Novosibirsk – Chabarovsk 6:2 (kon.) | Novokuzněck – Vladivostok 1:4 (kon.) | Barys – Čeljabinsk 4:2 (kon.)
Čerepovec – N.Novgorod 2:3 (1:2 po s.n.) | Kazaň – Chanty-Mansijsk 3:2 (kon.) | Jaroslavl – Soči 4:2 (kon.)
konec
Lokomotiv Jaroslavl
4:2 (0:0, 3:1, 1:1)
HK Soči
Úterý 30.12.2014, 17:30 • Arena 2000 • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! Kontinentální hokejová liga má na programu své další pokračování. V jeho rámci změří síly celky Lokomotiv Jaroslavl a HK Soči. Úvodní buly je v Areně 2000, tedy domovském stánku Lokomotivu, naplánováno na 17:30. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Pohled do tabulky

    Lokomotivu se poměrně daří, momentálně se nachází na šestém místě Západní konference. Na svém kontě má 63 bodů. V posledním soutěžnám utkání se mužstvo na domácí půdě poradilo s Čerepovcem, který zdolalo těsně 2:1.

    Soči si jako nováček KHL vede velmi dobře. Se ziskem 57 bodů okupuje osmou příčku Západní konference. V předchozím ligovém klání ale nestačil na CSKA. Se suverénním lídrem soutěže prohrál 3:5.
     
    Československá stopa

    Jiří Novotný (JAR)

    Tomáš Pöpperle (SOC)
     
    Úvodní sestavy:

    Lokomotiv Jaroslavl: Sanford (Kolesnik) – Holos, Vasiljev, Pašnin, Kronwall, Ljubuškin, Gorochov, Višněvskij – Plotnikov, Apalkov, Averin – Kontiola, Thörnberg, Loktionov – Platt, Novotný, Konkov – Kraskovskij, Galimov, Gračjov, Kartajev

    HK Soči: Pöpperle (Šikin) – Derljuk, Wilson, Pervyšin, Ščitov, Whitney, Šviděnko, Järvinen – Warn, Emmerton, Krutov – Ignatuškin, Petersson, Kosticyn – Ščastlivij, Radulov, Lapenkov – Morozov, Krjukov, Šiškanov

    Rozhodčí: Komarov, Odins – Aljošin, Ivanov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Oba celky jsou nastoupeny na hrací ploše, utkání bude za malou chvíli zahájeno.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    Utkání zahajují s kotoučem na holích hosté. Zatím se ale do žádných větších šancí nedostávají, spíše kombinují na vlastní polovině a čekají na chybu soupeře.
     
    01:14
    Plotnikov se pokusil prodrat mezi dvěma obránci Soči, což se mu ale nepodařilo. Poté odjeli domácí střídat. V úvodu klání je k vidění svižný hokej.
     
    02:06
    Geoff Platt se prodral po levé straně do útočného pásma, kde tvrdě vypálil. Ostrá rána skončila na hrudi Pöpperleho. Český brankář výborně povyjel, zmenšil střelecký úhel a následně přerušil hru.
     
    02:45
    Soči se snaží získat územní převahu. Lokomotiv zatím však velmi bedlivě střeží střední pásmo, přes které se prochází jen velice obtížně.
     
    03:19
    Sanford si poradil s tvrdou ranou od modré čáry, které ještě navíc stínil Krutov. Hra je opět přerušena, buly bude vhozeno po levici domácího mága. Oba celky si zatím spíše vyměňují pozdravy.
     
    04:05
    Hosté si nerozuměli při rozehrávce, a tak kotouč doputoval až na zakázané uvolnění. Vhazovat se tak bude před Pöpperlem.
     
    04:24
    Platt opět v akci, tentokráte pálil z pozice levého kruhu. Pokus z otočky ale hostující muž v masce velmi dobře viděl, a tak mohl optimálně zasáhnout. Na druhé straně ledové plochy neuspěl z těsné blízkosti Radulov.
     
    04:56
    Ščitov ihned po vhazování poslal touš na branku Lokomotivu. Sanford byl i nyní včas na svém místě. Vhazovat se tak bude v útočném pásmu Soči.
     
    05:23
    K vidění je poměrně aktivní hokej, který ale zatím nepřinesl žádnou větší brankovou příležitost. Uvidíme, co nabídnou následující minuty.
     
