Přerov – Opava 3:2 (kon.) | Břeclav – Val. Meziříčí 4:3 (po pr.) | Frýdek-M. – Vsetín 4:5 (kon.)
SHK Hodonín – SK Karviná 5:3 (kon.) | Poruba 2011 – Nový Jičín 0:1 (kon.) | Jablonec n/N – Sokolov 3:2 (kon.)
konec
SHK Drtiči Hodonín
5:3 (3:1, 2:1, 0:1)
SK Karviná
Středa 12.11.2014, 18:00 • Zimní stadion Václava Nedomanského • 2. liga skupina Východ
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Vítáme všechny hokejové příznivkyně a příznivce třetí nejvyšší soutěže na našem území. V dnešním šestnáctém kole se proti sobě postaví celky domácího SHK a hostujícího klubu SK Karviná. Pojďme si tak blíže představit oba aktéry dnešního večerního střetnutí.

    SHK Hodonín

    Jihomoravané se momentálně nenacházejí v tom nejideálnějším rozpoložení v průběhu letošní sezony. Od médii propíraného utkání se sousední Břeclaví, které nakonec ČSLH kontumoval ve prospěch hodonínského celku, Drtiči ještě nevyhráli. I proto se vedení domácího klubu rozhodlo pozměnit postavy realizačního týmu. Dosavadní trenér Jan Prčík st. se posouvá na post asistenta trenéra, hlavním koučem se v pondělí odpoledne stal zkušený Lubomír Oslizlo. Ten by měl tým vyvést z herní krize, vždyť hodonínští hokejisté dokázali z posledních osmi zápasů vytěžit pouhých šest bodů.

    SK Karviná

    Nováček v letošním ročníku druhé ligy působí poněkud rozpačitě, s deseti body figuruje na jedenácté, tedy poslední příčce průběžného hodnocení soutěže. Nutno ovšem podotknout, že cílem Slezanů pro tuto sezonu bude pravděpodobně záchrana druholigové příslušnosti, postup do play-off by byl vítaným bonusem. Svěřenci Romana Sedláka vyhráli naposledy 22. října na ledě devátého Valašského Meziříčí. Karvinou bodově táhne především kapitán Vladimír Luka (9+5), který stihl za třináct zápasů posbírat čtrnáct bodů.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Dominik Piskoř rozjíždí první útočnou akci domácích, zastavila jej píšťalka čárového rozhodčího, která velí postavení mimo hru.
     
    00:51
    Sudí Dědek poprvé v utkání vylučuje a bude to na karvinské straně. Ladislav Opravil (KAR) je potrestán dvěma minutami za podražení.
     
    01:53
    Po necelých dvou minutách hry musel brankář Adam Vrba poprvé zasahovat, bylo to proti neškodnému nahození Petra Peše.
     
    02:51
    Hostující Sportovní klub již hraje v plném počtu, Opravil se již prohání po hodonínském ledě.
     
    03:37
    Hra je zatím v úvodních minutách první třetiny taková nemastná, neslaná. Bojuje se především o střední pásmo.
     
    04:36
    Až nyní Drtiči dobruslili lehce nahozený kotouč až k brankovišti Adama vrby a vypracovali si tak buly v útočném pásmu.
     
    05:45
    A přichází první velká šance dnešního utkání! Michal Zezula zabojoval o volný kotouč na pravém kruhu, nezištně jej přenechal Matěji Charvátovi v mezikruží který svižnou ranou zápěstím prověřil Vrbovy reflexy.
     
    06:47
    Čároví rozhodčí pískají sporný icing domácích hokejistů, přitom Dominik Piskoř byl minimálně na stejné úrovni jako bránící hráč po nahození Pokorného.
     
    07:37
    Vhazuje se v útočné zóně hostujících hráčů po nepřesné přihrávce Petra Peše napříč kluzištěm. Zakázané uvolnění.
     
    08:37
    Střelecký pokus Lukáše Vrby byl zblokován karvinským obráncem Davidem Hoďou, tudíž si s ním hostující brankář snadno poradil.
     
    08:48
    Drtiči právě vstřelili branku!
    A krátce po vhazování se Jihomoravané dostávají do vedení po těžce vypracované brance. Ve změti těl před karvinským brankovištěm se nejlépe zorientoval MATĚJ CHARVÁT, který dokázal i z velice ostrého úhlu propasírovat kotouč za brankovou čáru. Asistence: Michal Zezula, Lukáš Vrba.
     
