Vladivostok – Chabarovsk 4:5 (0:2 po s.n.) | Omsk – Ufa 4:5 (po pr.)
po prodl.
Avangard Omsk
4:5 (1:2, 2:2, 1:0 - 0:1)
Salavat Julajev Ufa
Středa 21.01.2015, 14:00 • Omsk Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojováno! Prodloužení přineslo rozhodnutí, bonusový bod nakonec připadl Ufě, neboť se exceletní finální fázi prosadil Denis Tolpeko. Salavat tak zvítězil na půdě Omsku 5:4 po prodloužení. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 34:34 (16:28:16)
     
    Konec zápasu.
    Denis TOLPEKO - 4:5
     
    63:17
    Ufa právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto, hosté nakonec přece jenom urvali vítězství! DENIS TOLPEKO si výborně obhodil domácího obránce, načež přesnou střelou švihem rozhodl o osudu utkání. Asistence: Alexej Gluchov.
     
    62:56
    Prodloužení postupuje mílovými kroky. Ufa je opět nastěhována v útočném pásmu.
     
    61:58
    Tak to byla obrovská příležitosti domácího celku! Opět ve vlastním oslabení uháněl Omsk zcela sám na branku, ovšem forhendový blafák se nepodařil, Sochatskij svůj celek podržel.
     
    61:09
    Omsku se již dvakrát podařilo vyhodit, ovšem hosté se urychleně vracejí zpět do útočné třetiny, kde zahajují kombinaci.
     
    60:29
    Bude se vylučovat, přesilovou hru si zahrají hosté. Za držení odjíždí pykat Alexandr Pěrežogin (OMS). Jak Salavat s touto možností naloží?
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Je za námi třetí část. Již se zdálo, že utkání vyhrají hosté, ovšem v poslední minutě vyrovnal ve vlastním oslabení Denis Kuljaš. O vítězi tak bude muset rozhodnout prodloužení, případně samostatné nájezdy. Kdo urve bonusový bod? Sledujte i nadále náš on-line přenos!

    Střely na branku: 33:31
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje celé prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    Denis KULJAŠ - 4:4
     
    59:19
    Avangard právě vstřelil branku!
    Tak to je neuvěřitelné! Domácí ve vlastním oslabení vyrovnávají. Rychlý protiútok vedl po pravé straně Pěrežogin, který následně přenechal Paršinovi. Útočník Avangardu posléze přesně našel hůl DENISE KULJAŠE, jenž přesně vymetl levý horní roh hostující branky. Asistence: Denis Paršin, Alexandr Pěrežogin.
     
    58:46
    Ufa pohodlně kombinuje v útočném pásmu, avšak Avangard nakonec vyhodil až k Sochatskému. Na zvrat v utkání to však již nevypadá.
     
    57:55
    Domácí lodivod si bere oddechový čas. Co svým svěřencům naordinuje?
     
    57:55
    Avangard si v závěru značně komplikuje situaci. Na trestnou lavici totiž míří Sergej Kalinin (OMS), který se provinil hákováním.
     
    57:36
    Sobotka nalezl velmi dobře postaveného Musatova, který ale svou dělovku poslal vysoko nad. Projektil tak orazítkoval pouze plexisklo za brankou Ufy.
     
    56:22
    Omsk se horko těžko dostává přes střední pásmo, Ufa eliminuje jeden atak za druhým. Závěr utkání je blíže a blíže.
     
    55:32
    Zakázané uvolnění Ufy. S největší pravděpodobností se začne schylovat k závěrečnému tlaku domácí ekipy. Uvidíme, zda se tak skutečně stane.
     
    54:31
    Po delší době se podívala kupředu také Ufa, konkrétně Antti Pihlström. Jeho pokus ale Kostin zneškodnil. Domácí brankář musel zasahovat po delší době.
     
    54:09
    Kirill Rasskazov zkusil ihned po přejetí útočné modré čáry vypálit, avšak Sochatskij jeho pokus srazil do ochranné sítě. Vhazovat se tak bude po jeho pravé ruce.
     
    53:05
    Kotouč je mimo hrací plochu, vhazovat se bude po levé ruce hostujícího brankáře. Závěr utkání se pomalu, ale nemilosrdně blíží.
     
    52:35
    Po Kuljašově nahození nastal v předbrankovém prostoru Ufy velký zmatek, který měl možnost zužitkovat Fisčenko. Útočník Omsku ale z těsné blízkosti vynikajícího Sochatského nepřekonal.
     
    51:52
    Pěrežoginův lehký pokus Sochatskému příliš starostí nenadělal. Hostující brankář kotouč poté raději podržel ve své moci a přerušil hru.
     