    06:31
    Petri Kontiola zatáhl puk do útočného pásma, kde se pokusil přes beka soupeře vypálit. Rána se mu ale příliš nepovedla, kotouč skončil v pravém rohu. Jaroslavl ale pokračuje v ofenzivě.
     
    07:21
    A znovu domácí, tentokráte český centr Jiří Novotný. Ani on ale nedokázal překonat hradbu těl. Soči nadále odolává mírnému tlaku Lokomotivu.
     
    08:27
    Velice dlouho se již hraje bez přerušení. Převážně se hokejisté pohybují v útočném pásmu Lokomotivu. Domácí jsou zatím lepším mužstvem. Zatím ale tuto převahu nedokáží demonstrovat brankou.
     
    09:17
    Jaroslavl se nyní provinila postavením mimo hru. Pokračovat se bude po skončení komerční přestávky. Kotouč bude vhozen do hry ve středním pásmu.
     
    10:23
    Momentálně se hraje především ve středním pásmu, kde ani jednomu z týmu žádné nebezpečí nehrozí. Obě mužstva myslí především na defenzivu.
     
    11:19
    Nejprve testoval Sanfordovu pozornost Ščastlivij, načež se na druhé straně hrací plochy opřel do kotouče Platt. Červené světlo ale stále nebylo rozsvíceno. Buly proběhne po Pöpperleho levici.
     
    12:24
    Lehké nahození od modré čáry pouze procestovalo brankovištěm, kde jej nikdo z domácích nezasáhl. Mírnou územní převahu má v tomto utkání bez šancí Lokomotiv.
     
    12:56
    Po ofsajdu domácích následuje další reklamní pauza. Stále čekáme na branku, která by dala utkání ráz a nový náboj. Dočkáme se v následujícím průběhu úvodní periody?
     
    13:33
    Bude se poprvé vylučovat, v početní výhodě si zahrají domácí. Za podražení putuje na lavici hanby Andre Petersson (SOC). Podaří se Lokomotïvu otevřít skóre?
     
    13:54
    Hosté se ale ihned osvobodili. Nyní se navíc Jaroslavl provinila zakázaným uvolněním. Hra se tak stěhuje před Sanforda, což Soči momentálně plně vyhovuje.
     
    14:30
    Znovu kotouč letí přes všechny čáry. Tuto přesilovou hru domácí mezi kvalitní rozhodně nezařadí. Zatím se jim absolutně nic nedaří.
     
    15:28
    Soči je v plném počtu. Hosté toto oslabení přečkali bez větších problémů, příkladná defenziva.
     
    16:15
    Andrej Pervyšin na modré čáře napřáhl a vypálil. Sanford si ale povyjel a ránu eliminoval. Poté raději přerušil hru, neboť se hosté nebezpečně blížili.
     
    17:29
    Thörnberg se snažil projít individuálně, neboť neměl podporu žádného ze spoluhráčů. Hostující defenziva mu ale vystavila stopku. Nakonec celou akci ukončil Pöpperle.
     
    18:13
    Domácí opět pouze získali pásmo. S nahozením ze středního pásma neměl Pöpperle sebemenší potíže. První perioda se pomalu, ale jistě chýlí ke svému konci.
     
    18:41
    Zakázané uvolnění Lokomotivu. Stále je k vidění velmi nervózní hokej. Ani jedno z mužstev si nevytváří soustavnější tlak.
     
    19:19
    V závěru periody měli domácí zřejmě největší příležitost. Kotouč se v útočném pásmu odrazil k Petri Kontiolovi, který z pozice levého kruhu dostal spoustu prostoru ke střele. Trefil ale přesně Pöpperleho plastron.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi úvodní perioda, která příliš zajímavého nepřinesla. Prakticky jediná větší možnost přišla v závěru části, kdy nebezpečně pálil Kontiola. Stav ale zůstal neměnný. Co přinese druhá perioda? Sledujte náš on-line přenos!

    Střely na branku: 15:7
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:32
    Od modré zkoušel tvrdou ranou zakončit Holos. Branku ale vůbec netrefil, Pöpperle zasahovat nemusel. Domácí přesto pokračují v ofenzivním snažení.
     
    21:17
    Jegor Averin se prodral do útočného pásma a od pravého mantinelu předvedl svůj švih. Český brankář tentokráte touš raději podržel a přerušil hru.
     
