Stíhací závod žen, 10km klasicky, Oberstdorf Vítěz: M. Björgenová (NOR) (kon.) | Stíhací závod mužů, 15km klasicky, Oberstdorf Vítěz: P. Northug jr. (NOR) (kon.)
konec
Stíhací závod žen, 10km klasicky, Oberstdorf

Vítěz: M. Björgenová (NOR)

Neděle 04.01.2015, 11:00 • Erdinger Arena • Tour de Ski
     
    Je za námi tedy druhá etapa ženské části Tour de Ski, ve které vítězí fenomenální Marit Björgenová. Ta dokázala na dvojici Wengová-Johaugová najet hodně sekund a v cíli měla náskok téměř jedné minuty. Nejlepší Češkou je na jedenácté místě Eva Vrabcová-Nývltové, Petra Nováková je na 28.pozici. (11:38:24)
     
    Stupně vítězů
    1. Marit Björgenová (NOR) 29:27.6
    2. Heidi Wengová (NOR) +56.2
    3. Therese Johaugová (NOR) +56.8
     
    Ještě se vrátím ke Claudii Nystadové, která je stále v péči zdravotníků a vypadá to, že Tour de Ski pro ní končí. Důležité však je, aby to nebylo nic vážnějšího.
     
    FINISH
    V cíli již máme i obě české závodnice, Eva Vrabcová-Nývltová si oproti startu polepšila o 5 míst a se ztrátou 1:48.3 dojíždí na skvělém jedenáctém místě. Petra Nováková se ze 43.pozice vytáhla na 28.místo a získala pár bodů na své konto.
     
    FINISH
    Tak o čtvrté místo nakonec žádný boj, ale fantasticky zajela Stina Nilssonová, která se vytáhla z 23.pozice a dojela si pro bramborovou medaili. Za ní dojíždí Fesselová a šestá je Justyna Kowalczyková.
     
    FINISH
    Tak to byl velký souboj o druhé místo! Heidi Wengová však prokázala své sprinterské kvality a se ztrátou 56 sekund dojíždí druhá! Třetí tak končí Therese Johaugová.
     
    FINISH
    29 minut 27 sekund a 6 desetin stačilo Björgenové na 10 km a stává se vítězkou dnešního závodu!
     
    9,4 km
    Je tady posledních 600 metrů do cíle a Johaugová se snaží nastoupit Wengové! Ta se však zuby nehty zatím drží! Marit Björgenová je v nedohlednu.
     
    8 km
    Zhruba na osmém kilometru zřejmě upadla Claudia Nystadová s číslem 38 a vůbec to s ní nevypadá dobře! Už k ní však běží pomoc a snad bude vše v pořádku.
     
    7,5 km
    Marit Björgenová je ve sjezdech opravdu výtečná a najíždí na své pronásledovatelky další vteřinky. To samé však platí o Johaugové s Wengovou, které také ve sjezdech oproti ostatním získávají. Norky mají výborně namazáno!
     
    6,9 km
    Druhá Češka Petra Nováková si zase o pár míst polepšila a je již na 26.místě.
     
    6,9 km
    Zhruba tři kilometry do cíle se nám od čtvrtého místa tvoří velice početná skupina. Spojila se totiž skupina vedená Justynou Kowalczykovou se skupinou Vrabcové-Nývltové a momentálně čítá zhruba patnáct závodnic. Björgenová si stále jede suverénně pro další vítězství, o druhé místo si to rozdá Johaugová s Wengovou. Vypadá to tak na další absolutní triumf norských barev. Marit Björgenová má náskok více než 40 sekund!
     
    5,0 km
    Jsme v polovině závodu, na čele stále žádné změny. Za zmínku jen stojí, že ve sjezdu na stadion Marit Björgenová najela na své konkurentky další 2 sekundy.
     
    4,4 km
    Eva Vrabcová-Nývltová se i na tomto mezičase pohybuje kolem patnáctého místa se ztrátou něco málo přes minutu. Petra Nováková si polepšila o čtrnáct míst a momentálně je devětadvacátá.
     
    4,4 km
    Po více než čtyřech kilometrech se situace zatím nezměnila. Marit Björgenová si drží velmi solidní náskok na dvojici Johaugová-Wengová, za nimi se vytvořila asi sedmičlenná skupina , kterou táhne Američanka Bjornsenová. Ztráta této skupiny na Marit Björgenovou je 58 sekund, na duo před nimi pak sekund třiadvacet.
     
    2,5 km
    Ve sjezdu již tradičně ztrácí Justyna Kowalczyková a nabrala dalších šest sekund. Norky na čele si drží stejnou ztrátu.
     
    1,9 km
    Co se týče českých závodnice tak Eva Vrabcová-Nývltová si polepšila o jednu příčku a je patnáctá, ale jede ve velké skupině a pozice se v ní často střídají. Petra Nováková ztrácí zhruba minutu a deset sekund a je na 36.pozici.
     
    1,9 km
    První závodnice máme na úvodním mezičase, který je na 1900 metrech. První je zde samozřejme Marit Björgenová, ale na již druhou Therese Johaugovou má náskok "jen" 23 sekund. S Johaugovou se drží i Wengová a na čtvrtém místě již je Justyna Kowalczyková, která má na norské duo ztrátu přibližně šest sekund.
     
    START
    Na trati už jsou všechny závodnice včetně dvou Češek.

    Lukáš Podleśny