    09:54
    Ovšem Slezané budou mít možnost k vyrovnání záhy po faulu Petra Pokorného (HOD). Ten se provinil hákováním a odchází si na dvě minuty odpočinout na trestnou lavici.
     
    10:41
    Hodonínský obránce Nedvěd se s náhodně odraženým kotoučem za vlastní brankou nijak nemazlil a okamžitě jej podél hrazení poslal až na soupeřovu polovinu.
     
    11:49
    Svěřenci nového kouče Oslizla v závěru oslabení kontrolují kotouč na svých holích a bez pochyby přežijí tuhle početní nevýhodu.
     
    11:54
    Domácí v plném počtu.
     
    12:28
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Druhá hodonínská formace opět zapůsobila a Drtiči vedou o dvě branky! MICHAL KUBA mezi kruhy těžil z vynikající práce ostříleného a především sehraného dua Peš – Jurásek, které mu naservírovalo kotouč do ideální střelecké pozice. Adam Vrba byl proti tomuto projektilu téměř bezmocný. Asistence: Petr Peš, Zdeněk Jurásek.
     
    13:38
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Rázem je to o tři branky, hodonínští hokejisté potvrzují svou převahu z první poloviny úvodní části! Zdeněk Kučera po chaosu před Vrbovou klecí nabil na modrou čáru Petru Pokornému, který pouze vyprášil betony karvinského brankáře. Celou situaci dokonal dobře postavený DOMINIK PISKOŘ, který dotlačil puk za brankovou čáru. Asistence: Petr Pokorný.
     
    14:23
    Karviná vstřelila branku!
    S brankami se v první třetině doslova roztrhl pytel a Slezané se tak snaží udržet krok s hodonínskými Drtiči. DAVID ČINTALA efektivně využil zaváhání domácí obrany a střílí důležitou branku, který by mohla svěřence kouče Sedláka nakopnout. Bez asistence.
     
    15:57
    Hosté v této fázi hry mají jednoznačně více ze hry, což dokládá icing hodonínského celku. Vhazovat se bude po pravici Zdenka Kotvana.
     
    16:31
    Hráči v bílých dresech si zahrají již druhou přesilovku v dnešním duelu, "za katr" míří Petr Peš (HOD) za držení protihráče.
     
    17:32
    Slezané mají velký problém se usadit před Kotvanem, domácí obranná řada pečlivě hlídá střední pásmo.
     
    17:56
    Až nyní hostující kapitán důrazně dobruslil vlastní nahození na brankáře, takže Karviná získala vhazování v útočné zóně.
     
    18:31
    Domácí v plném počtu.
     
    19:30
    Půl minuty před první sirénou se bude opět vylučovat, Tomáš Mladenka (KAR) nechtěně zasáhl Lukáše Vrbu holí do obličeje. Zde platí okřídlená věta, že každý hokejista je za pohyb své hole zodpovědný, tudíž dvě minuty v tomto případě jsou na místě.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:48.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:28
    Petr Pokorný dostal perfektně nabito od jeho parťáky z obrany Dufka, jeho rána byla tečována a skončila až v ochranné síti nad brankářem Vrbou.
     
    21:30
    Karviná perfektně zvládla své oslabení a je v kompletním počtu hráčů.
     
    21:48
    Vladimír Luka prudkou střelou příklepem prověřil připravenost Kotvanova rozkleku, ten letící kotouč vyrazil do ochranné sítě.
     
    22:58
    Zdeněk Kučera se propracoval do situace jeden na jednoho, kterou řešil ranou na bližší tyč, Vrbovo rameno ovšem bylo na svém místě.
     
    23:39
    Po efektní kombinaci mezi Kubou a Juráskem se ke střele dostal druhý jmenovaný, ta ovšem skončila na chráničích blokujícího obránce.
     
    24:45
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Nádherná kombinační akce otevírá gólový účet druhé dvacetiminutovky. Matěj Charvát zavezl kotouč po pravém křídle do útočného pásma a místo obligátního nahození kotouče na branku volil krásnou průnikovou přes šířku pásma na sjíždějícího LUKÁŠE VRBU. Ten si stáhl kotouč na holi a poslal jej přesně k bližší tyči za přesouvajícího se jmenovce v bráně Karviné. Asistence: Matěj Charvát.
     
    25:46
    Hodonínští i nadále působí na ledové ploše mnohem hladovějším dojmem, hosté ze Slezska jsou čtvrtou inkasovanou brankou evidentně opaření.
     
    26:32
    Domácí navíc budou mít k dispozici hru v početní výhodě. Tomáš Mladenka (KAR) si pomohl háčkem proti pronikajícímu soupeři a je za to náležitě potrestán.
     
