Přerov – Opava 3:2 (kon.) | Břeclav – Val. Meziříčí 4:3 (po pr.) | Frýdek-M. – Vsetín 4:5 (kon.)
SHK Hodonín – SK Karviná 5:3 (kon.) | Poruba 2011 – Nový Jičín 0:1 (kon.) | Jablonec n/N – Sokolov 3:2 (kon.)
konec
HC Vlci Jablonec nad Nisou
3:2 (0:1, 1:0, 2:1)
HC Baník Sokolov
Středa 12.11.2014, 18:002. liga skupina Západ
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý den, vítám vás u přenosu z 13. kola 2. hokejové ligy, dnes se proti sobě postaví jablonečtí Vlci a Baník Sokolov.
     
    HC Baník Sokolov

    Hráči Sokolova se můžou pochlubit výbornou ofenzivou, v posledních čtyřech zápasech svým oponentům totiž nasázeli 20 branek, a i proto si vysloužili místo na samém vrcholu tabulky. Náskok však tvoří pouze skóre, a tak je více než jasné, že dnes pro setrvání v samotném čele řebříčku budou potřeboval tři body.
     
    HC Vlci Jablonec

    Celek ze severu Čech se ve velmi vyrovnané horní polovině tabulky nachází na sedmé příčce s 19 vybojovanými body. Vlci poslední tři soutěžní střetnutí vyhráli a dnes budou chtít bezpochyby vydařenou sérii prodloužit, v cestě jim však stojí samotný lídr tabulky, kdo bude nakonec úspěšnější se dozvíme již za nedlouho, utkání startuje v 18:00.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Vlci Jablonec: Stejskal (Bouška) – Petrmichl, Pilař, Čechura, Pavlů, Zeman, Abraham – Šulc, Bříška, Tondr L. – Nevyhoštěný, Demel (C), Homolka – Pulec, Brokeš, Frk – Mulač, Šír

    HC Baník Sokolov: Hruška (Honzík) – Rohan M., Přindiš, Schusser, Troška, Novák, Kečkeč, Gombár – Sýkora, Dobřemysl (C),Švec – Vrána, Flek, Vaněk – Rohan T., Kuběna, Csamango – Říha, Račanský, Škop

    Rozhodčí: Lučko – Beránek, Klouček.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:18
    Do šance se díky šťastnému odrazu propracoval Tondr, svůj bekhendový pokus ale za brankáře Hrušku procpat nedokázal.
     
    2:25
    Dlouhou poměrně nezáživnou pasáž hry přerušil Stejskal, který nahození hostí schoval do lapačky.
     
    3:27
    Střelu Bříšky z poměrně dobré pozice vyrazil Hruška do rohu kluziště.
     
    3:50
    První trest na sebe nenechal dlouho čekat, Otto Novák (SOK) podrazil Abrahama a bude muset odpykat dvě minuty na trestné lavici.
     
    5:00
    Početní výhoda domácí prozatím příliš nevychází, nyní musí spěchat pro kotouč až za Stejskalovu branku.
     
    5:50
    V době kdy Novák opustil trestnou lavici rozhodčí odpískal postavení mimo hru.
     
    7:40
    Stejný prohřešek sudí viděl i o necelé dvě minuty později, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    8:54
    Zakázané uvolnění Sokolova. Hra je zhruba po třicetisekundových intervalech přerušována, prozatím jsme tedy žádnou větší šanci vidět nemohli.
     
    9:25
    Domácí opět nezvládli přejet přes útočnou modrou čáru v rámci pravidel – odpískán ofsajd.
     
    9:52
    Nyní pro změnu přihrávka rukou.
     
    10:20
    Přesilovka pro jablonecké Vlky. Martin Kečkeš (SOK) se provinil krosčekem.
     
    11:33
    Rozjetý Bříška obdržel ideální přihrávku do prostoru mezi kruhy, místo střely však zvolil přihrávku, a jelikož byla na obsazeného hráče, k ohrožení branky nedošlo.
     
    11:52
    Následně hrají hosté v plném počtu.
     
    13:15
    Uvidíme také přesilovku v podání Sokolova. David Homolka (JBL) přidržel protihráče a bude si muset odbýt dvě minuty na lavici v boxu časoměřičů.
     