    51:23
    Ufa ale zachytila kombinaci Omsku a opět vyhazuje přes všechny čáry. Avangard tak musí zahájit své snažení takříkajíc od píky.
     
    50:49
    Bude se opět vylučovat, domácí mají další skvělou příležitost k vyrovnání. Za držení si odjíždí odpočinout Alexej Vasilevskiuj (UFA). Diváci si přejí gól!
     
    50:31
    Do konce utkání zbývá necelých deset minut. Čas utíká velmi rychle především domácímu celku, který nadále ztrácí.
     
    49:41
    Ufa mnohem více zahustila střední pásmo. Průchod přes toto území se nakonec podařil Musatovovi, jehož střelu zápěstím ale Sochatskij zlikvidoval.
     
    48:27
    A znovu kotouč letí až ke Kostinovi. Z této přesilové hry Avangar nic nevytěží, a tak Salavat stále drží těsné vedení. Podaří se mu jej udržet až do konce utkání?
     
    47:46
    Až nyní se Ufě podařilo vyhodit přes všechny čáry, Omsk se do žádných větších brankových příležitostí nedostává. Uvidíme, co přinesou následující minuty.
     
    46:51
    Alexandr Pěrežogin se dostal do vynikající střelecké pozice. Naporpvé byla jeho dělovka zblokována, avšak posléze již Sochatskij musel zasahovat.
     
    46:30
    Pěrežogin se podél pravého mantinelu natlačil až do zakončení, přičemž si vykoledoval nedovolený zákrok. Za hákování putuje na trestnou lavici Teemu Hartikainen (UFA). Podaří se Omsku vyrovnat? Odpověď se dozvíme po skončení reklamní pauzy.
     
    45:44
    Alexej Gluchov se protáhl mezi dvěma obránci Avangardu, ale zakončit se mu nepodařilo optimálně. Domácí borec totiž jeho střelecký pokus eliminoval.
     
    44:50
    Ankudinov dlouho operoval za brankou Omsku, leč nakonec nic převratného nevymyslel. Kostin se přesunul k pravé tyči a bekhend hostujícího forvarda zneškodnil.
     
    44:01
    Kostin musel opět zasahovat, tentokráte proti ráně Slepyševa z pozice pravého kruhu. Poradil si ale výborně a následně ihned přerušil hru.
     
    43:18
    Salavat je skuteně velice aktivní, Avangard momentálně tahá za kratší konec. Kvalita utkání poněkud upadla, ani jedno z mužstev nyní příliš pohledný hokej nepředvádí.
     
    42:32
    Zakázané uvolnění v podání Ufy. Hra se tak stěhuje před Sochatského. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    41:38
    Opět se Omsk pouze osvobodil vyhozením do středního pásma, Salavat zahajuje další ofenzivní výpad. I ten měl nakonec jepičí život.
     
    40:41
    Ufa velice aktivně napadá. Hosté se zřejmě drží teze, že nejlepší defenzivou je útok. Uvidíme, kterak dlouho Salavat své vedení udrží.
     
    40:01
    Do branky Ufy nastupuje Vladimir Sochatskij, který nahradí Lelanda Irvinga.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Je za námi velice zajímavá druhá perioda, v níž nejprve dominovali hosté, kteří si vypracovali tříbrankový náskok. Omsk se ale nevzdal a dvěma přesnými zásahy se dostal na dostřel. Třetí část tak bude jistě dramatická. Jak klání dopadne? Sledujte i nadále náš on-line přenos!

    Střely na branku: 20:24
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    Denis PARŠIN - 3:4
     
    39:22
    Avangard právě vstřelil branku!
    Schyluje se k velkému dramatu. DENIS PARŠIN se po menších zmatcích dostal ke kotouči, načež jej chtěl poslat ma zcela volného Popova. Nešťastný Irving si ale holí sám srazil puk do branky. Asistence: Erik Gustafsson.
     
    39:01
    Další zakázané uvolnění, tentokráte v podání Omsku. Vladimír Sobotka prudký kotouč nedostihl. Kotouč bude uveden do hry před Kostinem.
     
    38:26
    Ufa tentokráte vyhodila přes všechny čáry, tudíž se hra stěhuje opět před brankáře hostujícího brankáře.
     
    37:46
    Avangard je momentálně lepším celkem, z levé strany pálil ostře Musatov. Branku ale netrefil, a tak Irving nemusel zasahovat.
     