    27:21
    Jihomoravané sice obléhají Vrbovu svatyni, zatím se však nedostalo k žádnému střeleckému zakončení.
     
    28:01
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Ale domácí nakonec proměňují přesilovou hru v pátou branku a odskakují svému soupeři na markantní rozdíl čtyř branek. PETR PEŠ si na vrcholku levého kruhu vyměnil narážečkou kotouč se svým kolegou z útoku Juráskem a v obtížné situaci poslal kotouč za Vrbova záda. Asistence: Zdeněk Jurásek, Ondřej Nedvěd.
     
    29:07
    Tadeáš Jaroš se chtěl rozhodně více opřít do svého bekhendového zakončení, jenže střela mu nesedla a stala se tak jednoduchou kořistí pro Kotvanovu lapačku.
     
    30:01
    Druhou hodonínskou řadu zastavila v rozletu píšťalka sudího, hra se přerušuje pro postavení mimo hru.
     
    30:53
    Zdeněk Jurásek přihrál kotouč svému spoluhráči rukou, což neuniklo pozornosti rozhodčích. Drtiči jsou tak vykázáni do středního pásma.
     
    31:36
    A je tu další přerušení, píská se ofsajd hodonínských Drtičů. Hra je v posledních minutách hodně rozkouskovaná.
     
    32:08
    Tomáš Foltýn se šikovně uvolnil ve středu pole a zkusil Kotvana překvapit rychlým švihem do horních pater branky. Hodonínský gólman zůstává i nadále plně koncentrovaný a přerušuje hru.
     
    33:46
    David Polesný nahodil za modrou čárou kotouč na soupeřovu klec v momentě, kdy se jeho spoluhráči ještě nacházeli v útočném pásmu. Výsledkem je úmyslný ofsajd a vhazování před Kotvanem.
     
    34:55
    Karviná vstřelila branku!
    Hosté vzápětí vyřešili přečíslení tři na dva nádherným, přímo elegantním způsobem a snižují! Foltýn přenechal kotouč Michalu Vyčesanému v útočném pásmu, ten se jej nezbavil zbrkle a poslal jej milimetrovým pasem na hůl TADEÁŠE JAROŠE, který bez přípravy rozvlnil síť za Kotvanovými zády. Asistence: Michal Vyčesaný, Tomáš Foltýn.
     
    36:37
    Následně se do výborné střelecké příležitosti dostal Ladislav Opravil, který se propracoval k poskakujícímu kotouči před Kotvanem, ale pouze vyprášil jeho betony. Vypadá to, že vstřelený gól vlil karvinským novou krev do žil!
     
    37:57
    Domácí hokejisté pod tlakem vyhazují kotouč přes všechny čáry na zakázané uvolnění a pravděpodobně si přejí brzký konec druhé periody.
     
    38:42
    Jeden z hostujících bránících hráčů takticky zalehl kotouč v blízkosti levého kruhu, aby zabránil v útočné snaze Hodonína. Vhazování před zraky Adama Vrby.
     
    39:49
    Jedenáct vteřin před koncem se bude vhazovat ve středním pásmu, takže pokud se nestane žádné překvapení, skóre po čtyřiceti minutách hry by mělo zůstat neměnné.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:38.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:39
    Zdeněk Deutsch rozjíždí útočnou akci svého celku a nahazuje kotouč podél mantinelu do útočného pásma.
     
    41:32
    Michal Zakuťanský to zkoušel razantní ranou příklepem z prostoru levého křídla, jenže vysoko přestřelil Kotvanovu klec.
     
    42:09
    Krátce po vhazování se spustil boj o volný kotouč, při němž se provinil Zdeněk Kučera (HOD) sekáním protihráče. Karviná si tak vyzkouší přesilovou hru, ve kterém by mohl přijít gól naděje.
     
    43:35
    Karlu Vydrovi jeho rána od modré čáry vůbec nesedla, Drtiči tak mají možnost vyvézt kotouč pryč z obranného pásma.
     
    44:09
    Domácí v plném počtu.
     
    45:10
    Jihomoravané hrají ve třetí periodě velice jednoduše, kdykoliv se nacházejí pod tlakem, tak lehounce vyhodí kotouč na soupeřovu polovinu takovým způsobem, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    46:13
    Po Kubově ráně z velice nepříznivého úhlu se dostal k několika dorážkám Zdeněk Jurásek, jenže brankář Vrba stačil včas utěsnit svou přední tyč.
     