    22:08
    Hosté se snažili zahájit rychlý protiútok, který ale skončil pouze icingem. Vhazovat se tak bude v útočném pásmu Lokomotivu, který má zatím ve druhé periodě převahu.
     
    23:03
    Bude se podruhé vylučovat, a to opět na straně Soči. Na trestnou lavici putuje Andrej Kosticyn (SOC), který se provinil zdržováním hry.
     
    23:56
    Kronwall nahodil od modré kotouč, který se poté snažil dorážet Platt. Skákavý kotouč ale nedokázal optimálně trefit. Domácí pokračují v tlaku.
     
    24:34
    Tato početní výhoda má již bezpochyby kvalitnější parametry. Soči ale stále odolává tlaku soupeře. Zdá se, že i toto oslabení přečká.
     
    25:21
    Plotnikov hleda najíždějícího Apalkova, k němuž se ale puk nedostal. Domácí nadále velice aktivně napadají, což činí nováčkovi KHL značné obtíže.
     
    26:45
    Po delší době se v útočném pásmu ukázalo také Soči, které zde ale příliš problémů Jaroslavli nepřineslo. Domácí se velmi brzy osvobodili.
     
    27:47
    Galimov vyjel zpoza branky a pokusil se zakončit z velkého úhlu. Pöpperle se ale stihl přemístit a inkriminovaný proostor pokrýt. Po zblokované střele následuje komerční přestávka. Stále čekáme na úvodní branku utkání.
     
    28:55
    Soči právě vstřelilo branku!
    Tak to byla vynikající akce v podání Soči. Max Warn zajel za branku, kde se navzdory obtěžování od soupeře dokázal uvolnit a přihrát přesně na hů najíždějícímu CORY EMMERTONOVI. Hostující útočník poté neměl problém Sanforda překonat. Asistence: Max Warn.
    Cory EMMERTON - 0:1
     
    29:42
    Jaroslavl se snaží navázat na svou předchozí aktivitu, avšak zatím se jí to příliš nedaří. Soči se dostalo většího klidu. Není divu, branka přišla jako na zavolanou, neboť se hosté dostávali pod stále větší tlak.
     
    30:40
    Neklid domácích borců potvrzuje i další chybná rozehrávka, po které je pískánö zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po Sanfordově pravé ruce.
     
    31:37
    Alexej Krutov zkusil ihned po přejetí útočné modré čáry své štěstí z pozice levého kruhu. Sanford si ale povyskočil a vysokou ránu eliminoval. Poté raději ponechal kotouč ve své moci.
     
    32:27
    Hostujícímu celku se nejprve nepovedl protiútok dvou na jednoho, načež na druhé straně ledové plochy neuspěl při samostatném nájezdu Kontiola. Hosté tak stále drží těsné vedení. Na řadě je další reklamní pauza.
     
    33:10
    Bude se opět trestat na hostující straně. Za sekání odjíždí pykat Jegor Morozov (SOC). Lokomotiv tak má velmi dobrou příležitost k vyrovnání.
     
    33:50
    Ani tentokráte se domácím hra v početní výhodě vůbec nevede. Z tribun se ozývá pískot, který vyjadřuje nespokojenost s výkonem domácích miláčků.
     
    34:33
    Plotnikov se po nešťastném odrazu kotouče dostal do obrovské šance, ovšem z otočky netrefil zcela odkrytou branku. Toto může domácí bezpochyby mrzet.
     
    34:56
    Další obrovská šance domácích! Petri Kontiola dostal vynikající pas za obranu, načež se řítil zcela sám na Pöpperleho. Český brankář se ale položil a bekhendový blafák zlikvidoval.
     
    35:12
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Domácí se přece jenom dočkali. Tvrdou ránu od modré čáry vytěsnil Pöpperle jen před sebe, kde číhal nehlídaný ANDREJ LOKTIONOV. Forvard druhé útočné formace poté doklepl kus gumové pryže mezi betony hostujícího mága. Asistence: Staffan Kronwall, Petri Kontiola.
    Andrej LOKTIONOV - 1:1
     
    36:30
    Hosté se vyrovnávací brankou nenechali srazit a nadále aktivně napadají. Utkání po dostalo konečně řádný náboj, příchozí fanoušci si zcela jistě přijdou na své.
     
