Poprad – Skalica 5:3 (kon.) | Nitra – Martin 3:4 (0:1 po s.n.) | Trenčín – Piešťany 4:0 (kon.)
Žilina – Banská Bystrica 2:5 (kon.) | Zvolen – Košice 3:2 (2:0 po s.n.)
po s.n. (0:1)
HK Nitra
3:4 (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0)
HK VITAR Martin
sk Úterý 30.12.2014, 17:30 • Zimný štadión, Nitra • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní našej najvyššej hokejovej súťaže. V rámci 36. kola je na programe aj duel v Nitre, kde domáci Corgoni privítajú mužstvo z Martina. Z tohto zápasu vám vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

    Čaká nás súboj tímov z opačných polovíc tabuľky. Domáca Nitra je na tom oproti svojmu dnešnému súperovi o poznanie lepšie. Corgoni majú po 37 odohraných zápasoch na svojom konte 74 bodov. Získali ich za 21 riadnych víťazstiev, 4 triumfy po predĺžení (resp. samostatných nájazdoch) a 4 duely, v ktorých vybojovali iba bod. Aktuálni vicemajstri Slovenska doposiaľ v tejto sezóne po riadnej hracej dobe prehrali iba v 9 prípadoch. Ich celkové skóre je doposiaľ 131:92, čo svedčí o tom, že Nitra má najproduktívnejšiu ofenzívu spomedzi všetkých extraligistov.

    Hosťujúci Martin je na tom oproti svojmu dnešnému súperovi o poznanie horšie, nie však tragicky. Hosťom patrí po 38 odohraných zápasoch siedma priečka. Miesto zaručujúce účasť v play-off si Martinčania vybojovali so ziskom 47 bodov za 10 trojbodových víťazstiev, 5 triumfov po predĺžení (resp. samostatných nájazdoch) a 7 zápasov, v ktorých získali iba bod. Až v 15 prípadoch martinskí hokejisti nebodovali vôbec. Ich celkové skóre je 86:104.

    Úvodné buly je v Nitra naplánované o 17:30. Ak sa duelu nemôžete osobne zúčastniť, nezúfajte. Zápas vám ponúkneme v priamom prenose prostredníctvom podrobného textového prenosu a gif-obrázkov z gólov.
     
    Najproduktívnejší hráči:

    HK Nitra:
    Roman Tománek – 45 bodov (20+25)
    Lukáš Novák – 34 bodov (16+18)
    Jozef Stümpel – 32 bodov (15+17)

    MHC Martin:
    Jaroslav Markovič – 34 bodov (16+18)
    Tibor Varga – 26 bodov (14+12)
    Peter Galamboš – 19 bodov (8+11)
    --------------------------------------------------------------------------

    Vzájomné tohtosezónne zápasy:
    9. kolo Martin – Nitra 1:3 (0:2, 0:1, 1:0)
    18. kolo Nitra – Martin 4:2 (3:2, 0:0, 1:0)
    27. kolo Martin – Nitra 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
     
    Úvodné zostavy:

    HK Nitra: Valent – Nádašdi, Ordzovenský, Bednár, M. Novák, Mezei, Milo, Mráz, Kuzma – L. Novák, Stümpel, Tománek – H. Ručkay, Slovák, J. Ručkay – Pupák, Štefanka, Novotný – Bajtek, Lelkeš, Piačka

    MHC Mountfield (Martin): Čech – Smrek, Ďatelinka, Matejka, Dlouhý, Brcko, Kolba, Dvořák, Lojek – Važan, Galamboš, Markovič – Podzinš, Svoboda, Zucker – Jokeľ, Fujerík, Illo – Pokrivčák, Dírer, Themár

    Rozhodca: Jura, Lokšík – Šefčík, Holienka.
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na ľadovej ploche a stretnutie sa o malý moment môže začať. Domáci hokejisti nastúpia v modrých dresoch, hostia z Martina v bielej farbe.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:09
    Úvodné buly získal na svoju hokejku domáci Stümpel a Nitra sa ihneď stiahla pred svoju bránku, odkiaľ bude rozohrávať.
     
    00:43
    Nitre napokon založenie útoku vyšlo výborne a domáci hokejisti mohli ísť do vedenia! Hostia neustrážili Lukáša Nováka, ktorý sa ocitol sám na ľavej strane pred bránkou, ale jeho okamžitá strela Čecha neprekvapila.
     
    01:16
    Domáci tím prestriedal a stále súpera ani len nepúšťa k puku. Nitra stále drží útočné pásmo.
     