    47:13
    Michalu Zezulovi se povedl vskutku vyjímečný kousek, od červené čáry dokázal napálit kotouč až do ochranné sítě. Vhazovat se bude ve středovém kruhu.
     
    48:16
    Zdeněk Deutsch se při jednom ze svých manévrů málem zranil, naštěstí se po chvilce zvedl z ledové plochy a odbelhal se na svou hráčskou lavici.
     
    48:47
    Vyloučen hodonínský Jiří Zapletal (HOD) za hákování, karvinští mají k dispozici další přesilovou hru.
     
    49:23
    Zdeněk Kučera se mohl dostat do zajímavého úniku, jenže k nevoli hodonínských příznivců se píská postavení mimo hru.
     
    50:47
    Domácí v plném počtu.
     
    51:29
    Lukáš Vrba se šikovně pokoušel obtočit kolem karvinské klece a zakončit bekhendem, jeho nepovedený pokus proklouzal kolem pravé tyče.
     
    52:18
    Hodonínští hokejisté se dopouštějí dalšího zakázaného uvolnění, vhazuje se po levici Zdenka Kotvana.
     
    53:27
    Zdeněk Deutsch se z pozice pravého obránce vydal na zajímavý útočný výlet, který přibrzdil až hodonínský Škápik ve spolupráci s Kotvanem.
     
    54:54
    Zdeněk Kučera se proháčkoval do vynikající střelecké pozice na levém kruhu, jenže Adam Vrba si pohlídal vzdálenější tyčku perfektně.
     
    55:55
    Lukáš Vrba se pokoušel připravit střeleckou pozici zpoza brány pro sjíždějícího Zezulu, hostující obrana však byla připravena.
     
    56:24
    David Polesný (HOD) v závěru střetnutí komplikuje situaci svému celku, když se nechává vyloučit za nedovolené bránění.
     
    57:00
    Drtiči půjdou po šestatřiceti sekundách hry v oslabení do tří! Jakub Sajdl (HOD) se prezentoval zbytečným podražením soupeře ve středním pásmu a odhází za svůj čin pykat na lavici hříšníků.
     
    57:00
    O několik málo okamžiků nato si hodonínská lavička žádá oddechový čas, zbývají přesně tři minuty do konce základní hrací doby.
     
    57:13
    Karviná vstřelila branku!
    A máme zaděláno na drama! Zdeněk Deutsch dostal ideálně nabito na modrou čáru a využil této nabídky k přízemní střele příklepem. Tu tečoval do vrchních pater branky DAVID HOĎA a vykřesal tak pro Karvinou jiskřičku naděje! Asistence: Zdeněk Deutsch.
     
    58:12
    Nyní si time-out vybírá pro změnu hostující trenér Roman Sedlák, který stahuje Adama Vrbu ze hry a jeho celek bude hrát v šesti!
     
    59:26
    Po vyhrocené situaci na hodonínském brankovišti se dokonce shazovali rukavice, pustili se do sebe hodonínský Martin Dufek a David Hoďa. Tato rozmíška však byla velice rychle uklidněna a oba hráči vzhledem ke zbývajícímu času odchází do kabin.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, hodonínští Drtiči si po ubojovaném vítězství připisují do tabulky tři body, SK Karviná odjíždí na chladný sever s prázdnou. S tímto konstatováním se s Vámi loučím a přeji hezký zbytek středečního večera. (20:16:49)

    Tomáš Chramosta

    Branky a nahrávky: 9. Charvát (Zezula, Vrba), 13. Kuba (Peš, Jurásek), 14. Piskoř (Pokorný), 25. L. Vrba (Charvát), 29. Peš (Jurásek, Nedvěd) – 15. Čintala, 35. Jaroš (Vyčesaný, Foltýn), 58. Hoďa (Deutsch)


    SHK Drtiči Hodonín: Kotvan (Rozum) – Pokorný, Dufek, Škápik, Nedvěd, Polesný, Zapletal, Vanek, Prčík ml. – Kučera, Sajdl, Piskoř – Peš, Jurásek, Kuba – Vrba L., Charvát, Zezula – Tomi, Smetana
    SK Karviná: Vrba A. (Tomšů) – Opravil, Foltýn, Szajter, Mládenka, Hoďa, Zamecznik, Vydra, Jaroch, Křibik, Vyčesaný, Čintala, Deutsch, Jaroš, Malík, Kasperlík, Barnošák, Zakuťanský, Juhász, Luka, Pořízek

    Rozhodčí: Dědek – Kříž, Maťašovský
    bahis siteleri