    13:48
    Početní výhoda Baníku však neměla příliš dlouhého trvání. Štěpán Csmamango (SOK) fauloval a i on putuje na nejobávanější místo k sezení v hale.
     
    14:49
    Stejskal raději zachytil skákavý kotouč a přinutil tak sudího pozastavit hru.
     
    15:38
    Baník právě vstřelil branku!
    JAKUB FLEK a Dominik Vaněk ujeli ve vlastním oslabení domácí obraně, první jmenovaný zvolil místo střely přihrávku, která se mu o chvíli později vrátila díky zákroku Stejskala. Pro hostujícího útočníka již nebyl problém zasunout kotouč do poloodkryté jablonecké branky. Asistence: Dominik Vaněk.
     
    16:06
    Petr Pilař (JBL) bude dalším hráčem, který oslabí svůj celek. Jablonečtí se tedy budou další dvě minuty muset bránit ve čtyřech.
     
    18:06
    Sokolov se ale v početní výhodě nepropracoval do žádné větší šance, Pilař následně doplnil bránící čtveřici a domácí tedy hrají v plném počtu.
     
    18:45
    Pavel Kuběna (SOK) obdržel 2+10 za vražení na hrazení zezadu. Dvouminutový trest odpyká Štěpán Csamango.
     
    18:59
    Hra nyní musí být přerušena kvůli nerovnosti na hrací ploše, vypadá to však, že problém bude brzy zažehnán a hra bude pokračovat.
     
    19:46
    Velká šance Jablonce v posledních vteřinách úvodní periody. Vše začalo nepřesným vyhozením bránícího hráče, který trefil pouze brankovou konstrukci, od té se puk odrazil přímo k Bříškovi. Gólman Hruška ale stihl jak tuto střelu tak následnou dorážku Šulce zblokovat a stav se tedy nemění.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství dnešního duelu bylo velmi často přerušované a plné nepřesností. První celek tabulky, i přesto dokázal vsítit branku a zaslouženě tedy vede nejmenším možným rozdílem. Domácí Hruškovu klec ohrozili až v samém závěru, ale ani pokus Bříšky a ani dorážka Šulce za brankovou čáru nepropadla. Další třetina začne přibližně v 18:53.
     
    Vše je již připraveno k začátku druhé třetiny, Jablonečtí budou mít k dispozici ještě 45 vteřin dlouhou početní výhodu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Frk na brankovišti dorážel, avšak kotouč z Hruškovy výstroje nevydoloval.
     
    20:45
    Následně se Csamango, který odpykával menší trest za Kuběnu vrací do hry.
     
    21:31
    Icing Sokolova. Hra se vrací před gólmana se žluto-černým dresem.
     
    23:33
    Vlci na dlouhé minuty zadržovali sokolovskou pětici v jejím obranném pásmu, nakonec se však o tuto výhodu sami nepřesnou přihrávkou připravili.
     
    24:26
    Vlci právě vstřelili branku!
    A aktivita přinesla ovoce. Pulcovu nepříliš razantní střelu těsně před Hruškou tečoval TOMÁŠ BROKEŠ a střílí tak vyrovnávací branku. Asistence: Ladislav Pulec.
     
    25:52
    Na hřišti se objevila šestice hráčů v žluto-černých kombinací, rozhodčí si samozřejmě tohoto přestupku všimli a potrestali hosty dvouminutovým trestem, ten odpyká Lukáš Vrána (SOK).
     
    26:26
    Přesilovková formace severočeského celku ani tentokrát nedokázala vymyslet způsob, jak na Hrušku vyzrát, a proto světelná tabule stále ukazuje skóre 1:1.
     
    29:22
    Petr Přindiš (SOK) svého protihráče sekl a znovu tedy se tedy hostující celek bude muset bránit.
     
    30:25
    Brokeš posunul kotouč na Frka, který tvrdým projektilem natrefil rameno hostujícího brankáře, ten ještě chvíli netušil, kde se kotouč nachází, ale nakonec však šanci zlikvidoval.
     
    30:27
    Celé situaci ale předcházel faul, hosté jdou do tří, dvě minuty za hákování dostává Lukáš Vrána (SOK).
     
    31:22
    Dvojnásobnou přesilovku Vlci nezužitkovali, Přindiš je na ledě.
     
