Poprad – Skalica 5:3 (kon.) | Nitra – Martin 3:4 (0:1 po s.n.) | Trenčín – Piešťany 4:0 (kon.)
Žilina – Banská Bystrica 2:5 (kon.) | Zvolen – Košice 3:2 (2:0 po s.n.)
po s.n. (0:1)
HK Nitra
3:4 (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0)
HK VITAR Martin
sk Úterý 30.12.2014, 17:30 • Zimný štadión, Nitra • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Martin získava dva body, v Nitre ostáva jeden. (20:22:33)
    Jaroslav MARKOVIČ - 3:4
     
    65:00
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím MHC Mountfield (Martin).
    Autorom víťazného gólu je JAROSLAV MARKOVIČ.
     
    Hráči sú späť na ľade, diváci sa tlačia v rohoch. Pokračuje sa v hre.
     
    Tak toto je neuveriteľné! Mikrofón dostal do ruky domáci tréner Antonín Stavjaňa, predstúpil pred divákov a oznámil neuveriteľnú správu. Rozhodcovia si dali podmienku, že priestor medzi modrými čiarami musí byť na hlavnej tribúne vyprázdnený. Tisíce divákov sa tak po prosbe domáceho trénera tlačia po rohoch štadióna!
     
    Hlásime sa vám z Nitry, ale pravdupovediac nie sme o nič múdrejší. Už niekoľko minút sú všetci v šatniach, len diváci nervózne čakajú, čo sa bude diať. Zdá sa, že usporiadatelia sa pokúšajú vyprázdniť celú jednu tribúnu, no to je nemožná úloha. Diváci sa nikam nechystajú a nikto nevie, čo sa vlastne deje.
     
    Je možné, že rozhodcovia prerušili zápas po tom, čo na ľadovú plochu priletelo pár predmetov z hľadiska. Tie ale boli veľmi rýchlo upratané a nijakým spôsobom hru nenarušili. Toto všetko sú ale iba naše dohady, nikto netuší, čo sa vlastne na štadióne v Nitre deje.
     
    Nuž, dostali sme sa do fázy, ktorú vidíme iba veľmi neradi. Minútu a 16 sekúnd pred koncom sú hráči oboch celkov v šatniach, nervózni diváci na tribúnach a z ľadu sa vytratili aj rozhodcovia. Čakáme na akúkoľvek správu od miestnej hlásateľky.
     
    Do šatní odchádzajú aj hokejisti Nitry a štadiónom znie mohutné "my chceme hokej".
     
    Stümpel niečo konzultuje s rozhodcami, ale iba s trojicou. Jeden z hlavných rozhodcov sa nám totiž pred časom stratil a ťažko povedať, kam šiel. Diváci stále pískajú a nadávajú, hostia sú v šatni.
     
    Michal Valent sedí vo svojej bránke, schúlený pod konštrukciou. Nikto nechápe, čo sa vlastne v Nitre deje.
     
    Ťažko povedať, čo sa teraz v Nitre deje. Hosťujúci hokejisti po porade odchádzajú do šatne a diváci pískajú.
     
    63:44
    Oddychový čas hostí.
     
    63:44
    Nitra sa bude po zvyšok predĺženia brániť! Za podrazenie odchádza na trestnú lavicu Tománek.
     
    60:45
    Novotný mohol zaznamenať druhý gól v tomto zápase! Domáci útočník sa dostal k dorážke, no Čech sa ukážkovo presunul a jeho pokus zmaril.
     
    59:18
    Vo vlastnom oslabení sa do samostatného úniku po pravej strane dostal Štefanka! Vracal sa s ním síce Pudzinš, ale strele nezabránil. MHC môže ďakovať iba Čechovi, ktorý je dnes bravúrny a zneškodnil aj túto šancu.
     
    57:43
    Nitra sa bude musieť v závere brániť! Na trestnú lavicu odchádza za držanie obranca Kuzma.
     
    55:59
    Nitra mohla ísť do vedenia! Po bratskej spolupráci sa pred bránkou k puku dostal jeden z Ručkayovcov a mieril do menšieho samostatného nájazdu. Ten mal ale Čech prečítaný a pohotovo reagoval.
     
    52:16
    Nitra stále útočí, ale v zakončení jej chýba kúsok šťastia. Henrich Ručkay pálil priamo spred bránky, ale priestor troch žrdí trestuhodne minul.
     
    51:06
    Tak toto sa skutočne nerobí. Pupák ležal na zemi, ale hosťujúci
    Smrek si s ním aj napriek tomu chcel niečo vysvetľovať. Rozhodcovia to bez mihnutia oka riešia vylúčením za hrubosť.
     