    01:44
    Corgoni sa stále držia v útočnom pásme. Center Štefanka to skúsil nahodením na bránku zo strany, ale hosťujúci gólman nechcel nič riskovať a puk si podržal.
     
    02:20
    Nitra puk dostala na zadný mantinel, ale odtiaľ sa ho hostia pokúsili vyhodiť. Tomu však zabránil Michal Novák prudkou prihrávku na Slováka, ktorý však nestihol zakončiť.
     
    02:58
    Nitra sa stále drží v útočnom pásme a naďalej útočí! Jakub Ručkay ostal pri poloprázdnej bránke, obtočil sa okolo Lojeka a chcel páliť, no hosťujúci obranca sa v poslednej chvíli spamätal a súpera odzbrojil.
     
    03:19
    Martinčania si konečne môžu vydýchnuť. Smrekovi sa podarilo vybojovať puk a vyhodiť ho do svojho útočného pásma.
     
    03:56
    Martin ale nič zaujímavejšie nevymyslel a ani len nevystrelil. Aktuálni vicemajstri si tak puk prevzali na svoje hokejky, Lelkeš sa obkrútil okolo Čechovej bránky a pálil, no gólmana neprekvapil.
     
    04:45
    Hra sa trochu upokojila. Nitra síce stále jasne dominuje, no hostia sa už oklepali a do ďalších streleckých pokusov ju nepúšťajú. Kolba vzal súperovi puk a posunul ho Brckovi, ktorý môže s prehľadom vyhodiť aspoň do stredu klziska.
     
    05:36
    Hrá sa iba veľmi dlho bez prerušenia, ale bez akéhokoľvek streleckého pokusu. Hráči oboch celkov lietajú po celom klzisku, ale nič sa im nedarí vymyslieť.
     
    06:12
    Martin sa konečne presunul do útočnej tretiny. Tam sa hostia pokúsili aj vystreliť od modrej čiary, ale ich pokus zblokoval Kuzma a Nitra bude zakladať útok.
     
    06:35
    Puk si v strednom pásme na hokejku vypýtal Slovák, presunul sa s ním do útoku a napokon aj zakončil. Martinský gólman je už ale dobre rozchytaný a jednoduchá strela ho prekvapiť nemôže.
     
    07:24
    Martin si stále musí dávať pozor v defenzíve. Domáci tím puk popri mantineli nahodil do pásma, no najrýchlejšie pri ňom bol Dlouhý a s prehľadom ho vybojoval a rozohral.
     
    08:02
    Domáci hokejisti napokon útočné pásmo získali a dostali sa aj do zaujímavej streleckej pozície. Z pravej strany z väčšej vzdialenosti pálil Tománek, ale Svoboda jeho pokus tečoval iba na ochrannú sieť.
     
    08:49
    Na ľadovej ploche sa stále nedeje nič zaujímavejšie. Puk si na hokejku vzala nová nitrianska akvizícia Novotný, no iba ho dostal do pásma.
     
    09:32
    Martinských hokejistov musíme pochváliť za pozornú defenzívu. Hostia sú vzadu skutočne pripravení a pozorne odolávajú najlepšej ofenzíve celej súťaže.
     
    09:56
    Konečne tu máme aj prvú strelu hostí! Postaral sa o ňu Važan, ktorý sa sám presunul až pred bránku, ale jeho pokus Valent vyrazil a nitrianska obrana ho následne odpratala.
     
    10:20
    Domáci hokejisti mohli otvoriť skóre tohto zápasu! Slovák sa skvele zorientoval pred bránkou, posunul puk na Jakuba Ručkaya, ale ten z blízkosti neprekonal skvelého Čecha.
     
    10:26
    Hostia sa budú brániť! Na trestnú lavicu odchádza za hákovanie Svoboda.
     
    10:59
    Domácemu tímu sa zatiaľ v presilovke nedarí. Stümpel našiel prihrávkou iba súpera a hostia puk vyhodili cez všetky čiary.
     
    11:23
    Martin aj teraz puk vyhodil cez všetky čiary a bráni sa bez akéhokoľvek zaváhania.
     
    11:52
    Nitra dala gól!

    Domáci hokejisti využívajú výhodu presilovky a dostávajú sa do vedenia! Na pravej strane ostal úplne nepokrytý nováčik v nitrianskom drese ŠTĚPÁN NOVOTNÝ a po skvele prihrávke príklepom prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencia: Dušan Milo.
    Štěpán NOVOTNÝ - 1:0
     
    12:56
    Nuž, domáci hokejisti využili hneď prvú ponúknutú presilovku a dostávajú sa do vedenia. martin to bude mať v zvyšnej časti tretiny iba veľmi náročné.
     
