Přerov – Frýdek-M. 10:1 (kon.) | SHK Hodonín – Opava 3:0 (kon.) | Poruba 2011 – Val. Meziříčí 8:1 (kon.)
Nový Jičín – Vsetín 2:3 (0:1 po s.n.) | SK Karviná – Technika Brno 2:5 (kon.) | Pelhřimov – Mor. Budějovice 4:5 (kon.)
Klatovy – Jindř. Hradec 9:3 (kon.) | Děčín – Jablonec n/N 5:2 (kon.) | Řisuty – Trutnov 7:6 (po pr.)
Tábor – Kobra 4:2 (kon.) | Klášterec nO – Nymburk 3:4 (po pr.) | Žďár n/S – Vrchlabí 0:1 (kon.)
Kolín – Sokolov 2:4 (kon.)
konec
SHK Drtiči Hodonín
3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
HK Opava
Středa 21.01.2015, 18:00 • Zimní stadion Václava Nedomanského • 2. liga skupina Východ
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že hodonínští Drtiči navzdory všem předpokladům a hlavně díky fantastickému výkonu brankáře Kotvana poráží Slezan Opava, se s vámi loučím a přeji krásný zbytek středčního večera! (20:21:52)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Je po zápase! Pro kotouč vyhozený vzduchem do obranné třetiny Slezanu si přijel Lukáš Vrba, který už tak mohl zakončit do prázdné klece, ale džentlmensky nabídnul skórování MICHALU KUBOVI. Asistence: Lukáš Vrba, Petr Pokorný.
     
    59:33
    To je neskutečné, Zdenko Kotvan si i přes dva clonící hráče sáhnul pro střelu Davida Galvase, který zákonitě musí být touto situací frustrován!
     
    59:00
    Následně hodonínští hrají v plném počtu pěti hráčů, takže k vidění je klasická power-play.
     
    58:48
    Zdenko Kotvan si následně povyjel z brankoviště proti bombě z hole Davida Galvase a ekvilibristickým zákrokem letící kotouč lapil!
     
    58:18
    Jakub Sajdl jel proti jedinému obránci sám na branku, po křídlech mu sjížděla ofenzivní křídla, jenže ani přesto se domácímu snajprovi nepodařilo překonat chrániče obránce Davida Galvase.
     
    57:26
    Zdeněk Kučera vzduchem vyhazuje kotouč přes všechny čáry, Opava tak začíná odznova.
     
    57:00
    Karel Suchánek, kouč opavského Slezanu, si celkem logicky vybírá oddechový čas a zkusí hru bez brankáře. Hosté tak budou mít početní výhodu šesti proti čtyřem.
     
    57:00
    Je zaděláno na drama! Petr Peš (HOD) se totiž nechává vyloučit za hákování a tři minuty před koncem oslabuje své mužstvo.
     
    56:26
    Vrba s Kubou šli do nadějně vypadajícího přečíslení po zisku kotouče ve středním pásmu, jenže druhý jmenovaný v obtížné pozici nedokázal vtěsnat svůj střelecký pokus mezi tři tyče.
     
    55:39
    Domácí jsou momentálně lepším celkem, jejich ofenzivní snahu ovšem utnul jeden z čárových sudích – ofsajd.
     
    54:56
    Lukáš Vrba se následně ocitl ve vynikající střelecké příležitosti, když z pozice mezi kruhy nastřelil pouze pravou spojnici! Tento zvuk šel slyšet i přes veškeré odzvučení našeho komentátorského stanoviště na hodonínském zimním stadionu.
     
    53:05
    Následně se na hodonínském zimním stadionu vytvořila krásná sportovní atmosféra, opavští se zdají být vývojem utkání, kdy zejména ve třetí části měli jednoznačně více ze hry, lehce opaření.
     
    52:01
    Drtiči právě vstřelili branku!
    V této situaci byl sportovní osud k hostům z Opavy velice krutý, jelikož druhá vstřelená branka přichází jako blesk z čistého nebe! Petr Pokorný našel JAKUBA TOMIHO zcela osamělého na pravém kruhu, ten udělal půl obrat a pohotově zametl kotouč mezi betony Lukáše Šafránka! Asistence: Petr Pokorný.
     
    51:19
    Zdenko Kotvan zejména v dnešním utkání nevyráží střely od modré čáry před sebe a často uchovává puk ve výstroji. Přesně tenhle scénář nastal při nahození Josefa Tichého od pravého mantinelu.
     
