitu, který je vizuálně aktivnějším týmem. Henrik Lundqvist ale zatím zasahovat nemusel.
     
    23:53
    Švédská dvojice Gustav Nyquist a Henrik Zetterberg bojovala v útočné třetině, kde se prosadit nedokázala.
     
    24:31
    Rangers se osvobodili a následně donutili Red Wings vyhodit na zakázané uvolnění. Vhazuje se před Gustavssonem.
     
    24:59
    V útočném pásmu se tentokrát ocitli Rangers, přesto se v něm dlouho neohřáli a brankáře Gustavssona neohrozili.
     
    25:29
    Andrej Nestrašil nahodil do útočné třetiny kotouč, který Jezdci ještě odvrátili, ale poté už se Detroit usadil v útočném pásmu.
     
    25:51
    Obrovský šance Detroitu! Jonathan Ericsson se napřáhl na modré čáře a jeho střelu tečoval Johan Franzen do pravé tyčky!
     
    25:51
    Franzen se ještě pokoušel dorazit a do brankoviště si lehl Kevin Klein, který zalehl kotouč. To znamená trestné střílení!
     
    25:51
    Gustav Nyquist nic složitého nevymýšlel, jel mírně po pravé straně a střelou z mezikruží se pokusil překvapit Lundqvista. Ten se nenechal zaskočit a ramenem vyrazil tuto střelu nad branku. Švédský souboj tak vyhrál brankář domácích.
     
    26:39
    Rangers právě vstřelili branku!
    No a Detroit dostává další ránu. Matt Hunwick se ujal kotouče na vlastní modré čáře a přes celé střední pásmo našel parádním pasem MARTINA ST. LOUISE (4), který si připravil puk a střelou z hranice kruhu pro vhazování našel skulinky mezi Gustavssonovými betony – 2:0! Asistence: Matt Hunwick (5), Michael Kostka (1).
    St. LOUIS - 2:0
     
    27:05
    Pokračuje se u branky Detroitu, kde tentokrát obránci Red Wings svou práci zvládli a dostali kotouč ze své třetiny.
     
    27:38
    Dvojnásobnou zásilku vyslal na trestnou lavici hlavní sudí. Za sekání míří na trestnou domácí Carl Hagelin (NYR) a také jeho sok Justin Abdelkader (DET).
     
    28:11
    Hraje se ve čtyřech na obou stranách, což zatím více vyhovuje hostujícímu týmu. Ten drží kotouč kolem Lundqvistovy branky.
     
    28:47
    Brankář domácího týmu teď musel pokrýt několik střeleckých pokusů. Nejednalo se o nějaké těžké zákroky, ale zároveň to nebyla žádná třešnička na dortu.
     
    29:17
    Aktivní hráči Detroitu drží kotouč na útočné polovině hřiště a Henrik Lundqvist se musí mít na pozoru. Zatím je bez práce.
     
    29:48
    Red Wings je aktivnějším týmem a dokáže dostat soupeře pod tlak. U něj to ovšem končí, jelikož hráči Detroitu stále nemohou najít recept na jistého Lundqvista.
     
    30:07
    A budou mít možná o něco snažší práci. Conor Allen (NYR) podrazil Tomáše Tatara a odpyká si dvouminutový trest.
     
    30:29
    Rangers se rychle osvobozují...
     
    31:01
    Jejich další pokus o přechod útočného pásma zastavil ofsajd. Když se hosté pokoušeli prosadit znovu, opět byl jeden z hráčů v bílém rychlejší než puk.
     
    31:37
    Jeden z hráčů Rangers pronikl do útočné třetiny a na hraně pravidel byl zastaven bránícím hráčem. Detroit se dostal do útoku.
     
    32:02
    Detroit právě vstřelil branku!
    Černá série prolomena. Výborný Riley Sheahan vybojoval u mantinelu kotouč, který odjel do kruhu pro vhazování. Tam ho převzal JAKUB KINDL (1) a propálil vše, co mu stálo v cestě – 2:1! Asistence: Riley Sheahan (4), Johan Franzen (5).
    KINDL - 2:1
     
    32:15
    Nechybělo mnoho a mohlo být vyrovnáno. Daniel Cleary vystřelil z rohu kluziště a puk Lundqvistovi vypadl, spadl na čáru a dlouho si ho nikdo nevšiml. Velká škoda.
     
