SP v severské kombinaci - skoky HS134, Sapporo Vítěz: J. Watabe (JPN) (kon.) | SP v severské kombinaci - běh 10 km, Sapporo Vítěz: E. Frenzel (GER) (kon.)
SP v běhu na lyžích - ženy 10 km volně, Rybinsk Vítěz: A. Jacobsenová (NOR) (kon.) | SP v běhu na lyžích - muži 15 km volně, Rybinsk Vítěz: D. Cologna (SUI) (kon.)
konec
SP v běhu na lyžích - ženy 10 km volně, Rybinsk

Vítěz: A. Jacobsenová (NOR)

Pátek 23.01.2015, 10:00Klasické lyžování
     
    Pořadí v cíli

    1. Astrid Jacobsenová (NOR) – 19:42,2
    2. Elizabeth Stephenová (USA) – + 14,4
    3. Stefanie Boehlerová (GER) – + 36,4
    4. Julia Tčekalevaová (RUS) – + 37,6
    5. Kristin Steiraová (NOR) – + 41,4
    6. Martine Hagenová (NOR) – + 1:01,6
    7. Valentina Tanyginaová (RUS) – + 1:13,4
    8. Natalja Ilzajinaová (RUS) – + 1:18,4
    9. Celia Aymonierová (FRA) – + 1:20,2
    10. Riitta-Liisa Roponenová (FIN) – + 1:22,5
    11. Sylwia Jaskowiecová (POL) – + 1:33,9
    12. Jessica Digginsová (USA) – + 1:34,5
    13. Rosie Brennanová (USA) – + 1:37,5
    14. Marina Černousová (RUS) – + 1:42,0
    15. Anouk Faivre Piconová (FRA) – + 1:48,6 (11:06:38)
     
    Tak to byl závod! Astrid Jacobsenová vládla tomuto závodu od samého začátku a zaslouženě vyhrála. Na druhé pozici končí Elizabeth Stephenová, která ztratila necelých patnáct vteřin. Na třetí pozici je Stefanie Boehlerová.
     
    Cíl
    V cíli už vyhlížíme pouze Kowalczykovou, která se až nyní dostává za cílovou čáru! Justyně se závod nevydařil a končí až šestatřicátá!
     
    Cíl
    Švédka Niskanenová dnes nepodala vůbec dobrý výkon a je až dvaadvacátá.
     
    Cíl
    Jedna z největších favoritek Kristin Steiraová dojíždí na páté pozici a troufám si říci, že pomýšlela na větší úspěch.
     
    Cíl
    Norská závodnice je již v cíli a na druhou Stephenovou má náskok 14,4 vteřiny! Troufám si říct že Astrid Jacobsenová dnešní závod vyhraje stylem start – cíl.
     
    Cíl
    Závod se nám dostává pomalu ke konci a opět registrujeme novou první lyžařku. Němka Boehlerová se dostává na vedoucí pozici, kde dlouho asi nevydrží, jelikož k cíli se žene Jacobsenová.
     
    Cíl
    Tanyginaová se na vedoucí pozici neohřála dlouho, jelikož se před ní dostává norská závodnice. Hagenová má náskok 11,4 vteřin.
     
    Cíl
    Do cíle dojíždí také Tanyginaová, která má náskok pěti vteřin na Iljinaovou.
     
    4. mč
    Také čtvrtý mezičas je již minulostí, na 6,9 kilometrech je nejrychlejší Jacobsenová, kterou následuje pouze Stephenová! Polka Kowalczyková je definitivně mimo hru, jelikož její ztráta je již minutu a půl.
     
    4. mč
    Na čtvrtý mezičas dojíždí také Steiraová, která se řadí na třetí příčku, ale každým kilometrem na svou kolegyni z reprezentace ztrácí.
     
    4. mč
    NA čtvrtý mezičas přijíždí Jacobsenová, která opět vede a má náskok na Stephenovou deseti vteřin. Norská závodnic za to zatím bere a na každém mezičase své soupeřky válcuje.
     
    Cíl
    Zdá se, že Roponenová úvod závodu přepálila a v konečné fázi už moc nemohla. V cíli se před ní dostalo duo Aymonierová – Iljinaová, která průběžně vede.
     
    3. mč
    Třetí mezičas už je také minulostí a i zde byla nejrychlejší Jacobsenová, která vede před Stephenovou od 11,5 sekundy. Největší favoritka již ztrácí necelou minutu, ale polské závodnici více svědčí klasická technika.
     
    4. mč
    Roponenová na čtvrtém mezičase dlouho odolávala, až nyní se před ní dostala Hagenová, která finské závodnici nadělila šest sekund.
     
    Cíl
    Jen jsem to dopsal a v cíli se nám objevila Roponenová, která se do cíle dostala od 35,5 vteřiny dříve nežli Debertolisová.
     
    Cíl
    V cíli zatím vládne Debertoliová, jejíž čas se zastavil na 30:10,5.
     
    4. mč
    Na čtvrtém mezičase je nejrychlejší stále Roponenová, která zde má náskok na Tanyginaovou 4,4 vteřin.
     
    2 mč
    Na druhém mezičas, který je ve vzdálenosti 3,5 km vede opět Jacobsenová, jejíž náskok na druhou Steiraovou je 4,5 sekundy. Polka Kowalczyková zřejmě do pozic na bedně nezasáhne, jelikož má ztrátu půl minuty.

    Michal Luxa

    bahis siteleri