NY Rangers – Ottawa 3:2 (po pr.) | Washington – Edmonton 4:5 (1:2 po s.n.) | Philadelphia – Pittsburgh 3:2 (po pr.)
Montreal – Nashville 2:1 (po pr.) | Detroit – Minnesota 5:4 (2:0 po s.n.) | Tampa – Vancouver 4:1 (kon.)
Dallas – Boston 1:3 (kon.) | Chicago – Arizona 6:1 (kon.)
po prodl.
New York Rangers
3:2 (0:0, 1:2, 1:0 - 1:0)
Ottawa Senators
Středa 21.01.2015, 01:00 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Carl HAGELIN - 3:2p
     
    62:55
    Rangers právě vstřelili branku!
    A je rozhodnuto!Potřetí v dnešním utkání dávají domácí branku krátce poté, co se v dobré šanci neprosadili hosté a vítězí. Derek Stepan poslal bekhendem kotouč před bránu, kde byl naprosto osamocený CARL HAGELIN a ten lehkou tečí nedal šanci Craigu Andersonovi. Asistence: Derek Stepan, Ryan McDonagh
     
    62:18
    Bobby Ryan mohl rozhodnout! Útočník Senátorů se dostal až k Lundqvistovi, ale ten jej i za pomoci McDonagha dokázal vychytat.
     
    59:58
    Dorážka Ricka Nashe skončila na tyči Andersonovy brány! těžko říci, zda Nash hrál rukou či hokejkou, ale rozhodně to byla obrovská příležitost na rozhodnutí zápasu.
     
    59:43
    Domácí nechtějí prodloužení a svírají Sens!
     
    57:13
    V mnohem větší šanci než Gryba se ocitl Cody Ceci, který však rovněž vyhořel na Lundqvistovi.
     
    56:08
    Přednádherně to teďka udělal Kreider, který se prokličkoval až před Andersona, avšak jeho bekhendové zakončení minulo bránu. Cowen neměl se svým pasivním bráněním šanci na úspěšný obranný zákrok.
     
    52:41
    Teď tomu byli velmi blízko. Staal nestřílel, poslal pěknou přihrávku před bránu, kterou jen tak lízl jeden z domácích a Anderson musel hodně rychle reagovat lapačkou.
     
    49:01
    Oddechový čas pro hosty.
     
    48:14
    Šmankote to byla zase možnost! Stone využil zaváhání domácí obrany, přistrčil kotouč MacArthurovi a ten, pro mě zcela nepochopitelně, z mezikruží minul, ne bránu, ale vůbec samotný kotouč!
     
    47:31
    Velkou šanci promarnil po Ryanově přihrávce Mika Zibanejad, kterému to dnes očividně nelepí a minul i z velmi dobré pozice n levém kruhu.
     
    44:44
    Naopak na druhé straně musel být Anderson velmi pozorný. J.T.Miller se totiž hned po Staalovi dostal ke střele z mezikruží, ale v obou případech zaúřadoval výtečný Craig Anderson v bráně Senátorů.
    Chris KREIDER - 2:2
     
    42:42
    Rangers právě vstřelili branku!
    Rangers dnes opravdu dokonale trestají neproměněné šance hostů. Staal našel před Craigem Andersonem CHRISE KREIDERA a ten, ač obtěžován, nedal šanci hostujícímu brankáři a vyrovnal. Asistence: Mark Staal, Martin St. Louis
     
    42:30
    Rychlý brejk rozjel i zakončoval velmi dobře naladěný Erik Karlsson, ale Henrik Lundqvist dokázal včas přitisknout pravou ruku k tělu a nenechal prostor na proniknutí puku do brány.
     
    39:11
    Oddechový čas pro domácí.
     
    38:18
    Nyní dochází k potrestání nešťastného momentu z pohledu Erica Gryby (OTT), který míří na trestnou lavici.
     
    37:32
    Sice to vypadalo na faul Ricka Nashe, ale hlavní rozhodčí skvěle viděl celou situaci a vylučuje Davida Legwanda (OTT) za držení.
     