    13:48
    Hosťujúci Martin sa pri pokuse o rýchlu rozohrávku dopustil iba zakázaného uvoľnenia.
     
    14:20
    Na ľadovej ploche sa aktuálne nedeje nič zaujímavejšie. Hostia sa snažia forčekovať, ale nedarí sa im vybojovať puk.
     
    15:38
    Rozhodcovia vylučujú na oboch stranách. Na trestnú lavicu odchádza domáci Štefanka za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou a hosťujúci Podzinš za krosček. Hrá sa vo štvorici na oboch stranách.
     
    16:11
    Martinu viac priestoru zrejme vyhovuje viac a dostal sa do prvej vážnejšej šance v tomto zápase! Postaral sa o to Illo, ktorý mieril pod brvno, ale Valent si dal pozor.
     
    16:11
    Na trestnú lavicu odchádza domáci Bednár, Nitra bude hrať v trojici!
     
    16:51
    Martin dal gól!

    Hosťom sa podarilo vyrovnať! Veľkú časť práce urobil Galamboš, ktorý si na ľavej strane naviazal obrancov a potom prihral priamo do medzikružia pre MICHALA VAŽANA, ktorý si puk prikopol a následne nechytateľne pálil. Asistencie: Peter Galamboš a Jaroslav Markovič.
    Michal VAŽAN - 1:1
     
    16:51
    Nitra hrá vo štvorici.
     
    17:40
    Nitra sa bude opäť brániť! Na trestnú lavicu odchádza Michal Novák za nedovolené bránenie.
     
    17:56
    Domáci hokejisti sa musia brániť a hostia sú skutočne veľmi aktívni! Puk mal na hokejke Važan, ktorý je pri streleckej chuti, ale Valenta teraz neprekvapil.
     
    18:23
    Martin stále útočí a robí to skutočne dobre! Od modrej čiary pálil Smrek, pred bránkou jeho pokus tečoval Ďatelinka, ale domáic gólman sa rýchlo zorientoval.
     
    18:56
    Nitre sa puk podarilo vyhodiť cez všetky čiary.
     
    19:01
    Začala sa posledná minúta tejto tretiny. Martin si už puk prevzal na svoje hokejky a pokúsi sa ešte niečo vymyslieť.
     
    19:40
    Michal Novák je už späť na ľadovej ploche, Nitra sa už nemusí brániť.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina je za nami. Videli sme v nej po jednom góle na oboch stranách, a tak je vo zvyšnom čase ešte všetko otvorené.

    Druhá tretina sa začne približne o 18:14.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:07
    Martin sa hneď v úvode tretiny stiahol pred vlastnú bránku a chcel rozohrávať, ale dopustil sa iba zakázaného uvoľnenia.
     
    20:32
    Hostia začali túto tretinu aktívne a ich elitná formácia sa natlačila do útoku. Tam síce martinskí hokejisti nič nevymysleli, ale aj aktivita trénera určite potešila.
     
    21:47
    Nitra si puk prevzala na svoje hokejky a bola veľmi blízko k druhému gólu v tomto zápase! Domáci tím sa natlačil pred Čecha a dorážal puk z každej možnej pozície, ale Martin sa svedomito ubránil a napokon Mezeiovu bombu vytlačil Čech pravým ramenom.
     
    22:15
    Nitra sa teraz sama vyhodila z útočnej tretiny. Stalo sa tak po svižnom pokuse Slováka od mantinelu, ktorý minul bránku a po mantineli sa stiahol až na opačnú polovicu klziska.
     
    22:53
    Domáci tím napokon pred vlastnou bránkou puk pohodlne prebral a chcel založiť útočnú akciu. Tá mu ale nevyšla, pretože Slovák skončil v ofsajde.
     
    23:24
    Domáci hokejisti boli z pásma opäť vyhodení. Hostí musíme za ich aktivitu v defenzíve opäť pochváliť.
     
    23:56
    Martinčanom sa dokonca teraz puk podarilo dostať až do vlastnej útočnej tretiny. Tam to hostia skúsili vysokým forčekingom, ale kus čiernej gumy na svoje hokejky nezískali.
     
    24:10
    Martinu pokus o vyhodenie nevyšiel, hostia sa dopustili iba zakázaného uvoľnenia.
     
