SP ve skocích na lyžích - kvalifikace muži HS134 Vítěz: M. Poppinger (AUT) (kon.) | SP ve skocích na lyžích - muži HS134, Sapporo Vítěz: Peter Prevc (SLO) (kon.)
SP ve skocích na lyžích - ženy HS106, Oberstdorf Vítěz: D. Iraschková-Stolzová (AUT) (kon.)
konec
SP ve skocích na lyžích - muži HS134, Sapporo

Vítěz: Peter Prevc (SLO)

Sobota 24.01.2015, 08:30Skoky na lyžích
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 08:30.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího závodu Světového poháru skokanů na lyžích, který se tentokrát přesunul až do daleké Asie – na ostrov Hokkaidó. Jako již tradičně jsou na programu v lednu dva závody na můstcích v Sapporu, které, bohužel, jako již tradičně doplácejí na neúčast některých favoritů. Obou dvou klání se totiž nezúčastní jména jako Simon Ammann (který se stále dává dohromady z pádu v Bischofshofenu), ale i další velká jména světového skoku, jako např. Gregor Schlierenzauer či životní formě skákající Severin Freund.
     
    Šanci tak dostanou skokani z širší světové špičky, ale také dvě nová česká jména. Vedle předkvalifikovaného Romana Koudelky a ostříleného Jana Matury, kterému se v Sapporu tradičně daří, budou na startu kvalifikace také novicové Světového poháru – šestnáctiletý František Holík a o rok starší Viktor Polášek.
     
    Otázka však je, zda vůbec mladičké české naděje, stejně jako ostatní závodníci, dostanou příležitost skákat. Páteční kvalifikační klání totiž bylo přeloženo kvůli silnému větru na sobotu od 7:00 českého času. První závod by pak měl začít o hodinu a půl později. Věřme, že tento, již pozměněný, harmonogram nebude opět narušen.
    Aktualizovaný sobotní program

     
    Kvalifikační klání se nejvíce podařilo Manuelu Poppingerovi z Rakouska, který jej vyhrál. Dobrou zprávou je, že včetně předkvalifkovaného Romana Koudelky postoupily do prvního kola i dvě mladičké české naděje – František Holík a Viktor Polášek.

    Zavěrečné čtyři skoky v kvalifikaci v podání Koudelky, Prevce, Hayböcka a Krafta se naprosto vymykalik kvalifikačnímu klání. Tato čtveřice jako jediná přeskočila 130 metrů a doufejme, že své výkony napodobí i v hlavním závodě.
     
    Startovní listina:
    1. Jumu HARADA (JPN)
    2. Šo SUZUKI (JPN)
    3. Jukija SATO (JPN)
    4. Ulrich WOHLGENANNT (AUT)
    5. Viktor POLÁŠEK (CZE)
    6. Anders JOHNSON (USA)
    7. František HOLÍK (CZE)
    8. Karl GEIGER (GER)
    9. Sebastian KLINGA (FIN)
    10. Manuel POPPINGER (AUT)
    11. Kenširo ITO (JPN)
    12. Rok JUSTIN (AUT)
    13. Robert JOHANSSON (NOR)
    14. Ronan LAMY CHAPPUIS (FRA)
    15. Kenneth GANGNES (NOR)
    16. Maciej KOT (POL)
    17. Daniel WENIG (GER)
    18. Sami NIEMI (FIN)
    19. Kento SAKUJAMA (JPN)
    20. Aleksander ZNISZCZOL (POL)
    21. Tom HILDE (NOR)
    22. Jan ZIOBRO (POL)
    23. Gregor DESCHWANDEN (SUI)
    24. Dawid KUBACKI (POL)
    25. Ville LARINTO (FIN)
    26. Manuel FETTNER (AUT)
    27. Thomas DIETHART (AUT)
    28. Vincent DESCOMBES SEVOIE (FRA)
    29. Phillip SJÖEN (NOR)
    30. Stephan LEYHE (GER)
    31. Jan MATURA (CZE)
    32. Nejc DEŽMAN (SLO)
    33. Jurij TEPEŠ (SLO)
    34. Johann André FORFANG (NOR)
    35. Taku TAKEUČI (JPN)
    36. Robert KRANJEC (SLO)
    37. Michael NEUMAYER (GER)
    38. Piotr ZYLA (POL)
    39. Matjaž PUNGERTAR (SLO)
    40. Daiki ITO (JPN)
    41. Kamil STOCH (POL)
    42. Markus EISENBICHLER (GER)
    43. Jernej DAMJAN (SLO)
    44. Richard FREITAG (GER)
    45. Noriaki KASAI (JPN)
    46. Anders FANNEMEL (NOR)
    47. Roman KOUDELKA (CZE)
    48. Peter PREVC (SLO)
    49. Michael HAYBÖCK (AUT)
    50. Stefan KRAFT (AUT)
     