    32:15
    Pozor! Sice se více než minutu pokračovalo ve hře, ale Daniel Cleary dal regulérní branku! Rozhodčí šel celou situaci přezkoumat a střela Clearyho skončila v síti.
     
    32:15
    Detroit právě vstřelil branku!
    Detroit během třinácti vteřin vyrovnal. DANIEL CLEARY (1) střílel z velkého úhlu a našel skulinku nad Lundqvistovým ramenem. Puk zamířil do sítě, odkud se odrazil na brankovou čáru. Cleary se tak odvděčil za důvěru trenéra a v prvním utkání od ledna letošního roku skóruje. Asistence: Drew Miller (1).
    CLEARY - 2:2

     
    32:56
    Detroitu rychlé vyrovnání pochopitelně prospělo a Red Wings svého soupeře přihrávají. Další šanci z podobné pozice měl Zetterberg, ale na svého krajan nevyzrál.
     
    33:33
    Neujal se ani pokus Pavla Dacjuka. Detroit se dostal na koně a situace se úplně obrátila. Hosté jsou zatím lepším týmem.
     
    34:36
    Tlak Detroitu pokračuje, ale zatím bez střeleckého efektu.
     
    35:18
    Hraje se na obě branky, utkání má grády, ale brankáři jsou zatím bez práce. Detroit je ovšem více na puku.
     
    35:49
    Red Wings se drží na útočné polovině, ale nemohou se dostat k brance Lundqvista.
     
    36:58
    Několikrát se musel mít na pozoru brankář domácích. Henriku Lundqvistovi ovšem stačilo pouze kontrolovat směr střel, jelikož nemířily mezi tři tyče.
     
    37:35
    Zahrozit se pokusili také Jezdci. Bohužel pro domácí fanoušky neúspěšně.
     
    38:41
    Fantastický Jonas Gustavsson! Rangers teď měli několik desítek vteřin enormní tlak před brankou Detroitu a svého soupeře nepustili ze třetiny. Nejprve pálil od modré Moore, jehož dělovku Gustavsson dokázal pokrýt, přestože měl před sebou hlouček hráčů. Ale švédský brankář se ukázal až o pár vteřin později, kdy se k jednomu z odražených puků dostal hráč Rangers a okamžitě vystřelil. Švédský brankář se stihl přesunout a výtečným zákrokem lapačkou zachránil svůj tým od inkasované branky. O tomto zákroku ještě uslyšíme.
     
    39:11
    Rangers se dokázali oklepat z rychlého vyrovnání Detroitu a v posledních minutách převzali iniciativu.
     
    39:33
    Branka Detroitu je ovšem prázdná, jelikož se bude vylučovat na straně domácích. Hra pokračuje.
     
    39:37
    Střelec druhé branky domácích Martin St. Louis (NYR) si počínal v souboji s hráčem soupeře nedovoleně a odpyká si menší trest.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Přesilovou hru si hosté přenesou do závěrečné třetiny, která bude rozhodně zajímavá. Vidíme opravdu parádní hokejovou bitvu z obou stran.

    Do druhé části vstoupili lépe hosté, ale přišel šok. Nejprve Nyquist neproměnil samostatný nájezd a krátce na to ujel domácím obráncům St. Louis, který přidal druhý gól. Detroit se ale rozhodit nenechal a přišla jeho chvíle.

    O šest minut později se nejprve prosadil český obránce Jakub Kindl a o pouhých šestnáct vteřin později srovnal Cleary, jehož branky si sudí všimli až po další minutě hry. V závěru předvedl výtečný zákrok Jonas Gustavsson a podržel svůj tým.

    Třetí třetina začne přibližně ve 4:06.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku: 20 – 15
    Přesilové hry: 1/2 – 1/4
    Hity: 9 – 13
    Vhazování: 22 – 19
    Zblokované střely: 10 – 11
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    První útok třetí části obstaral Pavel Dacjuk, který dostal kotouč do třetiny a posunul na Abdelkadera. Americký útočník našel lépe postaveného Zetterberga, kterému se ale nepodařilo zkrotit kotouč a zakončit.
     