    32:20
    Zajímavá situace se odehrává v boxu časoměřičů. Martin Rohan (SOK) obdržel dvě minuty za držení, v samém čase jsou však vyloučeni Ladislav Pulec (JBL) za krosček a Tomáš Zeman (JBL), který od rozhodčího dostal osobní desetiminutový trest za nesportovní chování.
     
    33:31
    Baník nezvládl přechod přes útočnou modrou čáru – odpískán ofsajd.
     
    35:30
    Nabídku Michala Pavlů Šulc ztečoval jen mimo Hruškovu svatyni.
     
    36:22
    Otto Novák (SOK) ošklivě sekl Nevyhoštěného, který sice na střídačku odjel bez pomoci, ale s bolestivou grimasou v obličeji. Vlci mají k dispozici další, dnes již šestou regulérní přesilovku 5 na 4.
     
    37:02
    Trestná lavice se začíná plnit. K Zemanovi, který odpykává desetiminutový trest a Novákovi, přibude Václav Dobřemysl (SOK), který tak svůj tým posílá do dvojnásobné početní nevýhody.
     
    39:01
    Dnešní jablonecké přesilovky však nepůsobí jistým dojmem ani tyto dva prohřešky zůstanou nepotrestány.
     
    39:38
    Na hřišti se strhla potyčka, do které se zapojili v podstatě všichni hráči, kteří se v tu dobu nacházeli na ledové ploše. Jen brankáři Stejskal s Hruškou zůstali klidní. Uvidíme, jak rozhodčí rozdělí tresty.
     
    39:38
    Václav Dobřemysl (SOK) obdržel 2+5+ do konce utkání minut za hrubost, Petr Přindiš (SOK) dostal 2+2 minuty za hrubost a Adam Schusser (SOK) stejný trest, tedy 2+2 minuty za hrubost. Za Dobřemysla menší trest odpyká Martin Gombár.

    Dále je vyloučen Tomáš Demel (JBL) 5+ do konce utkání – hrubost, Tomáš Čechura (JBL) dostal 2+2 minuty za hrubost a Michal Pavlů (JBL) odpyká opět 2+2 minuty za hrubost.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V Jablonci máme možnost sledovat velice vyrovnané utkání. Prosadit se prozatím dokázali pouze Brokeš s Flekem, v samotné závěru druhé periody museli rozhodčí řešit šarvátku zakončenou bitkou Dobřemysla s Demelem tedy kapitánů obou týmů, pro ty již zápas kvůli obdrženým trestům skončil, jak toto zajímavé střetnutí dopadne se dozvíme již brzy, poslední třetina začne v 19:54.
     
    Za malý okamžik začne třetí perioda, Jablonečtí do ní vstoupí s výhodou jednoho muže v poli.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:52
    Stejskal před dojíždějícím Flekem raději přikryl kotouč ani tato přesilovka prozatím Jablonci nevychází úplně podle představ.
     
    41:57
    V době kdy na ledovou plochu vjel Gombár, rozhodčí posílá Ivana Říhu (SOK) na dvě minuty za nedovolené bránění, jak je vidět třetí třetina bude pokračovat v trendu častých trestů.
     
    42:37
    Vlci právě vstřelili branku!
    Nedáš – dostaneš. Nejprve se do úniku propracoval Flek, jehož pokus ale skončil jen v náručí Stejskala, z následné akce se tvrdou ranou do pravého horního růžku prosazuje JAKUB MULAČ, ten branku vsítil i přes faul bránícího hráče a dává svému týmu výhodu vedení. Asistence: Lukáš Abraham, Tomáš Brokeš.
     
    43:17
    A další trest! Jablonecká lavička je potrestána za vyšší počet hráčů na ledové ploše, trest odpyká Marek Frk (JBL).
     
    45:17
    Vlci se bez problému ubránili a po dlouhé době tak uvidíme klasickou verzi hry tedy pět na pět.
     
    48:29
    Přihrávku do výborné pozice dostal Martin Rohan, oba jeho pokusy však dokázal Stejskal zlikvidovat a udržel tak jednobrankové vedení svého týmu.
     
    49:05
    Dnes již opravdu tradiční počin – vyloučení. Petr Přindiš (SOK) ve vlastním obranném pásmu najel do Šulce, který ještě při cestě na střídačku vypadal otřesený. Uvidíme tedy další početní výhodu Jablonce, ten má šanci odskočit do dvoubrankového vedení.
     
