SP v severské kombinaci - skoky HS134, Sapporo Vítěz: J. Watabe (JPN) (kon.) | SP v severské kombinaci - běh 10 km, Sapporo Vítěz: E. Frenzel (GER) (kon.)
SP v běhu na lyžích - ženy 10 km volně, Rybinsk Vítěz: A. Jacobsenová (NOR) (kon.) | SP v běhu na lyžích - muži 15 km volně, Rybinsk Vítěz: D. Cologna (SUI) (kon.)
konec
SP v severské kombinaci - skoky HS134, Sapporo

Vítěz: J. Watabe (JPN)

Pátek 23.01.2015, 02:07Klasické lyžování
     
    Na zhruba dvě a půl hodiny se s vámi loučím a budu se na vás těšit v běžecké části dnešního závodu, do které Tomáš Portyk odstartuje ze skvělé čtvrté pozice. (02:58:43)
     
    45
    Velmi dobrý skok pro Erica Frenzela! Ten sice neohrozil vítězství Wataebho v prvním kole, ale 122 metrů, tradičně dobré známky a sedmé místo bude znamenat Frenzelův útok v běžecké části.
     
    44
    Tak to je velké překvapení! Velmi dobrý skokan a druhý muž celkového pořadí Fabian Riessle vůbec nezvládl svůj skok, dal pouhých 102 metrů a jde až do čtvrté desítky, přesněji na 31.místo.
     
    43
    Nejvýše postavený Japonec Akito Watabe sice dal 118,5 metru, avšak domácí fanoušci si určitě přáli více než prozatímní patnáctou pozici
     
    42
    Poslední Rakušan ve hře Bernhard Gruber se pochlapil a doskočil na značku 121,5 metru. Pro čtvrtého nejlepšího muže Světového poháru to znamená prozatímní sedmé místo.
     
    41
    Johannes Rydzek skáče velmi podobně jako Mikko Kokslien a i on bude potřebovat nadstandartní běžecký výkon.
     
    40
    Další nor Jan Schmid dokázal skočit o 7,5 metru dále než Kokslien a vzhledem k tomu, že je spíše lepším běžcem je to hodně dobrý skok pro norského závodníka. Prozatím je z toho desáté místo.
     
    39
    Klemetsenův kolega Mikko Kokslien, který je výrazně lepším běžcem dal jen 114 metrů a v běžecké části bude muset opět hodně dřít, aby se propracoval aspoň na pozici v první desítce.
     
    38
    Výtečně Klemetsen! Norský závodník dokázal využít výborných podmínek a založil dnešní závod 129,5 metry! Pro Haavarda to znamená třetí místo a opravdu výtečný základ.
     
    37
    Rakušan Lukas Klapfer, který nedávno vyhrál závod Světového poháru v Shonachu skočil velmi podobně jako Edelmann a se 122,5 metry jde na pomezí první a druhé desítky.
     
    36
    Ani od Tino Edelmanna to není zrovna veleskok, ale i pro něj je prozatímní 10 místo solidním začátkem.
     
    35
    Ilkka Herola do dnešního závodu nenastoupil a tak jde na věc Bryan Fletcher. Ten skočil stejně jako Steindl, ale vinou horších známek jde až za rakouského závodníka a i za Tajheje Kata, který je momentálně pátý.
     
    33
    Björn Kircheisen se neprezentoval tak dobře jako Watabe, avšak i 117,5 metrů je docela solidní základ a Němec bude po skokanské části někde na hranici druhé a třetí desítky.
     
    32
    Jenže Jošito Watabe ukazuje, že je doma a dává 130! K tomu 5x18,5 od rozhodčích a vedení o více než tři body před druhým Bielerem.
     
    31
    Velmi pěkný skok předvádí také Tajhej Kato, který zvládl skočit o tři metry více než Denifl a jde na prozatímní čtvrtou příčku.
     
    30
    Ani Wilhelm Denifl se nenechal zahanbit, avšak 120,5 metru je přeci jenom o pár metrů méně než má Bieler i Portyk a pro Denifla to znamená umístění v druhé polovině elitní desítky.
     
    29
    Slova o horším skokanovi však neplatí o Christophu Bielerovi! Rakouský mazák předvedl dosud nejdelší skok a 128 metrů mu v pohodě zajišťuje první příčku. Tomáše Portyka tedy odsouvá Bieler na místo druhé a má na něj náskok 1,3 bodu.
     
    28
    Po Portykovi šel na věc Tim Hug, který je však horším skokanem a se 110 metry nemůže pomýšlet na přední příčky.
     
    27
    A Tomáš skočil výborně! Je to sice o metr a půl méně než Steindl, ale díky lepším známkám a horšímu větru jde Tomáš Portyk o více než tři body do čela!

    Lukáš Podleśny

    bahis siteleri