    40:49
    Zetterberg našel před brankou Justina Abdelkadera, který v hloučku hráčů zakončoval, ale Henrik Lundqvist si svou přední tyč pohlídal na výbornou.
     
    41:19
    Na ledě jsou teď Češi Jakub Kindl s Andrejem Nestrašilem, které doplňuje také Tomáš Tatar. Československé trio pracuje výborně, ale do zakončení se zatím neprodralo.
     
    41:49
    Na druhé straně se do zajímavé pozice dostal Brassard, jehož střelecký pokus mezi tři tyče nezamířil.
     
    42:28
    Nejprve útočil Detroit, který ve finální fázi o kotouč přišel a musel se rychle vracet. Podobně si ovšem počínali také Rangers.
     
    42:59
    Rangers se snaží zaútočit. Drží kotouč v útočném pásmu, kde se ale nemohou dostat do vhodné střelecké pozice. Obránci Detroitu zvládají svou práci dobře.
     
    43:28
    Na druhé straně se před brankou dostal k odraženému kotouči Pavel Dacjuk a bokem k brance se pokusil backhandem zakončit. Jeho pokus Lundqvist vyrazil.
     
    44:11
    Obránci Detroitu trpělivě počkali za svou brankou na vystřídání své pětky a zakládají postupný útok.
     
    44:48
    Na ledě opět Nestrašilův útok. Český útočník vybídl Rileyho Sheahana, který se středem hřiště prodral do zakončení. První pokus mu obránce soupeře zablokoval, ale na druhý pokus už detroitský útočník zakončil – neúspěšně.
     
    45:28
    Zuccarello se na druhé straně nepohodl s Brassardem a slibná akce Rangers zakončením neskončila.
     
    46:09
    Na druhé straně se musel činit naopak Henrik Lundqvist, který si s lehkým pokusem soupeře poradil bez větších problémů.
     
    46:47
    Reflexivní zákrok Gustavssona opět zachránil Detroit a Red Wings mohou zaútočit...
     
    47:28
    Nebezpečí ovšem přišlo až po akci prvního útoku Jezdců. Brassard táhl akci po pravé straně a hledal svého kolegu z útoku. Najíždějící Rick Nash dostal kotouč, ale před odkrytou brankou ho nedokázal zkrotit.
     
    48:03
    Ke střele se dostal český bek Jakub Kindl, jehož zajímavá střela tentokrát v brance neskončila. Hraje se ve velkém tempu.
     
    48:28
    Anthony Duclair ukázal velké sebevědomí a individuální akcí nadělal obráncům soupeře problémy. Po pravé straně se prosmýkl až k brance Gustavssona, kterého překonat nedokázal.
     
    49:17
    Ke střele se tentokrát dostal Carl Hagelin, jehož jedovatou ránu z mezikruží pokryl Jonas Gustavsson ramenem. Vhazování po levici hostujícího brankáře.
     
    49:34
    Hra byla přerušena, protože se na zemi ocitl Danny DeKeyser, kterého nesmyslně zasáhl holí Hagelin. Hostující obránce skončil na ledě s krvavým šrámem. Nepříjemné zranění obránce Detroitu bude pravděpodobně potrestáno čtyřminutovým trestem.
     
    49:39
    Tak celkem nepochopitelně se nevylučuje. Vhazovalo se na modré čáře před Lundqvistem a jeden z obránců Detroitu nahodil po buly kotouč za branku Rangers. Tam se ho ujali domácí hráči a hraje se ve středu hřiště.
     
    50:34
    Oba týmy se střídají v držení kotouče, ale zatím se ani jeden z nich do zakončení nedostal.
     
    51:03
    Ve středním pásmu zachytil nepřesnou rozehrávku Mats Zuccarrelo, který dostal kotouč do útočné třetiny a pěknou střelou prověřil Gustavssona. Ten vytasil jistý zákrok lapačkou a hra je přerušena.
     
    51:03
    U branky Detroitu se strhla menší mela, která žádnou šarvátku nepřinesla, ale je první v tomto utkání. To je celkem zajímavé, protože sledujeme opravdu kvalitní utkání ve velkém tempu, kdy jsou oba týmy velmi aktivní.
     