    50:12
    Opavští hráči o sobě na ledě vědí a zejména v rozjíždění útočných akcích si počínají velice dobře. Ovšem bez gólového efektu se těžko vyhrávají zápasy.
     
    49:24
    Rána Davida Galvase od modré čáry prosvištěla jen těsně nad Kotvanovým břevnem, slovenský brankář při této situaci nemohl vidět zhola nic!
     
    48:41
    Domácí hrají ve třetí periodě jednoduše, za červenou čárou nahazují kotouče a snaží se je dobruslovat aktivním forčekingem. Otázka zní, zda-li na podobnou stragii není ještě v děvatačtyřicáté minutě příliš brzy.
     
    47:24
    Hodonínští borci jsou lidově řečeno "v suchu", Lukáš Vrba již proskakuje vrátky trestné lavice zpět na led.
     
    46:44
    Jakub Vítek napřahoval ke střele v příliž ostrém úhlu, a tak si Zdenko Kotvan připisuje další úspěšný zásah.
     
    46:13
    Slezané se nacházejí na ledové ploše v plném počtu a začíná jim zkrácená přesilová hra.
     
    45:24
    Jenže karta se obrací a přibližně padesát vteřin před vypršením Moslerova trestu se vylučuje na druhé straně. Lukáš Vrba (HOD) se na brankovišti provinil vysokou holí.
     
    44:53
    Nahození Martina Dufka od modré čáry zaplavalo ve vzduchu, tudíž si pro něj Šafránek snadno sáhnul svou rukavicí.
     
    44:13
    Drzý průnik Jakuba Tomiho je odměněn vyloučením Patrika Moslera (OPA), který si musel pomoci drobným háčkem. přesilovka pro Jihomoravany.
     
    43:39
    Domácí defenzíva uklidňuje hru rozehrávkou zpoza vlastní branky a rozvíjí tak další možnou útočnou akci.
     
    42:41
    Vít Mika se nadechnul k interesantní individuální akce napříč celým kluzištěm, s jeho pokusem na vyrážečku si ovšem Dušan Šafránek snadno poradil.
     
    41:31
    Střelu Tomáše Černého, ročníkově ještě dorostence, našel Zdenko Kotvan ve své lapačce a přerušuje tak hru.
     
    41:04
    Střílená přihrávka z téměř mínusového úhlu se jen mihla kolem hostující brankové konstrukce. Nechbyělo málo a Šafránek lovil kotouč ze své sítě podruhé.
     
    40:26
    Oba celky hrají v plném počtu, hraje se tak opět pět proti pěti.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:48.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:25
    Zdeněk Kučera ještě stihl protečovat prudkou přihrávku Koláře tak, aby se nepískalo zakázané uvolnění.
     
    38:26
    Následuje vyloučení na obou stranách, za mírnou a celkem neškodnou potyčku je vyloučen jak Pavel Baďura (OPA), tak mladý zadák David Polesný (HOD).
     
    38:14
    Slezan v posledních minutách vyloženě tlačí svého soupeře do úzkých, hodonínským by se rozhodně hodila přestávka.
     
    37:44
    Jedovatá střela Petra Wolfa od modré čáry byla těsně před Kotvanem tečovaná, což nadělalo hodonínskému brankáři spoustu práce!
     
    36:55
    Jakub Sajdl se již pohybuje na hrací ploše a to značí jediné – Hodonín se ubránil i v tomto oslabení.
     
    36:24
    O několik okamžiků později se podařilo Jakubu Sajdlovi vyhodit kotouč až za Šafránkovu klec.
     
    35:12
    Přesilovka pro Opavu nezačíná vůbec šťastně, pro postavení útočícího hráče v brankovišti jsou Slezané vykázáni do středního pásma.
     
    34:55
    O velice sporném rozhodnutí by se dalo hovořit i nyní, rozhodčí Slavka posílá "za katr" Petra Pokorného (HOD) za podražení.
     
    34:04
    Opavskou útočnou akci přibržďuje postavení mimo hru, ve tvářích hráčů Slezanu se dala vyčíst notná dávka nespokojenosti s tímto verdiktem.
     
    33:26
    Po souboji Jakuba Tomiho s Tomášem Černým ve středním pásmu se kotouč ocitl na domácí lavičce, puk tak bude uveden zpět do hry právě v neutrální zóně.
     