    24:35
    Z tohto mal byť gól! Hostia prepadli v defenzíve, Ordzovenský prudkou prihrávkou na modrú čiaru našiel Lukáša Nováka a ten sa sám rútil na bránku. Tam ale výborné kvality predviedol gólman Čech a jeho pokus o blafák vyrazil hokejkou.
     
    25:01
    Pozor si ale musí dávať aj Nitra. Illo puk vybojoval v strednom pásme, okamžite si to s ním namieril do útoku, ale jeho strela od ľavého mantinelu k bližšej žrdi úspech nepriniesla a Valent ju vytlačil rukou.
     
    25:38
    Hra sa nám začína výrazne kúskovať. Teraz prerušenie pre zakázané uvoľnenie Martina.
     
    26:31
    Tentokrát sme videli zakázané uvoľnenie aj na opačnej strane. Rýchle prihrávky cez celé klzisko zatiaľ nikomu nevychádzajú.
     
    26:33
    Hostia sa ihneď po buly dostali k streleckému pokusu. Z veľkej vzdialenosti to skúsil Ďatelinka, ale pozorný Valent jeho pokus rýchlo zmazal.
     
    26:35
    Martin dal gól!

    Tak toto sa nedalo chytiť! Výborná práca hostí ihneď po buly, keď Galamboš puk posunul na ľavú stranu pred bránku, kde bol zle pokrytý MICHAL VAŽAN a blesková strela okamžite slávila úspech. Asistencia: Peter Galamboš.
    Michal VAŽAN - 1:2
     
    27:21
    Psychika Nitry je na bode mrazu, ale domáci tím sa musí pozviechať, inak môže na bodový zisk zabudnúť. Naopak, hostia sú na koni a stále sa tlačia do zakončenia.
     
    27:36
    Nitra sa napokon presunula do útoku a takmer sa jej podarilo vyrovnať! Priamo do medzikružia dostal prihrávku Milo, ale z výbornej pozície trestuhodne minul priestor troch žrdí.
     
    28:55
    Hostia cítia svoju šancu a stále sa tlačia do útoku. Veľmi aktívny tam bol Fujerík, no napokon proti jednému z domácich obrancov puk nedokorčuľoval a vystreliť tak nemohol.
     
    29:28
    Hostia sa budú brániť! Za faul lakťom hokejkou odchádza na trestnú lavicu Dvořák.
     
    29:59
    Martin hneď v úvode vlastného oslabenia získal puk, nahodil do na bránku súpera a Valent ho v neprehľadnej situácii radšej prikryl. Hostia získavajú cenné sekundy.
     
    30:17
    Nitra sa presunula do útoku, ale tam zatiaľ v tejto presilovke nič nevymyslela. Domáci tím po súboji pri mantineli iba poslal puk ponad plexisklo medzi divákov a hra sa prerušuje.
     
    30:44
    Presilovka Nitry je minulosťou. Na trestnú lavicu odchádza za seknutie Pupák.
     
    31:10
    Nitra je stále veľmi aktívna. V hre štyroch proti štyrom si vzal puk na hokejku obranca Michal Novák, popri mantineli ho zaviezol do pásma a chcel aj strieľať, ale jeho pokus bol zblokovaný.
     
    31:28
    Hostia v plnom počte.
     
    31:53
    Hostia sa okamžite dostali do útočnej tretiny a skúšajú tam súpera prekvapiť. Valent sa ale zaskočiť nenechal a po prudkej strele od modrej puk vyrazil ramenom.
     
    32:16
    Hostia ale pochybili pri vracaní sa po puk a mohli za to pykať. Tománek pálil spoza obrany, ale napálil iba nohu previnilca.
     
    32:43
    Brankár Čech musí byť v pohotovosti aj pri presilovke svojho tímu! Tománek to opäť urobil bravúrne, dostal sa do útoku, oklamal dvojicu obrancov, no napokon bekhendové zakončenie martinský gólman zázračne chytil.
     
    32:44
    Domáci v plnom počte.
     
    33:39
    Hosťujúci hokejisti vo svojej aktivite smerom dopredu nepoľavujú ani za priaznivého stavu vo svoj prospech. Po prechode do pásma pálil Podzinš, ale bránku minul.
     
    34:40
    Mohlo byť vyrovnané! Výborne to urobil Marek Slovák, ktorý z pravej strany spred bránky poslal puk cez Čecha až do bránkoviska, no tam ho nemal kto doraziť za čiaru.
     
