Japonsko – Švýcarsko 2:3 (0:1 po s.n.) | Kanada – Rusko 3:1 (kon.) | Švédsko – Finsko 0:3 (kon.)
po s.n. (0:1)
Japonsko
2:3 (0:1, 2:1, 0:0 - 0:0)
Švýcarsko
Neděle 11.01.2015, 18:00 • Harborcenter, Buffalo (USA) • Mistrovství světa žen do 18 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    70:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Švýcarsko.
    Autorem vítězné branky je ALINA MÜLLEROVÁ.
     
    3. série
    0:1
    Moe Cukimotová provedla bekhendovou kličku, kterou ale nedotáhla do konce a Japonsko tedy prohrává!
     
    2. série
    0:1
    Za Švýcarky se rozjela Alina Müllerová, troufla si na pohlednou kličku a neomylnou střelou k tyči překonala Tonosakiovou!
     
    61:03
    Na druhé straně šla sama na branku Chisato Mijazakiová, volila přímou střelu, jenže taktéž trestuhodně minula švýcarskou klec!
     
    60:23
    Desetiminutové prodloužení začíná v obrovské tempu, nahození Tanji Hanggiové končí jen centimetry mimo!
     
    48:32
    Lisa Ruediová (SUI) podražením komplikuje švýcarskou situaci. Jak Japonky dokáží naložit s přesilovou hrou?
     
    35:17
    Příliš dlouho se však v pěti na obou stranách hrát nebude, následuje totiž další švýcarská přesilovka. Konacu Itová (JPN) obdržela menší trest za sekání.
     
    33:23
    Početní výhoda japonského týmu však trvala pouhých dvacet vteřin, následně musela zastavit Kokoro Otaová (JPN) únik Quennecové nedovoleným bráněním. Po právu jí patří místo na trestné lavici.
     
    33:03
    Sara Weissová (SUI) dnes podruhé míří na trestnou lavici, tentokrát vybral rozhodčí její sekání.
     
    30:49
    Nahození Tanji Hanggiové bylo hodně prudké, Tonosakiová nic neviděla a měla velké štěstí, že kotouč prosvištěl těsně vedle její levé tyče!
     
    27:47
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelné! Japonkám se daří srovnat skóre při vlastním oslabení ve třech proti pěti! Hrubá chyba na útočné modré čáře nabídla příležitost pro HARUKU TOKOVOU, která v samostatném úniku vymíchala brankářku Brandliovou – 2:2! Asistence: Aoi Šigaová.
     
    27:10
    Naprosto zbytečně sekla Ai Otaová (JPN) projíždějící Švýcarku, po právu se nyní již vyhřívá na trestné lavici. Švýcarsko bude hrát 53 vteřin dlouhou přesilovou hru pět na tři!
     
    26:44
    Švýcarky si ale musí dávat pozor na zadní vrátka! Jošino Enomotová totiž postupovala sama na švýcarskou branku, Brandliová však její kličku přečetla a zlikvidovala!
     
    26:03
    Následuje další nepříjemnost pro Japonky, za hru loktem putuje za katr Ajumi Sonodaová (JPN).
     
    24:59
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    To už ale taktéž neplatí! Také další početní výhoda švýcarského týmu přináší potřebné ovoce! Wetliová si několikrát na modré čáře vyměnila puk s CAMILII HUWILEROVOU, která prudkým nahození otřela puk o japonskou obránkyni, od které skončil prapodivným způsobem až za brankovou čarou – 1:2! Asistence: Stefanie Wetliová.
     
    23:39
    Aktivita Japonek nyní na drobnou chvíli utichne, za podražení totiž musí na dvě minuty na trestnou lavici Kokoro Otaová (JPN).
     
    23:05
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    A chvíli na to se Japonkám přece jen daří vyrovnat! Puk si vzala MAJO SAKAMOTOVÁ a po krátkém a rychlém postupu zamířila naprosto neomylně – 1:1! Asistence: Chisato Mijazakiová a Haruka Toková.
     
    22:06
    Musí si ale také dávat pozor na zadní vrátka! Allemannová totiž přesnou křižnou přihrávkou našla Alinu Müllerovou, která sice branku netrefila, odražený puk ale vrátila do brankoviště právě Allemannnová! Tonosakiová vynikajícím zákrokem zabránila nejhoršímu!
     
    19:46
    Doslova drtivá převaha Japonek v závěru první části zřejmě vyrovnání nepřinese! Japonské hráčky ostřelovaly branku Brandliové ze všech stran, v drtivé většině ale postrádaly potřebnou přesnost!
     
    18:15
    Pro změnu se nyní bude bránit vedoucí tým, Japonky mají dobrou šanci na odpověď. Podražením se totiž provinila Sarah Weissová (SUI).
     
    17:30
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Japonkám se puk z vlastního obranného pásma dostat nepodařilo a tvrdě za to pykají! Aktivní KALEIGH QUENNECOVÁ přesnou střelou k tyči nedala Tonosakiové šanci a poslala švýcarský tým do vedení – 0:1! Asistence: Tess Allemannová a Lisa Ruediová.
     
    15:26
    Nyní si helvétský kříž zahraje tradiční přesilovou hru pěti proti čtyřem. Noa Sakuraiová (JPN) si musí odsedět za katrem trest za podražení.
     
    10:55
    Přesilovka Japonek ale příliš dlouho netrvala. Před brankou si poměrně neohrabaně počínala Aoi Šigaová (JPN), která zasáhla jednu z protihráček do obličeje. Pokračovat se tak bude čtyřech hráčkách na obou stranách.
     
    10:13
    Nyní se jejich šance ještě zdvojnásobí, na trestnou lavici totiž putuje švýcarská obránkyně Shannon Sigristová (SUI), jež se provinila hrubostí. Předevčírem Japonky svoji první možnost v přesilové hře zužitkovaly, podaří se jim to i dnes?
     
    08:44
    Haruka Toková splňuje pověst nejlepší japonské hráčky na turnaji, tentokrát se prosmýkla podél levého mantinelu a v přečíslení dva na jednoho měla na hokejce vedoucí branku! Brandliová však dvěma zákroky podržela Švýcarsko!

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 24. Sakamotová (Mijazakiová, Toková), 28. Toková (Šigaová) – 18. Quennecová (Allemannová, Ruediová), 25. Huwilerová (Wetliová), rozh. náj. Müllerová

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Allemannová (SUI)
    0:0   Toková (JPN)
    2. série:
    0:1   A. Müllerová (SUI)
    0:1   Mijazakiová (JPN)
    3. série:
    0:1   Ryhnerová (SUI)
    0:1   Cukimotová (JPN)


    Japonsko: Tonosakiová (Kondová) – Sekiová, Šigaová, Takenakaová, K. Otaová, Sugimotová, Sonodaová, Itová, Sakuraiová – Mijazakiová, Toková, Sakamotová – A. Otaová, Nišiová, Enomotová – Cukimotová, Hinataová, Sanová – Miuraová, Otakiová, Išidaová. Trenér: Jošifumi Fujisawa.
    Švýcarsko: Brandliová (Bolingerová) – Gianettoniová, Sigristová, Huwilerová, Gremaudová, Wetliová, Weissová, Hanggiová, Minderová – Allemannová, Quennecová, A. Müllerová – Ruediová, J. Müllerová, Zimmermannová – Enzlerová, Ryhnerová, Schlegelová – Brunnerová, S. Müllerová, Ryserová. Trenér: Andrea Kroniová.

    Rozhodčí: Hengstová (Nizozemsko) – Kúdelová (Slovensko), Taurinainenová (Finsko)
    bahis siteleri