    36:48
    Hostující Gluchov nezakončil přesně, Kostin si po delší době opět sáhl na kotouč a přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    35:52
    Do další zajímavé pozice se dostal Musatov, který však z pozice pravého kruhu nezakončil ideálním způsobem. Irving tak přerušil hru.
    Denis PARŠIN - 2:4
     
    34:53
    Avangard právě vstřelil branku!
    Utkání neztrácí náboj. Sergej Kalinin poslal z pravé strany střílenou přihrávku, do níž vložil hůl DENIS PARŠIN. Kapitán Avangardu posléze prodloužil mezi Irvingovy betony. Asistence: Sergej Kalinin.
    Kirill KOLCOV - 1:4
     
    33:52
    Ufa právě vstřelila branku!
    Tak to bylo velice lišácké zakončení v podání hostujícího celku. KIRILL KOLCOV naznačil objetí branky a zpoza úrovně brankové čáry poslal puk bekhendem do brankoviště, kde stál Gončarov. Od bruslí domácího borce se poté touš odrazil za Kostinova záda. Asistence: DMitrij Makarov.
     
    33:21
    Avangard se zatím brání velice dobře, vyhazuje jeden kotouč za druhým. Ufě se zatím nedaří usadit v útočném pásmu.
     
    32:32
    Bude se vylučovat, v početní výhodě si zahraje Ufa. Za nebezpečnou hru vysokou holí si dvě minuty odpyká kapitán Sergej Kalinin (OMS). Pokračovat se bude po komerční přestávce.
     
    31:52
    Avangard kombinuje v útočném pásmu, nakonec celá akce dosáhla svého vrcholu v podobě dělovky od modré. Tu však Irving velice dobře viděl, tudíž ji mohl prodloužit vysoko nad. Omsk tak má výhodu buly v útočné třetině.
     
    31:10
    Slepyševova tvrdá rána od modré čáry končí v ochranné síti. Vše se ale odehrálo s přispěním Kostina, a tak se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    30:37
    Druhá útočná formace Salavatu je dnes velmi aktivní. Sjomin hledal na pravé strabě ideálně najetého Pihlströma, ke kterému se ale kotouč nedostal.
     
    29:29
    Omsk se snaží velmi aktivně napadat, ovšem zatím se mu nedaří nikterak vážněji zahrozit. Obrana Ufy je zatím velice konsolidovaná.
     
    28:29
    Zubarev byl na levé straně příliš rychlý, tak byl chycen v ofsajdové pasti. Buly tak proběhne ve středním pásmu. Předváděná hra momentálně nikterak atraktivní není.
    Dmitrij SJOMIN - 1:3
     
    27:16
    Ufa právě vstřelila branku!
    Hosté navyšují své vedení. Po rychlém útoku vedeném z levé strany se střelou zápěstím prosadil DMITRIJ SJOMIN. Salavat tak nádále dává svému sokovi lekci z produktivity. Avangard čeká ještě spousta práce. Asistence: Antti Pihlström, Jevgenij Skačkov.
     
    26:45
    Pěrežogin se protáhl do útočného pásma, načež z mezikruží otestoval Irvinga. Brankář Ufy byl ale pozorný a střelu zneškodnil.
     
    26:10
    Další nepříliš obtížný zákrok v podání Irvinga. Následují koemrční přestávka, po níž se bude vhazovat po levici hostujícího mága. Hra se momentálně přelévá z jedné strany na druhou.
     
    25:13
    Pihsltröm hledl najíždějícího spoluhráče, který by mohl zakončit do odkryté branky. Puku dal ale přílši velkou razanci, a tak vše Avangard přestál.
     
    24:20
    Po nedorozumění Ufy se do protiútoku vydal Paršin. Forvard s číslem 27 na zádech se ale dostal do příliš velkého úhlu, odkud nemohl optimálně zakončit.
     
    23:31
    A znovu domácí. Alexandr Pěrežogin si najel do mezikruží, odkud vyslal střelu zápěstím. Irving byl ale znovu pozorný a puk lapil do své moci. Následně raději přerušil hru.
     
    22:51
    V dobré střelecké pozici se po rychlé kombinaci objevil Vladimír Sobotka. Český forvard ale tentokráte zamířil nepřesně. Musatova se nakonec k dorážce nedostal.
     
    22:11
    Teemu Hartikainen obkroužil útočné pásmo a následně zakončil z levé strany. Kostin ale pokus dobře viděl, a tak mohl optimálně zasáhnout a přerušit hru.
     
    21:23
    Pervušin se pokusil zakončit z pravého kruhu, ovšem Irving jeho pokus bez větších problémů eliminoval. Ufa se tak mohla vydat do protiofenzivy.
     