    34:49
    Slováka v útočnej tretine nikto neodstavil a mladý útočník sa opäť dostal do dobrého zakončenia. Čech sa musí mať na pozore.
     
    35:56
    Nitra sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje domáci Bajtek.
     
    36:02
    Na ľadovej ploche vzplanuli emócie. Jeden z domácich hokejistov trochu vyskočil do Kolbu a okamžite sa strhla mela, z ktorej ale pästný súboj vďaka rýchlemu zásahu arbitrov nebol. Hra je vykázaná do stredného pásma.
     
    36:32
    Hra sa opäť prerušuje, Martin sa pri pokuse o prechod do útoku dopustil iba ofsajdu.
     
    37:13
    Martin po veľkom snažení puk konečne dostal do útočnej tretiny, ale nič tam nestihol vymyslieť. Spoza bránky ho poľahky odpálil Mezei.
     
    37:56
    Domáci v plnom počte, ubránili sa bez akéhokoľvek zaváhania.
     
    38:15
    Nitra dala gól!

    Je vyrovnané. MAREK SLOVÁK to urobil výborne, predbehol Fujeríka, ktorý sa iba bezmocne hodil na ľad a po skvelej prihrávke Jakuba Ručkaya nechytateľne prekonal Čecha. Asistencie: Jakub Ručkay a Peter Ordzovenský.
    Marek SLOVÁK - 2:2
     
    38:56
    Hostia sa rýchlo oklepali a okamžite sa pokúšajú dostať späť do vedenia. Pred bránku sa natlačil Važan, no v rýchlosti nedokázal zakončiť, pretože puk mal na opačnú stranu, než bol pripravený.
     
    39:20
    Rozhodcovia opäť vylučujú na oboch stranách. Z hostí odchádza Smrek a z domácich Lukáš Novák, obaja za seknutie.
     
    39:45
    Hru vo štvoriciach už majú hráči oboch tímov v tomto zápase dobre nacvičenú. Zatiaľ vychádza lepšie domácim, konkrétno to bol teraz Milo, ktorý si puk po pravej strane vzal do pásma, ale napálil ho iba do Čechovej lapačky.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina je minulosťou. Videli sme opäť dva presné zásahy, vďaka ktorým je stav stále vyrovnaný.

    Druhá tretina sa začne približne o 19:03.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:02
    Úvodné buly tejto tretiny získali na svoje hokejky domáci. Stümpel okamžite založil útok, no proti Galambošovi puk na hokejkách neudržal.
     
    40:28
    Martin dal gól!

    Počas hry štyroch proti štyrom si Nitra strelila vlastný gól! PETER GALAMBOŠ puk potiahol po ľavej strane a pri bránke sa ho pokúsil prihrať spoluhráčovi, ale tam si ho iba nešťastne do vlastnej bránky zrazil Ordzovenský. Bez asistencie.
    Peter GALAMBOŠ - 2:3
     
    41:11
    Martin sa bude brániť! Na trestnú lavicu odchádza za podrazenie Dlouhý.
     
    41:40
    Mohlo byť vyrovnané! Lukáš Novák sa dobre zorientoval pred bránkou, posunul ho do lepšej pozície, ale na spoluhráča to bolo príliš prudké.
     
    41:56
    Nitra dala gól!

    Opäť je vyrovnané! PETER ORDZOVENSKÝ si teraz vypýtal puk na svoju hokejku a prudkou presilovkovou strelou napravil predchádzajúcu chybu. Asistencie: Jozef Stümpel a Tomáš Nádašdi.
    Peter ORDZOVENSKÝ - 3:3
     
    41:56
    Hostia v plnom počte.
     
    42:45
    Nitra mohla druhýkrát v zápase vyhrávať! K strele spoza obrany sa prebojoval Piačka a Čech bol úplne bez šance, ale zachránila ho konštrukcia bránky. Puk totiž mieril iba do hornej žrde.
     
    43:42
    Nitrianski hokejisti sa museli brániť a puk od svojej svätyne odpálili iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    43:56
    Martinskí hokejisti po buly opäť vybojovali puk a ostávajú v útočnej tretine. Hostia by sa radi opätovne dostali do vedenia, no Corgoni sú proti.
     
    44:36
    Nitra sa dokázala ubrániť bez inkasovania streleckého pokusu sa presunula sa do útoku. Tam pálil Pupák, ale jeho ranu zblokovala martinská obrana.
     