    50:58
    Petrmichlovu střelu hostující gólman dokázal eliminovat, bude se vhazovat po jeho levici.
     
    51:13
    Již v době kdy trestnou lavici opustil Přindiš, fauloval hostující Tomáš Rohan (SOK) útočícího hráče a obdržel trest menší trest+ osobní desetiminutový trest, následně se opět strhla potyčka, nyní však nebyla nikterak rozsáhlá a rozhodčí ji stihli včas rozpustit. Menší trest odpyká Martin Gombár.
     
    51:59
    Baník právě vstřelil branku!
    Hostující hráči skórují v oslabení. JAKUB Flek vsítil svoji druhou branku v utkání a vyrovnává na 2:2, konec zápasu bude ještě velmi zajímavý. Asistence: Lukáš Vrána, Pavel Kuběna.
     
    54:08
    A další trest na 2+10 tentokrát pro Martina Rohana (SOK), který na hrazení zezadu narazil protihráče. Jablonečtí tedy budou mít k dispozici další přesilovku.
     
    55:36
    Pavlů však na útočné modré čáře nezachytil přihrávku od svého spoluhráče, který se nacházel za brankou hostí a musel zvolit netradiční přihrávku na brankáře, Stejskal následně kotouč raději před dotírajícími hráči přikryl.
     
    56:05
    Dnes se musejí rozhodčí opravdu činit. Další dvě minuty dostává Martin Kečkeč (SOK) za hákování, následně si desetiminutové tresty vysloužili Tomáš Sýkora (SOK) a Tomáš Brokeš (JBL), oba si v dnešním tedy již nezahrají.
     
    56:05
    To co se především v druhé a třetí třetině na stadiónu v Jablonci odehrává, je nevídané. Tresty opravdu padají po desítkách, již čtyři hráči do konce zápasu s jistotou nezasáhnou.
     
    57:30
    Vlci právě vstřelili branku!
    A tento trest se hostům nevyplatil. Tečovaná střela LUKÁŠE ABRAHÁMA doskákala až za Hrušku a k radosti všech domácích fanoušků, jde celek ze severu Čech necelé tři minuty před koncem zápasu do vedení. Asistence: Tomáš Zeman.
     
    58:07
    Domácí se osvobozují jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    58:32
    Přeci jen ještě není rozhodnuto, dvě minuty za vysokou hůl totiž dostává Kamil Bříška (JBL).
     
    58:32
    Hosté si vyžádali oddychový čas.
     
    59:00
    Hruška na střídačce, Sokolov to zkouší v šesti.
     
    59:49
    Stejskal prozatím odolává!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    A domácí závěrečným vyhozením kotouče z jejich obranného pásma rozhodli o přídělu bodů – všechny dne získává Jablonec, nicméně utkání bylo velmi vyrovnané, nakonec rozhodl vyšší počet trestů, kteří hosté za svoje prohřešky obdrželi. Vlci tak porazili první celek tabulky a pokračují v jejich vítězné sérii, naopak hosté se zřejmě se samotným vrcholem tabulky budou muset rozloučit.
     
    Toto je již pro dnešek ode mne vše, děkuji za pozornost a u dalšího přenosu na shledanou. (20:40:22)

    RR

    Branky a nahrávky: 25. Brokeš (Pulec), 43. Mulač (Abraham, Brokeš), 58. Abraham (Zeman) – 16. Flek (Vaněk), 52. Flek (Vrána, Kuběna)


    HC Vlci Jablonec nad Nisou: Stejskal (Bouška) – Petrmichl, Pilař, Čechura, Pavlů, Zeman, Abraham – Šulc, Bříška, Tondr L. – Nevyhoštěný, Demel (C), Homolka – Pulec, Brokeš, Frk – Mulač, Šír
    HC Baník Sokolov: Hruška (Honzík) – Rohan M., Přindiš, Schusser, Troška, Novák, Kečkeč, Gombár – Sýkora, Dobřemysl (C),Švec – Vrána, Flek, Vaněk – Rohan T., Kuběna, Csamango – Říha, Račanský, Škop

    Rozhodčí: Lučko – Beránek, Klouček
    bahis siteleri