    Start
    Závod byl zahájen.
     
    1
    Jumu Harada nepředvedl nic převratného, pouze 103 metry, navíc z vyššího nájezdového okna než v kvalifikaci. Toto na postup stačit nebude.
     
    2
    Šo Suzuki z japonska šel do lehkého zadního větru a vypořádal se s tím lépe. 109,5 metrů a průběžné vedení. Na postup by ale ani toto stačit nemělo.
     
    3
    A Japonci se postupně zlepšují, Jukija Sato šel z trojice národní skupiny nedjále, na 111,5 metrů a je ve vedení.
     
    4
    Ulrich Wohlgenant předveld solidní letovou fázi, naprosto klidnou, a strčil do kapsy všechny tři Japonce. 114,5 metrů a 103,2 bodů. Rakušan je spokojen, je ve vedení.
     
    5
    Na olympijském můstku se nyní představí Viktor Polášek.
     
    5
    Český závodník předvedl neurovnaný skok, měl trošku problémy v letové fázi. 109 metrů v minimálním protivětru je asi konečná, Viktor Polášek je zatím na čtvrtém místě.
    Skok Viktora Poláška
     
    6
    Připraven je také Anders Johnson, který předvedl metrově navlas stejný skok jako Viktor Polášek, navíc v protivětru. Američan jde na páté místo za českého skokana.
     
    7
    Využije František Holík mírného protivětru?
     
    7
    Bohužel ne, František Holík odečte 5,4 body a dává jen 97,5 metrů. Důležité jsou však zkušenosti, a těch český skokan nabral bohatě. 62,1 bodů, poslední sedmé místo.
    První kolo Františka Holíka
     
    8
    Karl Geiger se nyní předvedl parádním skokem. 120 metrů je nejdelší let prvního kola a jasné první místo se ziskem 111 bodů. Švýcar bude čekat, ale jeho výchozí pozice je dobrá.
     
    9
    Nové finské jméno ve světovém poháru Sebastian Klinga může na druhé kolo zapomenout, 101,5 metrů je málo a až průběžné osmé místo.
     
    10
    Vítěz kvalifikace Manuel Poppinger se s můstkem v Sapporu parádně popasoval, 122 metrů je ještě o dva metry déle než Karl Geiger a jasné první místo s náskokem 4,5 bodů na Švýcara.
     
    11
    Kenširo Ito bude muset čekat a příliš dobře to s ním nevypadá. Za 110,5 metrů jde domácí závodník až na šesté místo.
     
    12
    Také Rok Justin se příliš nepředvedl. 111 metr zatím stačí na pátou pozici a slovinský skokan bude potřebovat 13 horších skoků k postupu.
     
    13
    Nyní se nelétá daleko. Robert Johansson dává 110,5 metrů a je o 1,7 bodů na osmém místě před nyní devátým Viktorem Poláškem.
     
    14
    Jason Lamy Chappuis předvedl konečně o něco delší skok. 117 metrů je vyvedený let, který stačí Francouzovi na průběžné třetí místo. 103,2 body a vyrovnané známky od sudích, 2x 17,5 a třikrát 17.
     
    15
    Kenneth Gangnes předvedl nejdelší skok prvního kola a bude na prvním místě! 128 metrů je parádní výkon, Nor jde do vedení o téměř osm bodů.
     
    16
    Také Maciej Kot nepředvedl vůbec špatný let, i když vzdálenost je o 5 metrů menší než Kenneth Gangnes. Poslký skokan je aktuálně na třetí pozici a potřebuje selhání sedmi skokanů.
     
