SP v alpském lyžování, slalom žen 1. kolo, Sljeme Vítěz: M. Shiffrinová (USA) (kon.) | SP v alpském lyžování, slalom žen 2. kolo, Sljeme Vítěz: M. Shiffrinová (USA) (kon.)
konec
SP v alpském lyžování, slalom žen 2. kolo, Sljeme

Vítěz: M. Shiffrinová (USA)

Neděle 04.01.2015, 12:45Sjezdové lyžování
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy nashledanou. (13:37:44)
     
    Konečné pořadí:

    1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1:56,66
    2. Kathrin Zettelová (AUT) +1,68
    3. Nina Losethová (NOR) +2,79
    4. Frida Hansdotterová (SWE) +3,27
    5. Tina Mazeová (SLO) +3,50
    6. Erin Mielzynskiová (CAN) +4,02
    7. Marie-Michéle Gagnonová (CAN) +4,35
    8. Chiara Costazzová (ITA) +4,62
    9. Sara Hectorová (SWE) +4,76
    10. Carmen Thalmannová (AUT) +4,99
    11. Michelle Gisinová (SUI) +5,09
    12. Bernadette Schildová (AUT) +5,14
    13. Resi Stieglerová (USA) +5,20
    14. Federica Brignoneová (ITA) +5,52
    15. Irene Curtoniová (ITA) +5,60
    ---
    Veronika Velez-Zuzulová (SVK) DNF
    Petra Vlhová (SVK) DNF
    Šárka Strachová (CZE) DNF
    Mikaela Shiffrinová v Záhřebu neměla konkurenci:

     
    Šárka Strachová bohužel 2. kolo nedokončila, takže si na další stupně vítězů musí počkat. Úplně stejně vlastně dopadly i slovenské kolegyně Veronika Velez-Zuzulová a Petra Vlhová, které cílem také neprojely.
     
    Mikaela Shiffrinová (USA) zvítězila stejně jako v Kühtai a potvrdila, že má nejlepší formu ze slalomářek. V Záhřebu vyhrála suverénním způsobem před druhou Kathrin Zettelovou, která se mohla snažit sebevíc, ale na Američanku dnes prostě neměla. Třetí skončila trošku překvapivě Nina Losethová, na druhou stranu jela obě jízdy konstantně, takže si stupně vítězů zasloužila.
     
    Závod skončil.
     
    1
    Mikaela Shiffrinová (USA) držela bez větších problémů už takhle pohodlný náskok. Jela blízko branek, nehranila, našla si svůj rytmus. Neměla žádný problém a zajela nejrychlejší jízdu druhého kola. A náskok? Opravdu přeluxusní 1 vteřina a 68 setin!
     
    2
    Kathrin Zettelová (AUT) jela od začátku výborně. Všechny těžké pasáže zvládla skvěle, bez chybičky. Zajela nejrychlejší jízdu druhého kola a zaslouženě se dostala do čela o 1 vteřinu a 11 setin. Překonat jí může už jen Shiffrinová.
     
    3
    Ale ne, ale ne... Šárka Strachová (CZE) se bohužel stupňů vítězů nedočká tak jako v Kühtai. Při nájezdu do vlásenky neprojela jednu z branek a musela skončit. Přitom držela celkem slušný náskok a útočila na průběžné první místo.
     
    4
    Nina Losethová (NOR) nepatřila mezi favoritky tohoto slalomu. První kolo jí vyšlo a už to naznačovalo, že by se mohla porvat o solidní úspěch. Byla zhruba o 3 až 4 desetiny rychlejší než Hansdotterová v kole druhém a nakonec byla lepší než Švédka o 48 setin!
     
    5
    Tina Mazeová (SLO) není úplně v nejlepší formě, v jaké byla na začátku sezóny. Po celou dobu mírně ztrácela na Hansdotterovou, i když se snažila hodně využívat svých bohatých zkušeností. A nakonec dojela druhá o 23 setin pomaleji.
     
    6
    Ani Maria Pietiläeová-Holmnerová (SWE) nedokončuje závod! Prakticky hned po startu jí ujela vnitřní lyže a upadla. Další favoritka je z kola ven.
     
    7
    Michaela Kirchgasserová (AUT) jela někde na úrovni Hansdotterové. Bohužel v prostředku nezvládla jednu z branek, takže se cíle nedočkala. Byla to trošku školácká chyba, zrovna úsek, na kterém vyrobila hrubici, nebyl nijak složitý.
     
    8
    Frida Hansdotterová (SWE) měla snad jen problém při nájezdu do vlásenky. Jinak jela vlastně čistě, držela si po celou dobu pohodlný náskok. Nakonec si vytvořila náskok 75 setin a je první.
     
    Průběžné pořadí:

    1. Erin Mielzynskiová (CAN) 2:00,68
    2. Marie-Michéle Gagnonová (CAN) +0,33
    3. Chiara Costazzová (ITA) +0,60
     
    9
    Chiara Costazzová (ITA) na jistotu rozhodně nevsadila. Riskovala, jela agresivně. Jenže zhruba v prostředku udělala velkou chybu, málem vyletěla do vzduchu a neprojela jednu z branek. Nakonec je se ztrátou 6 desetin třetí.
     
    10
    Mielzynskiová zůstává na čele. Michelle Gisinová (SUI) především v závěru jela hodně neklidně a málem jednu z branek neprojela. Nakonec bylo vše podle pravidel. Jenže ztráta 1 vteřiny a 7 setin znamená až pátou pozici.
     
    11
    To je škoda, to je škoda... Petra Vlhová (SVK) měla rozjeté vše skvěle, útočila na první desítku. Možná ale ve 2. kole všechno přepálila. Zachytila o branku lyží hned v první části trati, takže si do výsledků připíše jen DNF. Bohužel pro slovenské fanoušky.
     
    12
    Carmen Thalmannová (AUT) byla zhruba o 35 setin rychlejší než Mielzynskiová, jenže uprostřed trati ztratila. Drobných chybiček se Rakušanka nevyvarovala. A ztratila skoro vteřinu, přesněji 97 setin.

    Patrik Sandev