    50:37
    Martin mohol dostať vedenie na svoje hokejky! Galamboš v útočnom pásme poriadne tvrdo vypálil, ale trafil iba konštrukciu bránky. Valent mal teraz veľké šťastie.
     
    48:26
    Domáci začali aktívnejšie. Tománek puk dostal cez brániaceho Lojeka, ale potom nepochopiteľne pohorel a z pol metra priestor prázdnej bránky minul.
     
    48:07
    Pomer síl na ľadovej ploche sa opäť vyrovná. Na trestnú lavicu odchádza aj hosťujúci Ďatelinka, ktorý sa previnil nedovoleným bránením v hre.
     
    47:37
    Nitra sa bude brániť. Na trestnú lavicu odcházda za krosček Mráz.
     
    47:10
    Nitra je stále v útoku a pokúša sa dostať sa do vedenia! Pred bránkou ostal Pupák, ktorá na dvakrát dorážal, ale skvelý Čech si v oboch prípadoch poradil.
     
    42:45
    Nitra mohla druhýkrát v zápase vyhrávať! K strele spoza obrany sa prebojoval Piačka a Čech bol úplne bez šance, ale zachránila ho konštrukcia bránky. Puk totiž mieril iba do hornej žrde.
    Peter ORDZOVENSKÝ - 3:3
     
    41:56
    Nitra dala gól!

    Opäť je vyrovnané! PETER ORDZOVENSKÝ si teraz vypýtal puk na svoju hokejku a prudkou presilovkovou strelou napravil predchádzajúcu chybu. Asistencie: Jozef Stümpel a Tomáš Nádašdi.
     
    41:11
    Martin sa bude brániť! Na trestnú lavicu odchádza za podrazenie Dlouhý.
    Peter GALAMBOŠ - 2:3
     
    40:28
    Martin dal gól!

    Počas hry štyroch proti štyrom si Nitra strelila vlastný gól! PETER GALAMBOŠ puk potiahol po ľavej strane a pri bránke sa ho pokúsil prihrať spoluhráčovi, ale tam si ho iba nešťastne do vlastnej bránky zrazil Ordzovenský. Bez asistencie.
     
    39:20
    Rozhodcovia opäť vylučujú na oboch stranách. Z hostí odchádza Smrek a z domácich Lukáš Novák, obaja za seknutie.
    Marek SLOVÁK - 2:2
     
    38:15
    Nitra dala gól!

    Je vyrovnané. MAREK SLOVÁK to urobil výborne, predbehol Fujeríka, ktorý sa iba bezmocne hodil na ľad a po skvelej prihrávke Jakuba Ručkaya nechytateľne prekonal Čecha. Asistencie: Jakub Ručkay a Peter Ordzovenský.
     
    35:56
    Nitra sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje domáci Bajtek.
     
    34:49
    Slováka v útočnej tretine nikto neodstavil a mladý útočník sa opäť dostal do dobrého zakončenia. Čech sa musí mať na pozore.
     
    34:40
    Mohlo byť vyrovnané! Výborne to urobil Marek Slovák, ktorý z pravej strany spred bránky poslal puk cez Čecha až do bránkoviska, no tam ho nemal kto doraziť za čiaru.
     
    32:43
    Brankár Čech musí byť v pohotovosti aj pri presilovke svojho tímu! Tománek to opäť urobil bravúrne, dostal sa do útoku, oklamal dvojicu obrancov, no napokon bekhendové zakončenie martinský gólman zázračne chytil.
     
    30:44
    Presilovka Nitry je minulosťou. Na trestnú lavicu odchádza za seknutie Pupák.
     
    29:28
    Hostia sa budú brániť! Za faul lakťom hokejkou odchádza na trestnú lavicu Dvořák.
     
    27:36
    Nitra sa napokon presunula do útoku a takmer sa jej podarilo vyrovnať! Priamo do medzikružia dostal prihrávku Milo, ale z výbornej pozície trestuhodne minul priestor troch žrdí.
    Michal VAŽAN - 1:2
     
    26:35
    Martin dal gól!

    Tak toto sa nedalo chytiť! Výborná práca hostí ihneď po buly, keď Galamboš puk posunul na ľavú stranu pred bránku, kde bol zle pokrytý MICHAL VAŽAN a blesková strela okamžite slávila úspech. Asistencia: Peter Galamboš.
     