    51:11
    Ofsajd Detroitu a vhazování na útočné modré, které bylo opakováno a vyhrál ho hostující hráč. Detroit je u puku.
     
    51:41
    Přítomným fanouškům asi zatrnulo. Do zajímavé střelecké pozice se dostal Luke Glendening, ale jeho pokus mířil mimo.
     
    52:10
    Rangers právě vstřelili branku!
    Špatné střídání Detroitu je potrestáno brankou. Hosté nestihli dostřídat a ve středním pásmu se k puku dostal Moore, který zavezl puk do třetiny a posunul do strany, kde si najížděl LEE STEMPNIAK (3). Zkušený útočník si v klidu připravil puk a tahem zavěsil. Velmi důležitý gól. Asistence: Dominic Moore (2), Chris Kreider (5).
    STEMPNIAK - 3:2
     
    52:56
    Oba brankáři si připsali jisté zákroky. Vstřelená branka Rangers může být rozhodující. Uvidíme, co přinese závěr zápasu.
     
    53:28
    Za brankou Detroitu dohrával akci Hagelin, na kterého si počínal Johan Franzen a rukavicí mu dal pěstí. Rozhodčí si toho ovšem nevšimli, nebo dělali, že to nevidí, protože to byla pravděpodobně odplata za seknutí DeKeysera.
     
    53:49
    Detroit drží kotouč, ale nemůže se usadit v útočném pásmu, natož aby ohrozil brankáře Lundqvista.
     
    54:37
    Nestrašilův pokus míří mimo.
     
    55:28
    Detroit je aktivnějším týmem. Zatím to ovoce nepřináší, jelikož se Rangers výborně brání. Uvidíme, zda Detroit něco vymyslí.
     
    56:15
    Parádní individuální průnik Niklase Kronwalla po pravé straně hřiště skončil backhandovým zakončením, které Lundqvist vyrazil betonem a ležící Tomáš Tatar se pokusil puk dorazit. Bohužel pro hosty bez úspěchu.
     
    56:50
    Další důležitý zákrok Henrika Lundqvista podržel těsný náskok domácího týmu. Hostům už příliš času nezbývá.
     
    57:10
    Vhazuje se po pravici Henrika Lundqvista a Jonas Gustavsson už je na střídačce Detroitu. Red Wings zkouší power-play poměrně brzy.
     
    57:31
    Zetterbergův pokus byl zblokován a na druhé straně ujížděl za pukem Hagelin. Obránce Detroitu byl ovšem rychlejší a situaci zachránil.
     
    58:12
    Dva hráči na trestné a možná trochu nespravedlivě pro Detroit. Martin St. Louis (NYR) podrazil Justina Abdelkadera (DET), který v pádu srazil hráče soupeře a na trestnou míří také. Pravděpodobně byl vyloučen za něco jiného.
     
    58:20
    Detroit v pěti lidech přišel o puk a Hagelin mohl vystřelit. Útočník Rangers ovšem neměl potřebnou rychlost a posunul na spoluhráče, kterého zablokoval bránící hráč Detroitu.
     
    59:06
    Puk ve středním pásmu a Rangers střídají. Detroit se nemůže dostat do zakončení.
     
    59:30
    Henrik Zetterberg dostal od modré čáry přihrávku do rohu kluziště a snažil se nahodit před branku, kde Marc Staal (NYR) povalil Pavla Dacjuka a dostal menší trest.
     
    59:46
    Tomáš Tatar měl obrovskou šanci, ale netrefil odkrytou branku. Poté se koukal na čas, kterého hostům příliš nezbývá.
     
    59:52
    Detroit právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelný závěr! Máme vyrovnáno osm vteřin před koncem a postarala se o to československá trojice. Andrej Nestrašil našel parádně TOMÁŠE TATARA (4), který byl na zadní tyči osamocený a trefil odkrytou branku Rangers. Asistence: Andrej Nestrašil (2), Jakub Kindl (2).
    TATAR - 3:3
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje celé prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Neuvěřitelný závěr v Madison Square Garden. Rangers šli v perfektním utkání do vedení 3:2 po trefě Stempniaka. V samotném závěru hrál Detroit přesilovku a československá parta v Detroitu srovnala osm vteřin před koncem!