    17
    Daniel Wenig má horší výchozí pozici než Maciej Kot, připisuje si totiž 118 metrů. Německý skokan bude také na čekané, zatím je sedmý.
     
    18
    Sami Niemi atakoval pozici pátého Karla Geigera a atakoval jí úspěšně o tři desetiny skokem dlouhým 121,5 metrů, což mu vysoloužilo 111,3 body. Klidný a vyrovnaný skok Fina.
     
    19
    Kento Sakujama z Nagana jde hned před Niemiho na páté místol Předvedl o půlmetru delší skok v horším větru a má o 2,1 bodů více.
     
    20
    Aleksander Zniszczol se pochlapil, 124,5 metrů je druhý nejdelší výkon prvního kola. 118,3 body mu stačí na druhou pozici o 4,8 bodů za Gangnesem. Zniszczol by měl jít do druhého kola.
     
    21
    Tom Hilde svým skokem o délce 119,5 metrů nejenže bude mít problémy s postupem, ale navíc pouští do druhého kola Kennetha Gangnese. To byl špatný skok v podání Nora.
     
    22
    Jan Ziobro si musí na postup ještě počkat, momentálně mu chybí jeden horší skok. Může být alespoň rád, že pustil do druhého kola svého krajana Aleksandera Zniszczola. Ziobro šel na 124,5 metrů.
     
    23
    Před skoken Gregora Deschwandena se bude snižovat nájezd, a to o jedno okno na patnáctku.
     
    23
    Gregor Deschwanden se se sníženým nájezdem popasoval vskutku parádně. 126 metrů a druhá pozice o dvě desetiny za Kennethem Gangnesem. Švýcara uvidíme ve druhém kole.
     
    24
    Dawid Kubacki se asi s druhým kolem může rozloučit, vůbec se mu nepovedl odsraz a šel jen na 115 metrů. Aktuálně je polský skokan až na čtrnácté pozici.
     
    25
    A ani Ville Larinto nebude ze svého skoku juchat nadšením. Kdepak, ještě o metr méně než Kubacki a až patnáctá pozice. Také on se zřejmě s druhým kolem rozloučí.
     
    26
    To Manuel Fettner ukázal, jak se má prát o finálovou rundu. 122,5 metrů z nižšího nájezdu, 2x 18 a 3x 17,5 metrů. 120,7 bodů a třetí místo.
     
    27
    Ještě lépe si vedl loňský vítěz Turné čtyř můstků Thomas Diethart. 122 metrů, v součtu půlbod více od sudích a rázem je Diethart o desetinu na třetí pozici před Fettnerem.
     
    28
    Vincent Descombes Sevoie napodobil Fettnera a Dietharta a dává 121,5 metrů. V téměř bezvětší si připisuje 120,2 body a je pátý, jeho ztráta na třetího Dietharta je pouze šest desetin.
     
    29
    Phillip Sjöen je novým vedoucím mužem prvního kola a sesazuje z piedestalu krajan Kennetha Gangnese. Povedený to skok, 125 metrů. O tři metry méně než Gangnes, ale také z nižšího nájezdu. Vedení o 2,9 bodů pro Nora.
     
    30
    Stephan Leyhe zklamal. 108 metrů je opravdu opravdu málo, až 23. místo. Leyhe překvapil v Engelbergu a předvedl dobré skoky i na Turné, ale od té doby to není ono a Leyhe se nechytí ani v Asii.
     
    31
    Na nájezdu máme Jana Maturu.
     
    31
    Český skokan, kterému se v Sapporu daří a před dvěma lety tady dvakrát vyhrál, dává 116 metrů. Bohužel, technicky to bylo hezké, ale metry prostě chybí. Český skokan je až patnáctý a potřebuje čtyři horší skoky. To nevypadá dobře.
    První kolo v podání Jana Matury
     
    32
    Nejc Dežman šel o tři metry dále než Jan Matura a bude na dvanáctém místě. Slovinec jde dále a s odřenými uši bude nejhůře třicátý.
     
