SP v severské kombinaci - skoky HS134, Sapporo Vítěz: J. Watabe (JPN) (kon.) | SP v severské kombinaci - běh 10 km, Sapporo Vítěz: E. Frenzel (GER) (kon.)
SP v běhu na lyžích - ženy 10 km volně, Rybinsk Vítěz: A. Jacobsenová (NOR) (kon.) | SP v běhu na lyžích - muži 15 km volně, Rybinsk Vítěz: D. Cologna (SUI) (kon.)
konec
SP v severské kombinaci - běh 10 km, Sapporo

Vítěz: E. Frenzel (GER)

Pátek 23.01.2015, 05:30Klasické lyžování
     
    Dnešní závod je tedy u konce a jeho vítěz se stal král sdruženářů Eric Frenzel. Pro druhé a třetí místo si dojeli norští závodníci Jan Schmid a Haavard Klemetsen. Náš jediný zástupce Tomáš Portyk se dlouho držel tempa dnešního vítěze a odměnou mu je pěkné patnácté místo.
    Ode mě je to tedy ze severské kombinace vše a pro tuto chvíli s vámi loučím. (06:07:22)
     
    Stupně vítězů
    1. Eric Frenzel (GER)
    2. Jan Schmid (NOR)
    3. Haavard Klemetsen (NOR)
     
    FINISH
    Tomáš Portyk si nakonec dojel pro svůj druhý nejlepší výsledek letošní sezóny a se ztrátou 1:18.9 skončil patnáctý.
     
    FINISH
    S číslem 19 dojíždí čtvrtý Mikko Kokslien, který na startu ztrácel téměř dvě minuty a opět předvedl fantastický výkon v běžecké části. Za ním pak dojíždí Johannes Rydzek, Lukas Klapfer a pro vedoucího muže po skokanské části Jošita Watabeho zbylo "jen" sedmé místo.
     
    FINISH
    A Eric Frenzel nakonec vítězí! Vedoucí muž Světového poháru nastoupil v závěru Janu Schmidovi a v cíli mu nadělil pět vteřin! Nor je tedy druhý a pro třetí místo si dojel Haavard Klemetsen, který se dokázal odpoutat od skupiny pronásledovatelů.
     
    8,8 km
    Pozor! Přišel atak Jana Schmida s Ericem Frenzelem a právě tato dvojice se osamostatňuje na čele závodu! Třetí Fletcher ztratil během 1300 metrů 14 vteřin!
     
    7,5 km
    Co se týče Tomáš Portyka, tak ten je 2500 metrů před cílem na solidním 14.místě se ztrátou 28,3 vteřin.
     
    7,5 km
    Po dalších 1200 metrech žádné výrazné změny, na čele jede devítičlenná skupina ve složení Fletcher, Frenzel, Klapfer, Schmid, Gruber, Klemetsen, Watabe, Kato a Nagaj.
     
    6,3 km
    Úplně již například odpadl Christoph Bieler, který není s to akceptovat tempo Erica Frenzela a momentálně se pohybuje až na 16.pozici s více než půlminutovou ztrátou.
     
    6,3 km
    A je to tady! Máme nového vedoucího závodníka, kterým je Američan Bryan Fletcher! Hned za ním se drží Eric Frenzel a Lukas Klapfer se startovním číslem 13. Mnoho závodníků z původní Frenzelovy skupiny odpadlo a začíná ztrácet. Bohužel toto se týká i Tomáše Portyka.
     
    5,0 km
    Na dalším mezičase má fantasticky jedoucí Eric Frenzel ztrátu jen devět sekund! Jeho desetičlenná skupina za chvíli polapí i Watabeho a právě Frenzel bude největším favoritem na vítězství. Tomáš Portyk zatím jede na své poměry výborně a drží tempo této skupiny.
     
    3,8 km
    Fantasticky jede šestice, Frenzel, Fletcher, Kato, Gruber, Nagaj, Schmid, která již dokázala pohltit trio Bieler, Klemetsen, Portyk a táhne menší vlak od druhého po jedenácté místo. Náš Tomáš Portyk právě uzavírá celou skupinu, která ztrácí na Watabeho zhruba 14 sekund.
     
    2,5 km
    Jenže Watabe dokázal na dalším kilometru a 200 metrech zrychlit a vzal si zpět svůj ztracený náskok, který nyní činí něco málo přes 16 vteřin. Pro Tomáše Portyka je velmi důležité, že se drží v trojici s Bielerem a Klemetsenem.
     
    1,3 km
    Výborně jede podle očekávání Eric Frenzel, který stáhl již deset sekund z náskoku Watabeho.
     
    1,3 km
    Nejrychlejší závodníci již jsou na první mezičasu, Watabe na 1300 metrech ztratil 4 vteřiny z náskoku a na druhého Bielara má tedy náskok jen jedenáctivteřinový. Rakouského závodníka se zatím drží Haavard Klemetsen i Tomáš Portyk.
     
    START
    Fabian Riessle a Jakob Lange se nakonec rozhodli dnes pošetřit síly a po nepovedeném výkonu ve skokanské části do té běžecké neodstartovali.
     
    START
    Již i Tomáš Portyk má odstartováno, to samé platí o Katovi, Frenzelovi, Gruberovi a tak dále.
     
    START
    Právě se tak událo a závod je tímto odstartován! Na trať už se vydal i Christoph Bieler a krátce po něm Haavard Klemetsen.
     
    Ještě jednou vítejte u běžecké části závodu v severské kombinaci v Sapporu. Každou chvílí by měl na trať vyrazit Jošito Watabe s číslem 1.

    Lukáš Podleśny

    bahis siteleri