    32:26
    Čároví rozhodčí uklidňují nonverbální rozepři mezi Škápikem a Měchem na brankovišti, ostatní se mezitím scházejí v obranném pásmu k vhazování.
     
    31:06
    Vít Mika se v situaci jeden na jednoho nijak nerozpakoval a střelbou přes obránce vyzkoušel Šafránkovy reflexy. Buly po pravici hostujícího strážce svatyně.
     
    30:36
    Dušan Šafránek musel řešit nebezpečnou situaci na vlastním brankovišti, naštěstí pro hostující lavičku včas ukryl kotouč před dotírajícím Pešem.
     
    29:48
    Zdenko Kotvan perfektně přečtl hru a vystihl záměr Jakuba Vítka, který spočíval v křižné přihrávce na volného spoluhráče na brankovišti. Vynikající zákrok v podání domácího brankáře.
     
    29:16
    Hosté v plném počtu, Filip Vaněk již skáče na led z trestné lavice.
     
    28:51
    Třetí hodonínská pětka zamkla bránící čtveřici v pásmu na dobrých devadesát vteřin, největší šancí ke vstřelení branky byla pravděpodobně pumelice Davida Polesného od modré čáry a následný závar na brankovišti.
     
    27:16
    Domácí by ovšem nemuseli smutnit dlouho, Filip Vaněk (OPA) je potrestán za nedovolené bránění.
     
    27:04
    Zdeněk Kučera si v souboji jeden na jednoho navedl kotouč ukázkově na střed a následným švihem orazítkoval pravou tyč Šafránkovy svatyně!
     
    26:21
    David Galvas narýsoval překrásnou kolmici středem hřiště na pronikajícího Tomáše Měcha, toho ovšem v samostatném úniku zastavil hvizd rozhodčího. Píská se velice těsné postavení mimo hru.
     
    25:57
    Daniel Kolář ometl kotouč prudce o mantinel, z čehož resultuje zakázané uvolnění v podání Drtičů.
     
    25:07
    A hned poté hrají v pěti i domácí hokejisté, hra se tak vrací zpět do starých kolejí.
     
    24:32
    Hosté v plném počtu.
     
    24:15
    Zdeněk Kučera spolu s Jakubem Sajdlem uháněli do rychlého protiútoku dva na jednoho, perfektně načasovaná přihrávka před brankoviště skončila přesně na Sajdlově holi, jenže toho pozičně vychytal Dušan Šafránek!
     
    23:07
    Počet hráčů na ledě se ovšem krátce poté vyrovnává, Petr Peš (HOD) se prezentoval zbytečným hákováním na útočné polovině, takže se bude zhruba minutu a půl hrát čtyři na čtyři a následovat bude kratičká početní výhoda Slezanu. To vše za předpokladu, že nepřibudou žádná další vyloučení.
     
    22:32
    Pavel Baďura (OPA) odchází pykat na trestnou lavici za krosček, následovat tak bude již třetí přesilovka Jihomoravanů.
     
    22:12
    Martin Dufek se pořádně opřel do kotouče od modré čáry, Šafránek si i přes sníženou viditelnost na brankovišti poradil s touto přízemní ranou.
     
    21:36
    Kanonáda opavských pokračuje, Petr Chalupa svým pokusem na Kotvanovu lapačku ověřil pozornost slovenského gólmana ve službách Drtičů.
     
    21:07
    Následně si dokázal poradit i s přízemním nahozením Petra Wolfa téměř od půlící čáry. Vhozování v útočném pásmu Slezanu.
     
    20:18
    Tomáš Měch měl hned zkraje druhého dějství ideální střeleckou příležitost, ale kotouč se mu svezl z hole, tudíž jej Zdenko Kotvan lehce pokryl.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:45.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:31
    Opavská přesilovková formace nevytěžila z hry v početní výhodě byť jedinou střelu na branku, domácí se v poklidu ubránili.
     
    18:05
    Jenže hodononínská skvadra brání vskutku výtečně, Jakub Sajdl se dokonce vydal na ofenzivní výlet, následně byl ovšem vytlačen do rohu kluziště.
     
    17:31
    Petr Pokorný (HOD) je vyloučen za držení protihráče, hru v početní výhodě si tak zkusí i hostující celek, kterému se tímto naskýtá příležitost ke srovnání skóre.
     
    17:24
    Zdenko Kotvan raději ukryl nahozený kotouč pod lapačku před aktivně dobruslujícím Jakubem Vítkem. Vhazovat se proto bude po jeho pravé ruce.
     
