Třinec – Slavia 5:2 (kon.) | Plzeň – Olomouc 2:1 (2:0 po s.n.) | K. Vary – Pardubice 2:3 (kon.)
Sparta – Vítkovice 4:2 (kon.) | Litvínov – Liberec 3:2 (po pr.) | Mountfield HK – Zlín 0:3 (kon.)
Mladá Boleslav – Kometa Brno 3:4 (po pr.)
konec
HC Oceláři Třinec
5:2 (1:1, 4:0, 0:1)
HC Slavia Praha
Neděle 11.01.2015, 15:00 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:24
    Dvě zajímavé příležitosti na obou stranách! Orsava nejprve nabízel hattrick Hrňovi, ale ten netrefil puk nejlépe. Na druhé straně přihrával Kolář před branku Holcovi, ani jeho muška nebyla přesná.
    Jan STRÁNSKÝ - 5:2
     
    51:38
    Slavia právě vstřelila branku!
    Slavia snižuje rozdíl kuriózní brankou, obrovskou chybu předvedl domácí gólman Hrubec! Nahození JANA STRÁNSKÉHO se odrazilo od bočního mantinelu a zdálo se, že Hrubec puk v klidu sebere před dojíždějícím Poletínem. Jenomže se tak nestalo a kotouč místo do gólmanovy lapačky zamířil do sítě – 5:2! Asistence: Tomáš Divíšek, Michal Poletín.
     
    46:19
    Teprve počtvrté v dnešním utkání se vylučuje a je to druhý případ, kdy míří na trestnou lavici domácí hráč. Potrestán je Jakub Matyáš (TRI) na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    44:39
    J. Doležal po souboji s třineckými obránci na zadním mantinelu upadl, avšak puk se dostal před bránu k Poletínovi! Toho znovu vychytal Hrubec a vyrazil puk do bezpečí!
     
    39:17
    Hrubec chyboval a nerozehrál vůbec dobře! Nabídl totiž tutovou šanci Poletínovi, ale pak se stihl do brány vrátit a své pochybení napravit!
     
    36:26
    Kolář se na chvilku ocitl sám před Hrubcem, položil ho na led, ale nedokázal zasunout puk do branky! Třinecký gólman podržel Oceláře i v následující situaci a udržel kotouč.
     
    33:23
    Rozhodně to nebyly Furchovy góly, ale přesto sahá Slavia k výměně brankářů. Dominika Furcha střídá v brankovišti Adam Svoboda.
    Erik HRŇA - 5:1
     
    33:23
    Třinec právě vstřelil branku!
    V přesilovce přidávají Oceláři už svůj pátý gól a odskakují do čtyřbrankového vedení! Nosek přihrál ERIKU HRŇOVI, ten se odhodlal ke střele z kruhu a trefil se přesně! Pro Hrňu je to již druhá branka v zápase – 5:1! Asistence: David Nosek, Tomáš Plíhal.
     
    32:45
    Polanský nahodil puk do útočného pásma a pak byl velmi tvrdě dohrán Jurajem Valachem (SLA). Sudí to posoudili jako faul a slovenského zadáka vylučují za napadení na dvě minuty.
    Jiří POLANSKÝ - 4:1
     
    30:35
    Třinec právě vstřelil branku!
    To už jsou ti Oceláři, jak je známe z letošní sezony a posledních kol! Dravecký pronikl po pravé straně a snažil se o zakončení. To mu nevyšlo, ale puk prošel až na JIŘÍHO POLANSKÉHO, toho neuhlídal Knot, a centr druhého třineckého útoku poslal bekhendem puk do sítě – 4:1! Asistence: Vladimír Dravecký, Martin Adamský.
    Marek RŮŽIČKA - 3:1
     
    25:26
    Třinec právě vstřelil branku!
    A je to právě čtvrtý útok Třince, který přidává třetí branku Ocelářů! Rufer s MARKEM RŮŽIČKOU ujížděli do přečíslení, M. Růžička už byl před brankou, ale ještě přihrával Ruferovi. Ten se nakonec puku nedotkl, ale slávisté si jej do sítě dostrkali sami! Byl to obránce Valach, od něhož se puk smolně odrazil za čáru – 3:1! Bez asistence.
     