    45:29
    Nitra je stále aktívna. Skúsený Stümpel to teraz zobral na seba, z ľavej strany sa natlačil pred bránku, ale hostia ho napokon do streleckej možnosti nepustili.
     
    45:56
    Hrá sa veľmi rýchlo zo strany na stranu. Martin preniesol puk do útoku, ale tam sme okrem pretláčania urasteného Michala Nováka s Pudzinšom nevideli nič zaujímavé.
     
    46:38
    Hosťujúci hokejisti sa opäť natlačili pred bránku. Z ľavej strany prišla prudká strela a po nej chcel prudko dorážať Jokeľ, no jeho bývalý spoluhráč Michal Novák ho bez váhania prudko sotil na zem a svojho gólmana si ochránil.
     
    46:55
    Hra sa rýchlo presúva z jednej strany na druhú a na ľadovej ploche sledujeme veľký boj. Videli sme strelu spoza obrany, o ktorú sa postaral Mráz, ale jeho rana úspech neslávila.
     
    47:10
    Nitra je stále v útoku a pokúša sa dostať sa do vedenia! Pred bránkou ostal Pupák, ktorá na dvakrát dorážal, ale skvelý Čech si v oboch prípadoch poradil.
     
    47:37
    Nitra sa bude brániť. Na trestnú lavicu odcházda za krosček Mráz.
     
    48:07
    Pomer síl na ľadovej ploche sa opäť vyrovná. Na trestnú lavicu odchádza aj hosťujúci Ďatelinka, ktorý sa previnil nedovoleným bránením v hre.
     
    48:26
    Domáci začali aktívnejšie. Tománek puk dostal cez brániaceho Lojeka, ale potom nepochopiteľne pohorel a z pol metra priestor prázdnej bránky minul.
     
    49:10
    Hra vo štvorici zatiaľ lepšie vyhovuje domácim hokejistom. Tí sú technicky veľmi zdatní, no nedarí sa im prekvapiť Čecha.
     
    49:28
    Puk si ale dokázali prevziať aj hostia a takisto sa natlačili do útoku. tam to skúsil Zucker, ale cez obranu jeho puk k Valentovi neprešiel.
     
    49:37
    Domáci v plnom počte.
     
    50:07
    Hostia v plnom počte.
     
    50:37
    Martin mohol dostať vedenie na svoje hokejky! Galamboš v útočnom pásme poriadne tvrdo vypálil, ale trafil iba konštrukciu bránky. Valent mal teraz veľké šťastie.
     
    51:06
    Tak toto sa skutočne nerobí. Pupák ležal na zemi, ale hosťujúci
    Smrek si s ním aj napriek tomu chcel niečo vysvetľovať. Rozhodcovia to bez mihnutia oka riešia vylúčením za hrubosť.
     
    51:29
    Martin hrá zatiaľ v oslabení bez vážnejších problémov a puk už dvakrát vyhodil z vlastnej obrannej tretiny.
     
    51:48
    Nitriansky pokus o návrat do pásma zastavila iba konštrukcia bránky.
     
    52:16
    Nitra stále útočí, ale v zakončení jej chýba kúsok šťastia. Henrich Ručkay pálil priamo spred bránky, ale priestor troch žrdí trestuhodne minul.
     
    52:50
    Naopak, Martin hrá veľmi dobre a puk opäť vyhodil cez všetky čiary. Hostia sa bránia bez akéhokoľvek zaváhania.
     
    53:03
    Hostia v plnom počte.
     
    53:34
    Nitra bola v tomto súboji trochu aktívnejša. Štefanka sa pokúsil pretlačiť sa pred defenzívu, čo sa mu síce podarilo, ale k puku sa už nedostal a strieľať nemohol.
     
    54:27
    Aj naďalej sledujeme vyrovnané zápolenie, ktoré so sebou prináša množstvo pekných momentov na oboch stranách. Hra je rýchla a presúva sa od jednej bránky k druhej.
     
    54:57
    Tománek to skúsil technicky po ľavej strane. Jeho kľučky ale úspech neslávili, pretože ich prečítal skúsený Kolba.
     
    55:27
    Nitra puk nahodila do útoku, kde ho rýchlo dokorčuľoval Slovák. Nitriansky útočník neváhal a ihneď volil spätnú prihrávku do medzikružia, ale tam nikoho nenašiel.
     
    55:59
    Nitra mohla ísť do vedenia! Po bratskej spolupráci sa pred bránkou k puku dostal jeden z Ručkayovcov a mieril do menšieho samostatného nájazdu. Ten mal ale Čech prečítaný a pohotovo reagoval.
     