    16:38
    Michal Zezula se náramně obtočils kotoučem na holi kolem Šafránkovy bližší tyče, jenže bekhendový pokus se jen mihnul kolem brankové konstrukce. Obrana Slezanu nechala tomuto mladíkovi trestuhodně mnoho volného prostoru.
     
    15:18
    Čároví rozhodčí nechávají hru plynout i přes to, že Jakub Tomi vyhodil kotouč přes všechny čáry napříč hřištěm. Velice zvláštní rozhodnutí, přitom žádný z obránců neměl sebemenší šanci kotouč hrát. Obecně vzato, úvodní perioda se odehrává ve velice svižném tempu.
     
    14:15
    Tomáš Měch dlouho, předlouho míchal s kotoučem za Kotvanovou klecí až našel sjíždějícího Davida Galvase, který z bezprostřední blízkosti jen vyprášil betony Zdenka Kotvana! To je obrovská škoda pro svěřence Karla Suchánka.
     
    13:01
    Hlavní arbitr přerušuje průběh hry kvůli přihrávce rukou, vhazování je následně nařízeno ve středním pásmu.
     
    12:07
    Michal Kuba vystihl rozehrávku obránce na vlastní modré čáře, v přímém souboji o volný kotouč v neutrální zóně ovšem nestačil na Lukáše Vrabela, a tak odchází zklamaně střídat.
     
    11:19
    Hra je přerušena, z ledu se totiž po souboji s jedním z protihráčů kácí velezkušený David Galvas. Moc se mu na nohy nechtělo, nakonec však vypadá, že vše bude v pořádku a opora opavské defenzívy bude připravena naskočit do dalšího průběhu střetnutí.
     
    10:10
    Hosté v plném počtu, přežívají tak i druhé oslabení tohoto duelu.
     
    09:44
    Martin Dufek si z pozice obránce velice inteligentně nabruslil na přihrávku mezi kruhy, rána bez přípravy mu ovšem vůbec nesedla a kotouč tak putuje do rohu kluziště.
     
    08:56
    Škápikovi utíká kotouč na útočné modré čáře, takže se hosté snadno a jednoduše osvobozují z obranného rozpoložení a odchází střídat.
     
    08:10
    Jen co se Petr Chalipa vrátil z lavice hříšníků, tak na ni usedá další opavský borec. Lukáš Vrabel (OPA) se provinil podle rozhodčího Slavky hákováním.
     
    07:37
    Další útočné snažení Hodonína brzdí hvizd čárového sudího – píská se postavení mimo hru.
     
    07:05
    Hokejisté v červeno-bílých dresech se brání skvěle, především díky defenzivní práci obrovitého obránce Josefa Tichého.
     
    06:02
    Drtiči budou mít možnost navýšit své vedení, na trestnou lavici putuje Petr Chalupa (OPA) za hákování. K vidění tak bude první přesilovka zápasu.
     
    05:24
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Jihomoravané mají v prvních minutách hry zcela jasně navrch, což dokumentuje úvodní trefa Drtičů! Ľubomír Škápik se dostal ke kotouči hozenému naslepo před brankoviště a téměř bez přípravy napálil kotouč na opavskou branku. Dráhu puku ještě jemnou tečí změnil PETR PEŠ, který procedil kotouč ve výstroji Dušana Šafránka! Asistence: Ľubomír Škápik, Michal Kuba.
     
    04:26
    Opavský zadák Patrik Mosler byl pod tlakem u levého hrazení, proto kotouč poslal ještě před červenou čárou na zakázané uvolnění.
     
    03:12
    Petr Peš si nápaditě narazil se svým spoluhráčem Vrbou na ose hřiště, jeho rána ovšem byla zblokována obráncem Tichým, respektive jeho holenními chrániči.
     
    02:20
    Ve třetí minutě se dočkáváme prvního střeleckého pokusu, postaral se o něj Michal Zezula z vrcholku pravého kruhu, Šafránek pohotově vyráží plachtící kotouč betony.
     
    01:21
    Hosté tento útok v pohodě přestáli a rozvíjejí akci za vlastní svatyní. O rozehrávku se stará David Galvas.
     