    35:49
    Tak to byl neuvěřitelný zákrok Andersona! Chris Kreider měl na holi vyrovnání, ale po jeho tečované dorážce se vrhl hostující brankář a lapil kotouč.
    Milan MICHÁLEK - 1:2
     
    34:41
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Zmiňované otočení zápasu je tady! Velmi rychle hosté vykombinovali přesilovku až k Chiassonovi, jehož střelu zastavil jeden z obránců Rangers, ale puk se ocitl před osamoceným MILANEM MICHÁLKEM a český útočník dostal puk pod betony Lundqvista až za brankovou čáru. Asistence: Alex Chiasson, Mika Zibanejad
     
    34:32
    Hosté budou mít možnost otočit zápas. Bobby Ryan sice byl vychytán Lundqvistem, ale díky tomu je přerušena hra a dochází k signalizovanému vyloučení Lee Stempniaka (NYR).
    Erik KARLSSON - 1:1
     
    33:38
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno. Lundqvist ještě dvakrát stačil zachránit domácí proti Condrovým pokusům, ale na střelu ERIKA KARLSSONA byl, ač si lapačkou sáhl, příliš krátký. Asistence: Kyle Turris, Mark Stone
     
    31:03
    Na druhé straně bylo pro změnu k vidění přečíslení dvou na jednoho, které Derek Stepan řešil střelou a Craig Anderson předvedl výborný zákrok lapačkou.
    Kevin HAYES - 1:0
     
    29:29
    Rangers právě vstřelili branku!
    A je tady staré známé nedáš-dostaneš. Domácí se na malou chvíli usadili v pásmu Ottawy, Dan Girardi vyslal od modré čáry ránu, kterou dokázal Anderson jen vyrazit a KEVIN HAYES v naprosté pohodě dorazil puk do prázdné brány. Asistence: Dan Girardi, Carl Hagelin
     
    29:08
    Fantastický Lundqvist! Mika Zibanejad na sebe natáhl dva protihráče, zadovkou našel Ryana, který s položil domácího brankáře, ale ten jej ještě zázrakem dokázal vychytat.
     
    26:07
    Staal využil zaváhání hostů, poslal kotouč přesně na hůl J.T.Millera, jehož bekhendové zakončení vytěsnil Anderson na tyč!
     
    24:11
    Velmi nepříjemně skočilo před Lundqvistem nahození Hoffmana a švédský brankář musel na poslední chvíli reagovat. Jeho protějšek Craig Anderson pro změnu rychle dával betony k sobě, aby mu neprošel puk za záda. Svými hokejkami to ještě na brankové čáře jistili oba obránci Ottawy. Zajímavé momenty na obou stranách.
     
    22:04
    Obrovská šance hostů! Mark Stone s MacArthurem jeli prakticky dva na nikoho, ale McDonagh se fantasticky vrátil a dokázal znepříjemnit Stoneovi zakončení. Lundqvist si připsal zákrok svým pravým betonem.
     
    18:33
    Mike Hoffman (OTT) zasáhl Girardiho holí do tváře a následují logicky dvě trestné minuty.
     
    18:20
    Dobrou střelou z úhlu výrazně ohrozil Lundqvistovu nulu David Legwand, ale švédský brankář si opět poradil. Proti následné stoprocentní šanci Zibanejada, který byl na brankovišti a přestřelil prázdnou bránu, mu pomohli snad všichni svatí.
     
    14:08
    Do přečíslení dvou na jednoho se dostali domácí, ale přihrávka na Moorea byla přeci jenom příliš prudká a nepřesná. Anderson zasahovat nemusel.
     
    13:30
    Chris Kreider (NYR) byl při své snaze zaútočit příliš aktivní při práci rukama a dostává dvě trestné minuty za držení.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 30. Hayes (Girardi, Hagelin), 43. Kreider (Staal, St. Louis), 63. Hagelin (Stepan, McDonagh) – 34. Karlsson (Turris, Stone), 35. Michálek (Chiasson, Zibanejad)


    New York Rangers: Lundqvist (Talbot) – Girardi (A), McDonagh (C), Boyle, Staal, Klein, Hunwick – Zuccarello, Brassard, Nash – St. Louis, Stepan (A), Kreider – Fast, Hayes, Hagelin – Stempniak, Moore, Miller
    Ottawa Senators: Anderson (Lehner) – Karlsson (C), Methot, Ceci, Cowen, Gryba, Phillips (A) – Stone, Turris, MacArhur – Hoffman, Zibanejad, Ryan – Chiasson, Pageau, Michálek – Neil (A), Legwand, Condra

    Rozhodčí: Brad Meier, Greg Kimmerly – Bryan Pancich, Tony Sericolo

    Diváci: 18006
    bahis siteleri