Vladivostok – Chabarovsk 4:5 (0:2 po s.n.) | Omsk – Ufa 4:5 (po pr.)
po s.n. (0:2)
Admiral Vladivostok
4:5 (1:1, 1:1, 2:2 - 0:0)
Amur Chabarovsk
Středa 21.01.2015, 11:00 • Fetisov hall • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Amur Chabarovsk.
    Autorem vítězné branky je TARASOV.
     
    63:06
    Oddechový čas pro domácí.
     
    63:06
    Za podražení dostává Fišenko menší trest. Vladivostok si zahraje přesilovou hru.
    Michel MIKLÍK - 4:4
     
    57:54
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné! Pár vteřin na to je tu další gól z početní výhody a je znovu vyrovnáno. Tarasov poslal puk na Šafigulina, jenž z první našel u levé tyče MICHELA MIKLÍKA, jenž s přehledem dostal puk za Proskurjakova, který se nestihl včas přemístit. Asistence. Dmitrij Tarasov, Grigroy Šafigulin.
    Dmitrij TARASOV - 4:3
     
    57:10
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Přeci jen ale přesilovku hosté využívají a už je to zase pouze o jeden gól. DMITRIJ TARASOV dostal prostoru na vrcholu kruhu. Tvrdou ránu dokázal Proskurjakov sice vytěsnit, pro jeho smůlu ale pouze k tyči, od které se kotouč odrazil za brankovou čáru. Asistence: Kirill Safronov.
     
    53:44
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Hosté tlaku soupeře odolávali, ale nakonec to inkasují pravděpodobně rozhodující gól. ANDREJ SIGARJOV využil chybné rozehrávky soupeře, najel si ze strany před branku, kde našel malou skulinku u tyče a do té dokázal i v pádu kus černé pryže usměrnit. Asistence: Likita Nisov.
    Alexej UGAROV - 3:2
     
    47:25
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Nakonec přeci jen využívá domácí celek svou další početní výhodu a jde opět do vedení. ALEXEJ UGAROV stál před brankovištěm a dostal se k dorážce poté, co Pečurskij vyrazil ránu od modré pouze ke straně, kde stál právě Ugarov, jenž neměl problém a bez potíží doklepl kotouč do prázdné branky.
     
    45:36
    Hra v plném počtu oběma týmům dlouho nevydržela. Za podražení dostává Mantyla dvouminutový trest. Tentokrát si zahrají přesilovku domácí.
     
    42:59
    Za hákování je vyloučen Makarov. Je tu šance pro Chabarovsk poprvé strhnout vedení na svou stranu.
     
    41:09
    Vypadalo to, že se Haščák dostane do samostatného úniku, když si přehodil puk přes obránce. Jenže nadhodil si ho až moc daleko a domácí brankař mu kotouč odpálil.
     
    36:38
    Bohužel se momentálně dosti přerušuje. Bude se opět vylučovat. Za hrubost míří na trestnou Baškirov. Přesilovka pro Admiral.
     
    30:46
    Mantyla míří na lavici hanby, jelikož fauloval. Za zdržování hry dostává menší trest.
    Anton KRYSANOV - 2:2
     
    21:53
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Jenže prohrávající celek opět velice zareagoval na nepříznivý vývoj. ANTON KRYSANOV zvolil individuální akci a udělal to nejlépe, jak mohl. Z prostoru mezikruží vypálil do protipohybu brankaře, který na jeho projektil nestihl včas zareagovat. Asistence: Rafael Achmatov, Jevgenij Orlov.
    Richard GYNGE - 2:1
     
    21:29
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Dvojnásobnou početní výhodu domácí sice nevyužili, avšak zužitkovali alespoň tu proti čtyřem. Wandell nabral rychlost a poté od mantinelu poslal kolmou přihrávku na najíždějícího RICHARDA GYNGEHO, který tvrdou ranou usměnil kotouč za přesouvající se ho brankaře. Asistence: Niclas Bergfors, Tom Wandell.
     
    21:00
    Hned na začátku druhého dějství, je potrestán Pěretjagin, který se provinil hákováním. Domácí budou hrát krátkou přesilovku proti třem.
     
    19:02
    Tak závěr třetiny je hodně vyhocevaný. Na hostující straně se Krysanov provinil sekáním.
    Tuuka MANTYLA - 1:1
     
    18:19
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Třetí přesilovou hru Amur již využívá. Po vyhraném vhazování v útočné třetině dostal TUUKA MANTYLA puk k modré čáře. Zužitkoval ho nejlepším možným způsobem, když dělovkou propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Arťjom Zub, Grigory Šafigulin.
     
    Je tu třetí přesilová hra pro hosty a tudíž další šance na vyrovnání. Beljakov putuje na trestnou za držení.
    Vladislav UŠERIN - 1:0
     
    17:27
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    V závěru první periody jdou domácí do vedení VLADISLAV UŠERIN objel branku soupeře, poté hledal z úhlu spoluhráče na protější straně brankoviště, jenže pro překvapení všech se místo přihrávka stala střela, která se odrazila od betonu Pečurského za brankovuo čáru.
     
    14:07
    To se může stát právě teď. Za držení dostává Osipov menší trest.
     
    08:37
    První přesilovku si zahraje také Amur. Za vražení na hrazení míří na lavici hanby Lisov.
     
    04:52
    Je tu první přesilová hra. Tu si zahraje domácí tým, protože Lugin se provinil úderem do obličeje.
     
    03:56
    To se změnilo následně, když Bergfors poslal zadovku na Gyngeho, jenž tvrdě vystřelil. Pečurskij dokázal lapačkou kotouč zneškodnit.

    Martin Doležal

    Branky a nahrávky: 18. Ušerin, 22. Gynge (Bergfors, Wandell), 48. Ugarov, 54. Sigarjov (Nisov) – 19. Mantyla (Zub, Šafigulin), 22. Krysanov (Achmatov, Orlov), 58. Tarasov (Safronov), 58. Miklík (Tarasov, Šafigulin), rozh. náj. Tarasov

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Gynge (VLD)
    0:1   Lugin (CHA)
    2. série:
    0:1   Bergfors (VLD)
    0:2   Tarasov (CHA)


    Admiral Vladivostok: Proskurjakov (Nalimov) – Heshka, Kolář, Osipov, Beljakov, Zemčjonok, Kuzmin, Lisov – Ugarov, Zubov (C), Lisin (Bergfors, Gynge, Wandell, Li, Vl. Ušenin, Vy. Ušenin – Gorošanskij, Makarov, Sigarev – Ivanov.
    Amur Chabarovsk: Pečurskij (Tarasov) – Mantyla, Zub, Ježov, Pěretjagin, Kurbatov, Safronov, Velikov, Terejajev – Miklík, Šafigulin, D. Tatarosov (C) – Lugin, Fišenko, Haščák – Achmetov, Krysanov, Orlov – Baškirov, Litovčenko, Železňov..

    Rozhodčí: Buturlin, Cyplakov – Střelcov, Tarasov