    33
    Jurij Tepeš předvedl parádní let. 128 metrů bude stačit na vedení, odečítat bude jen 2,3 body, to není tolik. Co si budeme povídat, první místo s náskokem 5,1 bodů před Phillipem Sjöenem!
     
    34
    Johann André Forfang měl mnohem větší vítr proti než Jurij Tepeš, ale skok Norovi vůbec nevyšel. Až 22. místo a ve druhém kole jej určitě neuvidíme.
     
    35
    Domácí letec Taku Takeuči byl za povzbuzování japonských příznivců poměrně úspěšný, 123 metry není špatný výkon, který bude stačit nejen na druhé kolo, ale na průběžnou první desítku. Takeuči je osmý.
     
    36
    Robert Kranjec nemá formu, navíc nechytil tak dobrý vítr. 114 metrů znamená až 19. místo za Janem Maturou, který je na osmnácté pozici a nyní mu chybí k druhému kolu dva horší skoky. Slovinec si určitě představoval lepší let.
     
    37
    Ten předvedl Michael Neumayer! 123 metrů s opravdu malinkým větrem proti dává v součtu 124,9 bodů a třetí pozici. Neumayer je spokojen, bude útočit ve druhém kole.
     
    38
    Piotr Zyla skáče jen 115 metrů, to také bude na hraně postupu či nepostupu. A je to o místo za Janem Maturou. Dvacátá pozice není pro polského skokana vůbec dobrá a potřeboval by dvě zaváhání soupeřů. Postupuje nyní Tom Hilde.
     
    39
    Matjaž Pungertar jde dále, ale že by tedy ve druhém kole bral nějaký závratný počet bodů, to se říci nedá. 119 metrů a až třináctá pozice.
     
    40
    Daiki Ito si připisuje 118 metrů, je to ještě o metr méně než Pungertar a na domácí půdě se zatím příliš neukázal. Třinácté místo, Ito měl horší vítr.
     
    41
    Vítěz z posledního závodu v Zakopanem Kamil Stoch je připraven.
     
    41
    Polský skokan má po svém zranění pohodovou formu, o tom žádná. Tentokrát to jako v Zakopanem nebude vedení po prvním kole, ale 123 metrů bohatě stačí na druhé kolo, Polák je totiž pátý.
     
    42
    Markus Eisenbichler má v poslední době hodně proměnlivou formu. Co předvede nyní?
     
    42
    Eisenbichler předvedl jen 115,5 metrů a pouští do druhého koal Jana Maturu. Německý skokan nemá formu, kdepak, tohle nepůjde. Vypadá to, že se jej druhé kolo nebude týkat, potřeboval by dva horší skoky. Až 24. místo.
     
    43
    A ani Jerneje Damjana neuvidíme ve druhém kole. Loňský vítěz ze Sappora se vůbec netrefil do odrazu a na bubnu byl sfouknut na pouhopouhých 87 metrů. Poslední místo, o tom žádná, a Damjan tak bude muset upínat mysl k zítřejšímu závodu.
    Pokažený skok Jerneje Damjana
     
    44
    Richard Freitag dává jen 118 metrů a vítr asi nad bubnem neí úplně skvělý, protože Freitag má jinak formu jako hrom. Nyní je až patnáctý.
     
    45
    Miláček všech skokanských můstků na světě, tím spíš domácího sapporského, Noriaki Kasai, může být naprosto spokojen. Jeho skoku není co vytknout, 5x 18,5 při vzdálenosti 128 metrů. Nori vede o 2,1 bodů a je první. Může tak konečně vyhrát domácí klání.
    Noriaki Kasai a jeho parádní let
     
    46
    Anders Fannemel šel na vzdálenost pouze o tři metry kratší a i to je dobré. Třetí místé pro Nora se ztrátou 5,4 bodů na Kasaie.
     
