SP ve skocích na lyžích - kvalifikace muži HS134 Vítěz: M. Poppinger (AUT) (kon.) | SP ve skocích na lyžích - muži HS134, Sapporo Vítěz: Peter Prevc (SLO) (kon.)
SP ve skocích na lyžích - ženy HS106, Oberstdorf Vítěz: D. Iraschková-Stolzová (AUT) (kon.)
konec
SP ve skocích na lyžích - muži HS134, Sapporo

Vítěz: Peter Prevc (SLO)

Sobota 24.01.2015, 08:30Skoky na lyžích
     
    1
    Michael Hayböck nebude podle mě ani na stupních vítězů, je to jen 127 metrů!
    Vítězný skok Petera Prevce (SLO)
     
    2
    Také Peter Prevc má mírný zadní vítr, ale vůbec mu to nevadí. 131 metrů v prvním kole, stejný výkon i ve finálovém klání. 4x 19 a jednou ještě o půlbod více. První místo pro Slovince.
    Skok lídra Světového poháru Stefana Krafta
     
    4
    Stefan Kraft dává ve stejném větru ještě o půlmetru více a o dva body českého skokana poráží. To je neuvěřitelná vyrovnanost!
     
    6
    Nyní ale už Kamil Stoch své vedení neudrží. 129 metrů je jasná meta pro lídra závodu, Tepeš střídá Stocha ve vedení o 5,7 bodů! To je vyvrcholení závodu jak má být!
     
    11
    Jedním slovem FANTAZIE! 127,5 metrů je druhý nejdelší skok druhého kola a samozřejmě vedení, o 9,2 body před Descombes Sevoiem. Stoch je zpátky a bude opět minimálně v první desítce.
     
    15
    Vincent Descombes Sevoie je nadšený, odečítá jen 1,9 bodů a má i dobré známky od sudích, 2x 18,5 a 3x 18. Vedení pro Francouze za jeho 126 metrů, a to o dva body.
     
    19
    A po Daiki Itovi následuje další dlouhý skokk, Manuel Poppinger dopadá ještě o metr a půl dále než Daiki Ito a bude první, to je jasné. Rakušan je novým lídrem o 4,1 body.
     
    20
    Bude, a to o sedm desetin bodů. Ito má 237,5 metrů a jde na první místo hlavně kvůli tomu, že neodečítá tolik bodů za vítr.
     
    30
    Piotr Zyla si vykompenzoval nevydařené první kolo a nyí jde na 130 metrů. No to je paráda a výkon jako hrom. Polák půjde určitě nahoru.
    Nejdelší skok prvního kola - Michael Hayböck, 132 metrů
     
    49
    A nové lídry máme rovnou dva! Michael Hayböck dává sice o 2 metry více než Prevc a skáče na 132 metrů, ale přece jen vítr měl o něco lepší než Slovinec a je to znát. Bodový součet 136,1 bodů je stejný jako u Prevce. První místo.
    Peter Prevc a jeho 130 metrů
     
    48
    Ve vedení je nyní Peter Prevc, to byla také paráda. 130 metrů rovných, vedení o 2,9 bodů před Kasaiem a Slovinec bude po prvním kole nejhůře třetí.
    Noriaki Kasai a jeho parádní let
     
    45
    Miláček všech skokanských můstků na světě, tím spíš domácího sapporského, Noriaki Kasai, může být naprosto spokojen. Jeho skoku není co vytknout, 5x 18,5 při vzdálenosti 128 metrů. Nori vede o 2,1 bodů a je první. Může tak konečně vyhrát domácí klání.
     
    33
    Jurij Tepeš předvedl parádní let. 128 metrů bude stačit na vedení, odečítat bude jen 2,3 body, to není tolik. Co si budeme povídat, první místo s náskokem 5,1 bodů před Phillipem Sjöenem!
     
    29
    Phillip Sjöen je novým vedoucím mužem prvního kola a sesazuje z piedestalu krajan Kennetha Gangnese. Povedený to skok, 125 metrů. O tři metry méně než Gangnes, ale také z nižšího nájezdu. Vedení o 2,9 bodů pro Nora.
     
    15
    Kenneth Gangnes předvedl nejdelší skok prvního kola a bude na prvním místě! 128 metrů je parádní výkon, Nor jde do vedení o téměř osm bodů.

    Tomáš Lysý

    bahis siteleri