    20:32
    Avangard se ihned po vhazování vydal do útočného pásma, kde kombinuje v pravém rohu. Zatím se ale do větších brankových příležitostí nedostává.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Je za námi úvodní perioda, která přinesla poměrně zajímavý průběh. Zpočátku měl velkou převahu Omsk, který se také zásluhou Vladimíra Sobotky ujal vedení. Postupně se však hra vyrovnala a Ufa nakonec dvěma přesnými zásahy otočila utkání ve svůj prospěch. Jak se bude klání vyvíjet nadále? Sledujte náš on-line přenos!

    Střely na branku: 13:14
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:24
    V poslední minutě se Ufa ještě dostala do útočného pásma, ovšem tam spíše nahání Avangard po rozích. Po úvodním nadějném začátku ze strany Omsku se herní obraz zcela obrátil.
     
    18:32
    Vladimír Sobotka byl u pravého mantinelu chycen v ofsajdové pasti. Buly tak proběhne ve středním pásmu. V závěru první periody je k vidění spousta nepřesností.
     
    17:31
    Domácí hokejisté si přihráli nepřesně, tudíž puk procestoval přes všechny čáry. Vhazovat se tak bude po Kostinově pravé ruce.
     
    16:27
    Tentokráte si hosté nerozuměli a poslali puk přes všechny čáry. Vhazovat se tak bude před Irvingem, který má stále méně práce.
    Teemu HARTIKAINEN - 1:2
     
    15:29
    Ufa právě vstřelila branku!
    Salavat otáčí průběh utkání ve svůj prospěch. Po střele z pozice levého kruhu Kostin upadl a následně byl poměrně dezorientovaný. První dorážka ještě hostujícímu celku nevyšla, avšak TEEMU HARTIKAINEN již kus gumové pryže do odkryté klece doklepl. Asistence: Dmitrij Makarov, Anton Slepyšev.
     
    15:15
    Hosté se pokusili po levé straně rychle přejít modrou čáru, ovšem zastavil je hvizd pomezního arbitra, který spatřil postavení mimo hru. Buly tak proběhne v neutrální zóně.
     
    14:33
    Momentálně se hraje především ve středním pásmu, kde ani jedné z družin žádné nebezpečí nehrozí.
     
    13:19
    Tentokráte si ale Kostin počínal suverénně a přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce. To vše ale až po skončení komerční přestávky.
    Anton SLEPYŠEV - 1:1
     
    12:31
    Ufa právě vstřelila branku!
    Hosté vyrovnávají. Dmitrij Makarov se na pravé straně výborně zorientoval poslal puk ANTONU SLEPYŠEVOVI. Útočník Ufy si poté počkal na vhodný moment a následně procedil touš mezi Kostinovými chrániči. Asistence: Dmitrij Makarov, Teemu Hartikainen.
     
    11:52
    Na konci rychlé kombinace se ocitl Popov, který ale nedokázal přesně zakončit. Posléze se Salavat osvobodil vyhozením do středního pásma.
     
    11:18
    Ufe se nedá upřít snaha, ale hostujícímu celku schází především větší přesnost ve finální fázi. Také proto Omsk nadále drží těsné vedení.
     
    10:26
    Jevgenij Kulik zkusil své štěstí ranou od modré čáry, ovšem ta mezi tři tyče nezamířila. Domácí zadák svůj projektil nasměroval těsně vedle levé tyče.
     
    09:43
    Momentálně je k vidění celá řada nepřesností, ani jeden z celků příliš pohlednou podívanou nepředvádí. Nutno však podotknout, že se hra mírně vyrovnává.
     
    08:56
    Hostující Makarov měl na holi vyrovnání. Po přihrávce z pravé strany hrací plochy se ocitl zcela sám před Kostinem, leč své zakončení příliš ukvapil a poslal puk pouze do připraveného brankáře Omsku.
     
    08:22
    Tentokráte si ale domácí nerozuměli, provinili se ofsajdem. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu, blíže hostující svatyni.
     
    07:52
    Omsk je stále aktivnějším celkem, Ufa nestíhá především v bruslení. Uvidíme, co přinesou následující minuty.
     
    07:21
    Kotouč se po nepřesném pasu dostal mimo hrací plochu. Vhazovat se tak bude ve středovém kruhu. To vše ale až po skončení komerční přestávky.
     
    06:16
    Domácí opět Salavat uzamkli v jeho obranném pásmu. Do žádných větších šancí se ale zatím nedostávají, spíše soupeře nutí aktivně bruslit.
     
    05:31
    Irving si připsal další nepříliš obtížný zákrok, tentokráte proti forhendu Musatova. Lehký pokus z hranice pravého kruhu ale hostujícímu mágovi starosti nenadělal.
     