    37:35
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Vynikající obrat domácích borců! Po rychlém protiútoku uháněla Jaroslavl do přečíslení dvou na jednoho. SERGEJ PLOTNIKOV si počíhal na Pöpperleho pohybu, vzal na sebe zodpovědnost a přesně trefil prostor mezi betony brankáře Soči. Bez asistence.
    Sergej PLOTNIKOV - 2:1
     
    38:33
    Domácí hýří aktivitou. Nyní si dokonce zahrají další přesilovou hru, v pořadí již čtvrtou. Za podražení odjíždí pykat Joonas Järvinen (SOC). Navýší Lokomotiv své vedení?
     
    39:05
    Averin nalezl křižnou přihrávkou skrze útočné pásmo Vasiljeva, proti kterému se vynikajícím přesunem blýskl Tomáš Pöpperle. Domácí se poté natlačili do brankoviště, za což jsou vykázáni do středního pásma.
     
    39:30
    Dělovou ránu od modré čáry vytěsnil Pöpperle pouze do ochranné sítě. Vhazovat se tak bude v útočném pásmu Jaroslavle. Domácí pokračují v početní výhodě.
     
    39:42
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Tak to je skutečně strhující perioda v podání Lokomotivu! Thörnberg zajel za branku soupeře, načež se ještě před jejím objetím poslal pas na připraveného PETRI KONTIOLU. Finský snajpr prolomil dnešní smůlu a nekompromisně překonal Pöpperleho. Asistence: Martin Thörnberg, Andrej Loktionov.
    Petri KONTIOLA - 3:1
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Je za námi druhá perioda, která byla gólově velmi bohatá. Navzdory převaze Lokomotivu se ale vedení ujali hosté, prosadil se Cory Emmerton. Jaroslavl poté zabrala a třemi brankami obrátila utkání ve svůj prospěch. Mezi střelce se zapsali Loktionov, Plotnikov a Kontiola. Dotáhnou domácí duel do vítězného konce? Sledujte i nadále náš on-line přenos!

    Střely na branku: 30:13
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:31
    Domácí zahájili periodu aktivním napadáním. Povedený závěr druhé třetiny Lokomotiv evidentně velmi nakopl.
     
    41:23
    Bude se vylučovat. Geoff Platt (JAR) dsotává dvě minuty za zdržování hry. Soči tak má dobrou příležitost k úpravě skóre.
     
    42:26
    Jiří Novotný příkladně zabojoval v pravém rohu obranného pásma a vyhodil puk přes všechny čáry. Soči tak musí svůj další útok zahájit takříkajíc od píky.
     
    43:00
    Soči právě vstřelilo branku!
    Hosté se ale nakonec přece jenom dočkali snížení. Kosticyn byl sražen k zemi, však v letu ještě stihl přihrát najíždějícímu ANDRE PETERSSONOVI. Sanford se po střele do pravého horního růžku branky natahoval marně. Asistence: Andrej Kosticyn, Igor Ignatuškin.
    Andre PETERSSON - 3:2
     
    44:16
    Soči nyní velmi dobře brání střední pásmo, Lokomotiv po obdržené brance poněkud znervózněl.
     
    45:25
    Soči je na koni, stále velmi aktivně napadá. Jaroslav ale brání taktéž svědomitě. Zdá se, že utkání opět směřuje ke spíše defenzivnímu pojetí.
     
    46:25
    Lehké nahození od modré čáry minulo domácí branku. Takovéto střelecké pokusy nepřinášejí domácím žádné větší nebezpečí. Následovat bude další komerční přestávka.
     
    47:31
    Hraje se převážně ve středním pásmu, ani jedno z mužstev momentálně aktivitou nepřekypuje. Po zakázaném uvolnění se bude vhazovat před Sanfordem.
     
    48:37
    Clay Wilson velice nebezpečně nahazovat na branku soupeře, ovšem Sanford si skákavý kotouč pohídla a neštěstní nepřipustil. Soči je ale čím dál aktivnější.
     
    49:05
    Po zakázaném uvolnění domácího celku si lodivod Jaroslavle bere oddechový čas. Velmi dobře cítí, že je nutno mužstvo uklidnit.
     
    49:40
    Do konce utkání zbývá zhruba deset minut. Lokomotiv se stále častěji potýká s aktivním napadáním ze strany Soči. Uvidíme, zda borci v červeném udrží vedení až do samotného konce.
     