    56:30
    Hra bola na moment prerušená. Na ľadovej ploche ostal ležať Smrek, ale jeho náraz nebol spôsobený nedovoleným zákrokom, takže sa nevylučuje, Našťastie nejde o nič vážne.
     
    57:08
    Martin sa ešte nechce vzdať a svojho súpera by rád zaskočil dokonalým spôsobom. Od modrej čiary prudko vypálil Kolba, ale skákajúci puk Valent schoval v lapačke.
     
    57:15
    Hostia to skúšajú aj naďalej. Po ďalšej prudkej strele spoza obrany chcel pred bránkou dorážať Važan, ale úspešný nebol. Domáci gólman má všetko pod kontrolou.
     
    57:22
    Hra je teraz veľmi rozkúskovaná. Hostia sú natlačení pred bránkou Nitry a snažia sa zakončovať z každej možnej pozície, ale Valent im robí vrásky na čele.
     
    57:34
    A stále nevidíme nič zaujímavejšie. Važan to okamžite po buly od Galamboša skúsil strelou, ale teraz to hosťom nevyšlo a gól z toho nie je.
     
    57:43
    Nitra sa bude musieť v závere brániť! Na trestnú lavicu odchádza za držanie obranca Kuzma.
     
    58:08
    Nitra to hrá na istotu a puk odpaľuje preč zo svojej tretiny. Hostia musia založiť nový útok.
     
    58:36
    Martin napokon puk do pásma dostal nahodením Svobodu, Po ňom sa síce strhla v útoku veľká bitka o každý centimeter, ale Nitra napokon aj tak vyhadzuje.
     
    59:10
    Martinskí hokejisti sa napokon dostali aj do streleckej pozície. Z medzikružia pálil Galamboš, ale nebol presný.
     
    59:18
    Vo vlastnom oslabení sa do samostatného úniku po pravej strane dostal Štefanka! Vracal sa s ním síce Pudzinš, ale strele nezabránil. MHC môže ďakovať iba Čechovi, ktorý je dnes bravúrny a zneškodnil aj túto šancu.
     
    59:43
    Domáci v plnom počte.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    V riadnej hracej dobe sa nerozhodlo a nasledovať bude pätminútové predĺženie.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:21
    Predĺženie sa začalo víťazným buly pre nitriansky tím. Hostia sa ihneď chceli dostať do pásma, ale dopustili sa iba ofsajdu.
     
    60:45
    Novotný mohol zaznamenať druhý gól v tomto zápase! Domáci útočník sa dostal k dorážke, no Čech sa ukážkovo presunul a jeho pokus zmaril.
     
    61:40
    Martin hru upokojil. Puk si vzal na svoju hokejku Važan a zaviezol ho na opačnú polovicu, kde spoločne s Galambošom budú chcieť zabojovať o dobrú streleckú pozíciu.
     
    62:20
    Súboj v útočnom pásme hostí sa ale skončil iba pri mantineli. Hostia v pásme nič nevymysleli, pretože Nitra sa pozorne bráni.
     
    62:34
    Hokejisti MHC sa napokon dostali do streleckého pokusu z pravej strany. Pálil Pudzinš, ale iba do lapačky pozorného Valenta.
     
    62:52
    Nitra si puk pred vlastnou bránkou prevzala na svoje hokejky a rýchlo sa presunuli do útoku. Postaral sa o to Mezei, ktorý ešte ponúkol puk svojim spoluhráčom, ale tí nebezpečnejšie nepohrozili.
     
    63:33
    Hra je prerušená, pretože po súboji pri mantineli skončil na zemi Novotný. Neudialo sa tak ale po nedovolenom zákroku, takže sa vylučovať nebude.
     
    63:44
    Nitra sa bude po zvyšok predĺženia brániť! Za podrazenie odchádza na trestnú lavicu Tománek.
     
    63:44
    Oddychový čas hostí.
     
    Ťažko povedať, čo sa teraz v Nitre deje. Hosťujúci hokejisti po porade odchádzajú do šatne a diváci pískajú.
     
    Michal Valent sedí vo svojej bránke, schúlený pod konštrukciou. Nikto nechápe, čo sa vlastne v Nitre deje.
     
    Stümpel niečo konzultuje s rozhodcami, ale iba s trojicou. Jeden z hlavných rozhodcov sa nám totiž pred časom stratil a ťažko povedať, kam šiel. Diváci stále pískajú a nadávajú, hostia sú v šatni.
     