    47
    Co předvede Roman Koudelka?
     
    47
    Koudy napodobil parádních 131 metrů z kvalifikace a nyní skáče 127,5 metrů. Je to čtvrtý nejdelší skok prvního kola, ale s parádními známkami. Je tam i jedna devatenáctka, 3x 18,5 a jednou 18, to je de facto stejné jako Kasai. Český skokan je na druhém místě, to je paráda!
    Roman Koudelka
     
    48
    Ve vedení je nyní Peter Prevc, to byla také paráda. 130 metrů rovných, vedení o 2,9 bodů před Kasaiem a Slovinec bude po prvním kole nejhůře třetí.
    Peter Prevc a jeho 130 metrů
     
    49
    A nové lídry máme rovnou dva! Michael Hayböck dává sice o 2 metry více než Prevc a skáče na 132 metrů, ale přece jen vítr měl o něco lepší než Slovinec a je to znát. Bodový součet 136,1 bodů je stejný jako u Prevce. První místo.
    Nejdelší skok prvního kola - Michael Hayböck, 132 metrů
     
    50
    Stefanu Kraftovi se první skok asi nepovedl tak, jak by chtěl a čekal. Je to stejná vzdálenost jako u Romana Koudelky a lídr Světového poháru českého skokana o desetinu bodu poráží. Kraft je čtvrtý, Koudelka pátý.
     
    1.kolo
    1. kolo skončilo, druhé začne zhruba za 15 minut.
     
    Pořadí po 1. kole:
    1. Michael HAYBÖCK (AUT) 136,1 b.
    1. Peter PREVC (SLO) 136,1 b.
    3. Noriaki KASAI (JPN) 133,2 b.
    4. Stefan KRAFT (AUT) 132,5 b.
    5. Roman KOUDELKA (CZE) 132,4 b.
    6. Jurij TEPEŠ (SLO) 131,1 b.
    7. Anders FANNEMEL (NOR) 127,8 b.
    8. Philipp SJÖEN (NOR) 126 b.
    9. Michael NEUMAYER (GER) 124,9 b.
    10. Kenneth GANGNES (NOR) 123,1 b.
    ...
    29. Jan MATURA (CZE) 108,8 b.
    – postup do druhého kola.
    ...
    45. Viktor POLÁŠEK (CZE) 89,1 b.
    49. František HOLÍK (CZE) 62,1b.

    – nepostoupili do druhého kola.
     
    2.kolo
    Druhé kolo bylo zahájeno.
     
    30
    Piotr Zyla si vykompenzoval nevydařené první kolo a nyí jde na 130 metrů. No to je paráda a výkon jako hrom. Polák půjde určitě nahoru.
     
    29
    Nahoře je připraven Jan Matura.
     
    29
    A český skokan si také proti prvnímu kolu polepšil. 121 metrů je dobrá vzdálenost. Zylu sice Jan Matura nepřeskočí, ale uvidíme, jak to bude dál. Poslední v druhém kole by český skokan skončit nemusel.
    Druhé kolo Jana Matury
     
    28
    Tom Hilde se posunuje na druhé místo za skok dlouhý 120,5 metrů. Je to o půlmetr kratší než Jan Matura, ale Hilde měl po prvním kole menší náskok.
     
    27
    Karl Geiger nepředvedl nic povedeného, 117 metrů není dlouhý výkon. Ale na průběžné druhé místo to Němci stačí. Ztráta na Zylu je ale obrovská!
     
    26
    Sami Niemi bude zatím po druhém kole poslední, 108,65 metrů byl opravdu nepovedený skok. Bodový součet jen 201,9 bodů.
     
    25
    Nejc Dežman se sice vyhoupl na druhé místo, kde vystřídal Karla Geigera, když má v součtu o 3 body více, ale na lepší než druhou pozici to po veleletu Zyly stačit nebude.
     
    24
    Kento Sakujama vystřídal Nejce Dežmana na druhém místě, dal o metr více a získává 224,4 body. Připomeňme si jen, že Piotr Zyla má 236,8 bodů!
     
    23
    Maciej Kot svůj skok pokazil, 112,5 metrů je málo. To nebude stačit na Jana Maturu, který tak dnes získá minimálně tři body. Kot je předposlední.
     
    22
    Matjaž Pungertar natahoval svůj skok, co to šlo. Nakonec vytěžil ze svého letu 118 metrů, což mu bude stačit na průběžné třetí místo.
     
    21
    Richard Freitag nebude na první závod v Sapporu vzpomínat v dobrém. Němec má sice formu, ale Asie mu zatím příliš nesedí. 117,5 metrů a až pátá pozice.
     