    50:39
    Ráz hry se výrazně změnil, oba celky se zaměřují především na zabezpečenou defenzivu, neboť každá chyba může být osudovou.
     
    51:46
    Geoff Platt se dostal do vynikající střelecké pozice, avšak švih z levého kruhu mu příliš nevyšel. Zamířil totiž pouze do připraveného Tomáše Pöpperleho.
     
    52:11
    Bude se vylučovat. V útočném pásmu Lokomotivu došlo k menší šarvátce, do níž se zapojili Clay Wilson (SOC) a Sergej Plotnikov. Menší trest ale dostává hostující borec, a to za předchozí nedovolené bránění.
     
    53:16
    Jiří Novotný dorážel z poměrně velkého úhlu, avšak branku netrefil. Jaroslavl nadále pokračuje v ofenzivním snažení, přesilová hra je nyní sehrána o mnoho lépe než předchozí.
     
    53:34
    Síly na ledové ploše se ale srovnají. Jiří Novotný (JAR) to přehnal se snahou a nechtěně podrazil soupeře. Za tento počin dostává menší trest.
     
    54:35
    Soči má již k dispozici zkrácenou přesilovou hru, avšak zatím se mu nedaří usadit v útočném pásmu. Uvidíme, co přinesou následující minuty.
     
    55:36
    Soči si nedokázalo vytvořit stálejší tlak, domácí brání velmi pečlivě. Utkání se nemilosrdně chýlí ke svému závěru.
     
    56:27
    Konkov se protáhl až do útočného pásma, kde se pokusil zakončit z otočky. Kotouč ale neprocestoval hradbou připravených těl. Hraje se již velmi dlouho bez přerušení.
     
    57:20
    Hosté stále marně dobývají skálopevnou defenzivu Lokomotivu. Brzy zcela jistě nastane čas na hru bez brankáře.
     
    58:48
    Soči se stále nemůže dostat kupředu, Lokomotiv brání velmi dobře. Nyní to již ale hosté zkoušejí bez brankáře!
     
    58:59
    Whitneyeho dělovou ránu z hranice pravého kruhu Sanford bez větších problémů eliminoval. Lodivod Soči si bere oddechový čas, Co svým svěřencům naordinuje?
     
    59:10
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto. Hra bez brnakáře se Soči příliš nevydařila. JEGOR AVERIN ujel po levém křídle, načež pohodlně uklidil puk do zcela odkryté klece. Asistence: Sergej Plotnikov.
    Jegor AVERIN - 4:2
     
    59:30
    Hosté to ale ještě jednou zkoušejí bez Pöpperleho!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Ve třetí části hosté přidali, díky čemuž se jim podařilo vsítit kontaktní branku. Prosadil se Andre Petersson. To však bylo ze strany Soči vše. Definitivní pojistku zcela zaslouženého vítězství přidal v závěru do prázdné branky Jegor Averin. Lokomotiv tak zdolal Soči zaslouženě 4:2. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 35:28
     
    Československá stopa

    Jiří Novotný (JAR) 0+0, 0 střel, čas na ledě: 16:59

    Tomáš Pöpperle (SOC) 32 zásahů, 3 obdržené branky, 88,9% úspěšnost zásahů (19:56:02)

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 36. Loktionov (Kronwall, Kontiola), 38. Plotnikov, 40. Kontiola (Thörnberg, Loktionov), 60. Averin (Plotnikov) – 29. Emmerton (Warn), 43. Petersson (Kosticyn, Ignatuškin)


    Lokomotiv Jaroslavl: Sanford (Kolesnik) – Holos, Vasiljev, Pašnin, Kronwall, Ljubuškin, Gorochov, Višněvskij – Plotnikov, Apalkov, Averin – Kontiola, Thörnberg, Loktionov – Platt, Novotný, Konkov – Kraskovskij, Galimov, Gračjov, Kartajev
    HK Soči: Pöpperle (Šikin) – Derljuk, Wilson, Pervyšin, Ščitov, Whitney, Šviděnko, Järvinen – Warn, Emmerton, Krutov – Ignatuškin, Petersson, Kosticyn – Ščastlivij, Radulov, Lapenkov – Morozov, Krjukov, Šiškanov

    Rozhodčí: Komarov, Odins – Aljošin, Ivanov

    Diváci: 9000
    bahis siteleri