    Do šatní odchádzajú aj hokejisti Nitry a štadiónom znie mohutné "my chceme hokej".
     
    Nuž, dostali sme sa do fázy, ktorú vidíme iba veľmi neradi. Minútu a 16 sekúnd pred koncom sú hráči oboch celkov v šatniach, nervózni diváci na tribúnach a z ľadu sa vytratili aj rozhodcovia. Čakáme na akúkoľvek správu od miestnej hlásateľky.
     
    Je možné, že rozhodcovia prerušili zápas po tom, čo na ľadovú plochu priletelo pár predmetov z hľadiska. Tie ale boli veľmi rýchlo upratané a nijakým spôsobom hru nenarušili. Toto všetko sú ale iba naše dohady, nikto netuší, čo sa vlastne na štadióne v Nitre deje.
     
    Hlásime sa vám z Nitry, ale pravdupovediac nie sme o nič múdrejší. Už niekoľko minút sú všetci v šatniach, len diváci nervózne čakajú, čo sa bude diať. Zdá sa, že usporiadatelia sa pokúšajú vyprázdniť celú jednu tribúnu, no to je nemožná úloha. Diváci sa nikam nechystajú a nikto nevie, čo sa vlastne deje.
     
    Tak toto je neuveriteľné! Mikrofón dostal do ruky domáci tréner Antonín Stavjaňa, predstúpil pred divákov a oznámil neuveriteľnú správu. Rozhodcovia si dali podmienku, že priestor medzi modrými čiarami musí byť na hlavnej tribúne vyprázdnený. Tisíce divákov sa tak po prosbe domáceho trénera tlačia po rohoch štadióna!
     
    Hráči sú späť na ľade, diváci sa tlačia v rohoch. Pokračuje sa v hre.
     
    64:02
    Začala sa posledná minúta predĺženia. Pri puku sú hostia, ale iba mimo útočnej tretiny.
     
    64:49
    Martin sa presunul do útoku. Tam to strelecky skúsil Smrek, ale trafil iba svojho spoluhráča Galamboša a Nitra ani zasahovať nemusela.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    V predĺžení sa nerozhodlo a zápas bude pokračovať samostatnými nájazdmi.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    1. série
    0:0
    MAR: Michal VAŽAN nepremieňa – 0:0.
     
    1. série
    0:0
    NIT: Marek SLOVÁK nepremieňa – 0:0.
     
    2. série
    0:1
    MAR: Jaroslav MARKOVIČ premieňa – 0:1.
     
    2. série
    0:1
    NIT: Štěpán NOVOTNÝ nepremieňa – 0:1.
     
    3. série
    0:1
    MAR: Ainars PDZINŠ nepremieňa – 0:1.
     
    3. série
    0:1
    NIT: Henrich RUČKAY nepremieňa – 0:1.
     
    65:00
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím MHC Mountfield (Martin).
    Autorom víťazného gólu je JAROSLAV MARKOVIČ.
    Jaroslav MARKOVIČ - 3:4
     
    Koniec zápasu.
     
    Martin získava dva body, v Nitre ostáva jeden. (20:22:33)

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 12. Novotný (Milo), 39. Slovák (J. Ručkay, Ordzovenský), 42. Ordzovenský (Stümpel, Nádašdi) – 17. Važan (Galamboš, Markovič), 27. Važan (Galamboš), 41. Galamboš, rozh. náj. Markovič

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Michal Važan (MAR)
    0:0   Marek Slovák (NIT)
    2. série:
    0:1   Jaroslav Markovič (MAR)
    0:1   Štěpán Novotný (NIT)
    3. série:
    0:1   Ainars Pdzinš (MAR)
    0:1   Henrich Ručkay (NIT)


    HK Nitra: Valent – Nádašdi, Ordzovenský, Bednár, M. Novák, Mezei, Milo, Mráz, Kuzma – L. Novák, Stümpel, Tománek – H. Ručkay, Slovák, J. Ručkay – Pupák, Štefanka, Novotný – Bajtek, Lelkeš, Piačka
    HK VITAR Martin: Čech – Smrek, Ďatelinka, Matejka, Dlouhý, Brcko, Kolba, Dvořák, Lojek – Važan, Galamboš, Markovič – Podzinš, Svoboda, Zucker – Jokeľ, Fujerík, Illo – Pokrivčák, Dírer, Themár

    Rozhodčí: Jura, Lokšík – Šefčík, Holienka
    bahis siteleri