    24:41
    Čtvrtá pětka Třince dnes hraje skvělé utkání. Cienciala se zbavil protihráče a přihrál mezi kruhy volnému Ruferovi, který měl dostatek času, ale vystřelil přímo do Furchovy výstroje!
    Erik HRŇA - 2:1
     
    23:07
    Třinec právě vstřelil branku!
    Žejdl se dostal k puku na zadním mantinelu a viděl na kruhu úplně volného spoluhráče. Byl to ERIK HRŇA, jenž se nijak nerozpakoval a poslal kotouč přesně k zadní tyči! Oceláři začali druhou třetinu hodně aktivně a zaslouženě jdou do vedení – 2:1! Asistence: Lukáš Žejdl, Jakub Orsava.
    David CIENCIALA - 1:1
     
    19:56
    Třinec právě vstřelil branku!
    Čtyři sekundy před koncem první části to na sebe vzal mladík DAVID CIENCIALA a vyrovnává! Dva slávisté u mantinelu nezastavili Rufera, puk se dostal k Ciencialovi, který jel sám na Furcha. Bekhendový blafák skončil vyrovnávacím gólem – 1:1! Asistence: Adam Rufer, Marek Růžička.
     
    16:40
    Polanského formace dostala Slavii pod tlak a vykoledovala si první faul. Vyloučen je zkušený Pavel Kolařík (SLA) na dvě minuty za držení protihráče Draveckého.
    Jaroslav BEDNÁŘ - 0:1
     
    08:04
    Slavia právě vstřelila branku!
    Slávisté se nemohli usadit před Hrubcem, ale úvodní branku střílejí po svižné akci! Sklenář pronikl po levé straně kolem mantinelu, přihrál pod sebe volnému JAROSLAVU BEDNÁŘOVI a nejproduktivnější hokejista Slavie se trefil přesně do vzdálenějšího horního rohu – 0:1! Asistence: Jakub Sklenář.
     
    06:31
    Divíšek vyvážel puk zpoza branky a byl při tom faulován Jakubem Orsavou (TRI), střela Linharta už proto byla zbytečná. Orsava je vyloučen na dvě minuty za hákování, přesilovka hostů začne po komerční přestávce.
     
    00:48
    Ještě větší šanci měl na druhé straně Adamský! A. Růžička chyboval a pustil třineckého rychlíka do úniku po levém křídle. Adamský se nacpal před Furcha, ale bekhendové zakončení poslal jen do jeho betonu!
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 20. Cienciala (Rufer, M. Růžička), 24. Hrňa (Žejdl, Orsava), 26. M. Růžička, 31. Polanský (Dravecký, Adamský), 34. Hrňa (Nosek, Plíhal) – 9. Bednář (Sklenář), 52. Stránský (Divíšek, Poletín)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Klesla (C), Nosek, Linhart, Galvas, M. Doudera, Foltýn, L. Doudera, Matyáš – Orsava, Klepiš, Hrňa – Adamský, Polanský (A), Dravecký – Matuš, Plíhal, Žejdl – Rufer, M. Růžička, Cienciala. Trenér: Jiří Kalous.
    HC Slavia Praha: Furch (od 34. Svoboda) – König, Knot, Kolařík (A), Valach, Štich, A. Růžička, Holub – Sklenář, Bednář (C), Stránský – Kolář, Divíšek, Holec – J. Doležal, Vas, Veselý – Poletín, Vrdlovec. Trenér: Dušan Gregor.

    Rozhodčí: Vladimír Baluška, Jozef Kubuš – Marek Hlavatý, Rudolf Tošenovjan

    Diváci: 5068
    bahis siteleri