    00:17
    První hodonínská formace vyhrála úvodní vhazování a okamžitě se zabydluje v útočném pásmu, kde útočná trojice rotuje v pravém rohu kluziště.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Již zanedlouho se můžeme těšit na vhození prvního buly utkání mezi domácími Drtiči a hostujícími borci z Opavy, hráči obou celků spolu s třemi arbitry již nastupují na ledovou plochu Zimního stadionu Václava Nedomanského. Ochozy jsou při dnešním utkání zaplněny téměř sporadicky, oproti sobotnímu derby s Břeclaví by se tato návštěvnost dala považovat za velmi slabou.
     
    Úvodní sestavy:

    SHK Hodonín: Kotvan (Rozum) – Dufek, Kolář, Pokorný, Škápik, Grman, Sedlák, Polesný – Zezula, Kučera, Tomi, Smetana, Peš, Kuba, Sajdl, Vrba, Charvát, Mika

    HC Slezan Opava: Šafránek (Plánovský) – Vrabel, Černý T., Galvas, Tichý, Tuma, Pavelek, Mosler – Měch, Vítek, Kocián, Vaněk, Wolf, Černý L., Baďura, Svoboda, Chalupa

    Rozhodčí: Slavka – Kříž, Maťašovský.
     
    Dnes bude na Zimním stadionu Václava Nedomanského čtyřiatřicátým kolem zahájena poslední čtvrtina letošní základní části soutěže. Hokejisté hodonínského SHK na svém domácím stadionu Václava Nedomanského přivítají opavský Slezan. Sedmé Jihomoravany a šesté Slezany dělí v tabulce devět bodů a v zápase tak půjde o to, zda se rozdíl mezi oběma soupeři sníží, nebo naopak navýší.
     
    HC SLEZAN OPAVA

    Pět zápasů a jen jedna výhra nad brněnskou Technikou. To je bilance opavských hokejistů v roce 2015. Nepovedený vstup do nového roku znamenal pro Slezany pád o jednu příčku na šesté místo tabulky. Překvapivá byla především porážka od nejhoršího týmu soutěže z Karviné. I když, překvapivá… Ve světle toho, jak se v posledních kolech posílený nováček pere o každý bod, jeví se tento výsledek hned trochu jinak.

    A o moc lepší to s marody nebylo ani v utkání minulého kola, v němž se červenobílí vydali na půdu ambiciózní, ale ne úplně přesvědčivě hrající Poruby. „Za bod jsme velmi rádi, protože už od středy jsme prožívali nelehké chvíle. Kluci měli teploty a nemohli jsme vůbec trénovat. Ani jsme pořádně nevěděli, kdo bude hrát, dokonce jsme zvažovali zápas odložit,“ prozradil po minulém utkání Karel Suchánek, hlavní trenér Opavy.
     
    SHK HODONÍN

    Poslední čtvrtinu základní části načnou hokejisté hodonínského SHK domácím duelem s Opavou. Slezského soupeře mají v tabulce na dohled a pro oba celky to tak bude zápas o 6 bodů. Ti by rádi, po tradičně vyhecovaném derby s břeclavskými Lvy, obrali o body i Slezan, který má na Oranjes k dobru devět bodů.

    „Hrajeme doma a doma chceme vždycky vyhrávat. Hlavně kvůli našim fanouškům, kteří nás věrně podporují a vytváří skvělou atmosféru,” říká před dnešním zápasem 34. kola asistent trenéra Jan Prčík starší. Drtiči si v tabulce návštěvnosti stále drží druhé místo za Vsetínem. Trenéři se ale budou muset obejít bez nejzkušenějšího hráče hodonínské sestavy. Zdeňka Juráska totiž po derby trápí blíže neurčené zranění v horní části těla.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Tomáš Chramosta

    Branky a nahrávky: 6. Peš (Škápik, Kuba), 53. Tomi (Pokorný), 60. Kuba (Vrba, Pokorný)


    SHK Drtiči Hodonín: Kotvan (Rozum) – Dufek, Kolář, Pokorný, Škápik, Grman, Sedlák, Polesný – Zezula, Kučera, Tomi, Smetana, Peš, Kuba, Sajdl, Vrba, Charvát, Mika

    Trenér: Lubomír Oslizlo.

    HK Opava: Šafránek (Plánovský) – Vrabel, Černý T., Galvas, Tichý, Tuma, Pavelek, Mosler – Měch, Vítek, Kocián, Vaněk, Wolf, Černý L., Baďura, Svoboda, Chalupa

    Trenér: Karel Suchánek.

    Rozhodčí: Slavka – Kříž, Maťašovský
    bahis siteleri