    24:35
    Z tohto mal byť gól! Hostia prepadli v defenzíve, Ordzovenský prudkou prihrávkou na modrú čiaru našiel Lukáša Nováka a ten sa sám rútil na bránku. Tam ale výborné kvality predviedol gólman Čech a jeho pokus o blafák vyrazil hokejkou.
     
    21:47
    Nitra si puk prevzala na svoje hokejky a bola veľmi blízko k druhému gólu v tomto zápase! Domáci tím sa natlačil pred Čecha a dorážal puk z každej možnej pozície, ale Martin sa svedomito ubránil a napokon Mezeiovu bombu vytlačil Čech pravým ramenom.
     
    18:23
    Martin stále útočí a robí to skutočne dobre! Od modrej čiary pálil Smrek, pred bránkou jeho pokus tečoval Ďatelinka, ale domáic gólman sa rýchlo zorientoval.
     
    17:40
    Nitra sa bude opäť brániť! Na trestnú lavicu odchádza Michal Novák za nedovolené bránenie.
    Michal VAŽAN - 1:1
     
    16:51
    Martin dal gól!

    Hosťom sa podarilo vyrovnať! Veľkú časť práce urobil Galamboš, ktorý si na ľavej strane naviazal obrancov a potom prihral priamo do medzikružia pre MICHALA VAŽANA, ktorý si puk prikopol a následne nechytateľne pálil. Asistencie: Peter Galamboš a Jaroslav Markovič.
     
    16:11
    Na trestnú lavicu odchádza domáci Bednár, Nitra bude hrať v trojici!
     
    16:11
    Martinu viac priestoru zrejme vyhovuje viac a dostal sa do prvej vážnejšej šance v tomto zápase! Postaral sa o to Illo, ktorý mieril pod brvno, ale Valent si dal pozor.
     
    15:38
    Rozhodcovia vylučujú na oboch stranách. Na trestnú lavicu odchádza domáci Štefanka za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou a hosťujúci Podzinš za krosček. Hrá sa vo štvorici na oboch stranách.
    Štěpán NOVOTNÝ - 1:0
     
    11:52
    Nitra dala gól!

    Domáci hokejisti využívajú výhodu presilovky a dostávajú sa do vedenia! Na pravej strane ostal úplne nepokrytý nováčik v nitrianskom drese ŠTĚPÁN NOVOTNÝ a po skvele prihrávke príklepom prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencia: Dušan Milo.
     
    10:26
    Hostia sa budú brániť! Na trestnú lavicu odchádza za hákovanie Svoboda.
     
    10:20
    Domáci hokejisti mohli otvoriť skóre tohto zápasu! Slovák sa skvele zorientoval pred bránkou, posunul puk na Jakuba Ručkaya, ale ten z blízkosti neprekonal skvelého Čecha.
     
    02:58
    Nitra sa stále drží v útočnom pásme a naďalej útočí! Jakub Ručkay ostal pri poloprázdnej bránke, obtočil sa okolo Lojeka a chcel páliť, no hosťujúci obranca sa v poslednej chvíli spamätal a súpera odzbrojil.
     
    00:43
    Nitre napokon založenie útoku vyšlo výborne a domáci hokejisti mohli ísť do vedenia! Hostia neustrážili Lukáša Nováka, ktorý sa ocitol sám na ľavej strane pred bránkou, ale jeho okamžitá strela Čecha neprekvapila.

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 12. Novotný (Milo), 39. Slovák (J. Ručkay, Ordzovenský), 42. Ordzovenský (Stümpel, Nádašdi) – 17. Važan (Galamboš, Markovič), 27. Važan (Galamboš), 41. Galamboš, rozh. náj. Markovič

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Michal Važan (MAR)
    0:0   Marek Slovák (NIT)
    2. série:
    0:1   Jaroslav Markovič (MAR)
    0:1   Štěpán Novotný (NIT)
    3. série:
    0:1   Ainars Pdzinš (MAR)
    0:1   Henrich Ručkay (NIT)


    HK Nitra: Valent – Nádašdi, Ordzovenský, Bednár, M. Novák, Mezei, Milo, Mráz, Kuzma – L. Novák, Stümpel, Tománek – H. Ručkay, Slovák, J. Ručkay – Pupák, Štefanka, Novotný – Bajtek, Lelkeš, Piačka
    HK VITAR Martin: Čech – Smrek, Ďatelinka, Matejka, Dlouhý, Brcko, Kolba, Dvořák, Lojek – Važan, Galamboš, Markovič – Podzinš, Svoboda, Zucker – Jokeľ, Fujerík, Illo – Pokrivčák, Dírer, Themár

    Rozhodčí: Jura, Lokšík – Šefčík, Holienka
    bahis siteleri