    20
    Daiki Ito se přiblíží Piotru Zylovi. Bude jeho 125,5 metrů stačit na vedení?
     
    20
    Bude, a to o sedm desetin bodů. Ito má 237,5 metrů a jde na první místo hlavně kvůli tomu, že neodečítá tolik bodů za vítr.
     
    19
    A po Daiki Itovi následuje další dlouhý skokk, Manuel Poppinger dopadá ještě o metr a půl dále než Daiki Ito a bude první, to je jasné. Rakušan je novým lídrem o 4,1 body.
     
    18
    Druhé kolo pokračuje tedy v kvapíkovém sledu. Jan Ziobro na Poppingera a Ita nenavázal, 118,5 metrů bude znamenat propad po druhém kole, Polák je zatím na čtvrté pozici.
     
    17
    Připraven je další polský skokan Aleksader Zniszczol.
     
    17
    Aleksander Zniszczol navauje na Jana Ziobra a také on si pohorší, je až pátý za svým krajanem, a to díky skoku dlouhému 116,5 metrů.
     
    16
    Taku Takeuči domácí příznivce poměrně potěšil. 124 metry je čtvrtým nejdelším skokem druhého kola a japonskému skokanovi stačí na druhé místo o dva body za Poppingera.
     
    15
    Vincent Descombes Sevoie bude atakovat první místo, 126 metrů!
     
    15
    Vincent Descombes Sevoie je nadšený, odečítá jen 1,9 bodů a má i dobré známky od sudích, 2x 18,5 a 3x 18. Vedení pro Francouze za jeho 126 metrů, a to o dva body.
     
    14
    Manu Fettner neohrozí francouzského lídra. Je totiž až šestý za 118,6 metrů. To nebyl příliš dobrý skok.
     
    13
    Co Thomas Diethart. Bude to od něj lepší než od Fettnera?
     
    13
    Nikoliv, Diethart jde pouze na 114,5 metrů, to je hodně hodně slabé. Jedno kolo se Diethartovi povede, druhé ne, Rakušan je hodně nevyrovnaný. Až devátá pozice.
     
    12
    Gregor Deschwanden si může dát za rámeček jak kvalifikaci, tak první kolo a nakonec i finálovou rundu. 121,5 metrů není žádný špatný skok, urovnaná letová fáze a průběžné čtvrté místo. Švýcar si připíše nejlepší umístění v sezoně.
     
    11
    Polský fenomén Kamil Stoch je na řadě!
     
    11
    Jedním slovem FANTAZIE! 127,5 metrů je druhý nejdelší skok druhého kola a samozřejmě vedení, o 9,2 body před Descombes Sevoiem. Stoch je zpátky a bude opět minimálně v první desítce.
     
    10
    Kenneth Gangnes nepotvrdil dobré první kolo a nyní si připisuje jen 114 metrů. Nor se propadne na konec druhé desítky, nyní je totiž právě desátý a nahoře je ještě devět skokanů.
     
    9
    Michael Neumayer rozhodně Kamila STocha neohrozí ani první tři místa. Pátá pozice pro Němce za 120 metrů a v součtu 239,4 body.
     
    8
    Phillip Sjöen se také propadne, je to 118,5 metrů, což je málo. Norovi se povedlo první kolo, to druhé již nikoliv. 5x 17,5 stačí při této vzdálenosti až na osmé místo.
     
    7
    Anders Fannemel atakoval první pozici Kamila Stocha, nakonec se mu to těsně nepovedlo. 127 metrů a 252,4 body, to je o čtyři desetiny méně než Kamil Stoch. Rozdíly jsou opravdu těsné.
     
    6
    Nyní ale už Kamil Stoch své vedení neudrží. 129 metrů je jasná meta pro lídra závodu, Tepeš střídá Stocha ve vedení o 5,7 bodů! To je vyvrcholení závodu jak má být!
     
