Kanada – USA 1:2 (0:2 po s.n.) | Švédsko – Švýcarsko 4:0 (kon.) | Kanada – Rusko 3:2 (kon.)
Japonsko – Finsko 2:4 (kon.)
konec
Japonsko
2:4 (2:0, 0:2, 0:2)
Finsko
Úterý 06.01.2015, 22:00 • Herborcenter, Buffalo (kluziště 2) • Mistrovství světa žen do 18 let
Partner:
     
    Ode mne je to z tohoto duelu vše. Pokud jste vydrželi až do těchto nekřesťanských hodin a chystáte se jít spát, tak Vám přeji dobrou noc. Jestli se ještě chystáte na některý z nočních zápasů (například českých hokejistek se Spojenými státy americkými), tak Vám přeji hezký zbytek této noci! U dalších přenosů se těší na počtenou Richard Wagner! (00:06:41)
     
    Zítra má světový šampionát hráček do osmnácti let volno. Ve čtvrtek se ale pokračuje. Japonky se střetnou s výběrem Švýcarska, na Finky čeká ostré severské derby se Švédskem. Onlajny budou samozřejmě u toho!
     
    Střely na branku po třetí třetině: 23:35 (4:13)
     
    Zápas je u konce. Po první třetině to vypadalo, že hokejoví bohové přejí více výběru z Asie, ale v následujících dvou periodách je finské hráčky přesvědčily o opaku, a tak bylo důležité vítězství nakonec přiřknuto týmu ze severu Evropy.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    57:19
    Obě potrestané jsou na ledě. Během hry čtyř proti čtyřem si stihla zlepšit statistiky strážkyně finských tyčí Keisalaová. Zasahovat musea i Tonosakiová v protější "kysně".
     
    55:19
    Jenže finská výhoda jedné křehké dívky v poli dlouho netrvala. Přesně po pěti vteřinách totiž musela nizozemská rozhodčí znovu zadout na svoji fujaru. Na trestnou lavici vykazuje Niinu Koukkulaovou (FIN), která podržela protihráčku.
     
    55:14
    Další japonský trest v zápase. Za katr je dnes podruhé poslána Ai Otaová (JPN), které rozhodčí Hengstová v roli nesmlouvavého soudce vyměřila za její faul kolenem trest v délce trvání dvou minut.
     
    52:31
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Troufám si napsat, že tento gól dává vale japonským nadějím na překvapivý výsledek. Finky potvrzují svou znovu nalezenou herní pohodu dalším toušem za brankovou čarou ve svatyni, kterou hájí Aju Tonosakiová. Petra Nieminenová společně s Anni Hietaharjuovou se postaraly o nahrávky na branku SANNI HAKALAOVÉ, jež tak k proměněnému trestnému střílení přidává i branku ze hry. Asistence: Anni Hietaharjuová a Petra Nieminenová.
     
    51:25
    Finská brankářka se v této třetině spíše nudí. Japonky na ní zatím vyslaly pouze jednu střelu. To maskovaná dívka v dresu Země vycházejícího slunce je neustále v permanenci.
     
    47:43
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Nevyužitá přesilová hra nemusí tým Suomi nikterak mrzet. Mladé Finky totiž krátce po návratu potrestané Ai Otaové udeřily a poprvé v zápase (a vlastně i v celém turnaji) se ujímají vedení! Pro finský tým tolik potřebný gól obstarala dvojice Johanna Kemppainenová nahrávající a NELLI SALOMÄKIOVÁ skórující! Asistence: Johanna Kemppainenová.
     
    47:21
    Hráčky finského souboru svou první klasickou početní převahu využít nedokázaly. I když sice ohrozily svatyni, jíž hájí Tonosakiová, skrze její výstroj kotouč neprostrčily.
     
    45:21
    Finky pokrčují ve své jízdě ze závěru prostředního dějství a vysloužily si tak přesilovou hru. Výběr mladých děvčat ze severské země poslala do výhody svým hákováním Ai Otaová (JPN).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Třetí třetina začne cca ve 23:33.
     
    Po druhé třetině je vše jinak. Finky daly zapomenout na nepovedenou úvodní dvacetiminutovku a vrátily Japonsku stejnou mincí. Tým pod taktovkou Jariho Riskua dokázal srovnat a Katajamäkiová navíc nevyužila první nařízené trestné střílení.

    Střely na branku po druhé třetině: 19:22 (9:15)
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:42
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tentokrát už ale tým ze severu Evropy nabízenou šancí nepohrdl a hozenou rukavici zvedla z ledu SANNI HAKALAOVÁ, která si na rozdíl od své kolegyně Katajamäkiové ze třetího útoku věděla s Tonosakiovou rady. Hakalaová tedy vrací zápas tam, kde byl před necelými čtyřiceti minutami – tedy na jeho začátek. Finky se tak naplno vrací do boje o pro ně tolik důležité vítězství, které po zaváhání se Švýcarkami potřebují jako kuchař sůl. Bez asistence (trestné střílení).

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 11. Šigaová (Sekiová, Toková), 19. Cukimotová – 26. Savolainenová (Ruuskanenová), 39. Hakalaová (TS), 48. Salomäkiová (Kemppainenová), 53. Hakalaová (Hietaharjuová, Nieminenová)


    Japonsko: Tonosakiová (Kondová) – Sekiová, Šigaová, Takenakaová, K. Otaová, Sugimotová, Sonodaová, Itová, Sakuraiová – Mijazakiová "A", A. Otaová, Toková "C" – Nišiová, Enomotová, Sakamotová "A" – Cukimotová, Hinataová, Sanová – Miuraová, Otakiová, Išidaová.
    Trenér: Jošifumi Fudžisawa.

    Finsko: Keisalaová (Asikainenová) – Savanderová, Savolainenová, Hietaharjuová, Haakanaová, Karjalainenová, Lehtopeltová, Virtaová – Nieminenová, Hakalaová "A", Kaitalaová "C" – Koukkulaová, Ruuskanenová, Sakkinenová – Katajamäkiová, Salomäkiová "A", Valikangasová – Keromaaová, Kemppainenová, Haukijärviová, Kiukasová.
    Trenér: Jari Risku.

    Rozhodčí: Debby Hengstová (NED) – Nataša Pagonová (SLO), Svenja Strohmengerová (GER)
    bahis siteleri