    04:12
    Avangard opět vyhodil přes všechny čáry, oslabení zatím domácím funguje na výbornou. Salavat se vůbec nemůže usadit v útočném pásmu.
     
    03:33
    Anton Slepyšev se pokusil zahrozit z levé strany hrací plochy, ovšem střela zápěstím neměla ani zdaleka potřebné parametry. Kostin ale raději podržel puk ve své moci.
     
    02:35
    Ufa si zahraje přesilovou hru, domácí se provinili hrou v šesti. Menší trest odpyká Igor Musatov (OMS).
     
    02:21
    Poprvé se podívala kupředu také Ufa, jejíž útok ale skončil ihnedp o přechodu útočné modré čáry. Omsk působí velice klidným dojmem.
     
    01:11
    A další obrovská příležitost Avangardu. Paršin se neukvapil a v mezikruží si obhodil padajícího obránce Ufy. Poté měl poměrně dost prostoru k zakončení, ovšem zužitkovat jej nedokázal, Irving jeho pokus lapil.
    Vladimír SOBOTKA - 1:0
     
    00:33
    Avangard právě vstřelil branku!
    Tak to je skutečně bleskový úvod v podání domácího celku. VLADIMÍR SOBOTKA objel branku Ufy, načež se otočil a forhendem zamířil přesně k levé tyči hostující svatyně. Asistence: Igor Musatov, Alexandr Pěrežogin.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky již pomalu, ale jistě přicházejí na hrací plochu. Utkání bude za malou chvíli zahájeno.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Avangard Omsk: Kostin (Rejzvich) – Chomitskij, Gustafsson, N. Gluchov, Pivcakin, Kuljaš, Kulik, Gončarov – Sobotka, Pěrežogin, Musatov – Rasskazov, Pervušin, Něprjajev – Paršin, Kalinin, Popov – Lauta, Volkov, Fisčenko, Semjonov

    Salavat Julajev Ufa: Irving (Sochatskij) – Višněvskij, Bodrov, Vasilevskij, Zubarev, Kolcov, Kutuzov, Lekomcev – Chlystov, Tolpeko, A. Gluchov – Skačkov, Pihlström, Sjomin – Makarov, Slepyšev, Hartikainen – Golovanov, Mereškin, Ankudinov

    Rozhodčí: Karabanov, Oskirko – Golovjov, Palej.
     
    Československá stopa

    Vladimír Sobotka (OMS)
    Miroslav Blaťák (OMS) – zraněn
     
    Pohled do statistik

    Omsk patří k předním celkům tabulky, momentálně se pohybuje na čtvrté příčce Východní konference, přičemž má na svém kontě 92 bodů. V posledním ligovém duelu si Avangard v domácím prostředí poradil s Astanou, kazašský celek zdolal 4:1.

    Salavat je taktéž na místech, která zaručují vyřazovací boje, konkrétně pak pouze jednu pozici pod Omskem. Oba celky však dělí propastných 20 bodů. Ufa se naposledy taktéž střetla s Barysem, kterému ale podlehla 2:3.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! Kontinentální hokejová liga má na programu své další pokračování. V jeho rámci změří síly celky Avangard Omsk a Salavat Julajev Ufa. Úvodní buly je v Omsk Areně, tedy domovském stánku Avangardu, naplánován na 14:00. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 1. Sobotka (Musatov, Pěrežogin), 35. Paršin (Kalinin), 40. Paršin (Gustafsson), 60. Kuljaš (Paršin, Pěrežogin) – 13. Slepyšev (Makarov, Hartikainen), 16. Hartikainen (Makarov, Slepyšev), 28. Sjomin (Pihlström, Skačkov), 34. Kolcov (Makarov), 64. Tolpeko (Gluchov)


    Avangard Omsk: Kostin (Rejzvich) – Chomitskij, Gustafsson, N. Gluchov, Pivcakin, Kuljaš, Kulik, Gončarov – Sobotka, Pěrežogin, Musatov – Rasskazov, Pervušin, Něprjajev – Paršin, Kalinin, Popov – Lauta, Volkov, Fisčenko, Semjonov
    Salavat Julajev Ufa: Irving (40. Sochatskij) – Višněvskij, Bodrov, Vasilevskij, Zubarev, Kolcov, Kutuzov, Lekomcev – Chlystov, Tolpeko, A. Gluchov – Skačkov, Pihlström, Sjomin – Makarov, Slepyšev, Hartikainen – Golovanov, Mereškin, Ankudinov

    Rozhodčí: Karabanov, Oskirko – Golovjov, Palej

    Diváci: 8230