SP ve skocích na lyžích - kvalifikace muži HS134 Vítěz: M. Poppinger (AUT) (kon.) | SP ve skocích na lyžích - muži HS134, Sapporo Vítěz: Peter Prevc (SLO) (kon.)
SP ve skocích na lyžích - ženy HS106, Oberstdorf Vítěz: D. Iraschková-Stolzová (AUT) (kon.)
konec
SP ve skocích na lyžích - kvalifikace muži HS134, Sapporo

Vítěz: M. Poppinger (AUT)

Sobota 24.01.2015, 07:00Skoky na lyžích
     
    60
    Na nájezdu máme Romana Koudelku!
     
    Českým skokanům se kvalifikace vydařila, vedle zkušeného Jana Matury jdou dále i dva mladíčci František Holík a Viktor Polášek.
     
    48
    Pojďme se podívat na průběžné umístění českých skokanů.

    Jan Matura je osmý a postup z kvalifkace má zajištěn. Posledním postupujícím je zatím na 35. místě So Suzuki, což znamená, že oba čeští závodníci František Holík i Viktor Polášek se objeví v hlavním závodě. To je skvělá zpráva!
     
    44
    Českému skokanovi se v Sapporu daří, ale zatím to nepotvrzuje. Nicméně první kolo se ho za 114,5 metrů v mírnějším protivětru týkat bude, Čech je na sedmé pozici.
     
    44
    Na můstku je připraven Jan Matura.
     
    14
    Skok na úrovni Viktora Poláška předvedla šestnáctiletá česká naděje. 106,5 metrů je nakonec o metr méně než Polášek a bodově se řadí hned za reprezentačního kolegu na šesté místo.
     
    14
    Co na to František Holík, šestnáctiletý to český mladík?
     
    10
    Český závodník si nevedl vůbec zle, na to že jde o jeho první vystoupení ve Světovém poháru, reps. v kvalifikaci. Slušných 107 metrů se ziskem 78,2 bodů znamená průběžné páté místo. Jde o to hlavně nabrat zkušenosti, a to se povedlo.

    Tomáš Lysý

    bahis siteleri