Kanada – USA 1:2 (0:2 po s.n.) | Švédsko – Švýcarsko 4:0 (kon.) | Kanada – Rusko 3:2 (kon.)
Japonsko – Finsko 2:4 (kon.)
konec
Švédsko
4:0 (3:0, 0:0, 1:0)
Švýcarsko
Úterý 06.01.2015, 18:00 • Herborcenter, Buffalo • Mistrovství světa žen do 18 let
Partner:
     
    Švédské hokejistky si zaslouženě užívají tóny národní hymny, Švýcarky budou muset pozítří porazit Japonky, čímž by se taktéž s největší pravděpodobností dostaly do čtvrtfinále. Z Buffala se nyní na chvíli odmlčím, znovu se vám přihlásíme z utkání Kanada – Rusko, které odstartuje ve 21:30! (19:59:14)
     
    Utkání naprosto po zásluze končí vítězstvím švédského týmu. Hráčky ze Skandinávského poloostrova potvrdily svoji kvalitu a po výhře nad Japonskem si připisují do tabulky další očekávané tři body. O čtvrtfinále je tak může připravit pouze velký krach v severském derby proti Finsku.
     
    Hráč utkání:

    Švédsko - Emma Johanssonová
    Švýcarsko – Shannon Sigristová
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak přece jen ještě vidíme radostná gesta na švédské straně! Tři vteřiny před závěrečnou sirénou se na modré čáře do puku opřela JESSICA ADOLFSSONOVÁ a po teči jedné ze švýcarských hráček zaskočila brankářku Brandliovou – 4:0! Bez asistence.
     
    59:45
    Hjalmarssonová mohla naposledy promluvit do skóre, její střela z hranice brankoviště ale skončila těsně mimo!
     
    59:27
    Olssonová donutila Brandliovou k dalšímu zásahu, utkání se dohrává před švýcarskou klecí.
     
    58:59
    A znovu se vše stěhuje do obranného pásma Švýcarek, Hjalmarssonová drží kotouč v rohu kluziště.
     
    58:08
    Asi nejaktivnější hráčka na švýcarské straně Alina Müllerová mohla ještě zdramatizovat závěrečné okamžiky, skrytá střela přes obránce z levé strany ale brankářka Söderbergová odrazila do rohu kluziště.
     
    57:55
    Zakázané uvolnění Švýcarek vrací hru zpátky před Andreu Brandliovou.
     
    57:00
    Tři minuty před koncem je o vítězi s největší pravděpodobností rozhodnuto, Švédky se navíc snaží o vstřelení čtvrté branky.
     
    56:11
    Zmatky na útočné modré čáře ukončuje sudí švýcarským ofsajdem.
     
    55:29
    Přihrávku Strandnergové zastavil hlavní rozhodčí, Švédka si tak mohla svoji rozehrávku v poklidu zopakovat. Ani za druhý pokus ale nebude příliš pochválena.
     
    54:30
    Wilma Johanssonová zůstala s kotoučem před poloprázdnou brankou, z první ale napálila pouze levou tyč švýcarské svatyně!
     
    53:41
    Čisté konto se Söderbergová pokusila zlomit tvrdou ranou od modré Gianettoniová, její rána sice měla razanci, ale postrádala přesnost.
     
    52:44
    Dvakrát za sebou poslalo Švýcarsko puk na zakázané uvolnění, první formace výběru Andrey Kröniové je již velmi unavená.
     
    51:43
    V posledních minutách se znovu více projevuje kvalita švédského výběru, jenž své protivnice přehrává. Času na velký zvrat již Švýcarkám mnoho nezbývá.
     
    51:05
    Definitivní rozhodnutí duelu měla dvakrát za sebou na hokejce Emma Murenová! Švédská útočnice měla kotouč na holi před poloprázdnou brankou, do sítě ho ale nedostala! Brandliová předvedla další z vynikajících zákroků!

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 2. Armborgová (Gradinová, Hjalmarssonová), 10. Armborgová (Hjalmarssonová), 13. Adolfssonová (Olssonová), 60. Adolfssonová


    Švédsko: Söderbergová (Reidebornová) – Brolinová, Adolfssonová "C", Strandbergová "A", Lendbergová, Bäckebová, Gradinová, Bergströmová – W. Johanssonová, Sköldová, Wesslingová – E. Johanssonová, Olssonová "A", Murenová – Armborgová, Tedenbyová, Hjalmarssonová – El Mahmadiová, Af Bjurová, Svenssonová, Vernblomová.
    Trenér: Henrik Cedergren.

    Švýcarsko: Brandliová (Bolingerová) – Hanggiová, Sigristová, Huwilerová, Gianettoniová, Wetliová, Weissová, Gremaudová, Minderová "C" – Allemannová "A", Quennecová "A", A. Müllerová – J. Müllerová, Ryserová, Zimmermannová – Ruediová, Enzlerová, Ryhnerová – Brunnerová, S. Müllerová, Schlegelová.
    Trenér: Andrea Kröniová.

    Rozhodčí: Jerilyn Glennová (USA) – Jessica Leclercová (USA), Vanessa Strattonová (CAN)
    bahis siteleri