    5
    Roman Koudelka jde atakovat stupně vítězů.
     
    5
    No tak to byla fantazie! Roman Koudelka dává v zadním větru 130,5 metrů, což je naprosto parádní výkon. Koudy jde do vedení o 10,8 bodů a český skokan atakuje stupně vítězů!
    Parádní skok Romana Koudelky ve druhém kole
     
    4
    Stefan Kraft dává ve stejném větru ještě o půlmetru více a o dva body českého skokana poráží. To je neuvěřitelná vyrovnanost!
    Skok lídra Světového poháru Stefana Krafta
     
    3
    Noriaki Kasai bohužel na domácí půdě opět nevyhraje závod Světového poháru. Nori doplatil na sílící zadní vítr, který utnul jeho naděje na 122,5 metrech. Japonská legenda je nyní až na čtvrtém místě.
     
    2
    Také Peter Prevc má mírný zadní vítr, ale vůbec mu to nevadí. 131 metrů v prvním kole, stejný výkon i ve finálovém klání. 4x 19 a jednou ještě o půlbod více. První místo pro Slovince.
    Vítězný skok Petera Prevce (SLO)
     
    1
    Vyhraje Peter Prevc nebo Michael Hayböck?
     
    1
    Michael Hayböck nebude podle mě ani na stupních vítězů, je to jen 127 metrů!
     
    1
    Hayböck ale dostává velkou větrnou náhradu, 4,4 desetiny. Známky 19, 3x 18,5 a jednou osmnáct. To na bednu stačit nebude a taky že nestačí, Hayböck je o 7 desetin za Romanem Koudelkou.
     
    Konec
    Závod skončil.
     
    Konečné pořadí prvního závodu v Sapporu:
    1. Peter PREVC (SLO) 276,4 bodů.
    2. Stefan KRAFT (AUT) 271,3 b.
    3. Roman KOUDELKA (CZE) 269,3 b.
    4. Michael HAYBÖCK (AUT) 268,6 b.
    5. Jurij TEPEŠ (SLO) 258,5 b.
    6. Noriaki KASAI (JPN) 256,2 b.
    7. Kamil STOCH (POL) 252,8 b.
    8. Anders FANNEMEL (NOR) 252,4 b.
    9. Vincent DESCOMBES SEVOIE (FRA) 243,6 b.
    10. Manuel POPPINGER (AUT) 241,6 b.
    11. Taku TAKEUČI (JPN) 239,6 b.
    12. Michael NEUMAYER (GER) 239,4 b.
    13. Gregor DESCHWANDEN (SUI) 237,9 b.
    14. Daiki ITO (JPN) 237,5 b.
    15. Phillip SJÖEN (NOR) 236,9 b.
    16. Piotr ZYLA (POL) 236,8 b.
    17. Manuel FETTNER (AUT) 228,0 b.
    18. Jan ZIOBRO (POL) 226,9 b.
    19. Aleksander ZNISZCZOL (POL) 226,9 b.
    19. Kenneth GANGNES (NOR) 224,6 b.
    21. Thomas DIETHART (AUT) 224,5 b.
    22. Kento SAKUJAMA (JPN) 224,4 b.
    23. Matjaž PUNGERTAR (SLO) 222,9 b.
    24. Nejc DEŽMAN (SLO) 222,8 b.
    25. Richard FREITAG (GER) 222,2 b.
    26. Karl GEIGER (GER) 219,6 b.
    27. Tom HILDE (NOR) 219,2 b.
    28. Jan MATURA (CZE) 218,0 b.
    29. Maciej KOT (POL) 212,1 b.
    30. Sami NIEMI (FIN) 201,9 b.
     
    Dnešní vyrovnané a větrem téměř neovlivněné klání v Sapporu nabídlo parádní závod, ve kterém nakonec bral výhru Peter Prevc a stává se tak dalším různým vítězem skokanského závodu v novém roce. Druhé místo bral lídr Světového poháru Stefan Kraft a třetí skončil Roman Koudelka, který je tak poprvé od předvánočního závodu v Engelbergu na bedně. Osmadvacátým místěm bodoval ještě další český skokan Jan Matura.
     
    S konstatováním, že Peter Prevc vyhrává první závod v Sapporu a stává se tak dalším různým vítězem v roce 2015 – nikdo totiž po Novém roce nedokázal vyhrát dva závody, se s Vámi loučí a zase zítra u sledování skoků na lyžích se těší Tomáš Lysý. (10:23:44)

    Tomáš Lysý

    bahis siteleri