    Kindl posunul Nestrašilovi, který viděl zcela volného Tomáše Tatara a slovenský útočník zavěsil do odkryté branky. Nutno podotknout, že vyrovnání je naprosto zasloužené. Oba týmy si dnes alespoň bod zaslouží. Uvidíme, kdo si připíše ten bonusový.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:22
    První útočný výpad v prodloužení táhl domácí Brassard, jehož atak nevyšel a Rangers se musí bránit.
     
    60:46
    A za brankou si Detroitu si počínal nedovoleně Pavel Dacjuk (DET), který místo puku trefil St. Louisovy brusle a podrazil svého soupeře. Přesilová hra 4 proti 3 v podání Rangers.
     
    60:46
    Oddechový čas domácích.
     
    61:09
    Martin St. Louis dostal vedle branky kotouč, chvíli s ním míchal a čekal, zda se neuvolní někdo z jeho spoluhráčů. Když se tak nestalo, zakončil sám, ale Gustavsson zasáhl lapačkou.
     
    61:26
    Brassardova střela od modré byla zblokována a Ericsson nakonec vyhazuje kotouč.
     
    61:50
    Rangers právě vstřelili branku!
    Utkání končí! Jonas Gustavsson si trochu pokazil celý večer, jelikož neudržel střelu od modré a puk mu vypadl. Dojíždějící DERICK BRASSARD (5) si dojel pro puk a dorazil do odkryté branky. Asistence: Dan Girardi (3), Martin St. Louis (6).
    BRASSARD - 4:3
     
    Konec zápasu.
     
    Hostující brankář si ještě přivodil nějaké nepříjemné zranění, kvůli kterému za ním musel přijet klubový lékař. Doufejme, že bude švédský brankář v pořádku.
     
    Právě jeho mi je nejvíce líto, jelikož dnes předvedl perfektní výkon, ale v klíčový okamžik selhal. Každopádně jsme viděli utkání, za které zaslouží oba týmy obdiv.

    Viděli jsme sedm branek, některé z nich kuriózní a vyrovnání osm vteřin před koncem zápasu. Oba týmy si bod za remízu zasloužily a o ten jeden bod šťastnější byli nakonec zásluhou Dericka Brassarda domácí hokejisté.
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na branku: 30 – 28
    Přesilové hry: 2/3 – 2/5
    Hity: 16 – 19
    Vhazování: 29 – 28
    Zblokované střely: 17 – 13
     
    Hvězdy zápasu:

    1. Rick Nash (NYR) 1+0
    2. Matt Hunwick (NYR) 0+2
    3. Derick Brassard (NYR) 1+1
     
    Československá stopa v utkání:

    Andrej Nestrašil (DET) 0+1, 0 střel, čas na ledě 12:29
    Jakub Kindl (DET) 1+1, 2 střely, čas na ledě 18:37
    Tomáš Tatar (DET) 1+0, 3 střely, čas na ledě 16:43
     
    Z mé strany to je vše. Děkuji za pozornost a přeji klidný spánek! (05:10:54)

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 7. Nash (Brassard, Hunwick), 27. St. Louis (Hunwick, Kostka), 53. Stempniak (Moore, Kreider), 62. Brassard (Girardi, St. Louis) – 33. Kindl (Sheahan, Franzen), 33. Cleary (Miller), 60. Tatar (Nestrašil, Kindl)


    New York Rangers: Lundqvist – Girardi, Staal, Hunwick, Klein, Kostka, Allen – Zuccarello, Brassard, Nash – St. Louis, Hayes, Kreider – Duclair, Moore, Hagelin – Stempniak, Mueller, Glass.
    Detroit Red Wings: Gustavsson – Ericsson, Kronwall, Smith, DeKeyser, Lashoff, Kindl – Abdelkader, Dacjuk, Zetterberg – Nyquist, Helm, Tatar – Franzen, Sheahan, Nestrašil – Cleary, Glendening, Miller.

    Rozhodčí: T. Peel, S. Kozari – P. Racicot, B. Pancich.

    Diváci: 18006
    bahis siteleri